Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 396

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

sutemenyx írta:
2023.04.11., kedd 22:39
Kellennének ötletek. Ki milyen lenezjátszóról tud, ami a következő követelményeknek megfelel:
- szíjhajtású
- 1 motoros
- külön lábakon áll a motor, sehol nincs semmilyen kapcsolatban a sasszi semelyik részével
- függesztett csapágyú a tányér, szóval hogy csak egy felfüggesztési ponton forog:
7F6C7887-FD18-4D4B-B435-253C337AD879.png

És lehetőleg ellentengelyes a tányér hajtása, tehát hogy nem húzza el a motor.

Ötletek? VPI? Avid? Akármi, stb..?
Szervusz Süti! szia.gif
Kölcsön tudok adni egy VPI Scout1.1-es pörgetőt,ha van kedved teszteld egy két hétig.
Nekem eddig ez tetszik a legjobban,pedig igen sok nagyágyúval éltem együtt,ill.hallottam más rendszerben! :music1:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1472

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Egyről tudok... :kapdelm:
Nem eladó ! :ohnoohnoohno:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Kellennének ötletek. Ki milyen lenezjátszóról tud, ami a következő követelményeknek megfelel:
- szíjhajtású
- 1 motoros
- külön lábakon áll a motor, sehol nincs semmilyen kapcsolatban a sasszi semelyik részével
- függesztett csapágyú a tányér, szóval hogy csak egy felfüggesztési ponton forog:
7F6C7887-FD18-4D4B-B435-253C337AD879.png
7F6C7887-FD18-4D4B-B435-253C337AD879.png (307.42 KiB) Megtekintve 1332 alkalommal
És lehetőleg ellentengelyes a tányér hajtása, tehát hogy nem húzza el a motor.

Ötletek? VPI? Avid? Akármi, stb..?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Persze, a külső barázdáknál nagyobb az esély az elmozdításra, nálam gyakorlatilag csak a cimkén támaszkodott a lemez a sima tányéron.
Nagyon nem nézegettem, gagyi lemezt nyüstöltem, a TV szólt közben.
A 10. oldal után méregettem.
Valószínűleg, hogy ha olyan tányéron kísérleteznénk, aminek a közepe ki van mélyítve a címke alatt - mint a lemezjátszók 99 %-ánál - és fel is tudna támaszkodni a lemez nagyrészt a teljes felületével, akkor egyáltalán nem mozdulna meg a lemez, fogalmam sincs. gondolkodik.gif
Ha van valakinek kedve, próbálja ki, engem is érdekelne...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1293

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2023.04.10., hétf. 20:41
MasterSound, természetesen 10 - szer játszottam le a lemezt az elejétől a végéig.

A Rock R. tányérja gipszből, alumíniumból, ólomból, bitumenből és valami kemény PVC-ből készült, amiről többet nem árul el a gyártó..
Rengeteg idővel kikísérletezett és kézi munkával előállított szendvicsszerkezet.
A PVC a tányér legfelső rétege.
A sub chassis alumíniumból, gipszből és ólomból készült és három szilikonolaj töltésű lengéscsillapítón támaszkodik a plinth-teknőben.
A plinth hagyományos, nagysűrűségü MDF, ami hat darab félgömb sorbothane lábon áll.
-Azt nézted, hogy hol/mikor csúszik meg? Még az eleje felé lehet akkor, mert beljebb egyre kisebb az erőkar. Minden esetre érdekes. Nem adtam esélyt rá....
- A tányér felső rétegére gondoltam csak, mert az érintkezik a lemezzel, amin esetleg meg tud csúszni....
Bár igazából részemről mindegy, mert úgyis annyival jobb itt a CD-nél, hogy emiatt összehasonlíthatatlan.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

MasterSound, természetesen 10 - szer játszottam le a lemezt az elejétől a végéig.

