Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 781

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Jóvan érted a humortot. :smile29:

A Kobra Kait nem folytattam,talán 2 évad volt meg, az tetszett. Nem laposodik el?
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Mi történik 1:30-tól?
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

DeLorean írta:
2023.04.09., vas. 13:21
...

A Top Gun.
...
Színészileg is rendben van
...
Mások vagyunk, más az ízlésünk és másképpen értékelünk valamit - ezzel semmi baj sincs.
...
De egy Kobra kai film, vagy sorozat ezekhez képest SZVSZ nevetséges - még az összehasonlítás is.
1.) Szerintem, sem a Top Gun, sem a Top Gun: Maverick nincs rendben színészileg, SZÁMOMRA, egyetlen emlékezetes alakítás, mimika, gesztus, tekintet egyikben sincs, csak Tom Cruise és Val Kilmer természetellenes, tenyérbemászó bájgunár mosolya.
Pl. Zabka sokkal több színészi eszköztárat mutat fel, mint Cruise.

Az más kérdés, hogy egy Top Gunt NEM a színészi alakításokért néz az ember.

2.) Egyetértünk.

3.) Teljesen összehasonlíthatóak.
Mindkettő egy 80' évekbeli siker, több évtizednyi kihagyás utáni folytatással.
Ráadásul mindkettő irreális marhaság.

A Cobra Kai nem veszi magát, komolyan, ugyanakkor ad új nézőpontot a régi történethez, van benne karakterfejlődés, közben felvezet új karaktereket, új konfliktusokat, reflektál a modern kor problémáira.
Ráadásul, akit tudtak, visszahoztak a régi filmekből.

A Top Gun: Maverick semmi új nézőpontot nem ad a régi sztoriról, nem árnyalódik főhősünk személyisége, érdemi karakterfejlődés nincs, a technika vs. ember probléma kihagyott ziccer, egy csomó régi arc hiányzik.
Ráadásul vér komolyan veszi magát, ami rosszul áll neki.

Igen, a Cobra Kai bizonyos értelemben gagyi, de arra tökéletes példa, hogyan kell valamit elővenni és folytatni, ezt tanítani kellene.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

-KP- írta:
2023.04.09., vas. 10:31
...
A Top Gun-t meg az Avatar2-t szidni meg szerintem nonszensz. Kb. ez a két film hozta vissza a mozikba az embereket és mentette meg a mozi ipart az anyagi buktától 2022-ben.
Ami, SZÁMOMRA, érthetetlen.

A Top Gun 1. része mind a cselekményét, mind a színészi teljesítményt tekintve már anno is igen gyenge volt.
DE
A látvány, a technika ott és akkor nagyot ütött.
Ráadásul, jól öregedett.

A Top Gun 2. részének cselekménye, a dramaturgiája még rosszabb volt, mint az elsőé.
A látvány meg nem volt sokkal jobb.

SZÁMOMRA óriási csalódást okozott, SZERINTEM egy lélektelen iparosmunka, a szükségtelen és felesleges folytatások sorát gyarapítja.

Ceterum censeo: tessék a Cobra Kai alkotóitól megtanulni, hogy hogyan KELL valamit 30-40 év után elővenni és leporolni.

Az Avatarnak már az 1. része is " meh' "volt számomra, az előzetes és a róla olvasott vélemények egyelőre meggyőztek, hogy az sem nekem készült.

S, nem vagyok kultursznob, egy lelkesedéstől áthatott, zseniális jelenetekkel megspékelt gagyit (pl. Drive Angry, benne W. Fichtner "That's the way I like it" jelenete) többre becsülök, mint bármilyen nagyszabású techdemót és/vagy lélektelen iparosmunkát.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

Érdekes, hogy nekem a Top Gun első része se nagyon jött át, szóval a 2-t meg se akartam nézni, Avatarból meg az elsőt nem is lőáttam moziban. Második meg szerintem teljesen jó volt 3d-ben, látványos, s emellett még a történet is vállalható. "Látványos" filmekből bőven voltak ennél rosszabbak mostanában.

