Igen, le is rajzoltam már ennek alapján, ha jó (egyenletes) a hangszórók átvitele, akkor nem is kell jobban belenyúlni a frekvencia (és fázis)menetbe... Gondolom a 3,3 Ohmos a magas előtt van, a 6,8 Ohmos meg a mélyhez tartozik sorba kötve a 4,7uF-os kondival.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dynaudio hangsugárzók
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Re: Dynaudio hangsugárzók
Ha csak ennyi az egész, mint amit látunk a képen, akkor ez egy elég egyszerű váltó, elektromosan másodrendű alul és felül is, meg két ellenállat, amik vagy a magashoz vagy az egyik a magashoz, másik meg a mély párhuzamos kondijához tartozik.
-
Sziasztok, megvan valakinek az Evoke 20 kapcsolási rajza esetleg? Már egy képem van a keresztváltóról, de csak felülről...
-
"Kedves Fórumtárs!
Amennyiben az Evoke 20 doboz hátoldalán Made in China felirat van, nem kell kisérletezni, úgy rossz, ahogy van! A hangsugárzók és a doboz megegyezik a Dániaival, ellenben a keresztváltót lebutitották és leolcsósitották. Hogy mekkora nyereség nekik a kispórolt két alkatrész, és a tisebb kapacitású kondik, azt nem tudom. De egy közel 800.000 forintos áruról van szó!
A Dynaudio legolcsóbb hangsugárzói sem tudnak rosszul szólni, ennek sikerült!"
Kedves Andráskó!
Esetleg lenne erről (pl. a kétféle keresztváltóról, kapcsolási rajzukról, vagy hasonlókról) valami konkrét fénykép, adat, cikk, ami bemutatja? (Csak kíváncsiságból, bevallom...)
Köszönöm!
Amennyiben az Evoke 20 doboz hátoldalán Made in China felirat van, nem kell kisérletezni, úgy rossz, ahogy van! A hangsugárzók és a doboz megegyezik a Dániaival, ellenben a keresztváltót lebutitották és leolcsósitották. Hogy mekkora nyereség nekik a kispórolt két alkatrész, és a tisebb kapacitású kondik, azt nem tudom. De egy közel 800.000 forintos áruról van szó!
A Dynaudio legolcsóbb hangsugárzói sem tudnak rosszul szólni, ennek sikerült!"
Kedves Andráskó!
Esetleg lenne erről (pl. a kétféle keresztváltóról, kapcsolási rajzukról, vagy hasonlókról) valami konkrét fénykép, adat, cikk, ami bemutatja? (Csak kíváncsiságból, bevallom...)
Köszönöm!
-
A kínait nem vettem volna meg...
-
Nagyon köszönöm, de nincs ilyen probléma.andráskó írta: ↑2023.04.19., szer. 08:53Kedves Fórumtárs!jube77 írta: ↑2023.03.23., csüt. 21:51Sziasztok! Evoke 20 bejáratási időszakban vagyok, persze kísérletezek ezzel-azzal közben. Pl. a szivaccsal. Ez ugye azért van, hogy a túlzott mélyhangokat szükség esetén csökkentse. Viszont azt tapasztaltam, hogy (számomra) érdekes módon a magas hangok is csökkennek, ha lezárom a reflexnyílást. Azt kérdezném, tudja-e valaki, hogy ez miért van, mert kicsit furcsa a jelenség, és nem igazán értem a logikáját. Ha mindenképp találni akarnék valami magyarázatot, akkor azt mondanám, hogy a szivacs módosítja a mélyközép sugárzó fázismenetét, és emiatt bizonyos kioltások jönnek létre, de hogy ez a legmagasabb frekvenciákon történik, az számomra ezt az ötletet kissé erőltetetté teszi...
A Dynaudio legolcsóbb hangsugárzói sem tudnak rosszul szólni, ennek sikerült!