A Rock R. tányérja gipszből, alumíniumból, ólomból, bitumenből és valami kemény PVC-ből készült, amiről többet nem árul el a gyártó..
Rengeteg idővel kikísérletezett és kézi munkával előállított szendvicsszerkezet.
A PVC a tányér legfelső rétege.
A sub chassis alumíniumból, gipszből és ólomból készült és három szilikonolaj töltésű lengéscsillapítón támaszkodik a plinth-teknőben.
A plinth hagyományos, nagysűrűségü MDF, ami hat darab félgömb sorbothane lábon áll.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2736

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

arzachel írta:
2023.04.10., hétf. 15:51
dixie-chicken írta:
2023.04.10., hétf. 14:42
tunerman írta:
2023.04.10., hétf. 14:25

Már volt :D ...Lurné J1 a Söund Organization Z028-as asztalkán.
TJ.
:smile51: :smile51: köszi :D ...közben kiderült hogy van neki olyan SÖ-je amely felülröl tüskézhető,és elfér rajta ha kell méretes "deszka" is a tetején :smile29:
A ZO28 gyári HDF lapján simán elfér.
ez jól hangzik :smile32: ..köszi :smile53:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9564

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Voyager írta:
2023.04.10., hétf. 16:09
Vinkler írta:
2023.04.10., hétf. 14:27
A mai lemezgyártás és analóg forrásanyag beszerzés finoman szólva sem szimpatikus. Mindazonáltal a legszegényebb vogg orbis anyagnak is jobb ritmustartása lehet, mint egy megkérdőjelezhető lemezjátszónak.
Nekem se szimpatikus a mai hanglemezgyártás "kommersz minőségű" nyomulása. Persze senki se bíztatott engem se, hogy válogatás és utána olvasás nélkül vásároljak... Sajnos a jobb vinyl nyomásokért ma is keményen kell fizetni, nincs a sarki "pepita" lemezbolt. :smile29:

És, hogy mi szól jól és milyen a ritmustartása? Értelmetlen egy (ogg vorbis) tömörített anyag, és egy hardver összehasonlítása.
Almát, az almával nyilván.
Annak megítélése azonban, hogy valaminek milyen a ritmustartása, semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy Ő maga mit hallgat.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2141

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Vinkler írta:
A mai lemezgyártás és analóg forrásanyag beszerzés finoman szólva sem szimpatikus. Mindazonáltal a legszegényebb vogg orbis anyagnak is jobb ritmustartása lehet, mint egy megkérdőjelezhető lemezjátszónak.
Nekem se szimpatikus a mai hanglemezgyártás "kommersz minőségű" nyomulása. Persze senki se bíztatott engem se, hogy válogatás és utána olvasás nélkül vásároljak... Sajnos a jobb vinyl nyomásokért ma is keményen kell fizetni, nincs a sarki "pepita" lemezbolt. :smile29:

És, hogy mi szól jól és milyen a ritmustartása? Értelmetlen egy (ogg vorbis) tömörített anyag, és egy hardver összehasonlítása.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 770

Hozzászólás Szerző: arzachel »

dixie-chicken írta:
2023.04.10., hétf. 14:42
tunerman írta:
dixie-chicken írta:
2023.04.10., hétf. 13:18
Urak,Lurne J1 felhasználók,lefényképezné vlki légyszives,hogy egy Sound Org Z021/Z028 asztalkán hogy fér el a lemezjátszó ?...

köszönöm :smile53:
TJ.
:smile51: :smile51: köszi :D ...közben kiderült hogy van neki olyan SÖ-je amely felülröl tüskézhető,és elfér rajta ha kell méretes "deszka" is a tetején :smile29:
A ZO28 gyári HDF lapján simán elfér.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2141

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Vinkler írta:
supravox írta:
2023.04.10., hétf. 14:17
Vinkler írta:
2023.04.10., hétf. 13:04

