Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
A Spotify-nak tetszett mar evekkel ezelott is az iOS alkalmazasa, amikor az Apple Music a vakito feheret tette csak elerhetove, egeszen a dark mode megjeleneseig. Letisztult es egyszeruen, egyertelmuen hasznalhato volt a Spoty app.
A zenei valaszteka kituno, es a valogatasai, hangulatokat ok vezettek be talan elsok kozott, mai napig nagyon szeretem. Azon kivul amikor egy-egy adott stilust keresek, szinte orakon at hallgathato marad. Tidalnal Ben Websterrel indulva 20 perc mulva mar Metallica szol…
Ott a korlatok nelkuli Spotify Connect, barmikor barhonnan, barmivel taviranyitani lehet. Tidalnal elkezdtek gyartoi privilegiumkent kezelni, lekorlatoztak ezt az amugy zsenialisan jo funkciot. Halistennek Deezernel ott van ez, es en gyakran hasznalom a Deezer Connectet.
Olcso. Fele annyiba kerul kb. mint a Tidal… joval olcsobb a Qobuznal is.
Az Apple Music es az Amazon Music ott van arban konkurensnek, latszik is ok adjak a TOP3-at.
Azert egy Spotify HD-nak nagyon tudnek am orulni :)
A zenei valaszteka kituno, es a valogatasai, hangulatokat ok vezettek be talan elsok kozott, mai napig nagyon szeretem. Azon kivul amikor egy-egy adott stilust keresek, szinte orakon at hallgathato marad. Tidalnal Ben Websterrel indulva 20 perc mulva mar Metallica szol…
Ott a korlatok nelkuli Spotify Connect, barmikor barhonnan, barmivel taviranyitani lehet. Tidalnal elkezdtek gyartoi privilegiumkent kezelni, lekorlatoztak ezt az amugy zsenialisan jo funkciot. Halistennek Deezernel ott van ez, es en gyakran hasznalom a Deezer Connectet.
Olcso. Fele annyiba kerul kb. mint a Tidal… joval olcsobb a Qobuznal is.
Az Apple Music es az Amazon Music ott van arban konkurensnek, latszik is ok adjak a TOP3-at.
Azert egy Spotify HD-nak nagyon tudnek am orulni :)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Min hallgat zenét a többség? Mobilon, fülessel, az is legyen BT, jó esetben egy boombox. Ahhoz meg minek kéne flac vagy dsd? Ilyen egyszerű ez.
Állítólag jó a szoftver és a zeneajánlója is, nagy a választék, más meg nem is kell.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára pali923 2023.05.11., csüt. 22:16-kor.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Retrofuturista
- Fórumlakó

- Értékelés: 343
Mitől ennyire sikeres a Spotify? Mert régen kezdték? Mert jó az ajánló motorja? Jó a marketing osztály?
Fogalmam nincs, mert förtelmesen szól Tidalhoz képest. Felfoghatatlan, hogyan szerethetik mégis ennyien.
Tudom, nem hifista fejjel kell ezt nézni hanem "bizniszmen" fejjel.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
https://retrofuturistahifista.blog.hu
A volumio és a tidal sem tényezők a spotify játszóterén. Ha megérné nekik a lossless, már régen elérhető lenne. Majd ha érdemi piacot veszítenek az apple és az amazon ellenében, akkor lépnek.Retrofuturista írta: ↑2023.05.08., hétf. 09:50A Spotify HiFi lossless pedig csak nem akar beindulni évek óta. Valamilyen piacfelosztást gyanítok a háttérben.
Tidal békén hagyja a fiatalokat, akiknek elég a lossy minőség, Spotify nem birizgálja a hifistákat.
A Volumio sem örülne annak, ha a hifisták Moode-ra szoknának rá, mert elérhetővé válna a lossless streaming Spotify Connect-el havidíj nélkül.
Én örülnék.
- Retrofuturista
- Fórumlakó