Kedves Fórumtárs!jube77 írta: ↑2023.03.23., csüt. 21:51Sziasztok! Evoke 20 bejáratási időszakban vagyok, persze kísérletezek ezzel-azzal közben. Pl. a szivaccsal. Ez ugye azért van, hogy a túlzott mélyhangokat szükség esetén csökkentse. Viszont azt tapasztaltam, hogy (számomra) érdekes módon a magas hangok is csökkennek, ha lezárom a reflexnyílást. Azt kérdezném, tudja-e valaki, hogy ez miért van, mert kicsit furcsa a jelenség, és nem igazán értem a logikáját. Ha mindenképp találni akarnék valami magyarázatot, akkor azt mondanám, hogy a szivacs módosítja a mélyközép sugárzó fázismenetét, és emiatt bizonyos kioltások jönnek létre, de hogy ez a legmagasabb frekvenciákon történik, az számomra ezt az ötletet kissé erőltetetté teszi...
A Dynaudio legolcsóbb hangsugárzói sem tudnak rosszul szólni, ennek sikerült!
Az egy dolog, hogy újra lett peremezve, na de mi lett újrapremezve, meg tulajdonképpen mi lett összekombinálva mivel? Mit keres egy sima 100-as membránja, tehát a 4 furatosnak a membránja (a perem most talán lényegtelen is), egy 6 furatos MSP 100-as (?) hangszórókosárban?earforce írta: ↑2023.04.13., csüt. 23:28https://www.jofogas.hu/jasz_nagykun_szo ... 458428.htm

https://www.jofogas.hu/jasz_nagykun_szo ... 458428.htmdenesdr írta: ↑2023.04.13., csüt. 23:04Hmm, most, hogy írod, jobban megnézve amiket találtam 6 furatos képek, azok mind az MSP 100-asról készültek, szóval...mit is látunk valójában az itteni hirdetésben?
![]()
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 99
Igen ez pontosan így van , de én még nem láttam sima 100-ast 6 furatos mély-középpel .
Az MSP 100 mélyhangszórója valóban 6 furatos, viszont be van vagdosva a membránjának a porvédő sapkája, a hirdetésben lévőnek pedig nem vagdosott, olyan mint a sima 100-asé.
-
- Fórumlakó
Nem az MSP 100 -as típust szerelték 6 csavaros mély-közepekkel ?
Az szerintem nem ugyanaz , mint a hirdetett " sima " 100 .
Az szerintem nem ugyanaz , mint a hirdetett " sima " 100 .

Rákeresve Dynaudio 100 képekre, úgy tűnik, hogy ezt a modellt szerelték 4, illetve 6 rögzítőfuratos mélyhangszóróval is. Kérdés, hogy a hirdetésben szereplő pár két darabja miért eltérő. Lehet, hogy cserélték valamelyikben a mély drivert.p.zoli 73 írta: ↑2023.04.13., csüt. 16:03Régebbi darab : viewtopic.php?f=91&t=189696
Valami nem stimmel . Az egyik mély-közép hangszóró 4 , a másik 6 csavaros rögzítésű .
Ilyet a Dynaudio - de még a leghitványabb gyártó - sem csinál .![]()
-
- Fórumlakó
Régebbi darab : viewtopic.php?f=91&t=189696
Valami nem stimmel . Az egyik mély-közép hangszóró 4 , a másik 6 csavaros rögzítésű .
Ilyet a Dynaudio - de még a leghitványabb gyártó - sem csinál .
Ilyet a Dynaudio - de még a leghitványabb gyártó - sem csinál .

-
Van magasesés, de ez a középsugárzón múlik, vagyis kiderült a dolog. 3200 Hz a keresztváltó frekije, de elsőrendű, szóval bőven felette is szól még. A szivacs viszont az egész sávban csőkkenti a hangnyomást (nyilván eltérő mértékben), és hallhatóan a magastartományban is. (Nyilván nem 6kHz felett.) A lényeg, hogy a magasesés a közép-mély sugárzóban történik a szivacs hatására, ezáltal (számomra) visszaállt a világ rendje :) Köszönöm mindenkinek!asebestyen írta: ↑2023.03.24., pén. 14:33Szerintem csak magas esés érzet van. Ha fogsz egy lábdob mintát, leszűröd róla a magasat, kevesebb mélyet fogsz érzékelni, pedig ahhoz nem is nyúltál és fordítva, veszel el a mélyből és kevesebb magasat érzékelsz.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7526
Szerintem csak magas esés érzet van. Ha fogsz egy lábdob mintát, leszűröd róla a magasat, kevesebb mélyet fogsz érzékelni, pedig ahhoz nem is nyúltál és fordítva, veszel el a mélyből és kevesebb magasat érzékelsz.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
-
Jó ötlet, meg a rezonancia is elméletileg, de nem tűnik mégsem valószínűnek, mert 15-20 cm-re vagyok a magassugárzótól, hogy a hangfal hátuljához hozzáférjek hallgatás közben, tehát a szivacs ki-be teszt közvetlen közelről történik, vagyis a pozíció eléggé direkt, így a visszaverődések, rezonanciák (szerintem) nem számottevőek a közvetlen hanghoz képest. Persze ez is csak elmélet...denesdr írta: ↑2023.03.24., pén. 13:04Én arra tippelnék, hogy ha ledugózod a csövet, akkor az odakerülő csillapítóanyag többet elnyel a dobozt körbejáró magashangokból, mintha nem lenne ott csillapítóanyag. Így ha nem is közvetlenül, de a visszaverődésekből adódóan kevesebb lesz bizonyos frekvenciákon a hangnyomás. De ez tényleg csak tipp.