Nem releváns, hogy hol, milyen körülmények között, maga a jelenség több, mint érdekes.
Nekem is van olyan 180g-os lemezem, ami nyávogva kezdődik. Gyártáshibás.
Ez kb. semmit nem jelent
Mióta hallgatsz nem hallgatsz analógót?
Boçsi
Nem akarlak bántani de ahol a spotify a forrás,abból a perspektívából nem merülnék bele egy lemezjátszó ritmustartásába ;)
Ez a gőgös analog lemezjátszó Csomolungmaról nézem a felhő alapú lejátszást használó hangyákat hozzáállás már évekkel ezelőtt sem volt menő. :D
Az, hogy mostanában nem hallgatok lemezt, sok együttállás következménye. (Az egész zubehör a garázsban pihen.) Nem szeretnék belemenni hitvitákba, de nekem a mai lemezgyártás és analóg forrásanyag beszerzés finoman szólva sem szimpatikus. Mindazonáltal a legszegényebb vogg orbis anyagnak is jobb ritmustartása lehet, mint egy megkérdőjelezhető lemezjátszónak. Nem a formátumon, vagy a szolgáltatón fog múlni. De ez itt off ;)
Azért engedtessen nekem, hogy észrevételt tegyek, még mindig jobb, mint személyeskedni érdemi hozzászólás nélkül.
Csak nem a hegymászós multádból merítettél véletlenül? Persze tudom, hogy a kifejezések valószínűleg fiktívek és csak az ironikus hatás miatt lettek felhasználva. :smile29:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
dixie-chicken írta:
Urak,Lurne J1 felhasználók,lefényképezné vlki légyszives,hogy egy Sound Org Z021/Z028 asztalkán hogy fér el a lemezjátszó ?...

TJ.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

supravox írta:
2023.04.10., hétf. 14:17
Vinkler írta:
marconi írta:
2023.04.09., vas. 17:51

Ez egy ilyen mini hifi show szerűség keretein belül volt a Városmajor utcában pár éve. Itt kicsinek látom az esélyét hogy a gyártó/forgalmazó problémás/rosszul installált/nem megfelelő/nem ellenőrzött készüléket prezentáljon, de persze nem kizárható. Máshol is láttam már malőrt.
Nem releváns, hogy hol, milyen körülmények között, maga a jelenség több, mint érdekes.
Ez kb. semmit nem jelent
Boçsi
Nem akarlak bántani de ahol a spotify a forrás,abból a perspektívából nem merülnék bele egy lemezjátszó ritmustartásába ;)
Ez a gőgös analog lemezjátszó Csomolungmaról nézem a felhő alapú lejátszást használó hangyákat hozzáállás már évekkel ezelőtt sem volt menő. :D
Az, hogy mostanában nem hallgatok lemezt, sok együttállás következménye. (Az egész zubehör a garázsban pihen.) Nem szeretnék belemenni hitvitákba, de nekem a mai lemezgyártás és analóg forrásanyag beszerzés finoman szólva sem szimpatikus. Mindazonáltal a legszegényebb vogg orbis anyagnak is jobb ritmustartása lehet, mint egy megkérdőjelezhető lemezjátszónak. Nem a formátumon, vagy a szolgáltatón fog múlni. De ez itt off ;)
Azért engedtessen nekem, hogy észrevételt tegyek, még mindig jobb, mint személyeskedni érdemi hozzászólás nélkül.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3021

Hozzászólás Szerző: tunerman »

dixie-chicken írta:

TJ.
Csatolmányok
High_End_Show__1997.jpg
High_End_Show__1997.jpg (334.78 KiB) Megtekintve 1583 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2643

Hozzászólás Szerző: supravox »

Vinkler írta:
marconi írta:
Vinkler írta:
2023.04.09., vas. 12:33
Érdekes amit a fültárs ír, nekem pont a Soulines ritmikája tetszik a legjobban. gondolkodik.gif
Ott valami más baj lehetett.
Ez egy ilyen mini hifi show szerűség keretein belül volt a Városmajor utcában pár éve. Itt kicsinek látom az esélyét hogy a gyártó/forgalmazó problémás/rosszul installált/nem megfelelő/nem ellenőrzött készüléket prezentáljon, de persze nem kizárható. Máshol is láttam már malőrt.
Ez kb. semmit nem jelent
Boçsi
Nem akarlak bántani de ahol a spotify a forrás,abból a perspektívából nem merülnék bele egy lemezjátszó ritmustartásába
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

marconi írta:
Vinkler írta:
Érdekes amit a fültárs ír, nekem pont a Soulines ritmikája tetszik a legjobban. gondolkodik.gif

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.04.10., hétf. 12:23
SoundMania, ugye, Te nem tudsz leszorítót használni - a kihúzható lemezvezetőcsonk miatt - csak súlyt ?
Kihúzott csonkkal jobb, mint avval ?
Én csonk nélkűl használtam, úgy volt jobb a Roxan hangja.

