HiFibzk monti túra a Gerecsében (túraötlet):
Indulás: Tata Öreg-tó mellől a 2020-as év kerékpár útja, az Által-ér menti kerékpár út, ahol beér Tatára, itt van egy parkoló, kerékpár tárolókkal és padokkal, ideális a gyülekezéshez.
A kerékpár úton síkon bemelegítünk kicsit és Vértesszőlős magasságában ráfordulunk a Gerecsére. Gyönyörű erdei környezetben dózerúton elgurulunk a Turul madárig, itt lesz az első hosszabb megállló. Itt van lehetőség a megpihenésen túl mindenféle ügyes-bajos szükségleteket intézni, enni-inni, stb. A közelben megnézhetjük a Szelim barlangot és eltekerhetünk apró kitérésként a Ranzinger kilátóhoz, ahova én biztos nem megyek fel, mert a 2. lépcsőfokon már tériszonyom van.
Innen visszamászva a kis Gerecse tetejére, legurulunk a Malom völgybe, ez lesz a második hosszabb megálló, szintén vannak kiszolgáló egységek, frissítési lehetőség.
Innen aztán visszamegyünk a Gerecse túloldalára, ahonnan indultunk, de már egy kevésbé szintes útvonalon. A tatai Öreg-tó-nál aztán ismét van lehetőség a fagyitól a lángosozáson, pizzázáson át mindenre, akár étterem, bármi. Itt még Attin leverhetitek, ha rossz túrát terveztem. Lesz lehetőség a víz alá nyomására is, ha az szimpatikusabb.
Felteszek egy nagyságreni útvonalat, amin látható a táv és a szint, lazán tekerve, pihenőkkel szerintem 4 óra alatt könnyedén teljesíthető bármilyen trekking vagy monti kerékpárral, megfelelő bütykös gumikkal. Az útvonal sem különösebb kondíciót, sem különösebb kerékpár-kezelési tudást nem igényel. Beszélgetős, bámészkodós túra lenne.
Kicsit emésztgessük, aztán majd elindítok egy jelentkezési listát időpontokkal, stb.
.

- HiFibzk_monti.jpg (273.96 KiB) Megtekintve 882 alkalommal
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés