Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

fapaci írta:
2023.04.27., csüt. 19:31
Shimano írta:
2023.04.27., csüt. 12:39
A kérdés hasonló.Adott egy fhd tévé,és egy voda médiabox ami azzal a hdmi dróttal van összekötve amit adtak hozzá,tehát van,lehet jelentősége itt egy jobb drótnak annál amit adtak a boxhoz?Ha igen mit próbáljak?,persze csak az olcsóbb kategória jöhet szóba nálam is.
Pár évvel ezelőtt egy budapesti házimozis cég szervezett egy csoporttesztet, ahol kb tucatnyi lelkes hobbitárs vetett össze többféle HDMI összekötőt. Ott akkor arra jutottak, hogy nincs köztük különbség, ez a verdikt még jó ideig visszhangzott a fórumon, néha egészen erőszakos formában is. Azóta a résztvevők közül ketten is vásároltak tőlem Luxor HDMI kábelt. :)
Nicsak nicsak kábelhivők lettek ők is ?
"Az igazi barát szemből támad."

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 292

Hozzászólás Szerző: Elmo »

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Shimano írta:
A kérdés hasonló.Adott egy fhd tévé,és egy voda médiabox ami azzal a hdmi dróttal van összekötve amit adtak hozzá,tehát van,lehet jelentősége itt egy jobb drótnak annál amit adtak a boxhoz?Ha igen mit próbáljak?,persze csak az olcsóbb kategória jöhet szóba nálam is.
Pár évvel ezelőtt egy budapesti házimozis cég szervezett egy csoporttesztet, ahol kb tucatnyi lelkes hobbitárs vetett össze többféle HDMI összekötőt. Ott akkor arra jutottak, hogy nincs köztük különbség, ez a verdikt még jó ideig visszhangzott a fórumon, néha egészen erőszakos formában is. Azóta a résztvevők közül ketten is vásároltak tőlem Luxor HDMI kábelt. :)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

tonee73 írta:
2023.04.27., csüt. 12:54
Shimano írta:
Miért nem próbálsz rá a Voyager által ajánlottra? gondolkodik.gif
Miért miért,mert csak fhd,és csak tévé adás,+ a hbo max.Gondoltam rákérdezek hogy egyáltalán van e értelme így.Persze nem vágna földhöz Voyager ajánlata sem,de ha nincs értelme,akkor minek.

Sporiginal
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Sporiginal »

Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne , hogy adott egy bluesound n100 streamer amivel tidalról zenélek telefonos irányítással a bluos appal , a dacom egy topping d70s amiből rca val viszem tovább a jelet az erősítőbe !
A kérdés a következő :
Az optikai kábel a streamertől a dacig maximum 98khz es jelet továbbít , semmilyen zenénél nem jön ki belőle 192khz pedig a dac specifikációjában benne van , hogy tudja kezelni optikain ! Most a streameből nem jön ki 98khz nél több vagy az optikai kábelem nem tud többet átjuttatni ? Audioquest pearl optikai kábelről beszélünk és egyszer valahol már azthiszem olvastam hogy az optikainak 98khz a vége és nem tud többet ! Ez azért érdekes csak mert kácsánál árulnak olyan optikait ami tud 24 bit 192 khzet ! Szal most akkor hogy van ez ? :D
Köszi ha tud valaki érdemben segíteni :)

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Rock60 írta:
2023.04.27., csüt. 13:05
Nálam a T - Home - os Set - up box van rákötve a TV - re.
Ott nincs túl nagy felbontás, és mégis látszik a különbség.
Nem tudom mennyit szánsz rá, de használtan féláron bármelyik special - kábel megér egy próbát.
Ha nem válik be, veszteség nélkül túladhatsz rajta.
A Carbont csak ajánlani tudom, de persze vannak ennél jobbak is.
Nálam is t-home van és bevált a hdmi csere ...minél minőségibb annál jobb :D :D
"Az igazi barát szemből támad."

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Shimano írta:
Amúgy amilyen bitráta van a voda kábelen, arra nem érdemes költeni. Ennek ellenére amit az előzőekben ajánlottam, oda is jó.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Nálam a T - Home - os Set - up box van rákötve a TV - re.
Ott nincs túl nagy felbontás, és mégis látszik a különbség.
Nem tudom mennyit szánsz rá, de használtan féláron bármelyik special - kábel megér egy próbát.
Ha nem válik be, veszteség nélkül túladhatsz rajta.
A Carbont csak ajánlani tudom, de persze vannak ennél jobbak is.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6304

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Shimano írta:
Miért nem próbálsz rá a Voyager által ajánlottra? gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Én meg titkosan vettem itt a Fórumon egy AQ Carbon-t egy huszasért, nagyon - nagyon jó.
Mondjuk más összehasonlítási alapom nincs, mint a Hama, ahogy mondani szokták, dobd el hama'. :D

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hozzászólás Szerző: mishow »

@asebestyen, @voyager:
Köszönöm, pont ilyen javaslatokra számítottam, erre vonatkozott a poénnak szánt “titkos” megjegyzés :P
Rákeresek mindkettőre, THX :smile53:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

mishow írta:
2023.04.26., szer. 19:13
Nem teljesen hifi kérdés, de kábel:
4K/60Hz tévékészülék (Sony) és utolsó generációs Apple TV közé meddig érdemes elmenni HDMI kábelben?
Játszani nem fogok rajta, az előfizetős YT 4K és a Netflix HDR tartalmak lesznek a max felbontások, viszont sok komolyzenei és jazz koncertvideót nézek (pl élő stream MÜPA, Zeneakadémia, BFZ, stb.) A kábelhossz 1.5m, tehát a távolság miatti jelveszteség sem játszik.
Van esetleg valami ár-érték favoritja, "titkos" tippje valakinek?
Érdemes költeni 8K minősítésű kábelre, esetleg a jövőállóság miatt?
8K áruházi kategória (Belkin, DeLock, Avinity, olcsó Inakustik, stb), vagy 4K nevesebb kábel (AQ, QED, Supra, drága Inakustik, stb) legyen inkább?
Az optimumra törekszem, nem esnék túlzásokba, ha nem muszáj ... :ohnoohnoohno:
Én mindenhol (PS5, 4K műholdvevő, android box) ezt használom. Egyszerűen gyönyörű a kép vele, pedig próbáltam már nagy nevű gyártók drágább kábeleit is. Ha veszel egyet és nem jön be én szívesen átveszem. ;)

Kereskedői oldalak: https://video-kabel.arukereso.hu/delock ... mek-leiras

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

mishow írta:
2023.04.26., szer. 19:13
4K/60Hz tévékészülék (Sony) és utolsó generációs Apple TV közé meddig érdemes elmenni HDMI kábelben?
Játszani nem fogok rajta, az előfizetős YT 4K és a Netflix HDR tartalmak lesznek a max felbontások, viszont sok komolyzenei és jazz koncertvideót nézek (pl élő stream MÜPA, Zeneakadémia, BFZ, stb.) A kábelhossz 1.5m, tehát a távolság miatti jelveszteség sem játszik.
8K áruházi kategória (Belkin, DeLock, Avinity, olcsó Inakustik, stb), vagy 4K nevesebb kábel (AQ, QED, Supra, drága Inakustik, stb) legyen inkább?
KáCsa KCS-HH hdmi, ha nem kell, hogy titkos legyen a tipp. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

