A Világítótorony (2019) - hozzám most ért el, mondanom sem kell, tetszett. Wiliam Trafó garancia a jóra, emellett Róbert Patisznoun először nem fájt (sőt!). Kedve támad az embernek megőrülni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
A Stonehearst Elmegyógyintézet (2014) - ha már asylum tematika.
A Világítótorony (2019) - hozzám most ért el, mondanom sem kell, tetszett. Wiliam Trafó garancia a jóra, emellett Róbert Patisznoun először nem fájt (sőt!). Kedve támad az embernek megőrülni.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6538
Most vajon megemlítsem-e, hogy a Tetris is jó film? (szerintem)
Igaz, hogy nagyon amerikai a nézőpont. Ez a játék megérdemelte volna, hogy a szerző szemszögéből mutassák be a történetét, úgy biztosan még kalandosabb. Így megtudjuk, hogy mekkora hős volt az amerikai - valljuk be, a film alapján eléggé botcsinálta, de nagyon szerencsés - üzletember, aki valahogy megszerezte éls eladta a Nintendónak.
De legalább igaz történet, és szintén nézhető. A pixeles jelenetek pedig szerintem zseniális (rendezői? operatőri? ...) ötlet.
Kb. 6.894/10
Ajánlom.
Igaz, hogy nagyon amerikai a nézőpont. Ez a játék megérdemelte volna, hogy a szerző szemszögéből mutassák be a történetét, úgy biztosan még kalandosabb. Így megtudjuk, hogy mekkora hős volt az amerikai - valljuk be, a film alapján eléggé botcsinálta, de nagyon szerencsés - üzletember, aki valahogy megszerezte éls eladta a Nintendónak.
De legalább igaz történet, és szintén nézhető. A pixeles jelenetek pedig szerintem zseniális (rendezői? operatőri? ...) ötlet.
Kb. 6.894/10
Ajánlom.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

Ezt bizony benéztem. De csak mert felületesen olvastam a hozzászólás második részét
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

Ezzel a frázissal a kultúrsznobok szokták kezdeni a mondatot
Jóvan érted a humortot. 
A Kobra Kait nem folytattam,talán 2 évad volt meg, az tetszett. Nem laposodik el?
A Kobra Kait nem folytattam,talán 2 évad volt meg, az tetszett. Nem laposodik el?
Szerintem!
1.) Szerintem, sem a Top Gun, sem a Top Gun: Maverick nincs rendben színészileg, SZÁMOMRA, egyetlen emlékezetes alakítás, mimika, gesztus, tekintet egyikben sincs, csak Tom Cruise és Val Kilmer természetellenes, tenyérbemászó bájgunár mosolya.
Pl. Zabka sokkal több színészi eszköztárat mutat fel, mint Cruise.
Az más kérdés, hogy egy Top Gunt NEM a színészi alakításokért néz az ember.
2.) Egyetértünk.
3.) Teljesen összehasonlíthatóak.
Mindkettő egy 80' évekbeli siker, több évtizednyi kihagyás utáni folytatással.
Ráadásul mindkettő irreális marhaság.
A Cobra Kai nem veszi magát, komolyan, ugyanakkor ad új nézőpontot a régi történethez, van benne karakterfejlődés, közben felvezet új karaktereket, új konfliktusokat, reflektál a modern kor problémáira.
Ráadásul, akit tudtak, visszahoztak a régi filmekből.
A Top Gun: Maverick semmi új nézőpontot nem ad a régi sztoriról, nem árnyalódik főhősünk személyisége, érdemi karakterfejlődés nincs, a technika vs. ember probléma kihagyott ziccer, egy csomó régi arc hiányzik.
Ráadásul vér komolyan veszi magát, ami rosszul áll neki.
Igen, a Cobra Kai bizonyos értelemben gagyi, de arra tökéletes példa, hogyan kell valamit elővenni és folytatni, ezt tanítani kellene.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Ami, SZÁMOMRA, érthetetlen.
A Top Gun 1. része mind a cselekményét, mind a színészi teljesítményt tekintve már anno is igen gyenge volt.
