Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2909
- Kapcsolat:
Re: Pc alapú audio lejátszás
“ A mobilnet működéséből és jellegéből adódóan nem streamelésre való.”
Pedig azt állítják, szupergyors mobilinternet. Ha mégsem, az nem a felhasználó hibája, hanem a nagyotmondó szolgáltatóé. Majd megoldják, hogy az legyen. Ha nem bírják, akkor meg visszább vesznek a marketingből.
De nekem aztán az is jó, ha megvehető a vonalas router. Csaképp nem ez a helyzet.
Pedig azt állítják, szupergyors mobilinternet. Ha mégsem, az nem a felhasználó hibája, hanem a nagyotmondó szolgáltatóé. Majd megoldják, hogy az legyen. Ha nem bírják, akkor meg visszább vesznek a marketingből.
De nekem aztán az is jó, ha megvehető a vonalas router. Csaképp nem ez a helyzet.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Tévedsz ha azt hiszed, hogy a sávszélesség már nem érték. A yettel adni fog 2Gbitet is, csak elkéri az árát. Jelenleg 150K a legolcsóbb 5G router. És hiába lesz mindenkinek 5G, az egy cellára jutó eszközök akkor is mindenen osztozni fognak. Még többet forgalmaznak ezért idővel azt is kinövik és kezdődik minden elölről az előfizetési díjak triplázásával.ZolaBA írta: ↑2023.04.08., szomb. 18:39
Értem mire gondolsz, de szerintem túlaggódod :)
Amikor a 90-es évek közepén kezdtünk netezni, otthon még 2400 bit/sec-el majd 14400bit/sec-el ... vagy amikor egy komplett iskola osztozott 64kbiten, vagy egy egész város kapott csak 128k-t ... szóval akkor értettük, hogy a sávszélesség érték. De most már ez nem így működik. Ha a Yettel ad 700 mbit-et akkor vélhetően tudja mit csinál, a juzer minek aggódjon? azért nem hülyék, abból adnak ami nem kihasznált sávszélesség, ha sokan használnák akkor biztosan meg van a technika a terhelés/sávszélesség megosztására, felosztására ;) Nem fog 100 ember facebook nélkül maradni mert XY netflixet néz a mobilján.
A hálózati terhelés szempontjából mindegy, hogy 2-5Mbps high res audiót, vagy azonos bitrátájú video streamet közvetít.
Ami a lényeg, hogy egyel több felesleges végpontra oszlik le az időzítés, sávszél stb. Akármennyire is jó az LTE technologia, vannak határai és igen, le lehet térdeltetni. Itt pl. péntekenként 18h után hétvégén rendszeres a teljes 4G downlink adatforgalom kiesés. Egyedül pont a youtube meg a többi hasonló adatcsomagokat használó platform vánszorog, mivel a QoS azt engedi előre.
Az időérzékeny alkalmazások használhatatlanok, de van hogy az online számlázóprogram sem tölt be. Vissza kellett állni 3G-re 2023-ban...Ilyenkor jött az, hogy már minden környékbelinél 3x küldtek újabb routert, hogy időt nyerjenek. Mindez az egyik legfejlettebb nyugati országrészben, ahol a település háztartásai 90%-ban 100/1000-es kábelen lógnak. Felesleges tovább ragozni, ez a konzumidiotizmus egyik újabb részeleme. Akkor is ha csak külön zenére használják.
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Értem mire gondolsz, de szerintem túlaggódod :)
Amikor a 90-es évek közepén kezdtünk netezni, otthon még 2400 bit/sec-el majd 14400bit/sec-el ... vagy amikor egy komplett iskola osztozott 64kbiten, vagy egy egész város kapott csak 128k-t ... szóval akkor értettük, hogy a sávszélesség érték. De most már ez nem így működik. Ha a Yettel ad 700 mbit-et akkor vélhetően tudja mit csinál, a juzer minek aggódjon? azért nem hülyék, abból adnak ami nem kihasznált sávszélesség, ha sokan használnák akkor biztosan meg van a technika a terhelés/sávszélesség megosztására, felosztására
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Tök jó, hogy szolgáltatók így próbálnak a hifisták kegyeiben járni! Nem hittem volna :)diagnet írta: ↑2023.04.08., szomb. 16:53Abból látszik, hogy jól érted, hogy ilyen példával próbálod lealacsonyítani a jelentőségét. Miközben tudod jól, hogy nem egyedi esetről van szó. A szemetet is eldobod az utcán, mert az is csak 1 a 8 milliárdból? Meg kellene próbálni rendszer szinten gondolkodni...alto írta: ↑2023.04.07., pén. 20:42
Azért van egy stílusod.
