Ezzel csináltam:
https://home.by.me/en/

Spiky03 írta: ↑2023.03.03., pén. 12:54Esetleg ott van még a Broadlink eszközök.
Én pl azt használom (BroadLink RM4 Pro), kb hasonlóan konfigurálható, mint a BoRRoNeo eszköze.
Fel lehet benne vinni az össze távirányítót, így egy felületen van az összes, valamint itt is lehet Sceene-ket csinálni.
Nálam van kb mindenre egy On és egy OFF sceene.
Pl FireStick sceene, ami aból áll, hogy megnyomok én is egy "gombot" és utána lejön a vászon, bekapcsol a projektor, bekapcsolol az erősítő, majd az a megfelelő bemenetre áll, majd bekapcsol a végfok.
A stick vagy épp a kodinak én is a külön saját appjukat használom.
Annyi "bibi" van, hogy pl a Broadlinkba a Xioami okos égőt nem tudtam beletenni, így azt külön kell kapcsolni, de az csak egy plusz app.Biztos valahogy bele lehetne azt is varázsolni, de annyira nem ástam bele magam. :)

BoRRoNeo írta: ↑2023.03.02., csüt. 22:44Vezérlésre olyan sok variáció nincs szerintem. Control4, AMX, Crestron.
Én Control4-t használok, mobiltelefonos applikációval. Két start gombot csináltam, egyet a HTPC-nek és egyet az Apple TV-nek. Ha megnyomom a HTPC gombot, akkor a Control4 bekapcsolja a projektort és a HDMI1 bemenetre állítja. Bekapcsolja az AVR-t és a HTPC bemenetre állítja. Felhúzza a redőnyt, ami azon az ablakon van ami elválasztja a vetítőt a moziszobától. Bekapcsolja a Crown erősítőt, ami a mélysugárzót hajtja. És persze bekapcsolja a HTPC-t, ami bebootolja a Kodit. Magyarán a semmiből egy gombnyomásra komplett mozi lesz. Majd jön még ehhez, hogy a többivel együtt leereszti a moziszobában és a technikai helyiségben is a redőnyt. A világítások még nincsenek vezérelve, meg lehetne csinálni, hogy a három lámpából a két közlekedőfény maradjon és a Play megnyomására az is elaludjon (majd a Pause megnyomására vissza és a Stop megnyomására az összes lámpa ON).
(Az Apple TV gomb ugyanaz, csak akkor nem a HTPC, hanem az Apple TV kapcsol be és az AVR az Apple TV bemenetre vált.)
Ezek után a Control4 paneljén tudom szabályozni a hangerőt, mást nem is kell. A forrás oldalon az Apple TV-nek van egy szimpla távirányító felülete: https://www.intrinsicdev.com/wp-content ... ppletv.png
A Kodi-t is lehetne egy hasonló felülettel vezérelni, de én jobban szeretem a gyári Kodi applikációt, ami nagyon szép és nagyon könnyen kezelhető. https://apps.apple.com/us/app/official- ... d520480364
Ennek egy hátránya van, hogy egy applikáción belül nem lehet a lejátszást és a hangerőt állítani. Persze erre is van megoldás, a Control4 alá be lehet tenni modult, de nekem 80 ezer Ft-ot nem ért.
Ha valaki nem szereti a mobilos vezérlést, az hagyományos távot is vehet hozzá, szintén elég borsos áron.
Nekem egyébként nem úri huncutságból van vezérlésem, ugyanis a technikai eszközök nem a moziszobában vannak. Így a vezérlésüket vagy a hozzájuk adott távval és infra továbbítóval lehetett volna megoldani (ami a legkevésbé sem stabil dolog) vagy így. Ez lett, ez hibátlanul és feleségbarát módon működik.
DeLorean írta: ↑2023.03.02., csüt. 20:39Mi az elképzelésed? Mit szeretnél elérni?Xtras5 írta: ↑2023.03.02., csüt. 18:03Okos otthon rendszerbe szeretném foglalni a dolgaimat a moziszobát illetően, egy céggel már el is kezdtem dolgozni. De a kezelőfelület annyira nem tetszik, mert a PLEX felületét látom, ott mindenféle számomra irreleváns dologgal, és mivel böngészőből nyílik az irányítás, így természetesen olyan is a kinézete, szintén felesleged dolgokkal. Amúgy tetszetős, de nem szeretnék látni semmilyen sallangot. Aki használ ilyet, megosztaná a tapasztalatát velem? Nincs saját app-ja ezeknek a rendszereknek? Most behívok egy másik céget is, hátha más megoldásokat kínál, megosztom majd veletek ha akárkinek is érdekes lehet.
Alexa - movie time! Alexa, play Terminator4!
Alap, nem smart home - bemész, felkapcsolod a világítást.
Bekapcsolod megfelelő sorrendben az elektronikát, projektort.
Lekapcsolod a világítást.
A lejátszó kezelő felületén kikeresed a kívánt filmet és elindítod. Kiválasztod a hangot, feliratot.
Na esetleg, ha HD és 4K filmnél külön beállítás kell, akkor azt beállítod.
Megnézed a filmet.
Felkapcsolod a világítást, amíg a vendégek kimennek.
Lekapcsolod az elektronikát.
Lekapcsolod a világítást.
Ez az alap.
Ez kicsit fokozódik, ha valami beállításra van szükséged a projektoron, erősítőn.
Ehhez képest te hogy képzeled el a folyamatot?
Az építőiparban ez nem attól függ, hogy a gyártó mit gondol, hanem attól, hogy a termék CE tanusítványát milyen szabványokra hivatkozva adta ki. Ezeknek a szabványoknak történő megfelelést kell igazolni akreditált laborbab elvégzett típusvizsgálattal és a minősítési és mintavételi tervnek megfelelő gyártásközi ellenőrzéssel. A gyártó a termékhez alkalmázási szakmai anyagot biztosít a tervezők számára, akik ezeket csomópont, rétegrend stb szinten alkalmazzák a tervezés során. A kivitelező feladata, hogy a minősítési doksikkal és a kivitelezői nyilatkozattal igazolja a terv szerinti megvalósulást. Adott esetben ennek a része a helyszíni teljesítmény mérés, ha ezt előírják. Tehát a szálak a tervezőnél futnak össze velső körben, neki kell megtervezni a fal rétegrendjét, kiválasztani a nyílászárót és a megadni a beépítés módját, hogy meglegyen a rendszer szinergia.aki komolyan gondolja magát, ezt tudja igazolni
Rp526 írta: ↑2023.03.01., szer. 12:18Illetve milyen frekin van bemérve. Mert ahogy korábban is írták, magas frekvenciákon összejöhet nagy csillapítás is, de neked főleg az alacsony lesz a lényeg.
Számomra meglepő lenne amúgy, ha pontos tesztkörnyezetben lemérték volna, költenének erre. Mert lemérik pl. egy magasan hangszigetelt fallal, kiviszik az ügyfélnek, beépítik.. majd az ügyfél panaszkodik, hogy nincs is meg a kellő csillapítás. Közben meg az ügyfél falán szökik ki egy jelentős decibel. Akkor kellene több féle környezetben is megadni csillapítást. De persze ne így legyen, csak nem ez a precizitás a tapasztalatom magyar "építőiparban". Még ha ez speciális gyártás is.