DE
A látvány, a technika ott és akkor nagyot ütött.
Ráadásul, jól öregedett.
A Top Gun 2. részének cselekménye, a dramaturgiája még rosszabb volt, mint az elsőé.
A látvány meg nem volt sokkal jobb.
SZÁMOMRA óriási csalódást okozott, SZERINTEM egy lélektelen iparosmunka, a szükségtelen és felesleges folytatások sorát gyarapítja.
Ceterum censeo: tessék a Cobra Kai alkotóitól megtanulni, hogy hogyan KELL valamit 30-40 év után elővenni és leporolni.
Az Avatarnak már az 1. része is " meh' "volt számomra, az előzetes és a róla olvasott vélemények egyelőre meggyőztek, hogy az sem nekem készült.
S, nem vagyok kultursznob, egy lelkesedéstől áthatott, zseniális jelenetekkel megspékelt gagyit (pl. Drive Angry, benne W. Fichtner "That's the way I like it" jelenete) többre becsülök, mint bármilyen nagyszabású techdemót és/vagy lélektelen iparosmunkát.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Érdekes, hogy nekem a Top Gun első része se nagyon jött át, szóval a 2-t meg se akartam nézni, Avatarból meg az elsőt nem is lőáttam moziban. Második meg szerintem teljesen jó volt 3d-ben, látványos, s emellett még a történet is vállalható. "Látványos" filmekből bőven voltak ennél rosszabbak mostanában.
Ha már kalandos film: Missing-et néztük nemrég, fordulatos. Lány otthonról mindenféle számítógépes programok segítségével keresi anyját. Mondjuk eléggé hasonlít a Keresés-re (Searching), de még bőven a nézhető kategória, legalábbis számomra.
Azt hiszem itt ajánlotta valaki a Boldog időket (La Belle Epoque), nem volt rossz, még vicces is volt néha, de valahogy nem ragadott meg, minden karakter idegen maradt, s túl sok gondolatot se ébresztett. Nem bánom, hogy megnéztem, de még egyszer biztos nem akarnám.
Ha már kalandos film: Missing-et néztük nemrég, fordulatos. Lány otthonról mindenféle számítógépes programok segítségével keresi anyját. Mondjuk eléggé hasonlít a Keresés-re (Searching), de még bőven a nézhető kategória, legalábbis számomra.
Azt hiszem itt ajánlotta valaki a Boldog időket (La Belle Epoque), nem volt rossz, még vicces is volt néha, de valahogy nem ragadott meg, minden karakter idegen maradt, s túl sok gondolatot se ébresztett. Nem bánom, hogy megnéztem, de még egyszer biztos nem akarnám.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
Biztos hogy segít, a film nem szarságán. Egyszerűen fantasztikusan nézett ki a sok képkockás 3d. Amúgy pedig beraktam az első 15percet projin, és ott is nagyon jól nézett ki. Nyilván nem volt olyan,mint a moziban a HFR 3D, de nagyon nagyon jó. Valóban nem rövid a film, de én egy percig sem untam. Ettől független nem értek egyet azokkal, akik szerint a második rész jobb, mint az első. Technikailag mindenképp jobb, de az első változatosabb, grandiózusabb volt. Itt a film nagy része gyakorlatilag egy hajón ill. néhány helyen játszódik egy szűkebb területre koncentrálódik,mint az első. De basszus, ettől rosszabb filmet sose kelljen nézzek, és baromi szívesen el tudnék viselni havi sűrűséggel valami ehhez hasonlót. A Top Gun-t meg az Avatar2-t szidni meg szerintem nonszensz. Kb. ez a két film hozta vissza a mozikba az embereket és mentette meg a mozi ipart az anyagi buktától 2022-ben.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4211
Vagy ott a Pappa Pia.
Nem mertem megnézni, és azt hiszem, sosem fogom. Túl rövid az élet
Top Gun 2 utolsó fél órája szerintem olyan klasszis mozi élmény, amit rengetegszer újra lehet nézni, és akár demózni is vele. Véleményem szerint legalább is. Én legalább azt már többször újra néztem csuma hangerővel
Avatar 2 esetében mondjuk nem érzek ilyen késztetést.
