Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5070
Re: Kerékpározás
Milyen áttételeknél ugrik? Nekem is volt ilyen problémám, azt a kelleténél kicsivel szélesebb patentszem okozta.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9120
Hát az addig is az volt, amíg használtam. Évente egy, néha két monoblokk is ment a lecsóba, de a trekkingen az octalink is évente kuka volt. Amikor vettem, akkor ez volt, az új rendszer a következő évben debütált. Ez van.pärt írta: ↑2023.04.23., vas. 22:03Ja, valóban. Azok a mutatós, meseküllőzésű kerekek nem biztos, hogy boldogok lennének a kihívástól. Meg gondolom, a treking némileg alkalmasabb is az újrakezdéshez.
De pofás gép.Azért akármennyire is leslankulsz majd, az a középcsapágy/hajtómű páros mindenképp szűk keresztmetszet lesz.
Nem tervezek sokat vele, ha van értelme akkor veszek egy másik bringát, addig meg marad a trekking, csak ne ugrana rajta a lánc komoly nyomatékon.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9120
105-nél szerintem igen.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1301
Azér' a hétvégén a Liege-n amikor Evenepoel hirtelen kiállva megindult és a(z akkor még) száraz aszfalton is "elkapart" a hátsó kerék, kíváncsi lennék, hogy az hány W (vagy Nm, vagy HP

Hát a kicsin már inkább csak álltam,mint ültemrevox írta: ↑2023.04.24., hétf. 16:18azóta mentem egy kört a Gannal![]()
Ha eladom,tuti borulok egyet és eltöröm a villát, amit majd nem találok sehol![]()
mer kéne? átgondolhatom... ha jó célt szolgál, egye-fene, de alapvetően most visszatartom alkatrésznek (villa,nyeregcső, bilincsek,cssvarok,apróságok,ami egyedi...) De Te különlegesen kegyelt vagy, ha kell, az jó helyre megy. Kellet Neked ráülni a kicsire![]()

Szalont néztem, még lelkesen nyomja, de mostanában fura dolgokat csinál, meg nem is értem teljesen, mivel csinálja. De hegyen biztos nagyon kipattintotta magát, olyan szinteket megy,de vannak benne combosabb kaptatók is. nekem 5% fölötti nem esik jól, inkább szenvedem, mint tekerem, de Nála allandósult a tisztes hegymenet
tegnap eszebejutott a kolléga. egy új northwave cipőt próbálok betörni, de nemigazán adja magát... A Torpedo, amit éveken át használtam, istenkirály cipő volt, most azt használom görgőzni, de a többi northwave nálam se hozza, amit elvárnék tőle. Jónak jók,csak a lábamra nemigazán fekszenek be jól. de az is gáz, a jobbos nekem valamivel kisebb, amit a Torpedo megoldott, az Extereme meg nemigazán tolerálja. még van Etreme Tech, hátha majd az, de azt meg szobában próbálva is fura a talpbetétje... meg zöld...

tegnap eszebejutott a kolléga. egy új northwave cipőt próbálok betörni, de nemigazán adja magát... A Torpedo, amit éveken át használtam, istenkirály cipő volt, most azt használom görgőzni, de a többi northwave nálam se hozza, amit elvárnék tőle. Jónak jók,csak a lábamra nemigazán fekszenek be jól. de az is gáz, a jobbos nekem valamivel kisebb, amit a Torpedo megoldott, az Extereme meg nemigazán tolerálja. még van Etreme Tech, hátha majd az, de azt meg szobában próbálva is fura a talpbetétje... meg zöld...

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
oszt még így is majd Te tekered a legtöbbet. mi lenne, ha lenne motivációd?asebestyen írta: ↑2023.04.24., hétf. 15:32Egyszerű motivációvesztés. :) Aztán beneveztem egy monti versenyre, hátha majd attól megjön, hogy készülni kell, de nem jött meg, úgyhogy átadtam a nevezésem Zolinak.![]()

egy jó kis banda hiányzik Neked is, akikkel tudnátok együtt menni... az nagyon sokat dob a bulin... nem kell versenyre készülni, csak a közös tekeréseknek azért van motivációs ereje
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
azóta mentem egy kört a Gannal

Ha eladom,tuti borulok egyet és eltöröm a villát, amit majd nem találok sehol

mer kéne? átgondolhatom... ha jó célt szolgál, egye-fene, de alapvetően most visszatartom alkatrésznek (villa,nyeregcső, bilincsek,cssvarok,apróságok,ami egyedi...) De Te különlegesen kegyelt vagy, ha kell, az jó helyre megy. Kellet Neked ráülni a kicsire

halfnote.hu
halfnote.hu
Revi,a 2 hete még azt mondtad,hogy a másikat eladod nekem
Na jó,tudom csak gyorsabban beszéltél,mint gondolkodtál.

Na jó,tudom csak gyorsabban beszéltél,mint gondolkodtál.

- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7665
Egyszerű motivációvesztés. :) Aztán beneveztem egy monti versenyre, hátha majd attól megjön, hogy készülni kell, de nem jött meg, úgyhogy átadtam a nevezésem Zolinak.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
mer mi a baj? tök jó számokat produkálsz. senki nem hajt, olyan ütemben csinálod ,ahogy Neked jó.asebestyen írta: ↑2023.04.24., hétf. 14:27A múltkor közel voltam, hogy abbahagyom a sport szintű kerékpározást, a tervszerű edzést meg végképp. Én se igen tekertem vagy 2 hétig, de lehet több.Most kezdek megint tekerni, de néha elég nehéz rávenni magam.
![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
na, émmeg találtam egy reactos videót, ahol kifejtik, hogy szerintük a merida xarul méretezi
na, nemcsak én vettem észre
de főleg arról szól, mi a difi egy klasszik bicó és egy aero között. a súlya nyílván az lesz, de megsúgom, az énfélém, még puttó kerékkel és alatta van a TCR-nek... de az más állatfaj (a PRO vázszett).. .tegnap a Gannal voltam kint. hazatárve azt mondtam magamnak, nem érdekel mennyit adnak érte, eladom... jó az a Gan, de a reacto annyival más szint, amit elmondani nem lehet. Egy dolog tart vissza, ha megcsuknám a reakcióst, nehezen találnék kicsi bicajt.
nade, itt a vidijó... nem is tudom, hogy dobta fel a gugli... ja, Reacto track bike-ra kerestem rá. Ha lesz velodrom,csak kell venni egy bentibicót
youtu.be/gnQ2O3Xuhcc

de főleg arról szól, mi a difi egy klasszik bicó és egy aero között. a súlya nyílván az lesz, de megsúgom, az énfélém, még puttó kerékkel és alatta van a TCR-nek... de az más állatfaj (a PRO vázszett).. .tegnap a Gannal voltam kint. hazatárve azt mondtam magamnak, nem érdekel mennyit adnak érte, eladom... jó az a Gan, de a reacto annyival más szint, amit elmondani nem lehet. Egy dolog tart vissza, ha megcsuknám a reakcióst, nehezen találnék kicsi bicajt.
nade, itt a vidijó... nem is tudom, hogy dobta fel a gugli... ja, Reacto track bike-ra kerestem rá. Ha lesz velodrom,csak kell venni egy bentibicót

youtu.be/gnQ2O3Xuhcc
halfnote.hu
halfnote.hu
Most kezdek megint tekerni, de néha elég nehéz rávenni magam.
- asebestyen
- V.I.P.
A múltkor közel voltam, hogy abbahagyom a sport szintű kerékpározást, a tervszerű edzést meg végképp. Én se igen tekertem vagy 2 hétig, de lehet több.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Én kb 2 hete nem tudtam edzeni sem.

- asebestyen
- V.I.P.
És Te végül nem indultál?
Na,még egy Málnáról. Tegnap megnyerte a Fertő tavi UCI GF versenyt,úgy,hogy fel volt nevezve WU19-be.
Laci barátom 39. lett és az első 37 kvalifikálta magát a vb -re.

Laci barátom 39. lett és az első 37 kvalifikálta magát a vb -re.

ja, ezt csak piszkoskodásnak írtam oda (pályások és országútisoknál között divat az élcelődés) ráadásul a goodMorning szmájli gőzöm sincs, hogy került belerevox írta: ↑2023.04.23., vas. 22:19
ááá, pályások négyszögtengellyel járnak. Egy mezei integráltat ledarálnak, ha megindul a nyomatékpärt írta: ↑2023.04.23., vas. 22:03Ja, valóban. Azok a mutatós, meseküllőzésű kerekek nem biztos, hogy boldogok lennének a kihívástól. Meg gondolom, a treking némileg alkalmasabb is az újrakezdéshez.
De pofás gép.Azért akármennyire is leslankulsz majd, az a középcsapágy/hajtómű páros mindenképp szűk keresztmetszet lesz.

halfnote.hu
halfnote.hu
na,még ezt találtam... itt 150gbp a sima Primato és a csőtengelyes Pistard csak 175, nem sokkal több, ez lényegében ugyanannyi (nagyságrendlileg mindenképp) ami nekem azt jelzi, hogy a versenyszám határozza meg, mit választ (esetleg az erő vagy annak hiánya). ez fix, pályán, egy combosabb felnőtt, ha leborít, iszonyatos erővel tapossa meg a gépet, amin a lejtő is segít lendületet venni. Combosak a mezőnyversenyes fiúk is,de a trackbikerek mellett kis nyüzügék. nem szívesn adnám oda a bidajomat egyiknek se, hogy mutassa meg, mit tud a gép
szétszaggatná
https://www.tritoncycles.co.uk/componen ... set-p13698