Ez nem precizitás lenne, hanem félreértés. A gyártó csak a saját termékéért felelhet, a beépítési környezetért nem. Egy autó végsebessége egzakt adat és nem kifogásolható, hogy földes úton nem képes rá a kocsi.Rp526 írta: ↑2023.03.01., szer. 12:18Számomra meglepő lenne amúgy, ha pontos tesztkörnyezetben lemérték volna, költenének erre. Mert lemérik pl. egy magasan hangszigetelt fallal, kiviszik az ügyfélnek, beépítik.. majd az ügyfél panaszkodik, hogy nincs is meg a kellő csillapítás. Közben meg az ügyfél falán szökik ki egy jelentős decibel. Akkor kellene több féle környezetben is megadni csillapítást. De persze ne így legyen, csak nem ez a precizitás a tapasztalatom magyar "építőiparban". Még ha ez speciális gyártás is.

Illetve milyen frekin van bemérve. Mert ahogy korábban is írták, magas frekvenciákon összejöhet nagy csillapítás is, de neked főleg az alacsony lesz a lényeg.Xtras5 írta: ↑2023.02.27., hétf. 18:46Erre így ebben a pillanatban nem tudom a választ. Megkérdem holnap, hívni szeretném őket, mert érdekel hogy be van-e mérve az ajtó, vagy csak ők is tippelnek mint a legtöbb.
Quetz írta: ↑2023.02.26., vas. 21:45A falat úgy tudod majd kezelni, hogy dupla rétegű gipszkarton előtétfalat építesz körbe. Az ajtó ára szerintem korrekt, én többre számítottam.Xtras5 írta: ↑2023.02.23., csüt. 06:02Jelen pillanatban a legjobb ajánlatom egy 42db-es ajtóra, ami közel 70kg és dupla automata küszöbbel rendelkezik, nettó 340e Ft. A beépítést szakemberekre bízom. Nekem egy téglafalam van csak, pont az ajtós rész. Gondolom lehet kezelni ezt a falat annyira, hogy elviselhetővé tegye kifelé a zajokat a kint lévők felé.

A falat úgy tudod majd kezelni, hogy dupla rétegű gipszkarton előtétfalat építesz körbe. Az ajtó ára szerintem korrekt, én többre számítottam.Xtras5 írta: ↑2023.02.23., csüt. 06:02Jelen pillanatban a legjobb ajánlatom egy 42db-es ajtóra, ami közel 70kg és dupla automata küszöbbel rendelkezik, nettó 340e Ft. A beépítést szakemberekre bízom. Nekem egy téglafalam van csak, pont az ajtós rész. Gondolom lehet kezelni ezt a falat annyira, hogy elviselhetővé tegye kifelé a zajokat a kint lévők felé.