Na, gondoltam, hogy kiderül róla, hogy drága meg pepecselős.
Fél kiló Molten Speed Vax kb. 10e volt, én kettőt vettem, de csak egy van befogva, a másikat szerintem bontatlanul fogják örökölni a gyerekeim, mert sosem fog elfogyni a bontott. A rizsfőző/slow cooker kb. 6e volt.
Maga a lánccsere a spéci patentszemmel 1 perc, a három lánc beáztatása, felakasztása negyedóra. Ha valaki szörnyűnek találja a havi negyedórás procedúrát, akkor vehet mondjuk még három láncot, és ha nem nagyon fiatal már, akkor lehet, hogy annyival egy életre letudta

, tekintettel a többszörösére nőtt élettartamra.
Ezzel állt szemben a korábbi, alkalmankénti kb. egy órás mosás, kenés, ami koszos, büdös és az oldószer miatt drága és nem is környezetbarát elfoglaltság. Tény, hogy ezt a magam módján kissé mániákusan tettem, sort, láncot, lánckerekeket, váltógörgőket mindig leszerelve. Mindezt kicsit lazábban is lehet csinálni - de az nem az én világom - a láncaim mindenesetre matuzsálemi korokat éltek meg. Remélem, most majd még hosszabbakat.
(Ja, még annyit, hogy én dögolcsó 10-es Ultegra láncot használok, abból három ára tesz ki egy 11-es, 12-es láncot, szóval nem nagy tétel a több plusz példány.)