Ha jól értem, az agglomerációban élők azért nem jutnak ingyen routerhez, mert süti átkondizza a pesti ingyen routereket? Csak nekem fura ez a gondolatmenet?
A mobilelőfizetés adatrészét meg arra használod amire akarod, ameddig kitart a keret. Nem értem miért volna elitélendőbb mobilnetről streamelni, mint bármi másra felhasználni az adatkeretet.
Ha jövő héten kitalálják, hogy 3db 5G routert egybe kötve jobb lesz a hang, akkor az lesz a standard.
A mobilnet működéséből és jellegéből adódóan nem streamelésre való. Az egy dolog, hogy tízmillárdokat ölnek bele, hogy ki tudják elégíteni a fogyasztók kényelmi igényeit. Most éppen a vodafone-t hagyja ott mindenki a yettel-ért, aztán amikor ott is szétcsapják a hálózatot (vidéken már megtörtént), csalódottan migrálnak a következő kedvező ajánlathoz.
Így leszünk a mobil tarifákban is a legdrágábbak az EU-ban. Nem baj, a lényeg, hogy albiból albiba vándorlásnál papírozás nélkül azonnal az ágyból lehet streamelni a dikhtv-t.
2023-04-08 16_35_53.png
A mobilnet egy szolgáltatás a szolgáltató részéről. Figyelembevéve a stream adatfelhasználását szinte eltörpül mondjuk a Netflix nézük, Disney+ előfizetők táborához hasonlóan, akik ágyban ülve az iPad-jukon nézik az aktuális részeket. Sőt egy ilyen 4G modemre ha a család rá tud csatlakozni, a házban 2-3 különböző tartalomfogyasztás sem ritka egy adott pillanatban. Nem tartom valószínűnek, hogy ezek a gonosz hifisták majd letérdeltetik a netet vidéken.
Vagy csak Word doksikat lehet rajta küldeni, és elég a betárcsázós szerinted?
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Abból látszik, hogy jól érted, hogy ilyen példával próbálod lealacsonyítani a jelentőségét. Miközben tudod jól, hogy nem egyedi esetről van szó. A szemetet is eldobod az utcán, mert az is csak 1 a 8 milliárdból? Meg kellene próbálni rendszer szinten gondolkodni...alto írta: ↑2023.04.07., pén. 20:42
Azért van egy stílusod.
Ha jól értem, az agglomerációban élők azért nem jutnak ingyen routerhez, mert süti átkondizza a pesti ingyen routereket? Csak nekem fura ez a gondolatmenet?
A mobilelőfizetés adatrészét meg arra használod amire akarod, ameddig kitart a keret. Nem értem miért volna elitélendőbb mobilnetről streamelni, mint bármi másra felhasználni az adatkeretet.
Ha jövő héten kitalálják, hogy 3db 5G routert egybe kötve jobb lesz a hang, akkor az lesz a standard.
A mobilnet működéséből és jellegéből adódóan nem streamelésre való. Az egy dolog, hogy tízmillárdokat ölnek bele, hogy ki tudják elégíteni a fogyasztók kényelmi igényeit. Most éppen a vodafone-t hagyja ott mindenki a yettel-ért, aztán amikor ott is szétcsapják a hálózatot (vidéken már megtörtént), csalódottan migrálnak a következő kedvező ajánlathoz.
Így leszünk a mobil tarifákban is a legdrágábbak az EU-ban. Nem baj, a lényeg, hogy albiból albiba vándorlásnál papírozás nélkül azonnal az ágyból lehet streamelni a dikhtv-t.
Kicsit más, de talán mégsem: több mint egy éve lemondtam a vodás mobilos előfizetésünket, 4 fő volt. Leginkább azért, mert nem voltak hajlandók kezelni a hálózatos problémáinkat. Nagy nehezen kaptunk egy jelerősítőt, amit használhattunk, hogy tudjunk telefonálni itthonról (miközben az egész faluban nincs jel, Győrtől 8km-re). Mikor felmondtunk, bevittem ezt a kütyüt egy ügyfélpontra, de nem vették át tőlem ,mert nem volt nálam aláírási címpéldány (céges előfizetés volt).
Én ebből arra a következtetésre jutottam, hogy a kiosztott szerkentyűket úgy kezelik, mint ami örökre eltávozott az örök vadászmezőkre. Annyi van belőle, amennyi van, a hardverekkel nem foglalkoznak igazán. No meg az ügyfelek is csak zavaró tényezők a rendszerben.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Mondjuk az összes ember eddig, akinek van, az kb tőle vette (vagy rajtam keresztül, vagy nem):diagnet írta: ↑2023.04.07., pén. 20:25Csomagban kapod a routert az előfizetéssel min. 1 év hűséggel. Ebből a router ára általában az éves előfizetési díj fele.
