- Attól tartok Safranek, hogy maga gúnyolódik velem.
- Jöjjön közelebb...

A teszteket hogyan végezted? Te magad változtattad a bekötési irányokat, cserélgetted a kábeleket?clearsound írta: ↑2023.03.17., pén. 22:59Van-e az optikai (Toshlink) kábelnek helyes bekötési iránya? Van-e bejáródási idejük?

Jártam már hasonlóan én is, pár hét után viszont megint elkértem a "csodakábeleket" és az újrabekötéskor varázs immár elmaradt.Mézga Aladár írta: ↑2023.03.14., kedd 15:29Most éltem együtt 3 hetet egy Transparent Ultra XLR összekötő kábellel.
Megkönnyeztem amikor visszaadtam a tulajdonosának. Igaz új korában 3000 dollár az ára.

Ne melegíti fel rendesen a forraszt, nem fekszik fel a csatlakozóban a vezető, nem fut be teljesen a kábel... Nekem egy VDH D 102 kategóriát ugrott, amikor újraforrasztottam - persze kontaktos is volt.... Lehet azt rosszul csinálni.gomolalaci írta: ↑2023.03.12., vas. 20:48,,Rosszul szerelt rossz dugókkal, létezik."
Egy dugót hogyan lehet ,,rosszul" szerelni? Azon kívül, hogy rásajtolod, vagy forrasztod...

Többek között pont ezt a kettőt lehet nagyon könnyen elcseszni.gomolalaci írta: ↑2023.03.12., vas. 20:48Egy dugót hogyan lehet ,,rosszul" szerelni? Azon kívül, hogy rásajtolod, vagy forrasztod...

Rosszul szerelt rossz dugókkal, létezik. (nem a gyári szerelésre vonatkozik) Volt ami talán a V-nél is rosszabbul szólt. Volt közte WBT dugós is pedig.supravox írta: ↑2023.03.11., szomb. 18:09Létezik rossz Vz is?lehoako írta: ↑2023.03.11., szomb. 13:18A jó Vz-t én is csak javasolni tudom!SoundMania írta: ↑2023.03.10., pén. 13:46
Megpróbálom máshogy megfogalmazni: Mivel ku...va nagy volt a hangminőség különbség így a vakteszt mint olyan elveszítette az összes jelentőségét(?)/funkcióját(?), mert 100%-os volt a felismerhetősége.
További szőrszálhasogatások elkerülése végett javaslom hallgas meg te is egy jó Vz-t légyszíves, ha még nem hallottál olyat.
Köszönöm!![]()
Létezik rossz Vz is?lehoako írta: ↑2023.03.11., szomb. 13:18A jó Vz-t én is csak javasolni tudom!SoundMania írta: ↑2023.03.10., pén. 13:46Megpróbálom máshogy megfogalmazni: Mivel ku...va nagy volt a hangminőség különbség így a vakteszt mint olyan elveszítette az összes jelentőségét(?)/funkcióját(?), mert 100%-os volt a felismerhetősége.
További szőrszálhasogatások elkerülése végett javaslom hallgas meg te is egy jó Vz-t légyszíves, ha még nem hallottál olyat.
Köszönöm!![]()
A jó Vz-t én is csak javasolni tudom!SoundMania írta: ↑2023.03.10., pén. 13:46Megpróbálom máshogy megfogalmazni: Mivel ku...va nagy volt a hangminőség különbség így a vakteszt mint olyan elveszítette az összes jelentőségét(?)/funkcióját(?), mert 100%-os volt a felismerhetősége.ensandor írta: ↑2023.03.10., pén. 13:38Meg azt is leírtad, hogy soha nem lett belőle vakteszt. Így az eredmény sokat veszít a bájából és értékéből. :)SoundMania írta: ↑2023.03.10., pén. 12:51Szerintem érthető volt. Mivel leírtam, hogy mindig hozta a kábel a formáját.
Köszönöm!
Vakteszt nélkül, tudva hogy melyik van bent, nyilván 100%-os a felismerhetőség.SoundMania írta: ↑2023.03.10., pén. 13:46a vakteszt mint olyan elveszítette az összes jelentőségét(?)/funkcióját(?), mert 100%-os volt a felismerhetősége.

