Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
De csak amíg az EMT - ben van, nem a kábelben ! 

- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Persze. Legalább mi vdh-sok tartsunk össze :)Rock60 írta: ↑2023.03.23., csüt. 14:37Nagyon félreértettél valamit, Alex.![]()
SoundMania nem a vitapartnerem az elmúlt napok, hetek, hónapok fényében, észrevehetted. / Volna./
Biztosan elnézi nekem, hogy Soundi - ként szólítottam meg.![]()
Azt írtam neki, amit írtam.
Ne erőltesse az - ensandor-ral való - csevegést, pihenjünk egy kicsit.
Így már remélhetőleg egyértelmű voltam .![]()
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Nagyon félreértettél valamit, Alex.
SoundMania nem a vitapartnerem az elmúlt napok, hetek, hónapok fényében, észrevehetted. / Volna./
Biztosan elnézi nekem, hogy Soundi - ként szólítottam meg.
Így már remélhetőleg egyértelmű voltam .

Biztosan elnézi nekem, hogy Soundi - ként szólítottam meg.

Így már remélhetőleg egyértelmű voltam .

Én is offolok egyet:Alex_Aston írta: ↑2023.03.23., csüt. 13:09"A lejáratás ügyes eszköze a vitapartner nevének becézése, helytelenül írása"

Téged is hívtak már itt többen is Alexnek, és emlékeim szerint nem lett belőle sértődés.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3497
Szerintem érthetően leírta a moderátor tegnap, kifejezetten nektek (is) célozva, de idézek belőle:
"A lejáratás ügyes eszköze a vitapartner nevének becézése, helytelenül írása"
Csak a Marantz! :-D
Alex, miről beszélsz ?
Nem túl bonyolult az az egy mondat, hogy lehet félreérteni ?
Nem túl bonyolult az az egy mondat, hogy lehet félreérteni ?
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3497
Nem pont ezt kérte a moderátor is, hogy ezt most már ne...?

Persze, ha esetleg megint hetekre pihenni szeretnél, akkor nyilván hajrá!

Csak a Marantz! :-D
Soundi, ne erőltesd, had pihenjünk.

NINCS gondom a "kábelekkel". :)
Nyilván vannak még más vékony réz- (vagy más) kábelek, én a DNM-et ismerem egészen közelről. Ami egy nagyon jó kábel, főleg annyi pénzért, de azért vannak annál jobb drótok is, nem véletlenül adtam el végül.SoundMania írta: ↑2023.03.23., csüt. 09:18És a KSL technológiásakat elfelejtetted ? Igaz az nem mind réz. Van ezüst is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7671
Normális hangnemben, nem személyeskedve, nem trágárkodva természetesen lehet vitatkozni. Kérek mindenkit, hogy az alapvető internetes társalgási szabályokat tartsa be. Köszönöm!
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- SoundMania
- V.I.P.
Dehogy akarom újra kezdeni! Akkor ugyanide jutnánk. Inkább írd le tömören , hogy mi a gondod a kábelekkel ? Feltételezések, eszmefuttatások nélkül... Talán (meg)érthetőbb lenne a dolog. Csak pár mondatban....ensandor írta: ↑2023.03.23., csüt. 09:29Figyi, újrakezdhetjük, de tegnap este elég határozott rendreutasítást kaptunk, amit talán érdemes lenne neked is komolyan venni: "Innentől, aki itt folytatja, megkapja a jutalmat érte. Higgadjon le mindenki, vagy folytassa privátban. De itt NE!" Ez eljutott hozzád? Hidd el, nem az az ember vagyok, aki a gyenge lábakon álló "érvelésed" elől megfutamodik. Kezdjük? Vagy ne? Mi legyen?SoundMania írta: ↑2023.03.23., csüt. 09:04Az eltelt 3 oldalnyi hozzászólás alatt (plusz amiket áthelyeztek ) megtudtatok valamit amiből kiderül pontosabban mi van a kábelekkel akkor most "ensanyinál" ? :)
Figyi, újrakezdhetjük, de tegnap este elég határozott rendreutasítást kaptunk, amit talán érdemes lenne neked is komolyan venni: "Innentől, aki itt folytatja, megkapja a jutalmat érte. Higgadjon le mindenki, vagy folytassa privátban. De itt NE!" Ez eljutott hozzád? Hidd el, nem az az ember vagyok, aki a gyenge lábakon álló "érvelésed" elől megfutamodik. Kezdjük? Vagy ne? Mi legyen?SoundMania írta: ↑2023.03.23., csüt. 09:04Az eltelt 3 oldalnyi hozzászólás alatt (plusz amiket áthelyeztek ) megtudtatok valamit amiből kiderül pontosabban mi van a kábelekkel akkor most "ensanyinál" ? :)
- SoundMania
- V.I.P.
És a KSL technológiásakat elfelejtetted ? Igaz az nem mind réz. Van ezüst is.pali923 írta: ↑2023.03.23., csüt. 08:56Ha ez igaz lenne, mindenki régi DNM kábeleket venne.gomolalaci írta: ↑2023.03.21., kedd 20:43Szerintem! Minél vékonyabb és minél öregebb réz vezetőkből készített a drót, annál közelebb kerülsz a valós hangzáshoz...Én meg nagy sokára tudtam elkótyavetyélni ez enyémet.
![]()
Én már vagy egy hete nem értem, miről is szól itt a vita.SoundMania írta: ↑2023.03.23., csüt. 09:04Az eltelt 3 oldalnyi hozzászólás alatt (plusz amiket áthelyeztek ) megtudtatok valamit amiből kiderül pontosabban mi van a kábelekkel akkor most "ensanyinál" ? :)

Na jó, az optikai kábeles részt értem, és örültem is neki, vannak hasznos információk és ötletek. A többi meg inkább emberekről szólt, mint drótokról, pedig itt inkább azokról kéne tereferélni.

