A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Az európai nagyvárosok főutcáin haknizó dél-amerikai indiánok zenélnek ma nálam. Nagyon igényesen felvett zeneanyagokról van szó, úgyhogy szerényebb hi-fi rendszrreknél is van jelenlét érzet. Az egyik albumot még az egykori Data Team Audio magyar forgalmazó is ajánlotta valamelyik havi megjelenésű kiadványában.
Csatolmányok
20230226_103344.jpg (3.91 MiB) Megtekintve 2549 alkalommal
ha eccé egy bicnic beindul ...Santana "Welcome"/Speakers Corner (szépséghiba a matricák tévesen vannak felragasztva,az első oldal,a második,a második az első )...aztán egy igazi hard core fánoknak való Carlos Santana lemez: Carlos Santana&Alice Coltrane "Illumination"/MOV...
Csatolmányok
IMG_5154.JPG (90.65 KiB) Megtekintve 2654 alkalommal
IMG_5156.JPG (219.93 KiB) Megtekintve 2654 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
"The album was regarded as an artistic success, but the musical changes that began on its release in 1972 marked the start of a fall in Santana's commercial popularity. In a 2013 interview, drummer and album co-producer Michael Shrieve recalled that Columbia Records president Clive Davis, upon first hearing the finished album, told Santana he was committing "career suicide."
végül is,szerencsére,szép kariert futott be még ezek után is
Csatolmányok
IMG_5153.JPG (135.56 KiB) Megtekintve 2607 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Carlos Santana & Mahavishnu John McLaughlin "Love,devotion,surrender" Speakers Corner kiadás(alatta 1st UK press)...kb 50 éves (!) felvétel,még ma is zseniális (ha egy kicsit rádolgoznak a hangzás minőségére ),a 2 gitárszeni "felemelkedő fázisban",de a többi résztvevő is bőven hozzáteszi magát rendesen a kapott eredményhez (Billy Cobham,Larry Young,Jan Hammer)...Let us go into the into the house of the lord=to be played loud !
érezhetően John Coltrane hatása alatt vannak...
Csatolmányok
IMG_5152.JPG (141.08 KiB) Megtekintve 2534 alkalommal
Gyuri, nekem van pár mai készítésű Deutsche Grammophon lemezem, hangilag, számomra, minden rendben velük. Cserébe régiek nincsenek, szóval ebből a szempontból meg nincsen összehasonlítási alapom, de semmi hiányérzetem nincs az újakkal.
Ebben az analóg kontra digitális felvétel kérdésben árnyaltabb álláspontot képviselek, és megjegyzem, hogy ezek a hasonlatok ízlésbeli kérdésekben túlzóak. Én azt tapasztalom szerény mennyiségű lemez birtoklása és 35 éves hallgatása után, hogy vannak kiváló hibrid lemezek és szar full analóg lemezek is. Általánosságban nem jelenteném ki, hogy a full analóg felvételek általában jobbak, bár nagyon kellemes élményeim vannak azóta, hogy egy neppertől vettem egy csomag '60-as évekbeli DG és más nyugati lemezt, amelyeket alapos mosással sikerült rendbetenni. Amúgy meg nekem azért is értelmetlen ezen gondolkodni, mert ha valamit már a digitális korszakban adtak ki, akkor ne hallgassam, mert fújjj, digitális, vagy vegyem meg CD-n?
Egy jelenség ezzel kapcsolatban: több Hungaroton digitális felvételű lemezem van LP és CD formátumban is, és az előbbiek szólnak jobban. Szerintem a CD transzfert valahogy elrontották, az LP előállítás rutinja meg a vérükben volt...
Nekem nincsen demo digitális felvételem, csak hagyományos és csak régről, az átállás korszakából.
Van valamelyikőtöknek digitális felvételű Deutschre Grammophon klasszikus lemeze ?
Nekem van több is, és analóg még több.
Hogy szól, szerintetek ?
Tényleg kiváncsi lennék a véleményetekre, sokat mondana.