Köszönöm!
Akkor már a kérdést is rosszul tettem fel.
Szóval a túlmintavételezés-NOS beállítás lett volna a kérdés.
Köszönöm!
Nagyon szépen köszönöm!KopaszKutya írta: ↑2023.05.15., hétf. 21:46http://www.audio-gd.com/master/master-7/M7EN_Use.htmzebo írta: ↑2023.05.15., hétf. 21:02Sziasztok!
A jó szerencse úgy hozta,hogy hozzám került,egy Audio gd Master 7. Az eladó leírása alapján 6-éves a készülék.
Hangilag ,maximálisan meg vagyok vele elégedve, sőtt, lenyűgözött!
De!! Ha jól tudom,ezeken a DAC-okon,lehet a mintavételezést állítani.
Azt is tudom,hogy valahol a készülék belsejében lehet ezt elvégezni.
Viszont fogalmam sincs, hogy belül ,mit és merre keressek-csináljak.
Semmi okom rá,hogy a mitavételezéssel babráljak,de a hifis énem már szólt,hogy azért majd egyszer ,szeretné ezeket kipróbálni! :)
Ebben kérném ,ilyen irányú tapasztalattal rendelkező fórumtásak útmutatását.
Egy régi lenovo laptop, audio gd dac, windows 10 van a gépenKopaszKutya írta: ↑2023.05.15., hétf. 21:50Szia!
Milyen DAC, milyen laptop, milyen OS?
Kezdésnek driver telepítés és/vagy megnézni, hogy az adott OS kezeli-e az adott DAC-ot.
A mintavételezési frekvencia automatikusan beáll a beérkező jelnek megfelelően, ezt manuálisan nem tudod állítani. A készülékben található jumperekkel az a 2x-3x-4x túlmintavételezést és a NOS üzemmódot tudod ki/bekapcsolni.
Szia!
http://www.audio-gd.com/master/master-7/M7EN_Use.htmzebo írta: ↑2023.05.15., hétf. 21:02Sziasztok!
A jó szerencse úgy hozta,hogy hozzám került,egy Audio gd Master 7. Az eladó leírása alapján 6-éves a készülék.
Hangilag ,maximálisan meg vagyok vele elégedve, sőtt, lenyűgözött!
De!! Ha jól tudom,ezeken a DAC-okon,lehet a mintavételezést állítani.
Azt is tudom,hogy valahol a készülék belsejében lehet ezt elvégezni.
Viszont fogalmam sincs, hogy belül ,mit és merre keressek-csináljak.
Semmi okom rá,hogy a mitavételezéssel babráljak,de a hifis énem már szólt,hogy azért majd egyszer ,szeretné ezeket kipróbálni! :)
Ebben kérném ,ilyen irányú tapasztalattal rendelkező fórumtásak útmutatását.
Szia! A többi láncszemről tudsz mondani ezt-azt?
fel mégy head-fi.org-ra és megkapod a választ. bizony van, somféle.KopaszKutya írta: ↑2023.05.04., csüt. 10:42Sziasztok!
Van egy Fiio M11 Pro DAP-om, amit lehet használni koax kimenettel digitális futóműként. Ezek a DAP-ok között van hangzásban különbség, ha valaki ilyen módon akarja használni? Tehát pl. egy Astell&Kern A&ultima SP2000T jobb hangot tud koax-on, mint az én M11 Pro-m? Vagy ezek között csak akkor van különbség, ha fejhallgatóval van használva a DAP analóg kimeneten, így kijön a bennük lévő DAC, óra, analóg kimenet, stb. közti különbség?
Köszönöm!
OK, köszi, várjuk!Retrofuturista írta: ↑2023.04.28., pén. 12:54Egyedi építésű Lítium-Titanát aksi, de ennél többet most nem mondanék, mert nem kaptam erre a készítőtől engedélyt.
Ha eljön az idő, a dologról retrofuturista cikk készül majd.
Egyedi építésű Lítium-Titanát aksi, de ennél többet most nem mondanék, mert nem kaptam erre a készítőtől engedélyt.
Milyen akksi tápot használsz? Bocs, ha már írtad máskor, máshol ...Retrofuturista írta: ↑2023.04.26., szer. 22:31Megszoktam az aksit és utána nem akarok trafós dacot, de még komolyabbat sem. Van valami varázslatos az akkus hangban, amit semmi más nem tud.
A keret kb. 100-150e Ft.
Szia!Pascovi írta: ↑2023.03.12., vas. 14:19Kedves fórumozók,Admin!
Az admin segítségével beüzemeltem ezt az új Dacot, mivel hétvége volt csak a fiókban talált gyenge minőségű digitális koax kábel, és a gyári komolytalan adaptere van jelenleg hozzá. Az eddig hallgatott láncban Cambridge Audio CXN streamer volt, teljesen jó kábelezésssel.(Qed,Chord)A jelenleg frissen beüzemelt Dac bár lényegesen részletezőbb,de nagyon tompán szól, kifejezetten bántó nekem. Kérdésem kifejezetten arra irányul hogy a jó időségű digitális koax kábel mennyit javít ezen?A lineáris táp mennyire fontos ehhez? 12V/2A aramfelvetele van. Köszönöm előre is.
Ha valakinek van esetleg jobb minőségű lineáris tápja, érdekel ami esetleg kézzel készített itthoni, nem feltétlen akarok kínait, venni boltban.
Köszönöm előre is.
Itt van egy kis magyarazat a biztositekok behelyezeserol es, hogy milyet erdemes hasznalni. Egyebkent most aprilisban megint van olyan akcio, hogy egyet fizet kettot kap, szoval ha valakinek meg kellene akkor csak fele arert meg lehet szerezni es a 230 voltos verzioba csak egy biztositekot kell cserelni.blackfriar írta: ↑2023.04.16., vas. 10:09A Musician Pegasus-ban levő gyári biztosíték adatai az alábbiak.
T1AL250V
azaz 1A-es lassú biztosítékról van szó
Valaki meg tudná magyarázni, hogy miért ajánlanak e helyett pl. Synergistic Research Purple gyártmányúból 2A-est ?
(mert ezek szerint ők jobban tudják, hogy mit bír a Pegasus hardvere ?)
Amúgy ha a purple biztosítékkal elszáll a készülék, akkor a garanciának (de nemcsak annak) annyi,
mert 2A nem ugyanazt teszi a készülékkel, mint 1A.