Aztán lehet még a reflexcsőnek is hallható önrezonanciája magasabb frekvencián, továbbá a mélyközép hangszóróból érkező magasabb frekvenciák kiszökése, ha épp nincs ledugózva a nyílás.
Én arra tippelnék, hogy ha ledugózod a csövet, akkor az odakerülő csillapítóanyag többet elnyel a dobozt körbejáró magashangokból, mintha nem lenne ott csillapítóanyag. Így ha nem is közvetlenül, de a visszaverődésekből adódóan kevesebb lesz bizonyos frekvenciákon a hangnyomás. De ez tényleg csak tipp.
-
Van tippje valakinek a magasesésre?
-
Sziasztok! Evoke 20 bejáratási időszakban vagyok, persze kísérletezek ezzel-azzal közben. Pl. a szivaccsal. Ez ugye azért van, hogy a túlzott mélyhangokat szükség esetén csökkentse. Viszont azt tapasztaltam, hogy (számomra) érdekes módon a magas hangok is csökkennek, ha lezárom a reflexnyílást. Azt kérdezném, tudja-e valaki, hogy ez miért van, mert kicsit furcsa a jelenség, és nem igazán értem a logikáját. Ha mindenképp találni akarnék valami magyarázatot, akkor azt mondanám, hogy a szivacs módosítja a mélyközép sugárzó fázismenetét, és emiatt bizonyos kioltások jönnek létre, de hogy ez a legmagasabb frekvenciákon történik, az számomra ezt az ötletet kissé erőltetetté teszi...
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 65
Nos, végre összeállt minden, amit szerettem volna, hogy meglegyen. A Dynok mellé megérkezett az ősz óta várt megfelelő kábel és az adapterek tömege az elmebajról ...
És valóban, az Ocos-szal sokkal jobban szól az S1.4, mint korábban bármivel. Végállomás. :-)
És valóban, az Ocos-szal sokkal jobban szól az S1.4, mint korábban bármivel. Végállomás. :-)
- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 55
Nekem a C20i az első hangfalam amit megfogtam betettem a helyére és azóta is ott van. Nem tologatom nem birizgálom, egyszerűem csak jól szól minden mágia nélkül.Research írta: ↑2023.01.31., kedd 08:55Igazad van kargidje!
Én sem veszek már banánt, sajtot, de még bicikli gumit sem, ennyit már nem ér meg nekem![]()
Én életemben összesen nem tologattam, döntögettem, fordítgattam hangfalat, mint az elmúlt pár hónapban a contour 20 és 30-at. Gyönyörű részletes, penge tiszták, dögösek voltak a hangok, minden ott volt már bőven beszédhangerő környékén is, de sehogy nem akartak leszakadni, közelebb kerülni, körbe ölelelni, jelenlét érzetettel mélyebben bevonni a zenébe.
Ott volt minden és mindenki stabilan patentűl, de egy szűk(mélységben kimondottan) és zsúfolt szinpadon. Hajtott a kíváncsiság, de legalább bebizonyosodott, hogy nekem(!) csak a hajtogatott fólia membránosokkal nincs az a, leginkább térbeli hiányérzetem.
Ami viszont ehhez elengedhetetlen az a megfelelő kiszolgálás szvsz. Elektronika, kábelezés mellett mutatja meg az igazi képességeit.
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power