Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Egyrészt, nem tudom milyen 150 ft - ról van szó. Valamire való tápkábel 20 - 30 ezernél kezdődik.
Hogy pl. az LG miért nem költ ilyesmire ?
Mi ebben a meglepő, hiszen akik itt vagyunk mind tudjuk, hogy több milliós erősítőkhöz is csak a gagyi számítógép-zsinór jár.
A TV egy populárisabb műfaj. Ott nem igen lehetne megértetni a vevőkkel, hogy mire való a jobb tápkábel.
De jól van ez így. mindenki olyan dróttal tunningolja, amivel jólesik.
Én kiböjtöltem rendesen, a több mint 15 éves plazmámat cseréltem ki mostanság egy 65 - os O-led Sonyra. / Brilliáns /
Igen, cserélhető a kanóc, ki is fogom próbálni. Kizártnak tartom, hogy ne jelentsen / pozizív/ változást.
Hogy pl. az LG miért nem költ ilyesmire ?
Mi ebben a meglepő, hiszen akik itt vagyunk mind tudjuk, hogy több milliós erősítőkhöz is csak a gagyi számítógép-zsinór jár.
A TV egy populárisabb műfaj. Ott nem igen lehetne megértetni a vevőkkel, hogy mire való a jobb tápkábel.
De jól van ez így. mindenki olyan dróttal tunningolja, amivel jólesik.
Én kiböjtöltem rendesen, a több mint 15 éves plazmámat cseréltem ki mostanság egy 65 - os O-led Sonyra. / Brilliáns /
Igen, cserélhető a kanóc, ki is fogom próbálni. Kizártnak tartom, hogy ne jelentsen / pozizív/ változást.
Huu gondoltam hogy nagy port fog kavarni, de elvégeztük a vak tesztet és úgy is kijött a különbség, sőt még a kislányaim is mondták…
De mindenkinek igaza van nekem meg megéri ez a 30 e ft… ( a mustangomat még meg sem tudom ennyiből tankolni
)
Szóval ha lesz időm tesztelem a projit is és ha jobb lesz ott is akkor csere lesz
Szép napot mindenkinek
De mindenkinek igaza van nekem meg megéri ez a 30 e ft… ( a mustangomat még meg sem tudom ennyiből tankolni
Szóval ha lesz időm tesztelem a projit is és ha jobb lesz ott is akkor csere lesz
Szép napot mindenkinek
És ha nem lépnek meg egy "150 forintos" fejlesztést, akkor mégis milyen fejlesztést lépnének meg szerinted? Ha a gigantikus költségű fejlesztések eredményeképpen ki kell cserélni egy IC-t 150 forinttal drágábbra, mert attól jobb lesz a kontraszt, akkor azt sem lépik meg? Akkor mégis miről szólnak a fejlesztések, azon túl, hogy az olcsósítás is valós érdek? Az olcsósítás mellett a képminőség javításával is lehet elérni versenyelőnyt a konkurenciával szemben, és ha ebben egy 150 Ft-os tápkábel-különbözet segítséget nyújtana, akkor azt megtennék. Utána meg az elért képminőség javulással promóznák a készülékeiket nyakra-főre. Mármint ha a tápkábellel történő képminőség javítás valós lenne. Szerintem kifejezett fájdalom és anyagi veszteség nekik, hogy nem valós. :)pali923 írta: ↑2023.03.06., hétf. 09:22Szerintem ők nem így gondolkodnak, de nem is így számolnak. Nézz utána, hány tv-t adnak el évente, és szorozd fel ezt a számot 150 Ft-tal. Valószínűleg elég nagy szám jönne ki, nekik ez veszteség. A fejlesztésre meg amúgy is kell sok pénz.
...szerintem ezt nem fogja meglépni egy gyártó sem.
Szerintem ők nem így gondolkodnak, de nem is így számolnak. Nézz utána, hány tv-t adnak el évente, és szorozd fel ezt a számot 150 Ft-tal. Valószínűleg elég nagy szám jönne ki, nekik ez veszteség. A fejlesztésre meg amúgy is kell sok pénz.
Arról nem beszélve, hogy ez az upgrade ebben az országban maximum pár tucat embert hozna lázba, világszerte is ilyen az arány. A nagy többség meg mondjuk egy költözés után olyan zsinórt dugna a tv-be, amit éppen talál. Ezt meg csak fix kábellel lehetne kikerülni, ami meg csomagolási macerákkal jár.