Nem mertem megnézni, és azt hiszem, sosem fogom. Túl rövid az élet
Top Gun 2 utolsó fél órája szerintem olyan klasszis mozi élmény, amit rengetegszer újra lehet nézni, és akár demózni is vele. Véleményem szerint legalább is. Én legalább azt már többször újra néztem csuma hangerővel
Avatar 2 esetében mondjuk nem érzek ilyen késztetést.
Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- V.I.P.

Meg a Zámbó Jimmy-show, Való Világ és társai, és a többi agyzsibbasztó tévéműsor. Mondjuk ezek nem filmek, de igen
Így igaz. Pl a Dáridó is halalmas nézettséget és sikert ért el.
Aszpirin: szerintem szarkazmus vót.
Aszpirin: szerintem szarkazmus vót.
Szerintem!
A Top Gun 2 szerintem teljesen nézhető. Tipikus amcsi "mi mindenkinél jobbak vagyunk, de Tom Cruise még nálunk is jobb" film, igen bárgyú sztorival és egy halom klisével, de egy estére teljesen jó szórakozás, nincs vele semmi baj. Nem egy különösebben maradandó alkotás, de nem is a világ legszarabb filmje. Sőt, biztosan van, aki számára ez most a világ legjobbja.
Az Avatar 2-ről már elmondtam a véleményemet. Szerintem jobb, mint az első. A CGI az tényleg az egyik gyenge pontja.
- Aszpirin
- V.I.P.

Komolyan, ez a kettő neked a világ legszarabb filmje? Kíváncsi lennék, akkor hová helyezed pl. az Asylum-filmeket? (Megacápa vs óriáskrokodil és társai), mert nyilván jobbak kell legyenek a te szemedben, mint a világ legszarabb filmjei
A Top Gun 2 szerintem teljesen nézhető. Tipikus amcsi "mi mindenkinél jobbak vagyunk, de Tom Cruise még nálunk is jobb" film, igen bárgyú sztorival és egy halom klisével, de egy estére teljesen jó szórakozás, nincs vele semmi baj. Nem egy különösebben maradandó alkotás, de nem is a világ legszarabb filmje. Sőt, biztosan van, aki számára ez most a világ legjobbja.
Az Avatar 2-ről már elmondtam a véleményemet. Szerintem jobb, mint az első. A CGI az tényleg az egyik gyenge pontja.
Erdekes, hogy a vilag legsz@rabb filmjei a legsikeresebbek.
Top Gun 2, Avatar 2…
Miert szeretnetek ettol egy olyan muveszi alkotast, ami megvaltja a vilagot. Egyszeru tortenet, profin kivitelezve. Nalam a legtobb film inkabb ott vagja el magat, hogy az elozetesben latszik, hogy mindeg cgivel oldunk meg, de azt legalabb borzaszto rondan.
Top Gun 2, Avatar 2…
Miert szeretnetek ettol egy olyan muveszi alkotast, ami megvaltja a vilagot. Egyszeru tortenet, profin kivitelezve. Nalam a legtobb film inkabb ott vagja el magat, hogy az elozetesben latszik, hogy mindeg cgivel oldunk meg, de azt legalabb borzaszto rondan.
Vásznon néztük. Biztos hogy az IMAX 3d élmény, de ez nem segít a film szarságán.
Szerintem!
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2920
Én az 1. részt IMAX 3D-ben néztem, nem olyan régen amikor újra leadták a 2. rész előtt. Szerintem ez oda készült, ott tud nagyot ütni. De ennek ellenére nem tolongtam a 2. részért, még nem is néztem meg. Ha esetleg újra adják majd valamikor IMAX-ben lehet megnézem, de TV-ben nem is erőltetem.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Na Avatar.
Továbbra sem érzünk késztetést a folytatásra. Ez gáz a film szempontjából. Kap egy ilyet.
Továbbra sem érzünk késztetést a folytatásra. Ez gáz a film szempontjából. Kap egy ilyet.
