Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektrosztatikus és egyéb dipól hangsugárzók
Re: Magneplanar Magnepan MG1.6QR
Üdv!
Én 6-szor 5-ös szobában az Accuphasém "A" osztályban 15-20W között mozog a mutatója.
Ennén nagyobb hangerő klasszikusokon szerintem ökörség. Ez is valamikor nagyon hangos.
De szerintem ezen kár vitatkozni,mert bárki eddig hallgatta nálam, mindenkinek bőven elég volt.
Én 6-szor 5-ös szobában az Accuphasém "A" osztályban 15-20W között mozog a mutatója.
Ennén nagyobb hangerő klasszikusokon szerintem ökörség. Ez is valamikor nagyon hangos.
De szerintem ezen kár vitatkozni,mert bárki eddig hallgatta nálam, mindenkinek bőven elég volt.
Üdv, magam is hasonló elven működő hangfalat használok, és egy rendkívül szerethető, plasztikus hangot szolgáltat. Azt nem tudom, hogy hogy szólhat egy 25W-os erősítővel, de mikor csöves erősítőt kerestem, egy 30W-os csöves erősítőt 4 ohmos kimeneten rákötve, az letérdelt.... Most 100W-os csöves az erölködő, 2 ohmos kimeneten hajtva. Jó hang ez, de kéri a kakaót...Sikeres eladást! SFI
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1. CD: Marantz SA15 s1
Állapota ezt a teóriát megdöntötte.
Ez ennél a hangfalnál inkább hátrány, mint előny.
Pont a kis teljesítményű, kis áramú erősítőkkel lehet könnyebben kinyírni.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 442
Re: Elektrosztatikus és egyéb dipól hangsugárzók
Üdvözletem!
Azt olvastam a Heil AMT-ről, hogy az egy közép-magas hangszóró. Eddig leginkább olyan hangsugárzókkal találkoztam, amelyekben különálló magas és egy mély-közép sugárzó volt. Példaként, az ilyen hangszóróval szerelt Aulos modell váltási frekvenciája 1050 Hz, míg úgy látom, más (mély-közép sugárzók) esetén ez 3000 Hz körül van.
Pusztán elméleti alapon, milyen hangzásbeli különbségek származhatnak abból, hogy a középhangokat nem a mélyeket, hanem a magasakat sugárzó membrán szólaltatja meg?
Azt olvastam a Heil AMT-ről, hogy az egy közép-magas hangszóró. Eddig leginkább olyan hangsugárzókkal találkoztam, amelyekben különálló magas és egy mély-közép sugárzó volt. Példaként, az ilyen hangszóróval szerelt Aulos modell váltási frekvenciája 1050 Hz, míg úgy látom, más (mély-közép sugárzók) esetén ez 3000 Hz körül van.
Pusztán elméleti alapon, milyen hangzásbeli különbségek származhatnak abból, hogy a középhangokat nem a mélyeket, hanem a magasakat sugárzó membrán szólaltatja meg?
Újratervezés
sziasztok, örülök, hogy rá találtam a témára, hátha tudtok segíteni. Előre leszögezem full laikus hifi analfabéta vagyok ! a napokban hozzá jutottam 1 pár tökéletes állapotban lévő Acoustat MK 141-C elektrosztatikus hangfal párhoz amit szeretnék egy hozzá való erősítővel megszólaltatni. Ahogy fentebb is írtam nem értek a témához, így csak sötétben tapogatózok. Olvastam, hogy ez a technika kevésbé érzékeny, így olcsóbb kisebb tudású erősítők is meg tudják esetleg szólaltatni, és kihozni belőlük azt a különleges hangzást amit képviselnek. Tudtok nekem tanácsot, ajánlást adni, hogy milyen irányba induljak el? Használt erősítőt próbálnék találni mellé. Most egy Linx Nebula Cat A erősítővel tesztelem ami elég jó választásnak tűnik, de szeretném tudni, hogy mi lenne az ideális ehhez való típus... 
A Magneplanar is sztatikus csak nem elektro-, hanem magnetosztatikus.
A sztatikus teret nem egy nagyfeszültség áltat generált elektromos mező hozza létre, hanem a panelekbe beépített mágnesrudacskák.