Szóval szerintem ezt nem fogja meglépni egy gyártó sem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6186
Megveszed 10-ért, max feldobod az apróba 7-8-ért.Az szerintem nem egy hatalmas összeg és első kézből lesz infod a saját rendszeres próba alapján. Szerintem ennyi bőven vállalható.Alex_Aston írta: ↑2023.03.06., hétf. 08:35Jelenleg élvezettel hallgatom a zenéket, semmi hiányérzetem sincs, csak egyszerű kíváncsiság, vagy "játék", ha úgy tetszik ez az egész. 10e Ft nem nagy összeg, amibe kerül 2x3m, de még ennyi pénzt sem akarok fölösbe kidobni, ha nem muszáj, mert azért ez 2 üveg pálinka ára, na![]()
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5131
A Canare hangszórókábel az általam ajánlott módosításokkal még egy szinttel jobb lesz, ezt shimano fültárs kipróbálta és be is számolt róla.
Betekintési szöget befolyásoló tápkábel témájára: A jelenség egyértelműen létezik, ehhez kétség nem fér. Sok kísérletem és tesztem igazolja a létezését. Ezt a jelenséget úgy hívják, PLACEBO. :)
gida: A betekintési szög NEM elektromos paraméterek alapján skálázódik. A képmegjelenítési technológiák mechanikai tulajdonságaiból, meg a különböző képernyő-bevonatok jellemzőiből tevődik össze. Körülbelül annyi hatása van a tápkábelcserének a betekintési szögre, mint a motoros vetítővászon tápkábelcseréjének a képminőségre. :) De erről te is játszi könnyedséggel megbizonyosodhatnál, ha elvégeznél egy értelmes vaktesztet. Kijózanító tapasztalat tud lenni, az érzékelés és önmagunk megismerésének alapja.
gida: A betekintési szög NEM elektromos paraméterek alapján skálázódik. A képmegjelenítési technológiák mechanikai tulajdonságaiból, meg a különböző képernyő-bevonatok jellemzőiből tevődik össze. Körülbelül annyi hatása van a tápkábelcserének a betekintési szögre, mint a motoros vetítővászon tápkábelcseréjének a képminőségre. :) De erről te is játszi könnyedséggel megbizonyosodhatnál, ha elvégeznél egy értelmes vaktesztet. Kijózanító tapasztalat tud lenni, az érzékelés és önmagunk megismerésének alapja.
Ugyanezen gondolatmenet miatt vettem meg, bár nem hallottam máshol. Sokat nem fogsz rajta bukni, plusz egy kis tudással több leszel.Alex_Aston írta: ↑2023.03.06., hétf. 08:35gondoltam, hogy meg lehetne nálam is hallgatni. Mert ha nem rosszabb a hang, mint most, akkor egy kis pénzt ki lehet venni a rendszerből. Ha meg rosszabb, vagyis inkább úgy más, ami nekem nem tetszik, akkor meg ez van, és kész.
Nem akarok semmit megúszni, a csodákban sem hiszek. .............
10e Ft nem nagy összeg, amibe kerül 2x3m, de még ennyi pénzt sem akarok fölösbe kidobni, ha nem muszáj, mert azért ez 2 üveg pálinka ára, na![]()
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3276
Kicsit visszatérve a hangfalkábelem témájára, válasz mindenkinek.
Az egész úgy kezdődött, hogy pénteken volt módom hallgatni egy ilyen Canare kábelt, egy, az enyémnél kifinomultabb rendszerben, és azt kell mondjam, tetszett, amit hallok. Pedig a kábelben csak tizenpár óra volt még csak. Aztán megtudtam, hány Forintos madzag, és ezért gondoltam, hogy meg lehetne nálam is hallgatni. Mert ha nem rosszabb a hang, mint most, akkor egy kis pénzt ki lehet venni a rendszerből. Ha meg rosszabb, vagyis inkább úgy más, ami nekem nem tetszik, akkor meg ez van, és kész.
Nem akarok semmit megúszni, a csodákban sem hiszek. Jelenleg élvezettel hallgatom a zenéket, semmi hiányérzetem sincs, csak egyszerű kíváncsiság, vagy "játék", ha úgy tetszik ez az egész. 10e Ft nem nagy összeg, amibe kerül 2x3m, de még ennyi pénzt sem akarok fölösbe kidobni, ha nem muszáj, mert azért ez 2 üveg pálinka ára, na
Az egész úgy kezdődött, hogy pénteken volt módom hallgatni egy ilyen Canare kábelt, egy, az enyémnél kifinomultabb rendszerben, és azt kell mondjam, tetszett, amit hallok. Pedig a kábelben csak tizenpár óra volt még csak. Aztán megtudtam, hány Forintos madzag, és ezért gondoltam, hogy meg lehetne nálam is hallgatni. Mert ha nem rosszabb a hang, mint most, akkor egy kis pénzt ki lehet venni a rendszerből. Ha meg rosszabb, vagyis inkább úgy más, ami nekem nem tetszik, akkor meg ez van, és kész.