Rock60 írta:
2023.04.26., szer. 18:55
Nos, akkor Furutech - szakértők, mi a helyzet ?
Ezt a kábelt még eredetiben is - komoly erősítőhöz - csak kábel szkeptikusoknak tudnám ajánlani. Forráshoz esetleg elmegy, ha nincs kéznél jobb.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
2023.04.26., szer. 15:53
Alex_Aston írta:
2023.04.26., szer. 11:30
Az úgy kezdődött, hogy pár hete a 20 éves Neotech RCA kábel megadta magát, mert túl rövid volt nekem a mostani felállásban a 70cm-es hossz, feszült, és így kellett valami helyette, hogy a CD-t hallgatni tudjam időnként.
HiDiamond kábelekről sok jót olvastam, mondom kipróbálom. 1m-es D3-as modellt vettem, hazavittem, bedugtam, és csak csodálkoztam, hogy érzéki csalódás e, de érezhetően (hallhatóan) jobbnak tűnt a hangja, mint a régi KHS154-es kábel volt.
Van XLR kimenet a CD-den, illetve XLR bemenet az erősítőn?
Még akár egy "alapabb" XLR kábellel is érdemes kipróbálni.
Pl.: Klotz MC5000 Neutrik csatikkal vagy hasonló...
A Klotz MC5000 véleményem szerint nem "alap" kábel, csak a felárazott neveknél lényegesen olcsóbb. Mondjuk egy Neutrik ProfiGold RCA csatival szerelve komoly kategóriáig feladja a leckét (bár igaz, maga a ProfiGold dugó bizony ma már nem olcsó). Nekem sokáig volt favoritom, számos rendszerben használtam, akkor is ez volt a "referenciám", amikor még sokat teszteltem. Az tény, hogy annyira színezetlen, hogy emiatt sokaknak nem jön be. Ezzel szemben a HiDiamond kábelek színeznek, bár ezt nagyon kellemesen és nem durván csinálják, ami igen sok rendszernek jót is tesz.
Szerintem minél többet javul egy lánc, annál kevésbé szorul rá a HiDiamond "támogatására", de ez persze ízlés dolga.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Nos, akkor Furutech - szakértők, mi a helyzet ?

HunLaca szerint a sötét színű a kamu, pedig annak ezüstözött az érpárja.
/ És, borzasztóan szól./
Amelyiket eredetinek mondja, a világosabb szürke, annak csak az egyik ere ezüstözött.
Doky leírása szerint az eredetinek ezüstözött az érpárja.
/ És a klónnak is, ami nem szól rosszul./

:napsut: :D :napsut: :D :napsut:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3483

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

BLX írta:
2023.04.26., szer. 15:53

CD-m egy kis csumpi modell, nincs azon XLR :D
Erősítőn van.
A tervem a streamer cseréje esetleg valami komyabb, a rendszer mostani elemeinek nagyjából megfelelő szintjének megfelelő típusra. És azokon már általában van XLR.
Ha összejön persze. Ha nem, akkor meg egy másik D3-D4? RCA kábel.
Csak a Marantz! :-D

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Hozzászólás Szerző: BLX »

Alex_Aston írta:
2023.04.26., szer. 11:30
Az úgy kezdődött, hogy pár hete a 20 éves Neotech RCA kábel megadta magát, mert túl rövid volt nekem a mostani felállásban a 70cm-es hossz, feszült, és így kellett valami helyette, hogy a CD-t hallgatni tudjam időnként.
HiDiamond kábelekről sok jót olvastam, mondom kipróbálom. 1m-es D3-as modellt vettem, hazavittem, bedugtam, és csak csodálkoztam, hogy érzéki csalódás e, de érezhetően (hallhatóan) jobbnak tűnt a hangja, mint a régi KHS154-es kábel volt.
Na mondom, tegyünk egy másik próbát is. Limetree és erősítő között Wireworld Equinox 8-as kábel van, az új áron valamivel drágább, mint a D3-as (bár mondhatni hasonló árkategória), nézzük, ezek, hogy viszonyulnak egymáshoz.
És bizony én ízlésem/hallásom szerint annál is hallhatóan jobb, kicsit folyékonyabb, kellemesebb tónusú a zene. De ne ítéljünk elsőre. Hallgassuk meg többször is, mert sok minden, ami elsőre jobbnak tűnik, az nem biztos, hogy az. Eltelt most pár hét, és továbbra sem változott a véleményem.
Így azon gondolkoztam, hogy veszek még egy ilyet, vagy akár a magasabb szériát belőle, hogy mind a CD, mint a streamer ugyanazzal a kábellel szóljon, de közben kacérkodok a gondolattal, hogy XLR cuccra váltok, így egyelőre kivárok. De a CD-hez maradni fog jó eséllyel, és kíváncsivá tett kicsit a dolog, hogy az én szintemen, mint adhatna még a D4....D8 széria.
Na szóval hangsugárzó kábel után most kicsit az IC kábel-nél is mozgolódtam/mozgolódok megint, hosszabb idő után.