- Értékelés: 343
A Spotify HiFi lossless pedig csak nem akar beindulni évek óta. Valamilyen piacfelosztást gyanítok a háttérben.
Tidal békén hagyja a fiatalokat, akiknek elég a lossy minőség, Spotify nem birizgálja a hifistákat.
A Volumio sem örülne annak, ha a hifisták Moode-ra szoknának rá, mert elérhetővé válna a lossless streaming Spotify Connect-el havidíj nélkül.
Én örülnék.
Én örülnék.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 113
Úgy tűnik, hogy fokozódik a helyzet és ahogy felvirágoztatta, úgy ki is nyírja a TIDAL az MQA formátumot. Jön a hi res FLAC, ami szerintem nem meglepő az MQA-t ért támadásokat figyelembe véve. Mondjuk a készülékgyártók majd biztos csökkentik az árakat, ha kihagyják ezt a dekódolást, hiszen nem kell licenc díjat fizetni…
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Megoldódott. Netprobléma volt, bár annak érdekes.marconi írta: ↑2023.04.13., csüt. 17:27Roon + Qobuz problémája van másnak is? Nem enged belépni a Roonból. Pedig pár órája ment minden gond nélkül. Aztán újra bekacsoláskor már nem. Böngészőből belépve semmi gyanúsat nem találtam, jelszót változtattam de úgy sem enged belépni a roonból. Mobilon Mconnect lite meg működik, desktop app, böngészőből szintúgy.
Ötlet?
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- chopper
- Fórumlakó

- Értékelés: 64
Megoldódott a rejtély. A felhasználónév és a jelszó mellé meg kell adni a bankkártya adatokat is. A díjat az első hónapban még nem emelik le, de csak a kártyaadatok birtokában engedi a Presto Music web playere az 59 mp-nél hosszabb streamelést.chopper írta: ↑2023.04.07., pén. 17:26Sziasztok! Prestomusicot próbált már valaki? Én regisztráltam az ingyenes próbahónapra, de nem sikerül egy egész album streamelése. Csak belehallgatni enged a Prestomusic egy percet és felkínálja, hogy vegyem meg az egészet és akkor letölthetem.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Roon + Qobuz problémája van másnak is? Nem enged belépni a Roonból. Pedig pár órája ment minden gond nélkül. Aztán újra bekacsoláskor már nem. Böngészőből belépve semmi gyanúsat nem találtam, jelszót változtattam de úgy sem enged belépni a roonból. Mobilon Mconnect lite meg működik, desktop app, böngészőből szintúgy.
Ötlet?
Ötlet?
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
Érdeklődnék, hogy egyedül vagyok-e a problémámmal. Az Auralic Mini és a Tidal együttélése egy kissé akadozik néha mostanában. Lehet, hogy semmi köze hozzá, de mintha a 9.1 verzió óta lenne ez a gond. A tünet az, hogy a Connectet hiába próbálnám kiválasztani, egyszerűen nem is jelenik meg a Tidal programjában a Mini, amit ki kéne választani. Ugyanakkor ott van a hálózaton, látom a böngészőben is. Érdekes, hogy a Linn Kazoo sem találja meg ilyenkor a Minit, a Bubble UPnP meg simán működik, és zenél. Máskor meg mintha sosem lett volna ez a baj, és simán működik minden gond nélkül.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2158
Azóta nálam is elindult! Töröltem a böngésző összes mentett adatát stb...zbiro32 írta: ↑2023.04.09., vas. 19:45Én is az ingyenes próbahónapra regisztráltam, még nem telt le a hónap,azóta néhányszor hallgattam, most kíváncsiságból bekapcsoltam, és működik.
- zbiro32
- Törzsvendég

- Értékelés: 159
Én is az ingyenes próbahónapra regisztráltam, még nem telt le a hónap,azóta néhányszor hallgattam, most kíváncsiságból bekapcsoltam, és működik.
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
- Voyager
- V.I.P.

Érdekes, mert egyébként ezt írja:
Presto Music's Streaming Service is currently only available in the United Kingdom, United States, Canada, Australia, New Zealand and major European countries (Austria, Belgium, France, Germany, Ireland, Italy, Luxembourg, Netherlands, Spain, Finland, Sweden, Denmark, Norway, Cyprus, Estonia, Greece, Latvia, Lithuania, Malta, Portugal, Croatia, Slovakia, Slovenia, Bulgaria, Romania, Hungary, Czech Republic, Poland, Iceland and Switzerland)
Presto Music's Streaming Service is currently only available in the United Kingdom, United States, Canada, Australia, New Zealand and major European countries (Austria, Belgium, France, Germany, Ireland, Italy, Luxembourg, Netherlands, Spain, Finland, Sweden, Denmark, Norway, Cyprus, Estonia, Greece, Latvia, Lithuania, Malta, Portugal, Croatia, Slovakia, Slovenia, Bulgaria, Romania, Hungary, Czech Republic, Poland, Iceland and Switzerland)
- chopper
- Fórumlakó