Szerintem!
Tegnap újranézve: Rabbit Hole (2010). Slow movie, jó még mindig, nem csak Nicolaus Kidman miatt. Néha egy torrentkeresés is ad jó találatokat, hoz fel régiségeket. Sorozatformátumú, új címrokona még belekezdésre vár.
Monday - közössé lett kalandok görög földön, kiadósabb falat egy kapcsolatról.
Monday - közössé lett kalandok görög földön, kiadósabb falat egy kapcsolatról.
Számomra is vegyes.venomer írta: ↑2023.04.07., pén. 13:38Nolan filmjei vegyesek nekem. A Tenet például egyenesen gyerekfilm, az Eredet is hasonlóan. A Sötét Lovagot segíthetne valaki értelmezni, meg ha már itt tartunk a Jokert is, mert nem áll össze mi a sikerük titka. Az általánosan beteg néplelkek persze némi magyarázatot adnak. Nem tudom mennyire érdemes pontokat összekötögetni akarni egy rendező életében, filozófiát keresni a választott témáiban, kivitelezéseiben. Közönségfilmekről, azon belül is nagykaliberűekről van szó, bármelyik alkotói pályára erős hatását fejti ki a pénz beszél faktor.
A Tökéletes trükköt szerettem.
A Batman: Kezdődik!-et szájtátva bámultam a moziban.
Ugyanakkor, a Batman másik két része, SZÁMOMRA, felejthető, szó szerint, nem is nagyon emlékszem miről szólnak.
Az Eredet, SZERINTEM, egy látványos és profi semmi, régen bosszantott fel film, mint ez,
Dunkirk, Tenet, Oppenheimer?
SZÁMOMRA teljesen érdektelenek, még tévében sem hiszem, hogy megnézem bármelyiket.
Egy óra után szüneteltetjük.
Semmi extra, ugyanolyan kék minden mint az első részben.
Nem tudom elképzelni, hogy ebben van még 3 rész. A forgatókönyv szerintem egyelőre kb nulla.
A vízeffekt mondjuk jó, de több helyen kilóg a CGI lóláb. Van egy ilyen zebraszerű valami aminek az egyik lába 2 dimenziós maradt.

Egy óra után szüneteltetjük.
Semmi extra, ugyanolyan kék minden mint az első részben.
Nem tudom elképzelni, hogy ebben van még 3 rész. A forgatókönyv szerintem egyelőre kb nulla.
A vízeffekt mondjuk jó, de több helyen kilóg a CGI lóláb. Van egy ilyen zebraszerű valami aminek az egyik lába 2 dimenziós maradt.
Szerintem!
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
Csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy nagyon nem értek egyet azzal, amit írt.BoRRoNeo írta: ↑2023.04.06., csüt. 16:31De hiszen ez az internetes kommunkáció alapja. Minden mondat úgy kezdődik, hogy szerintem, felesleges kiírni. Senki sem a más véleményét írja. Ha pedig igen, akkor használja az idézőjelet.
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 492
Újratervezés
Nolan filmjei vegyesek nekem. A Tenet például egyenesen gyerekfilm, az Eredet is hasonlóan. A Sötét Lovagot segíthetne valaki értelmezni, meg ha már itt tartunk a Jokert is, mert nem áll össze mi a sikerük titka. Az általánosan beteg néplelkek persze némi magyarázatot adnak. Nem tudom mennyire érdemes pontokat összekötögetni akarni egy rendező életében, filozófiát keresni a választott témáiban, kivitelezéseiben. Közönségfilmekről, azon belül is nagykaliberűekről van szó, bármelyik alkotói pályára erős hatását fejti ki a pénz beszél faktor.
Igaz nem egy liga, de Guy Ritchie filmjei nekem bejönnek.Alex_Aston írta: ↑2023.04.06., csüt. 08:48
Ők, és Tarantinon kívül talán nem is tudnék mondani most így hirtelen olyan rendezőt, akik csak jó filmeket rendeztek karrierjük során (tekintsünk el a "kötelező" kezdő filmektől).