Idézet Hifi Magazin (1990-es évekből) Harmadév Nyuszija:
"Parányi állandó (rúd)mágnesek sora előtt műanyag fóliát feszítenek ki: ez lesz a membrán. Vastagsága mindössze 12,7µm. A fólián alumínium vezetőcsíkok képezik a "lengőcsévét", amelyek a mágnesek erőterében helyezkednek el,"
Kiegészítés: Mai modelleknél már az aluminiumot rézfólia váltotta fel.
A sztatikus teret nem egy nagyfeszültség áltat generált elektromos mező hozza létre, hanem a panelekbe beépített mágnesrudacskák.
Idézet Hifi Magazin (1990-es évekből) Harmadév Nyuszija:
"Parányi állandó (rúd)mágnesek sora előtt műanyag fóliát feszítenek ki: ez lesz a membrán. Vastagsága mindössze 12,7µm. A fólián alumínium vezetőcsíkok képezik a "lengőcsévét", amelyek a mágnesek erőterében helyezkednek el,"
Kiegészítés: Mai modelleknél már az aluminiumot rézfólia váltotta fel.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
A Magneplanar nem sztatikus!
ó
óRe: Elektrosztatikus és egyéb dipól hangsugárzók
Jó kis videó.
Az utolsó Made in USA termékek egyike.
Nomeg aki ismeri, birtokolja, nem tud nélküle élni
, mégha hallgat párhuzamosan dobozost is. Pl. magam.
Tényleg: sztatikusban a Magneplanar és dobozosban a Triangle nekem bejött (de talán Long-ot is olvasva, nem csak nekem) . Maggie-k komolyzene/jazz/elektronikus zenékre, a Triangle meg mindenre.
Meglepő, de valahol hasonló a hangkarakterűk, ha lehet ilyet mondani.
Az utolsó Made in USA termékek egyike.
Nomeg aki ismeri, birtokolja, nem tud nélküle élni
Tényleg: sztatikusban a Magneplanar és dobozosban a Triangle nekem bejött (de talán Long-ot is olvasva, nem csak nekem) . Maggie-k komolyzene/jazz/elektronikus zenékre, a Triangle meg mindenre.
Meglepő, de valahol hasonló a hangkarakterűk, ha lehet ilyet mondani.
A bal oldali hangsugárzót (Curante mellett) Zoli barátom készítette és az Allemande nevet kapta.Több mint két hónapja hallgatom és boldog tulajdonosa vagyok amiben megtaláltam azt a hangzásvilágot amelyre mindig is vágytam.
Nyitott tiszta torzításmentes közép és magas tartomány ,megfogott hatalmas természetes(nem brumis ) mélyekkel és elképesztően gyönyörű 3 dimenziós holografikus tér. A zenekar és előadók jelenléte egyértelmű a szobában,s nem érzem hogy hangszóróból szól a zene.
Nyitott tiszta torzításmentes közép és magas tartomány ,megfogott hatalmas természetes(nem brumis ) mélyekkel és elképesztően gyönyörű 3 dimenziós holografikus tér. A zenekar és előadók jelenléte egyértelmű a szobában,s nem érzem hogy hangszóróból szól a zene.
„Az ember, aki legbelül zenétlen, s nem hat rá édes hangok egyezése, az kész az árulásra, taktikára..."
On 2018. 05. 01. at 3:22 PM, istvan01 said:
még nincs kialakult ár. Mi dönti el? részben a hasonló hangra képes nagy nevű márkák, mint konkurensek, részben az újfajta henger sugárzó köré kialakuló újdonság varázsa. Többek között az AES előző elnöke, aki még most az AES tanács tagja, a fő támogatója. De olyan sok, nekünk tök ismeretlen audio szervezet is támogatóként jelentkezett nála, amiket én nem tudtam megjegyezni. A mostani tervek szerint a képen látható konstrukció Dániban fog készülni, akik gyártják, azok eleve a Skandináv térségben disztríbútorok is egyben. Három lépcső van egyenlőre tervezés alatt, a kisebbikhez nagyobb darabszámra készülnek, ehhez mind a két sugárzót SB Acoustics gyártaná Malajziában, a két nagyobb hangsugárzói még nem véglegesek hol és ki készíti. A Zoli házi műhelyében csak prototípust képes előállítani.
