Vaktesztelni sem otthonokban, hifistaknak kell, ha mar…ensandor írta: ↑2023.03.08., szer. 07:44Semmire, és nekem pont semmire sem kell mennem kábelek mérési eredményeivel. Soha nem írtam olyat, hogy méregessenek az emberek otthon kábeleket. A "mérések fontossága" nem az userek szintjén értendő. Az userek szintjén a vaktesztek értendők, az műszer és szaktudás nélkül, otthoni kellemes környezetben is végezhető, és a méréstől hasznosabb eredmény érhető el vele felhasználói szinten. Az, hogy a jelenleg szóban forgó tápkábelek nem rendelkeznek a hatásosságukat igazoló mérésekkel, az azt jelenti, hogy két tápkábel hangban okozott különbsége méréssel nem kimutatható, holott mérhető a hang legkisebb, emberi füllel nem is érzékelhető változása is. Ennek 0 azaz nulla köze van ahhoz, amit te kérsz rajtam számon. Felteszel egy olyan kérdést provokatíve, amire nyilvánvalóan nincs válasz, és a leghozzáértőbb hivatásosak sem tudnak válaszolni, hogy szakértsek már egyet kábelek ellenállásáról, kapacitásáról, induktivitásáról, mindezek hogy korrelálnak a kábelek "auditív különbségeivel".Nem szakértek, nem értek hozzá, de nem is érdekel, mert nem téma felhasználói szinten. Fontos téma, de nem nekem. :)
Ennek ellenere otthoni vaktesztelest tartasz elfogadhatonak. A vaktesztek korulmenyei is nagyon szamitanak, auditechnikaban fejleszto cegek sem mindig nyulnak a vakteszt lehetosegehez, errol lehet azert olvasgatni itt-ott.
Otthon nem merni, de nem is vaktesztelni kell, hanem zenet hallgatni.
“ Az, hogy a jelenleg szóban forgó tápkábelek nem rendelkeznek a hatásosságukat igazoló mérésekkel, az azt jelenti, hogy két tápkábel hangban okozott különbsége méréssel nem kimutatható, holott mérhető a hang legkisebb, emberi füllel nem is érzékelhető változása is.”
Ez megint egy “de facto” kijelentes reszedrol, ami velhetoen szamodra igaz, es ezt kiterjeszted egyfajta altalanos igazsagga, ahogy a vakteszteket is emlegeted.
Fogalmad nincs, hogy egy-egy gyarto milyen meresi eredmenyekkel rendelkezik a tapkabelekrol es azok hatasossagarol. Az, hogy nem publikus, az az o dolguk, az okat ok tudjak.
Viszont amiket betettem szamadatokat, azok konkret meresi eredmenyek, de ezeket egy atlag felhasznalo nem nagyon tud hova tenni, mint ahogy te sem tudtad. Meg nehezebb a dolog, ha akar vakteszttel, akar es/vagy hangtechnikai meressel is igazolva van parhuzamosan a valtozas, meg akkor sem egyertelmu az, hogy tudjak egy adott merheto parameternek “betudni” a valtozas forrasat.
Tehat sem a meres, sem a vakteszt egyszerre teljesulo (altalad felepitett placebo-mentesito) kriteriumrendszere nem allja meg a helyet.