A lemezsercegés nagymértékben csökkenthető vákuumos mosó használatával.Én is próbáltam sok dolgot az évek során de a vége az lett,hogy vettem egy mosót.A FB-on vettem fel a kapcsolatot egy taggal aki gyártja és rövid határidővel,jó áron sikerült venni.Ég és föld a különbség!elkann írta: ↑2023.03.05., vas. 12:20
Sziasztok!
Ígértem visszajelzést.. kb. 2 hét tapasztalata alapján szeretném jelezni, hogy továbbra sem bántam meg, hogy belevágtam a "témába"..![]()
Az AT VM740ML is egy nagyon jó döntésnek bizonyul, valóban más világ mint a 2m Red (ezt mertem remélni).
A futómű gyári acéltányérját lecseréltem acryl tányérra, ez is pozitív tapasztalás, bár az új árát ezen a futóművön szerintem ár/érték arányban nem éri meg.. (én használtan vettem). A táp gyári, talán ez ügyben még fogok majd "intézkedni", de ezen kívül nem szeretnék további upgrade-et, bőven "hozza" így a szett azt amit vártam/szerettem volna ezen a vonalon hallani.. szóval öröm és boldogság van alapvetően..![]()
Azonban lenne néhány kérdésem:
- megjelent (csak) a jobb csatornában a "brumm"A hangerő növelésével erősödik, ha lehúzom az rca csatlakozókat a phono bemenetről, teljesen megszűnik. Az a fura, hogy a gyári hangszedővel még nem vettem észre, de közel sem biztos, hogy nem volt hallható, lehet csak figyelmetlen voltam a nagy izgalom közepette.. elég macerás a hangszedő csere, így bár vissza tudnám cserélni, de ha van valami ötletetek szívesen venném.. A földelés be van kötve az rca kábel mindkét végén.
- a jelenlegi lemezeimet használtan vásároltam.. jellemzően nagyon régi lemezek, de mosás után "szemre" legtöbbjük nagyon szép állapotban van.. semmi komoly karc vagy sérülés.. nagy gondossággal mostam desztillált víz-izopropil alkohol és néhány csepp színezék és illatmentes mosogatószer elegyével, majd öblítés után további gondos törlés és szárítás következett.. mégis több darab úgy pattog mintha tábortűz mellett ülnék..Ha jól gondolom ezeket a lemezeket érdemes inkább dekorációként használni, vagy érdemes még próbálkozni valamivel?
- az új hangszedő szerelése elég macerás volt, próbáltam mindent a leírás alapján óvatosan végezni, de azért ha van valaki akit tudnátok ajánlani (Diósd közelében) PROFI beállításra az szuper lenne.. természetesen NEM INGYEN kérném, de szeretném, ha tényleg úgy lenne felszerelve/beállítva ahogy kell. Több helyen olvastam, hogy ez a hangszedő elég háklis a pontos beállításra, illetve életem első találkozása volt hangszedő cserével
- tűtisztításra van bevált módszeretek? A kis Pro-Ject "fogkefe" gyalázatos véleményem szerint..![]()
Előre is köszönöm!!
A másik tényező,ami összefügg a sercegéssel az maga a hangszedőd.A VM740-es microline típus,aminek az egyik fő jellemzője,hogy gyakorlatilag a lemezbarázdák legmélyére is eljut és sajnos az ott lévő piszkot is érzékeli.Cserébe viszont jó és tiszta lemezekkel nagyon hálás, továbbá a belső barázdatorzítás ismeretlen fogalom.
Tűtisztító kefe meg kellene,hogy legyen a hangszedőd mellé gyárilag.