Megpróbálom máshogy megfogalmazni: Mivel ku...va nagy volt a hangminőség különbség így a vakteszt mint olyan elveszítette az összes jelentőségét(?)/funkcióját(?), mert 100%-os volt a felismerhetősége.ensandor írta: ↑2023.03.10., pén. 13:38Meg azt is leírtad, hogy soha nem lett belőle vakteszt. Így az eredmény sokat veszít a bájából és értékéből. :)SoundMania írta: ↑2023.03.10., pén. 12:51Szerintem érthető volt. Mivel leírtam, hogy mindig hozta a kábel a formáját.
Meg azt is leírtad, hogy soha nem lett belőle vakteszt. Így az eredmény sokat veszít a bájából és értékéből. :) De én elhiszem, hogy jó az a kábel amire így esküdsz, csak a zavaros fogalmazást szerettem volna zavartalanná tenni. Nem sikerült.SoundMania írta: ↑2023.03.10., pén. 12:51Szerintem érthető volt. Mivel leírtam, hogy mindig hozta a kábel a formáját.

Szerintem érthető volt. Mivel leírtam, hogy mindig hozta a kábel a formáját. Szerintem ebből érteni, hogy mindig annyival jobb volt, hogy hiába "vakoskodtunk" miatta, felesleges volt. 100% eredménnyel felismerhető volt.ensandor írta: ↑2023.03.10., pén. 12:12Bocsánat, nem akarok beleugatni, de te most szépen leírtad, hogy néz ki egy vakteszt. De denesdr nem azt kérdezte, hogy néz ki egy vakteszt, mert ő azt tudja, hidd el. :) Azokra a teszteléseidre kérdezett rá, ahol NINCS vakteszt, hiszen azt írtad róla: "soha nem lett belőle vakteszt. Minden esetben bárki elsőre eltalálta"SoundMania írta: ↑2023.03.10., pén. 11:57először meghallgattatom mindkét tesztalanyt ( jelen esetben a kétféle ic-t) időt adva a hallgatónak, hogy megismerje mindkettőt ( az új elemet és az ismertet is hallja egymáshoz képest) ha úgy gondolja, hogy mehet, akkor indul a vakteszt. Előre megbeszéljük persze, hogy hány alkalom lesz, mit mikor hányszor hallgat meg vele, illetve ha bizonytalan, akkor hosszabb szakaszt hallgathat váltás előtt.... stb. Szóval vannak kötöttségek de némileg rugalmasságok is. A stresszelés csökkentése miatt. Minél megnyugtatóbb helyzetet teremtve. Kb ennyi röviden.Szóval zavaros ez az egész, hogy mit is akarsz és miért. :)

Minden LP, vagy CD lemez másképpen szól, nincs két egyforma felvételsutemenyx írta: ↑2023.03.10., pén. 12:13Az egyetlen érvényes és objektív teszt, ami egy komponens tudását a úgy mutatja meg, hogy kizárja az egyéni preferenciát és a többi komponens saját hangját az a következő:
5-8 féle teljesen különböző felvételt kell meghallgatni az egyik, aztán a másik komponenst használva. Minél nagyobb lesz a különbség a felvételek közt egymáshoz képest, annál transzparensebb a tesztelt komponens.
Minél hasonlóbban szólnak, minél hasonlóbb elemeket hallasz ki a különféle felvételekből, az azt jelenti, hogy annál egysíkúbbá vált a hang, tehát annák inkább sajáthangja van, ergo annál hitványabb a cucc.