https://www.tritoncycles.co.uk/componen ... set-p13698
halfnote.hu
halfnote.hu
én se tudom, miért ez, de ez az egy észérv jut eszembe, hogy a sok megindulással járó versenyszámok esetén azokat a bődületes Wattokat az ifx, hogy legjobban a négyszögtengely viseli el. Vinkler tudná ezt jól elmesélni, én bevallom, eltévedek a pályaversenyek nevében, de rengeteg olyan szám van,ahol hirtelen, nagyon rövid távon, 50-100méter kell iszonyatosan nagyot katapultálni. Ezek bicók se elől, se hátul nem rendelkeznek váltóval. a Verseny elején belövöd,mi az az áttétel ami neked jó és azt rakod fel a bicajra és azzal tolod végig az etapot, de ez sok esetben csak 100-200méter, vagy 400méter, vagy 1 kili, vagy 4 kili. A 4km már hosszúnak számítpärt írta: ↑2023.04.24., hétf. 12:05Versenyzéshez úgy általában láma vagyok, pályához meg végképp fogalmatlan, szóval lehet, hogy tényleg beleragadtak a négyszögtengelybe. A négyszögtengelynek több előnye is van:revox írta: ↑2023.04.24., hétf. 07:33Semmi extra, de a pályabringák zöme mai napig négyszögtengelyes. Rövid távokon brutál nagy erőt fejtenek ki a pályás megindulások. Gondolom ez a legbiztosabb kontakt tengely és hajtókar között. Sokan a petentpedál mellé klipszszíjat is használnak a stabil pedálfogásért.
1. Olcsó.
A többi nem jut eszembe. Szerintem ahol a hajtás hatékonysága fontos, ott felejtős. Első váltóssal meg pláne, lehetetlen úgy beállítani, hogy ne súroljon be. Magamfajta pálcikaembernél is, flekkenezős rájderek alatt meg pláne. Már a közel harminc éves Octalink is körökkel jobb nála minden szempontból.

de pályán is vannak un időfutam kerók,azokon már van intagráltra hasonlító, ocatlinkes felfogatású kurbli, de a klasszik "pista", amivel megy a pitbullkodás előszeretettel használja a négyszögtengelyt, de az aluvázak se ritkák, sőt... amúgy olcsónak se mondanám, mert egy közepesen árazott Miche kb hozza az ultegra árát (bár az manapság eléggé elszabadult, nem tudom, hol jár pontosan

https://www.racycles.com/product/detail/24964
egyesület is kapott mintákat pályakerókból (gondolom az épülő velodrom miatt). ezekből majd lehet rendelni, ha tetszik... Egyszer láttam, alu keró,alu kerék, négyszöges és kerekedett a szeme az árán,ami már kedvezményes ár volt jócskán... de én se értek annyira hozzá
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5070
Versenyzéshez úgy általában láma vagyok, pályához meg végképp fogalmatlan, szóval lehet, hogy tényleg beleragadtak a négyszögtengelybe. A négyszögtengelynek több előnye is van:revox írta: ↑2023.04.24., hétf. 07:33Semmi extra, de a pályabringák zöme mai napig négyszögtengelyes. Rövid távokon brutál nagy erőt fejtenek ki a pályás megindulások. Gondolom ez a legbiztosabb kontakt tengely és hajtókar között. Sokan a petentpedál mellé klipszszíjat is használnak a stabil pedálfogásért.
1. Olcsó.
A többi nem jut eszembe. Szerintem ahol a hajtás hatékonysága fontos, ott felejtős. Első váltóssal meg pláne, lehetetlen úgy beállítani, hogy ne súroljon be. Magamfajta pálcikaembernél is, flekkenezős rájderek alatt meg pláne. Már a közel harminc éves Octalink is körökkel jobb nála minden szempontból.
meg sisak, szemüveg... egyesületi megbeszélésen, ahol civilben volt mindenki, volt, akin elgondolkodtam, ki is lehetst81 írta: ↑2023.04.24., hétf. 07:15Nagy a valószínűsége:-) Suhanás közben gyors reakció kell a másik felismerésében:-)asebestyen írta: ↑2023.04.23., vas. 20:38Az is jó kör, 2022-ben elég sokat mentem arra.![]()
Biztos találkoztunk már az úton, csak nem tudtuk, hogy ki a másik.Illetve én néha magamat se ismerem fel.
![]()
![]()

halfnote.hu
halfnote.hu
Semmi extra, de a pályabringák zöme mai napig négyszögtengelyes. Rövid távokon brutál nagy erőt fejtenek ki a pályás megindulások. Gondolom ez a legbiztosabb kontakt tengely és hajtókar között. Sokan a petentpedál mellé klipszszíjat is használnak a stabil pedálfogásért.
halfnote.hu
halfnote.hu
Nagy a valószínűsége:-) Suhanás közben gyors reakció kell a másik felismerésében:-)asebestyen írta: ↑2023.04.23., vas. 20:38Az is jó kör, 2022-ben elég sokat mentem arra.![]()
Biztos találkoztunk már az úton, csak nem tudtuk, hogy ki a másik.Illetve én néha magamat se ismerem fel.
![]()
![]()
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
- asebestyen
- V.I.P.
Nah, ezt fejtsd ki, kérlek!

ááá, pályások négyszögtengellyel járnak. Egy mezei integráltat ledarálnak, ha megindul a nyomatékpärt írta: ↑2023.04.23., vas. 22:03Ja, valóban. Azok a mutatós, meseküllőzésű kerekek nem biztos, hogy boldogok lennének a kihívástól. Meg gondolom, a treking némileg alkalmasabb is az újrakezdéshez.
halfnote.hu
halfnote.hu