Nem akarok semmit megúszni, a csodákban sem hiszek. Jelenleg élvezettel hallgatom a zenéket, semmi hiányérzetem sincs, csak egyszerű kíváncsiság, vagy "játék", ha úgy tetszik ez az egész. 10e Ft nem nagy összeg, amibe kerül 2x3m, de még ennyi pénzt sem akarok fölösbe kidobni, ha nem muszáj, mert azért ez 2 üveg pálinka ára, na

Csak a Marantz! :-D
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Íme a szkeptikus logika:
Az LG évente 1,1 milliárd dollárt (!) költ lapos tv fejlesztésre.
Ha egy 50 Ft -os tápkábel helyett egy 200 Ft-ossal szinteket lehetne ugrani akkor már megtették volna.
(egy belépő AQ szintű kábel ára nagyban nem több a 200 Ft-nál)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Ha van kedved magadat és a kábelt próbára tenni, akkor kérj meg valakit, hogy kösse be vagy a gyári kanócot vagy az utólag vett kábelt anélkül, hogy elmondaná (vagy látnád) melyiket is kötötte be, és csak a TV által adott kép (vagy hang) alapján kitalálni, hogy épp melyik van használatban. Ezt többször megismételve (hogy ne a véletlenül sikeres tippelésen múljon), könnyen lehet, hogy más lesz a véleményed.
Tényleg jó hatással van a tv-re a tápkábel csere, szóval aki azt mondja hülyeség, azzal nem értek egyet. Sőt biztosra veszem ha itt is feljebb lépnénk a tápkábelekben szintén érződne de nekem ez most teljesen jó. Ja igen a hdmi-t is kicseréltem egy jobb félére és mélyebbek lettek a színek. Rendesen olyan néha mint ha egy kicsit 3d-s lenne a szereplő( most ezért lehet hogy kapok de így láttuk többen is)
Ezen felbuzdulva megnézem hoz e valamit a projin. Ott mondjuk nem tudok szűrni, meg elég macerás lesz ha a próba után a végső helyére kell tenni majd
Ezen felbuzdulva megnézem hoz e valamit a projin. Ott mondjuk nem tudok szűrni, meg elég macerás lesz ha a próba után a végső helyére kell tenni majd
Anno felesleges lett egy Nordost red dawn ls tápkábelem és kíváncsiságból bepróbáltam a vetítőbe és ott nagyon bevált és utána a tv-be került …amit nem bántan meggida írta: ↑2023.03.05., vas. 18:11Mindenkinek köszi a hozzászólást(65 colos tv-hez a tápkábel csere téma)
Kicseréltem egy alap aq kábelre a tápkábelt, be az isotek szűrőbe és tényleg nem kis javulást hozott.
Ami a legfurább, hogy a tv betekintési szöge jobb lett, ami ugyan nem volt igény de így alakult

"Az igazi barát szemből támad."
Én a TV - nél a tápkábellel még nem kísérleteztem, a Hama HDMI kábelt cseréltem ki az AQ közepes kategóriás kábelére, minden paraméterében jobb lett egy kicsit.
Nagyobb is lehetne a különbség - gondolom - de nálam nem mennek nagy felbontású tartalmak, csak a TV - műsor.
Mondjuk, a betekintési szöget nem figyeltem. Egyrészt amúgy is rohadt nagy, másrészt szemből nézem...
Nagyobb is lehetne a különbség - gondolom - de nálam nem mennek nagy felbontású tartalmak, csak a TV - műsor.
Mondjuk, a betekintési szöget nem figyeltem. Egyrészt amúgy is rohadt nagy, másrészt szemből nézem...

Pontosabban, " Okos ember más kárán tanul, a hülye a sajátján sem. ".
Úgy hogy, Te még menthető vagy...
Úgy hogy, Te még menthető vagy...