Egy kiállítás előtti promóciós cikk-ismertető Bay Zoli BRS hangsugárzójáról:
https://www.monoandstereo.com/2018/05/n ... akers.html
https://www.monoandstereo.com/2018/05/t ... akers.html
On 2018. 05. 01. at 3:22 PM, istvan01 said:
még nincs kialakult ár. Mi dönti el? részben a hasonló hangra képes nagy nevű márkák, mint konkurensek, részben az újfajta henger sugárzó köré kialakuló újdonság varázsa. Többek között az AES előző elnöke, aki még most az AES tanács tagja, a fő támogatója. De olyan sok, nekünk tök ismeretlen audio szervezet is támogatóként jelentkezett nála, amiket én nem tudtam megjegyezni. A mostani tervek szerint a képen látható konstrukció Dániban fog készülni, akik gyártják, azok eleve a Skandináv térségben disztríbútorok is egyben. Három lépcső van egyenlőre tervezés alatt, a kisebbikhez nagyobb darabszámra készülnek, ehhez mind a két sugárzót SB Acoustics gyártaná Malajziában, a két nagyobb hangsugárzói még nem véglegesek hol és ki készíti. A Zoli házi műhelyében csak prototípust képes előállítani.
Egy kiállítás előtti promóciós cikk-ismertető Bay Zoli BRS hangsugárzójáról:
https://www.monoandstereo.com/2018/05/n ... akers.html
https://www.monoandstereo.com/2018/05/t ... akers.html
1 hour ago, istvan01 said:
Jó hát sejtettem, hogy ez is, mint sok minden más, a gazdagok játékszere marad. Ettől független szurkolok a sikernek. Még ha nekem lőtávon kívül is van.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1698
1 hour ago, istvan01 said:
Jó hát sejtettem, hogy ez is, mint sok minden más, a gazdagok játékszere marad. Ettől független szurkolok a sikernek. Még ha nekem lőtávon kívül is van.
6 minutes ago, -KP- said:
Mindez hány százezer eurós árért lesz elérhető vajon? :S
6 minutes ago, -KP- said:
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1698
napokban meglátogattuk Bay Zolit lakásán, Tiszaalpáron és fülügyre vehettük a talán véglegesnek tűnő omnipolár hangsugárzóját. Előző héten komplettírozta ezt még műhelyében, mi lehettünk az első fültanuk. Ez a hangsugárzó utazik a 11-én kezdődő Müncheni High-end show-ra, ott is a Mariott szálloda egyik szobájába.
Zoli beszámolója szerint alakulnak a gyártási és marketing partnerek és licenc védelmi feltételek, főleg az általa kifejlesztett radiál-körsugárzója köré, és erre épülő komplett hangsugárzók bevezetéséhez.
Nagy meglepetést okozott az idei 2018-as Las Vegasi CES mellett bemutatott, septében összetákolt furcsa, székre pakolt sugárzó megoldásával, hogy ebből hogyan jön ki akkora életszerű hang?? Én azt az Ikea konstrukciót nem hallottam, viszont ezt a hajlított kályhacsőre emlékeztetőt most igen (a kályha cső szénszövet-műgyantában egyengetett különleges szerkezet, nagyon is esztétikus).
Nehéz leírni, de a hang, minden jellemzőjében elképesztő. De tényleg. Az elülső keskenyebb szövet hengeren belül van a kiváló hangért felelős egység, kb 1,5kHz felett szól sokáig, torzítás mentesen. Életemben nem hallottam ennyire torzítás mentes jó dinamikájú, terű, gyorsaságú, felrakódás nélküli hangot. A két, fölfele és lefele sugárzó 4" vagy 5" SB mély sugárzó eszméletlen mélyre, kiemelés nélkül, túlzásoktól mentesen adta a nagybőgő és templomi orgona hangját. A helység pedig akusztikailag nagyon is nem ideális, amiben most hallgattuk. Ja, és még alig ment pár tíz órát, tehát bejáródás még ezután lehet.
napokban meglátogattuk Bay Zolit lakásán, Tiszaalpáron és fülügyre vehettük a talán véglegesnek tűnő omnipolár hangsugárzóját. Előző héten komplettírozta ezt még műhelyében, mi lehettünk az első fültanuk. Ez a hangsugárzó utazik a 11-én kezdődő Müncheni High-end show-ra, ott is a Mariott szálloda egyik szobájába.