Bocsánat, nem akarok beleugatni, de te most szépen leírtad, hogy néz ki egy vakteszt. De denesdr nem azt kérdezte, hogy néz ki egy vakteszt, mert ő azt tudja, hidd el. :) Azokra a teszteléseidre kérdezett rá, ahol NINCS vakteszt, hiszen azt írtad róla: "soha nem lett belőle vakteszt. Minden esetben bárki elsőre eltalálta"SoundMania írta: ↑2023.03.10., pén. 11:57először meghallgattatom mindkét tesztalanyt ( jelen esetben a kétféle ic-t) időt adva a hallgatónak, hogy megismerje mindkettőt ( az új elemet és az ismertet is hallja egymáshoz képest) ha úgy gondolja, hogy mehet, akkor indul a vakteszt. Előre megbeszéljük persze, hogy hány alkalom lesz, mit mikor hányszor hallgat meg vele, illetve ha bizonytalan, akkor hosszabb szakaszt hallgathat váltás előtt.... stb. Szóval vannak kötöttségek de némileg rugalmasságok is. A stresszelés csökkentése miatt. Minél megnyugtatóbb helyzetet teremtve. Kb ennyi röviden.

Nem sétő még. De szerintem a saját rendszerem esetén ez természetes, hogy így van. Máshol attól függ, mennyire ismerem az ottani komponenseket. De a sajátomból belepróbálva valamit, már le tudok vonni következtetéseket. Szerintem ez a minimum ....asebestyen írta: ↑2023.03.10., pén. 11:27Micsoda (szinte sértő) kérdés... SoundMania nemhogy kábelek, készülékek saját hangját ismeri pontosan, hanem azokét az alkatrészekét is egyesével, amiből azok felépülnek. Mintha a magasugró olimpiai bajnokot kérdeznéd, hogy egy zsámolyra fel tud-e ugrani...![]()
![]()

Nem tudom milyen mélységben vagy kíváncsi, de először meghallgattatom mindkét tesztalanyt ( jelen esetben a kétféle ic-t) időt adva a hallgatónak, hogy megismerje mindkettőt ( az új elemet és az ismertet is hallja egymáshoz képest) ha úgy gondolja, hogy mehet, akkor indul a vakteszt. Előre megbeszéljük persze, hogy hány alkalom lesz, mit mikor hányszor hallgat meg vele, illetve ha bizonytalan, akkor hosszabb szakaszt hallgathat váltás előtt.... stb. Szóval vannak kötöttségek de némileg rugalmasságok is. A stresszelés csökkentése miatt. Minél megnyugtatóbb helyzetet teremtve. Kb ennyi röviden.denesdr írta: ↑2023.03.10., pén. 11:25Egy ilyen tesztet miként kell elképzelni? Hogyan zajlott le pontosan?SoundMania írta: ↑2023.03.10., pén. 11:15Persze. Olcsó és nem olcsó láncokban is. De soha nem lett belőle vakteszt. Minden esetben bárki elsőre eltalálta.
Nem tudom, ki feltételezne ilyet. Az egészen biztos, hogy a "hifisták általi szokásos szubjektív tesztek" eredménye gyakran színezett, és nem feltétlen a valós fizikai valóságot tükrözi. Ezt a fajta "színezettséget, torzítást, fénytörést", amit a psziché tesz hozzá a valósághoz (vagy vesz el belőle), hívhatod "nagyobb felbontásnak", de szerintem nem az. :)

Micsoda (szinte sértő) kérdés... SoundMania nemhogy kábelek, készülékek saját hangját ismeri pontosan, hanem azokét az alkatrészekét is egyesével, amiből azok felépülnek. Mintha a magasugró olimpiai bajnokot kérdeznéd, hogy egy zsámolyra fel tud-e ugrani...
Egy ilyen tesztet miként kell elképzelni? Hogyan zajlott le pontosan?SoundMania írta: ↑2023.03.10., pén. 11:15Persze. Olcsó és nem olcsó láncokban is. De soha nem lett belőle vakteszt. Minden esetben bárki elsőre eltalálta.