Kipróbáltam, nem százszor, csak tízszer valami duplikát Hungarotonnal.
Hozzátéve, hogy a Rock - nak sima, csúszós tányérja van, ráadásul fel sem fekszik rajta rendesen a lemez, mert a cimke alatt nincsen kimélyítve.
Összejelöltem egy kis papír ragasztószallaggal a tányért a lemezzel.
Szóval így, természetesen leszorítás nélkűl, közel sem rendeltetésszerű használat mellett 10 lejátszást követően 3 - 4 mm - t csúszott hátrébb a lemez.
Természetesen ez semmire sem bizonyíték - így senki nem használja a lemezjátszót - csak kíváncsíságból csináltam a tesztet, a tű bárminemű oldalvonszolási erejének demonstrálásaképp.
-Igen, csak súlyt tudok.
-Amikor próbáltam nem hallottam feltűnő különbséget, ezért nem is szoktam levenni.
Rock tányérja delrin úgy tudom. Mások acrylt használnak, vagy Acromatot, amik hasonlóak. Kemények, "csúszósak". Talán a bőr és bőrszerűek is ilyenek...
-Hogy zajlott a próba? Összejelölted és 10x lejátszottad a lemezt? Vagy csak 10x leengedted, meg felemelted a kart?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania, ugye, Te nem tudsz leszorítót használni - a kihúzható lemezvezetőcsonk miatt - csak súlyt ?
Kihúzott csonkkal jobb, mint avval ?
Én csonk nélkűl használtam, úgy volt jobb a Roxan hangja.

Kipróbáltam, nem százszor, csak tízszer valami duplikát Hungarotonnal.
Hozzátéve, hogy a Rock - nak sima, csúszós tányérja van, ráadásul fel sem fekszik rajta rendesen a lemez, mert a cimke alatt nincsen kimélyítve.
Összejelöltem egy kis papír ragasztószallaggal a tányért a lemezzel.
Szóval így, természetesen leszorítás nélkűl, közel sem rendeltetésszerű használat mellett 10 lejátszást követően 3 - 4 mm - t csúszott hátrébb a lemez.
Természetesen ez semmire sem bizonyíték - így senki nem használja a lemezjátszót - csak kíváncsíságból csináltam a tesztet, a tű bárminemű oldalvonszolási erejének demonstrálásaképp.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

szia.gif Akvapark !
Milyen lemezjátszón mérte a MFM a közel 1 % - os sebességcsökkenést a tűerő hatására ?
Nekem ez nem kevésnek, sőt kifejezetten soknak tűnik.
A nem peremsúlyos, könnyű tányérral rendelkező Nad - kacsa volt, esetleg ?
Supravox bírná... :fekverohog:

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: marconi »

Vinkler írta:
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

OFF:

kihasználván az itt zajló eseményeket/véleményeket,vagy 2 hete molyolgatunk ezen cimbimmel,lehet vlki megválna Kuzma Reference-töl (nem vicc,és nem volt sok a sonka+tojás) :smile53: :D

viewtopic.php?f=118&t=189607

ON

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.04.09., vas. 12:22
Akkor, ha jól érzékelem a véleménykülönbségeket, van aki lehetségesnek tartja, hogy hallhatóan lassítja a tű a 2 - 3 kilós tányért, van aki arra voksol, hogy még a filcre tett 80 grammos lemezt sem.
Én sosem hallottam nyávogni a Roxant, az hogy könnyebben el tudom képzelni, az még semmit nem jelent... :rolleyes:
Egy biztos, nehéz tányér, leszorított lemez, abból baj nem lehet. :D
Gondolom attól is függ mivel van leszorítva a lemez. Pár tengelyre rakhatósat próbálva az jött ki, hogy jó esetben nem rontott a hangon. Sajnos a drágábbak voltak a rosszabbak, még a saját lemezalátétükkel együtt is, már amikhez volt olyan. Talán másnak nagyobb szerencséje volt.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Akkor, ha jól érzékelem a véleménykülönbségeket, van aki lehetségesnek tartja, hogy hallhatóan lassítja a tű a 2 - 3 kilós tányért, van aki arra voksol, hogy még a filcre tett 80 grammos lemezt sem.
Én sosem hallottam nyávogni a Roxant, az hogy könnyebben el tudom képzelni, az még semmit nem jelent... :rolleyes:
Egy biztos, nehéz tányér, leszorított lemez, abból baj nem lehet. :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”