Független unbranded beszerzés esetén még drágább lenne, csak a szolgáltatók nagy mennyiségben veszik.
Az árak a piaci versenyt figyelembe véve vannak kialakítva, ezért a router náluk bizonyos szerződési feltételek mellett járulékos veszteség. A hűségidő letelte után átkondizható hifirouternek kinevezett ingyenkészülékekre hajtás pont ilyen.
Miközben az agglomerációban élő előfizetők meg nem jutnak routerhez...
Minden járulékos költség be van építve a díjcsomagokba. Többek között ezért is lett a korlátlan mobilnet ára 3 év alatt leduplázva. Anno a telenor hello data csomagjait idő előtt kivezették a visszaélések miatt.
Optikán/kábelen ülve mobilnetről streamelni az egyik legnagyobb hifisznob taplóság amit manapság el lehet követni.
He.
https://www.ebay.com/itm/255763984511?m ... media=COPY
Ja nem, én az enyémet vateráról, itthonról, bocs!
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Azért van egy stílusod.diagnet írta: ↑2023.04.07., pén. 20:25Csomagban kapod a routert az előfizetéssel min. 1 év hűséggel. Ebből a router ára általában az éves előfizetési díj fele.
Független unbranded beszerzés esetén még drágább lenne, csak a szolgáltatók nagy mennyiségben veszik.
Az árak a piaci versenyt figyelembe véve vannak kialakítva, ezért a router náluk bizonyos szerződési feltételek mellett járulékos veszteség. A hűségidő letelte után átkondizható hifirouternek kinevezett ingyenkészülékekre hajtás pont ilyen.
Minden járulékos költség be van építve a díjcsomagokba. Többek között ezért is lett a korlátlan mobilnet ára 3 év alatt leduplázva. Anno a telenor hello data csomagjait idő előtt kivezették a visszaélések miatt.
Optikán/kábelen ülve mobilnetről streamelni az egyik legnagyobb hifisznob taplóság amit manapság el lehet követni.
He.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Csomagban kapod a routert az előfizetéssel min. 1 év hűséggel. Ebből a router ára általában az éves előfizetési díj fele.
He.
Minden bizonnyal ezt meg tudod magyarázni, mert érthetetlen a sokunk számára, ha valaki vesz egy router, akkor miért fizeti más a saját vásárolt routerének a költségét?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
He?
Mit fizetnek mások? Milyen indokolatlan hálózat terhelés?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nem a mobilság a menő, hanem hogy saját tulajdon lesz tőle a router.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.04.07., pén. 08:19-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11144
- Kapcsolat:
Valóban, ezért az autóban lejjebb is vettem a felbontást, csak otthon megy maxon a kábelen. Ja bocs, olvastam, hogy most a mobilnet a menő.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.04.07., pén. 08:16-kor.
Vagy unjak…ZolaBA írta: ↑2023.04.06., csüt. 13:19Semmi szükség rá, a hozzáértők anélkül is tudják!
Persze nem magamra gondolok hozzáértő alatt. Én tapasztalatlan és tudatlan vagyok aki szánalmas, arrogáns és fáj neki az életCsak azt nem tudom, hogy pár gyenge poénra minek ez a nagy izomszag reagálás állandóan? Akkora sértődött személyeskedések repkednek, mintha én lopnám az államkasszát...
![]()
Volt valami mondás, hogy az oroszlán nem törődik az egérrel... Na most vagy az nem egérnyi hülyeség amit néha én vagy más bedob itt fékezés gyanánt, vagy az oroszlánnál is vannak kérdések...![]()
"Csak" zenelejátszás lesz a feladata?
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 906
Mint műszaki alkotás, tényleg elismerésre méltó!Töki írta: ↑2023.04.06., csüt. 10:01
Köszi.
Még lesz rajta kis finomítás. Úton van 12x4gb RAM, ami Apacer lesz, ellenben a Taiko által használt ATP-vel. Továbbá elengedem a NAS-ról lejátszást. Helyette pcie adapter kártyába kerül egy 2 tb m2 ssd a zenéknek. Nekem elég annyi, mert 80-90%-ban Tidal a forrás.
LAN, USB kártyák JCAT XE, meg a rendszer memória is a JCAT külsőleg tápolható típusa. Ezeknek a tápegységeit és az AC/DC tápot Süti követte el némi BG kondi varázslattal![]()
A szoftverezés Bandito szaktárs áldozatos munkájára állt össze Win. ltsc/Process Lasso/Audirvana és sok egyéb..
Az összeszerelést Krissz csinált végtelen kreativitással nagyon precíz munkával.
