SoundMania írta: ↑2023.03.26., vas. 07:58
elkann írta: ↑2023.03.06., hétf. 11:10
Rock60 írta: ↑2023.03.05., vas. 14:53
Szerintem a sercegéstől és a brummtól nem hallja.
Arrébb van az még.
Így van

Azért egyenlőre jóval zajosabb tábortűzzel és brummal mint az Auralic digit vonal.. ez utóbbi azért elég rendben van (saját ízlésem szerint megítélve).
Ellenben tegnap este sikerült az egyik hangszedő csatlakozóról leszakítanom a hajszálvékony kábelt..

próbaképp vissza akartam cserélni a gyári hangszedőt brumm ügyben.. Innen a gondolat, hogy hangkarkábel cserét ki vállal Budapest környékén? Tudtok ajánlani ez ügyben megbízható szakit/szervizt?
Megoldódott a brumm probléma?
Köszönöm érdeklődésed!
Szerencsére meg..

történt ugyanis, hogy ügyetlenségem okán (és hirtelen felindulásból) kerestem volna megoldást hangkar kábel cserére.. több, itt a fórumon is jelenlévő gyártót/szervizt is felkerestem, (még) válaszoltak is, sőt árajánlatot is kaptam, azonban mikor jeleztem, hogy rendben, szeretném kérni a cserét, Carrobi által épp említett úr már 2 hete nem válaszolt (jelen esetben már nem is bánom), egy másik Diósd környékén élő úrral meg 2 hete egyeztetek időpontot, a lejátszó leadására vonatkozóan.. 3 megbeszélt időpont általa történő tolását követően ígérte, hogy hív.. ez volt 4 napja.. nem hívott.
Így végül bevittem az Audiocentrumhoz a lejátszót, ahol a szervizes kolléga, László, annyira készségesen és gördülékenyen segített a felmerülő kérdésekben, hogy csak néztem

az előző tapasztalatok után.. "A" nap vittem, "B" nap hoztam a lejátszót, a hangkarkábel cseréről (ami ráadásul nyilván nagyobb bevételi forrás lett volna nekik) érthető érvekkel (egyenlőre) lebeszélt, így némi forrasztás, hangszedő beállítás ellenőrzése után boldogan hallgatom és a brumm is eltűnt..

valamit nyilván elcseszhettem a hangszedő cserénél, pedig baromi óvatos voltam.
Kicsit tartottam az erősítőmben lévő phono hibától, mert annak javítása elég húzós lett volna szerintem árban, de szerencsére kutya baja.
A lemezek tisztítása/mosása most a nagy kérdés a tábortűz feeling ellen.. Van 1-2 gyakorlatilag új lemezem már, ott azért érzem a varázsát a témának.. tök más, mint a digit vonal, pozitív értelemben.. beszereztem egy Fidelix SaSuPa-t (köszönöm "zoli73"-nak az ajánlást

, valóban egészen más kávéház mint a Pro-Ject kefe..) Kürthy úrtól, aki átvételnél, némi beszélgetést követően összegezte, hogy "még mindig tud olyat az analóg hang amit a digit nem".. ugyanezt érzem
Szóval tisztítás ügyben sok kézi, YT-on ajánlott praktikumot próbáltam, egyik sem hozott lényegi javulást, Vinyl VAC adapter + nedves porszívó jó lehet, de nem kapni jelenleg Európában az adaptert (egy nem olyan régi bejegyzésben jelzett zágrábi BMK Audio-val is egyeztettem, náluk is készlethiány van belőle), Nagy Tibor úr által készített lemezmosó készülék gyártási ideje másfél hónap

(98eFt), a gyári mosók meg számomra brutál drágák.. bár most kifutóként 160 e Ft-os akcióban van a Pro-Ject VC-S2 ami a környékemen élő hasonló helyzetben lévő kollégával befelezve még akár jó is lehet, így most kollégát keresek ez ügyben..