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6186
Igen, az Ortofon is árul hangsugárzó kábeleket.A probléma itt az volt, hogy egy általuk sosem gyártott / gyártatott kábel került fel Ortofonként (kb. ilyen):viri írta: ↑2023.03.05., vas. 18:58Nem tudom kivel gyártatták, de hazai forgalmazó is árult ortofon kábeleket egy időben.dixie-chicken írta: ↑2023.03.05., vas. 13:48https://www.ortofon.com/hifi/products/c ... er-cables/
hogy ki gyártotta nekik,vagy kivel gyártatták az jó kérdés..![]()
https://www.aliexpress.com/item/4000094334736.html
https://www.ebay.ie/itm/284948756966?ha ... R4CM2q_UYQ
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Nem tudom kivel gyártatták, de hazai forgalmazó is árult ortofon kábeleket egy időben.dixie-chicken írta: ↑2023.03.05., vas. 13:48https://www.ortofon.com/hifi/products/c ... er-cables/zoli73 írta: ↑2023.03.05., vas. 11:41Szerintem nem, tudtommal az Accuphase sohasem foglalkozott kábelgyártással.dixie-chicken írta: ↑2023.03.05., vas. 10:21
oké,nyertél...nem követem az Accu dolgait
...de létezett egyáltalán "eredeti" ?
Ez olyan, mint a napokban az adás-vételek között feltűnk, sohasem létezett Ortofon hangsugárzó kábel.
Kínában vannak még csodák...
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Mindenkinek köszi a hozzászólást(65 colos tv-hez a tápkábel csere téma)
Kicseréltem egy alap aq kábelre a tápkábelt, be az isotek szűrőbe és tényleg nem kis javulást hozott.
Ami a legfurább, hogy a tv betekintési szöge jobb lett, ami ugyan nem volt igény de így alakult
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2714
Na én besétáltam egy jó drága ruhaszárító kötélbe vagy két éve. Hogy is van, az okos más kárán tanul a buta magáénRock60 írta: ↑2023.03.05., vas. 15:48Ez már egyenesen undorító ebben a mai világban. Ennyi gagyit, hamisítványt és illegális névhasználatot...
Egyszerűen nem lehet mást tenni, mint figyelmen kívűl hagyni ezeket. És nem belesétálni olyan gondolatokkal biztatva magunkat, hogy " akár jó is lehet ". Nem, nem lehet jó.

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Ez már egyenesen undorító ebben a mai világban. Ennyi gagyit, hamisítványt és illegális névhasználatot...
Egyszerűen nem lehet mást tenni, mint figyelmen kívűl hagyni ezeket. És nem belesétálni olyan gondolatokkal biztatva magunkat, hogy " akár jó is lehet ". Nem, nem lehet jó.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2656
Voyager írta: ↑2023.03.05., vas. 13:55Zoli szerintem arra gondolt, hogy olyan Ortofon nincs, amit itt az AVX-en hirdettek.dixie-chicken írta: ↑2023.03.05., vas. 13:48hogy ki gyártotta nekik,vagy kivel gyártatták az jó kérdés..![]()
![]()
bocsi,nem követtem mi volt a hirdetés tárgyazoli73 írta: ↑2023.03.05., vas. 13:57Amire én gondoltam, annak ezekhez semmi köze. Már a hírdetést sem találom, minden bizonnal a moderátorok már törölték, mert bebizonyosodott, hogy hamisítványról volt szó.dixie-chicken írta: ↑2023.03.05., vas. 13:48https://www.ortofon.com/hifi/products/c ... er-cables/

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Amire én gondoltam, annak ezekhez semmi köze. Már a hírdetést sem találom, minden bizonnal a moderátorok már törölték, mert bebizonyosodott, hogy hamisítványról volt szó.dixie-chicken írta: ↑2023.03.05., vas. 13:48https://www.ortofon.com/hifi/products/c ... er-cables/zoli73 írta: ↑2023.03.05., vas. 11:41Szerintem nem, tudtommal az Accuphase sohasem foglalkozott kábelgyártással.dixie-chicken írta: ↑2023.03.05., vas. 10:21
oké,nyertél...nem követem az Accu dolgait
...de létezett egyáltalán "eredeti" ?
Ez olyan, mint a napokban az adás-vételek között feltűnk, sohasem létezett Ortofon hangsugárzó kábel.
Kínában vannak még csodák...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2714
Fura módon az itt hirdetett szerkezete elég jól nézett ki. A hangja más kérdés.Voyager írta: ↑2023.03.05., vas. 13:55Zoli szerintem arra gondolt, hogy olyan Ortofon nincs, amit itt az AVX-en hirdettek.dixie-chicken írta: ↑2023.03.05., vas. 13:48hogy ki gyártotta nekik,vagy kivel gyártatták az jó kérdés..![]()
![]()
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."