Top gán? jesszuszom életem egyik legnagyobb tévedése volt. ment a hájp, hogy mekkora film már, hűű, haa, aszta, moziban kell nézni nagy vásznon stb. beadtam a derekam, és elmentünk moziba a párommal (előtte 4 éve nem voltunk már).
már az első jeleneteknél elöntött a szekunder szégyen: lesodorja a bódé fedelét a gázsugár, visszafelé les a kabinból (állítólag az a repülőgép vagy valami hasonló létezik, tippelve a feszállálló sebességét, és a dekk alakját te abból nézegethetsz hátrafelé, SEMMIT nem fogsz látni, lévén a kilátás hátrafelé NULLA).
ultragagyi, erőltetett igazi halivúdi szirup: fehér pólóban szerelés, motorozás napszemüvegben, utána sértetlen a séró, romantikus vitorlázás dzsízaz
(egyszer régebben elmentem motorozni napszemüveben, mert gondoltam az olyan kúl dolog, hát nem... 60km/óra felett úgy folyt a könny a szememből a menetszéltől, ami bejött a szemüveg kerete mellett, hogy sokat nem láttam. irány haza, bukó fel, megváltás)
a sor folytatódik: átnézegetés rádiózáskor a másik gépre, MINEK??
az egyik jutyúb kritika alatt egy kommentelő megjegyezte, hogy a top gán 2 a repülős filmek níd for szpídje, igazat kell neki adnom. ott ugye az van, hogy megy a good guy meg a bad guy fej-fej mellett vröööm vröööm, szigorú átnézések, majd az egyik kapcsol, padlóz és VRÖÖÖÖMMM gyorsulás a végtelenbe és ez 1000x
itt hasonlóan: gázkar előre koppig fémes csattanással (!) majd bot hasrahúz fémes (!) csattanással, ez kb 76x volt
istenem mekkora ultragagyi az egész. miért kellett ez?
az egyetlen ami jó volt, a nem CGI manőverező, fel/leszálló jelenetek, azt meg összevághatták volna 7 percre, és ha azt láttad, akkor mindent láttál, amit látni érdemes...