Ha már kalandos film: Missing-et néztük nemrég, fordulatos. Lány otthonról mindenféle számítógépes programok segítségével keresi anyját. Mondjuk eléggé hasonlít a Keresés-re (Searching), de még bőven a nézhető kategória, legalábbis számomra.

Azt hiszem itt ajánlotta valaki a Boldog időket (La Belle Epoque), nem volt rossz, még vicces is volt néha, de valahogy nem ragadott meg, minden karakter idegen maradt, s túl sok gondolatot se ébresztett. Nem bánom, hogy megnéztem, de még egyszer biztos nem akarnám.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Lemmy9.1 írta:
2023.04.08., szomb. 11:50
Vásznon néztük. Biztos hogy az IMAX 3d élmény, de ez nem segít a film szarságán.
Biztos hogy segít, a film nem szarságán. Egyszerűen fantasztikusan nézett ki a sok képkockás 3d. Amúgy pedig beraktam az első 15percet projin, és ott is nagyon jól nézett ki. Nyilván nem volt olyan,mint a moziban a HFR 3D, de nagyon nagyon jó. Valóban nem rövid a film, de én egy percig sem untam. Ettől független nem értek egyet azokkal, akik szerint a második rész jobb, mint az első. Technikailag mindenképp jobb, de az első változatosabb, grandiózusabb volt. Itt a film nagy része gyakorlatilag egy hajón ill. néhány helyen játszódik egy szűkebb területre koncentrálódik,mint az első. De basszus, ettől rosszabb filmet sose kelljen nézzek, és baromi szívesen el tudnék viselni havi sűrűséggel valami ehhez hasonlót. A Top Gun-t meg az Avatar2-t szidni meg szerintem nonszensz. Kb. ez a két film hozta vissza a mozikba az embereket és mentette meg a mozi ipart az anyagi buktától 2022-ben.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3510

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Vagy ott a Pappa Pia.
Nem mertem megnézni, és azt hiszem, sosem fogom. Túl rövid az élet :D

Top Gun 2 utolsó fél órája szerintem olyan klasszis mozi élmény, amit rengetegszer újra lehet nézni, és akár demózni is vele. Véleményem szerint legalább is. Én legalább azt már többször újra néztem csuma hangerővel :rolleyes:

Avatar 2 esetében mondjuk nem érzek ilyen késztetést.
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Lemmy9.1 írta:
2023.04.09., vas. 09:02
Így igaz. Pl a Dáridó is halalmas nézettséget és sikert ért el.
Meg a Zámbó Jimmy-show, Való Világ és társai, és a többi agyzsibbasztó tévéműsor. Mondjuk ezek nem filmek, de igen :napsut:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Így igaz. Pl a Dáridó is halalmas nézettséget és sikert ért el.

Aszpirin: szerintem szarkazmus vót. ;)
Szerintem!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

cisco írta:
2023.04.09., vas. 07:57
Erdekes, hogy a vilag legsz@rabb filmjei a legsikeresebbek.
Top Gun 2, Avatar 2…
Komolyan, ez a kettő neked a világ legszarabb filmje? Kíváncsi lennék, akkor hová helyezed pl. az Asylum-filmeket? (Megacápa vs óriáskrokodil és társai), mert nyilván jobbak kell legyenek a te szemedben, mint a világ legszarabb filmjei :smile29:

A Top Gun 2 szerintem teljesen nézhető. Tipikus amcsi "mi mindenkinél jobbak vagyunk, de Tom Cruise még nálunk is jobb" film, igen bárgyú sztorival és egy halom klisével, de egy estére teljesen jó szórakozás, nincs vele semmi baj. Nem egy különösebben maradandó alkotás, de nem is a világ legszarabb filmje. Sőt, biztosan van, aki számára ez most a világ legjobbja.
Az Avatar 2-ről már elmondtam a véleményemet. Szerintem jobb, mint az első. A CGI az tényleg az egyik gyenge pontja.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Hozzászólás Szerző: cisco »

Erdekes, hogy a vilag legsz@rabb filmjei a legsikeresebbek.