Zoli beszámolója szerint alakulnak a gyártási és marketing partnerek és licenc védelmi feltételek, főleg az általa kifejlesztett radiál-körsugárzója köré, és erre épülő komplett hangsugárzók bevezetéséhez.
Nagy meglepetést okozott az idei 2018-as Las Vegasi CES mellett bemutatott, septében összetákolt furcsa, székre pakolt sugárzó megoldásával, hogy ebből hogyan jön ki akkora életszerű hang?? Én azt az Ikea konstrukciót nem hallottam, viszont ezt a hajlított kályhacsőre emlékeztetőt most igen (a kályha cső szénszövet-műgyantában egyengetett különleges szerkezet, nagyon is esztétikus).
Nehéz leírni, de a hang, minden jellemzőjében elképesztő. De tényleg. Az elülső keskenyebb szövet hengeren belül van a kiváló hangért felelős egység, kb 1,5kHz felett szól sokáig, torzítás mentesen. Életemben nem hallottam ennyire torzítás mentes jó dinamikájú, terű, gyorsaságú, felrakódás nélküli hangot. A két, fölfele és lefele sugárzó 4" vagy 5" SB mély sugárzó eszméletlen mélyre, kiemelés nélkül, túlzásoktól mentesen adta a nagybőgő és templomi orgona hangját. A helység pedig akusztikailag nagyon is nem ideális, amiben most hallgattuk. Ja, és még alig ment pár tíz órát, tehát bejáródás még ezután lehet.
Magneplanar 30.72018 januárjában, a cég megjelenteti a valaha volt legjobb hangsugárzóját, amiben végre minden együtt van ahhoz, hogy afféle "utolsó" hangsugárzóvá válhasson mindazoknak, akik rendelkeznek a megfelelő anyagiakkal és a megfelelő zeneszobával.
Oldalanként két-két panelből áll. Az emberibb méretű tartalmazza a ribbon magassugárzót és a Cég által QR-nek (kváziribbonnak) nevezett középsugárzó új verzióját. A nagyobbik panelbe két mélysugárzóegység van beépítve, melyek szintén QR-technológiával készültek, valamint kiegészültek egy-egy passzívmembránnal is. A közép- és mélysugárzók push-pull mágnes elrendezést kaptak, tehát a panelek teljes eleje és háta mágnes-rudakkal "borított".
A panelek magassága 2 méter, a középpanelek szélessége 406 mm, a mélysugárzóké 749 mm, ára 29 000 dollár.
longkft.hu/audioblog/
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
...a rothadó kapitalizmus szemete - Magneplanar MG-III
Vááá, ezt nem hiszem el. Volt olyan hely, ahol így kivágtak egy Maggiet? Sztem még az USA-ban is felújítják inkább őket...
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Mint ifjú apukának, javaslom a legtökéletesebb védelmet az elkövetkező 7-8 évre! És ha puszta jószándékból, üzenőfalnak nézi majd a falat, az ellen mit tegyen az ember? :-)
longkft.hu/audioblog/
Egy remek megoldás panelsugárzót hallgató kisgyermekes szülők részére.És ha puszta jószándékból, üzenőfalnak nézi majd a falat, az ellen mit tegyen az ember? :-)
Egy remek megoldás panelsugárzót hallgató kisgyermekes szülők részére.
longkft.hu/audioblog/
Bocs, hogy ide írok, tudna valaki segíteni?
Bay Zoltán elérhetőségét keresem.
Meglett, köszi.
A fórumon árulnak egy BAY Zoltán féle hangfalat.http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -elado/Ezt ismeri valaki?
Bocs, hogy ide írok, tudna valaki segíteni?
Bay Zoltán elérhetőségét keresem.