Sok konklúzió/csoda/stb. persze nincs, csak egy tapasztalatot akartam megosztani.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3483

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Na mondom, tegyünk egy másik próbát is. Limetree és erősítő között Wireworld Equinox 8-as kábel van, az új áron valamivel drágább, mint a D3-as (bár mondhatni hasonló árkategória), nézzük, ezek, hogy viszonyulnak egymáshoz.
És bizony én ízlésem/hallásom szerint annál is hallhatóan jobb, kicsit folyékonyabb, kellemesebb tónusú a zene. De ne ítéljünk elsőre. Hallgassuk meg többször is, mert sok minden, ami elsőre jobbnak tűnik, az nem biztos, hogy az. Eltelt most pár hét, és továbbra sem változott a véleményem.
Így azon gondolkoztam, hogy veszek még egy ilyet, vagy akár a magasabb szériát belőle, hogy mind a CD, mint a streamer ugyanazzal a kábellel szóljon, de közben kacérkodok a gondolattal, hogy XLR cuccra váltok, így egyelőre kivárok. De a CD-hez maradni fog jó eséllyel, és kíváncsivá tett kicsit a dolog, hogy az én szintemen, mint adhatna még a D4....D8 széria.
Na szóval hangsugárzó kábel után most kicsit az IC kábel-nél is mozgolódtam/mozgolódok megint, hosszabb idő után.

Sok konklúzió/csoda/stb. persze nincs, csak egy tapasztalatot akartam megosztani.
Csak a Marantz! :-D

HunLaca96
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: HunLaca96 »

Sziasztok, láttam több embert érdekelt a téma, az eredetihez képest teljesen más az elemi szálak vastagsága, és azok szigetelése. Másképp rugalmas, mondhatni csak a külső köpeny hasonlít. Amúgy egy hulladék. Én maradok az eredetinél amúgy. Talán tudtam segíteni, több idöt nem tudok a témára szánni. Üdv. Laci

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3524

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

HunLaca96 írta:
2023.04.24., hétf. 19:52
Közben tannoy j303 tagnak köszönhetően kiderült hogy a sötét fekete Furutech-ek klónok. Köszönöm mégegyszer. Üdv. Laci
Tegyük helyére a fogalmakat. A klón és fake nagyon nem azonos dolog. Az utóbbi kereskedelmi bűntett, üldözendő. Ha egy hamis márkajelzésű termék fennakad a vámvizsgálaton, azt azonnal elkobozzák, a szállító-forgalmazót megbüntetik. A klón csak hasonló akar lenni, az elvben nem márka rontás. A PTK valószínű ezt pontosabban definiálja.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Rock60 írta:
2023.04.25., kedd 21:18
Ok, igaz, benéztem... Akkor az egy ezüst eres az eredeti.
Kiváncsi lennék ezek után, hogy hangban milyen különbséget hallottál, Laci ?
Ez igy nem helyes, amivel volt szerencsém (eredeti, hivatalos forgalmazótól volt) ott az érpár ezüstözött volt és egy ér volt sima réz.
Klónnal is találkoztam ami ilyen volt.
Hozzá teszem jó klón volt, jól telkesített!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ok, igaz, benéztem... Akkor az egy ezüst eres az eredeti.
Kiváncsi lennék ezek után, hogy hangban milyen különbséget hallottál, Laci ?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”