Ezúton is nagy köszönet a srácoknak!![]()
"Csak" zenelejátszás lesz a feladata?
Nem szotkam hibázni.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
És gyorsabban lezabálja a mobilnetemet
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11144
- Kapcsolat:
Qobuz-on igen sok album nagy felbontásban érhető el, cserébe drágább és körülményesebb az előfizetés.
- ZolaBA
- Törzsvendég

Semmi szükség rá, a hozzáértők anélkül is tudják!
Persze nem magamra gondolok hozzáértő alatt. Én tapasztalatlan és tudatlan vagyok aki szánalmas, arrogáns és fáj neki az élet
Volt valami mondás, hogy az oroszlán nem törődik az egérrel... Na most vagy az nem egérnyi hülyeség amit néha én vagy más bedob itt fékezés gyanánt, vagy az oroszlánnál is vannak kérdések...
Na, jöhet a vakteszt? 
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
A tapasztalatlanságból és/vagy tudatlanságból adódó kételyeket jobb, ha kérdésként fogalmazod meg. Így, arroganciával keverve maximum szánalomra méltó, magyarázatot vagy segítőszándékot a legkevésbé sem indukál.ZolaBA írta: ↑2023.04.06., csüt. 11:28A Deezer csak natív cd minőség 16bit/44.1khz, a Quobuz meg elvileg hd, akár 24bit/192Khz. Ez azért talán jobban kihallható, mint egy ssd csere.
Jaj amúgy szegény gagyi ssd-k... nagyon sajnálom őket, hogy milyen bénák. Tárolnak valamit aztán bitperfekt elküldik a memóriába mindenféle északi/déli híd, vagy 3 fele cache, stb-n keresztül, ott pihennek pufferként, majd a cpu még onnan beolvassa, feldolgozza persze ez is mindenféle hidak és cache-eken keresztül, majd szintén mindenféle hidak és cache-eken keresztül kijut az usb vezérlőre veszettül ugyanaz a bit mint egy másik ssd-nél... OSZT ez szarabb a sima ssd-nél de bezzeg az Optane ssd az meg sokkal jobb, ott semmi mocsár, minden tisza és jó. Mondjuk ha az Optane-t clockolná még valaki, az tuti a már megszűnt mocsárságot is tovább mocsártalanítaná. De persze ha van pár marginális rezidens héttér folyamat a windózban akkor az egészet megette a fene. Hát az mint megtudtuk 20-30%-ot is ront. Optimalizáni is kellll. Na de ha nem Apacer a ram? jesszum peti. Hát megint jön a mocsár, megint jön a mocsáááááár és mindmeghalunk, de legalábbis az tutttti, hogy kevés lesz. Hangban kevés lesz. Szóval vesszenek a mocsarak, éljenek az Optane-ok, és csörögjön végre az a kvva lóvé!![]()
- ZolaBA
- Törzsvendég

A Deezer csak natív cd minőség 16bit/44.1khz, a Quobuz meg elvileg hd, akár 24bit/192Khz. Ez azért talán jobban kihallható, mint egy ssd csere.
Jaj amúgy szegény gagyi ssd-k... nagyon sajnálom őket, hogy milyen bénák. Tárolnak valamit aztán bitperfekt elküldik a memóriába mindenféle északi/déli híd, vagy 3 fele cache, stb-n keresztül, ott pihennek pufferként, majd a cpu még onnan beolvassa, feldolgozza persze ez is mindenféle hidak és cache-eken keresztül, majd szintén mindenféle hidak és cache-eken keresztül kijut az usb vezérlőre veszettül ugyanaz a bit mint egy másik ssd-nél... OSZT ez szarabb a sima ssd-nél de bezzeg az Optane ssd az meg sokkal jobb, ott semmi mocsár, minden tisza és jó. Mondjuk ha az Optane-t clockolná még valaki, az tuti a már megszűnt mocsárságot is tovább mocsártalanítaná. De persze ha van pár marginális rezidens héttér folyamat a windózban akkor az egészet megette a fene. Hát az mint megtudtuk 20-30%-ot is ront. Optimalizáni is kellll. Na de ha nem Apacer a ram? jesszum peti. Hát megint jön a mocsár, megint jön a mocsáááááár és mindmeghalunk, de legalábbis az tutttti, hogy kevés lesz. Hangban kevés lesz. Szóval vesszenek a mocsarak, éljenek az Optane-ok, és csörögjön végre az a kvva lóvé!
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nemtudom, Deezert nincs lehetőségem próbálni, mert Roon-t használok. Inkább úgy értendő, hogy a Tidal-hez képest komoly minőségi ugrás a Qobuz, de lehet, hogy a Deezer vagy az Apple veszteségmentes is ugyanolyan jó.