Igen, a www.prestomusic,com -ról van szó. Mikortól lesz elérhető a teljes szolgáltatás, esetleg erről van-e információ?
Voyager írta: ↑2023.04.08., szomb. 10:01Szia! Én ezt tudom "Sajnos, jelenleg a Presto Music streaming szolgáltatása nem elérhető Magyarországon, csak letölthető zenéket kínálnak az országodban."chopper írta: ↑2023.04.07., pén. 17:26Sziasztok! Prestomusicot próbált már valaki? Én regisztráltam az ingyenes próbahónapra, de nem sikerül egy egész album streamelése. Csak belehallgatni enged a Prestomusic egy percet és felkínálja, hogy vegyem meg az egészet és akkor letölthetem.
Ha ugyanarról beszélünk egyáltalán? https://www.prestomusic.com/
- O_S
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 162
Nekem megy a Presto Music stream böngészőből.
Nekem volt régebbről regisztrációm, lehet, hogy ez számít?
Nekem volt régebbről regisztrációm, lehet, hogy ez számít?
- Voyager
- V.I.P.

Szia! Én ezt tudom "Sajnos, jelenleg a Presto Music streaming szolgáltatása nem elérhető Magyarországon, csak letölthető zenéket kínálnak az országodban."chopper írta: ↑2023.04.07., pén. 17:26Sziasztok! Prestomusicot próbált már valaki? Én regisztráltam az ingyenes próbahónapra, de nem sikerül egy egész album streamelése. Csak belehallgatni enged a Prestomusic egy percet és felkínálja, hogy vegyem meg az egészet és akkor letölthetem.
Ha ugyanarról beszélünk egyáltalán? https://www.prestomusic.com/
- chopper
- Fórumlakó

Sziasztok! Prestomusicot próbált már valaki? Én regisztráltam az ingyenes próbahónapra, de nem sikerül egy egész album streamelése. Csak belehallgatni enged a Prestomusic egy percet és felkínálja, hogy vegyem meg az egészet és akkor letölthetem.
Köszönöm a tanácsokat, követve a leírásokat sikerült! Látja, működik, minden rendben!
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 387
Szia Szalci!szalci írta: ↑2023.03.19., vas. 10:51Sziasztok. Van egy roon rock szerverem. Az oprendszer egy nvme meghajtóról megy. Szeretnék egy belső tárolót, mert a telekom net szolgáltatásában újabban sok a hosszú kiesés. Ez egy SSD lehet, ezt fogadja az intel NUC 10th gen gép. Egy otthoni win 10 pc-n megformáztam az ssd-t exfat-ra. Beleteszem a rockba, de az nem látja mint storage lehetőség. A roon FAQ valami olyasmit ír, hogy akkor lehet ezt az SSD-t használni, ha telepítéskor eleve így áll fel a nuc, tehát minden meghajtó benne van. Kérdésem, hogy akkor az egész telepítést elölről meg kéne csinálni? Ha tudja valaki, hogyan kell UTÓLAG belső tárat beletenni, kérem írja meg, vagy link-el is boldogulok. Köszönöm!
Régen próbáltam a ROCK-ot, de 'asszem ha utólag teszed bele a háttértárat, akkor a futó rendszernek kell leformáznia.
Tehát nem kell újratelepítened, de csak az a gép fogja látni a háttértárad, amivel megformáztad (tehát amin a ROCK fut).
Ez valami védelmi szarság lehet kizárólag ellened fejlesztve, de amit így megformázott a ROCK azt utána hiába teszed
másik gépbe, nem fogja látni azt.
Ha mégis használni szeretnéd az így megformázott háttértárat akkor windowsos környezetben
rendszergazdaként futtatott DISKPART segítségével biztos kitisztítható!
https://www.windowscentral.com/how-clea ... windows-10
Remélem tudtam segíteni!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Sziasztok. Van egy roon rock szerverem. Az oprendszer egy nvme meghajtóról megy. Szeretnék egy belső tárolót, mert a telekom net szolgáltatásában újabban sok a hosszú kiesés. Ez egy SSD lehet, ezt fogadja az intel NUC 10th gen gép. Egy otthoni win 10 pc-n megformáztam az ssd-t exfat-ra. Beleteszem a rockba, de az nem látja mint storage lehetőség. A roon FAQ valami olyasmit ír, hogy akkor lehet ezt az SSD-t használni, ha telepítéskor eleve így áll fel a nuc, tehát minden meghajtó benne van. Kérdésem, hogy akkor az egész telepítést elölről meg kéne csinálni? Ha tudja valaki, hogyan kell UTÓLAG belső tárat beletenni, kérem írja meg, vagy link-el is boldogulok. Köszönöm!