- SoundMania
- V.I.P.
SoundMania írta: ↑2023.03.21., kedd 10:12Az eltelt 3 oldalnyi hozzászólás alatt (plusz amiket áthelyeztek ) megtudtatok valamit amiből kiderül pontosabban mi van a kábelekkel akkor most "ensanyinál" ? :)
Ha ez igaz lenne, mindenki régi DNM kábeleket venne.gomolalaci írta: ↑2023.03.21., kedd 20:43Szerintem! Minél vékonyabb és minél öregebb réz vezetőkből készített a drót, annál közelebb kerülsz a valós hangzáshoz...

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6306

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- asebestyen
- V.I.P.
A felesleget átraktam az OFF-ba. Innentől, aki itt folytatja, megkapja a jutalmat érte. Higgadjon le mindenki, vagy folytassa privátban. De itt NE!
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2886
- Kapcsolat:
Amúgy az úgy feltűnt már valakinek, hogy lehet mérni kábelt nem csak elektromos mérőeszközökkel, hanem optikaival is? Mondjuk mikroszkóp? Mondjuk kristályszerkezet? Zárványok? Mondjuk tisztaság? Felületi egyenetlenség?
Kicsit bele lehet ám mászni jobban is a témába…
A végén még talán tesztelni sem lesz szükséges, elég lesz a fizikai tulajdonságai alapján eldönteni, hogy jó vagy sem. Hm?
Kicsit bele lehet ám mászni jobban is a témába…
A végén még talán tesztelni sem lesz szükséges, elég lesz a fizikai tulajdonságai alapján eldönteni, hogy jó vagy sem. Hm?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- asebestyen
- V.I.P.
Azt hiszem a kör bezárult, illetve ugyanazok a körök futnak végtelenítve. Kezd megint átmenni személyeskedésbe,annak meg nincs jó vége soha, semmilyen szempontból. 

Sőt, képzeld el, még nagyon sok mást sem vakteszteltem. Sok mindent meg igen. Amivel nekem támadsz, annak akkor lenne bármi relevanciája, ha leírtam volna megkérdőjelezhető, nem kellően megalapozott hangi jellemzéseket pl. a van damme kábelről. Ha tudsz idézni tőlem ilyet, akkor van értelme a hozzászólásodnak és a számonkérésednek, ennek hiányában nincs.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Vajh miért van az, hogy akik tapasztaltak és bölcsek, azok gyakran szerények is?
Ügyvér Úr, el kell, hogy kámpicsorítsam.
A különbözö felépítésű tápkábelek nem csak hogy eltérő hangkarakterűek , hanem a zene térbeli pozicionálásában is különbséget mutatnak.
/ Már úgy értem, hogy a kábeleknek a hifi láncban érzékelhető hatásáról beszélek, nem arra gondolok, hogy az asztalra letéve hogy szól egy kábel - mielőtt cafatokra tépné a mondatomat./
Szóval, tisztelt Ügyvéd Úr, hogy ha mérhető volna mégoly kicsi hangkarakter-változás is, avval biza mérni kellene tudni a kábelek színpadképre gyakorolt hatását is. / Nem tudom, lehet - e mérni vagy sem, nem érdekel./
Egyébként, ha mindezt mérni lehetne, akkor illene a kiváltó "okot" is mérni tudni. Konkrétan a kábelnek lennie kellene egy vagy több olyan mérhető paraméterének, amiről bármikor következtetni lehetne a hangminőségére. Én ilyenről nem tudok, de az semmit nem jelent, mert nem szakterületem.
Tehát maradnak a tesztek, süket, vagy vak, amiből kiderűl többünk örömére, hogy melyik kábelt hallgatjuk szívesen./ Mert hogy különbözőképpen szólnak./
Ezek a tesztek nem kell, hogy téged meggyőzzenek, hiszen nem is az a céljuk.
/ Célunk./
A különbözö felépítésű tápkábelek nem csak hogy eltérő hangkarakterűek , hanem a zene térbeli pozicionálásában is különbséget mutatnak.
/ Már úgy értem, hogy a kábeleknek a hifi láncban érzékelhető hatásáról beszélek, nem arra gondolok, hogy az asztalra letéve hogy szól egy kábel - mielőtt cafatokra tépné a mondatomat./
Szóval, tisztelt Ügyvéd Úr, hogy ha mérhető volna mégoly kicsi hangkarakter-változás is, avval biza mérni kellene tudni a kábelek színpadképre gyakorolt hatását is. / Nem tudom, lehet - e mérni vagy sem, nem érdekel./
Egyébként, ha mindezt mérni lehetne, akkor illene a kiváltó "okot" is mérni tudni. Konkrétan a kábelnek lennie kellene egy vagy több olyan mérhető paraméterének, amiről bármikor következtetni lehetne a hangminőségére. Én ilyenről nem tudok, de az semmit nem jelent, mert nem szakterületem.
Tehát maradnak a tesztek, süket, vagy vak, amiből kiderűl többünk örömére, hogy melyik kábelt hallgatjuk szívesen./ Mert hogy különbözőképpen szólnak./
Ezek a tesztek nem kell, hogy téged meggyőzzenek, hiszen nem is az a céljuk.
/ Célunk./