Top Gun 2, Avatar 2…

Miert szeretnetek ettol egy olyan muveszi alkotast, ami megvaltja a vilagot. Egyszeru tortenet, profin kivitelezve. Nalam a legtobb film inkabb ott vagja el magat, hogy az elozetesben latszik, hogy mindeg cgivel oldunk meg, de azt legalabb borzaszto rondan.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Vásznon néztük. Biztos hogy az IMAX 3d élmény, de ez nem segít a film szarságán.
Szerintem!

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2747

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Lemmy9.1 írta:
2023.04.08., szomb. 11:33
Na Avatar.
Továbbra sem érzünk késztetést a folytatásra. Ez gáz a film szempontjából. Kap egy ilyet. :smile33:
Én az 1. részt IMAX 3D-ben néztem, nem olyan régen amikor újra leadták a 2. rész előtt. Szerintem ez oda készült, ott tud nagyot ütni. De ennek ellenére nem tolongtam a 2. részért, még nem is néztem meg. Ha esetleg újra adják majd valamikor IMAX-ben lehet megnézem, de TV-ben nem is erőltetem.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Na Avatar.
Továbbra sem érzünk késztetést a folytatásra. Ez gáz a film szempontjából. Kap egy ilyet. :smile33:
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Tegnap újranézve: Rabbit Hole (2010). Slow movie, jó még mindig, nem csak Nicolaus Kidman miatt. Néha egy torrentkeresés is ad jó találatokat, hoz fel régiségeket. Sorozatformátumú, új címrokona még belekezdésre vár.

Monday - közössé lett kalandok görög földön, kiadósabb falat egy kapcsolatról.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

venomer írta:
2023.04.07., pén. 13:38
Nolan filmjei vegyesek nekem. A Tenet például egyenesen gyerekfilm, az Eredet is hasonlóan. A Sötét Lovagot segíthetne valaki értelmezni, meg ha már itt tartunk a Jokert is, mert nem áll össze mi a sikerük titka. Az általánosan beteg néplelkek persze némi magyarázatot adnak. Nem tudom mennyire érdemes pontokat összekötögetni akarni egy rendező életében, filozófiát keresni a választott témáiban, kivitelezéseiben. Közönségfilmekről, azon belül is nagykaliberűekről van szó, bármelyik alkotói pályára erős hatását fejti ki a pénz beszél faktor.
Számomra is vegyes.

A Tökéletes trükköt szerettem.

A Batman: Kezdődik!-et szájtátva bámultam a moziban.
Ugyanakkor, a Batman másik két része, SZÁMOMRA, felejthető, szó szerint, nem is nagyon emlékszem miről szólnak.

Az Eredet, SZERINTEM, egy látványos és profi semmi, régen bosszantott fel film, mint ez,

Dunkirk, Tenet, Oppenheimer?
SZÁMOMRA teljesen érdektelenek, még tévében sem hiszem, hogy megnézem bármelyiket.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Egy óra után szüneteltetjük.
Semmi extra, ugyanolyan kék minden mint az első részben.
Nem tudom elképzelni, hogy ebben van még 3 rész. A forgatókönyv szerintem egyelőre kb nulla.
A vízeffekt mondjuk jó, de több helyen kilóg a CGI lóláb. Van egy ilyen zebraszerű valami aminek az egyik lába 2 dimenziós maradt.
:D
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

BoRRoNeo írta:
2023.04.06., csüt. 16:31
-KP- írta:
2023.04.06., csüt. 15:31
Alex_Aston írta:
2023.04.06., csüt. 08:48
Maradjunk annyiban, hogy szerinted ;)
De hiszen ez az internetes kommunkáció alapja. Minden mondat úgy kezdődik, hogy szerintem, felesleges kiírni. Senki sem a más véleményét írja. Ha pedig igen, akkor használja az idézőjelet.
Csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy nagyon nem értek egyet azzal, amit írt.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Újratervezés

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Nolan filmjei vegyesek nekem. A Tenet például egyenesen gyerekfilm, az Eredet is hasonlóan. A Sötét Lovagot segíthetne valaki értelmezni, meg ha már itt tartunk a Jokert is, mert nem áll össze mi a sikerük titka. Az általánosan beteg néplelkek persze némi magyarázatot adnak. Nem tudom mennyire érdemes pontokat összekötögetni akarni egy rendező életében, filozófiát keresni a választott témáiban, kivitelezéseiben. Közönségfilmekről, azon belül is nagykaliberűekről van szó, bármelyik alkotói pályára erős hatását fejti ki a pénz beszél faktor.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Alex_Aston írta:

Ők, és Tarantinon kívül talán nem is tudnék mondani most így hirtelen olyan rendezőt, akik csak jó filmeket rendeztek karrierjük során (tekintsünk el a "kötelező" kezdő filmektől).
Igaz nem egy liga, de Guy Ritchie filmjei nekem bejönnek.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

-KP- írta:
2023.04.06., csüt. 15:31
Alex_Aston írta:
De hiszen ez az internetes kommunkáció alapja. Minden mondat úgy kezdődik, hogy szerintem, felesleges kiírni. Senki sem a más véleményét írja. Ha pedig igen, akkor használja az idézőjelet.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3510

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2023.04.05., szer. 20:04
Kicsit megkésve ugyan, de megnéztem az Avatar-folytatást.

Ritkán tapasztalhatunk olyant, hogy egy sikerfilm folytatása jobb, mint az eredeti film, na az Avatar folytatása számomra jobb, mint az eredeti - ennek több okát is fel tudnám sorolni.
Ez amiatt sem lehet véletlen, hogyha megnézed, James Cameron hasonlót vitt véghez az Aliens és a T2 esetében is, mármint, hogy a második rész jobb volt, mint az első. No meg ő nem futószalagon ontja a filmetek, hanem beleáll egy-egy projektbe. Rossz filméjét én fel sem tudnám sorolni, amióta a Terminatort megalkotta.

Hasonló nekem még Christpher Nolan is. Tőle sem láthatunk még rossz filmet a Memento óta, amivel gyakorlatilag debütált. És neki a Dark Knight-al sikerült elérni azt, hogy egy film második része jobb lett, mint az első.

Ők, és Tarantinon kívül talán nem is tudnék mondani most így hirtelen olyan rendezőt, akik csak jó filmeket rendeztek karrierjük során (tekintsünk el a "kötelező" kezdő filmektől).
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kicsit megkésve ugyan, de megnéztem az Avatar-folytatást.
Elsőre eléggé zavart a nagyon nyilvánvaló CGI, de a sztori és az egész annyira jó, hogy ezt igen gyorsan feledteti.
Ritkán tapasztalhatunk olyant, hogy egy sikerfilm folytatása jobb, mint az eredeti film, na az Avatar folytatása számomra jobb, mint az eredeti - ennek több okát is fel tudnám sorolni.
Nagyon jó a forgatókönyv, nagyon jó a történet, jók a karakterek... színészi alakításokról pedig nem tudom, mennyire lehet beszélni. Az egyetlen emberi szereplő, aki nem csak egy-két percet van a vásznon, az a tini "embergyerek - hát az ő alakítása nagyjából nulla, de legalább nem is fontos annyira. Emiatt és a - szerintem - nem tökéletes CGI miatt 8/10, és erősen ajánlott.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”