Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

elkann írta:
2023.03.05., vas. 12:20

Sziasztok!
Ígértem visszajelzést.. kb. 2 hét tapasztalata alapján szeretném jelezni, hogy továbbra sem bántam meg, hogy belevágtam a "témába".. :rolleyes:
Az AT VM740ML is egy nagyon jó döntésnek bizonyul, valóban más világ mint a 2m Red (ezt mertem remélni).
A futómű gyári acéltányérját lecseréltem acryl tányérra, ez is pozitív tapasztalás, bár az új árát ezen a futóművön szerintem ár/érték arányban nem éri meg.. (én használtan vettem). A táp gyári, talán ez ügyben még fogok majd "intézkedni", de ezen kívül nem szeretnék további upgrade-et, bőven "hozza" így a szett azt amit vártam/szerettem volna ezen a vonalon hallani.. szóval öröm és boldogság van alapvetően..   :D
Azonban lenne néhány kérdésem:
 - megjelent (csak) a jobb csatornában a "brumm"   gondolkodik.gif  A hangerő növelésével erősödik, ha lehúzom az rca csatlakozókat a phono bemenetről, teljesen megszűnik. Az a fura, hogy a gyári hangszedővel még nem vettem észre, de közel sem biztos, hogy nem volt hallható, lehet csak figyelmetlen voltam a nagy izgalom közepette.. elég macerás a hangszedő csere, így bár vissza tudnám cserélni, de ha van valami ötletetek szívesen venném.. A földelés be van kötve az rca kábel mindkét végén.
 - a jelenlegi lemezeimet használtan vásároltam.. jellemzően nagyon régi lemezek, de mosás után "szemre" legtöbbjük nagyon szép állapotban van.. semmi komoly karc vagy sérülés.. nagy gondossággal mostam desztillált víz-izopropil alkohol és néhány csepp színezék és illatmentes mosogatószer elegyével, majd öblítés után további gondos törlés és szárítás következett.. mégis több darab úgy pattog mintha tábortűz mellett ülnék.. :D Ha jól gondolom ezeket a lemezeket érdemes inkább dekorációként használni, vagy érdemes még próbálkozni valamivel?
 - az új hangszedő szerelése elég macerás volt, próbáltam mindent a leírás alapján óvatosan végezni, de azért ha van valaki akit tudnátok ajánlani (Diósd közelében) PROFI beállításra az szuper lenne.. természetesen NEM INGYEN kérném, de szeretném, ha tényleg úgy lenne felszerelve/beállítva ahogy kell. Több helyen olvastam, hogy ez a hangszedő elég háklis a pontos beállításra, illetve életem első találkozása volt hangszedő cserével :D
 - tűtisztításra van bevált módszeretek? A kis Pro-Ject "fogkefe" gyalázatos véleményem szerint.. sad.gif
Előre is köszönöm!!
A lemezsercegés nagymértékben csökkenthető vákuumos mosó használatával.Én is próbáltam sok dolgot az évek során de a vége az lett,hogy vettem egy mosót.A FB-on vettem fel a kapcsolatot egy taggal aki gyártja és rövid határidővel,jó áron sikerült venni.Ég és föld a különbség! 🙂
A másik tényező,ami összefügg a sercegéssel az maga a hangszedőd.A VM740-es microline típus,aminek az egyik fő jellemzője,hogy gyakorlatilag a lemezbarázdák legmélyére is eljut és sajnos az ott lévő piszkot is érzékeli.Cserébe viszont jó és tiszta lemezekkel nagyon hálás, továbbá a belső barázdatorzítás ismeretlen fogalom.
Tűtisztító kefe meg kellene,hogy legyen a hangszedőd mellé gyárilag.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

elkann írta:
SoundMania írta:
2023.02.22., szer. 12:15
elkann írta:
2023.02.22., szer. 10:16

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a vélemény/tapasztalatmegosztást :smile53:
A következő lépcsőfokot én is kihagytam volna szívem szerint, illetve sikerült eladnom 1-2 nem használt kiegészítőt, így tudtam rendelni egy AT VM740ML-t. Köszönöm ez ügyben az ajánlást, sok rosszat nem sikerült olvasnom róla, remélem beválik. Talán ez a plafon amit ez a futómű ki tud szolgálni, de ha futómű ügyben is előrelépés történik majd, akkor már hangszedőre talán nem kell áldozni.
Hallgasd örömmel! Majd írd meg a tapasztalatokat . Azt is ha jobb lesz mint az Auralic :)
Sziasztok!
Ígértem visszajelzést.. kb. 2 hét tapasztalata alapján szeretném jelezni, hogy továbbra sem bántam meg, hogy belevágtam a "témába".. :rolleyes:
Az AT VM740ML is egy nagyon jó döntésnek bizonyul, valóban más világ mint a 2m Red (ezt mertem remélni).
A futómű gyári acéltányérját lecseréltem acryl tányérra, ez is pozitív tapasztalás, bár az új árát ezen a futóművön szerintem ár/érték arányban nem éri meg.. (én használtan vettem). A táp gyári, talán ez ügyben még fogok majd "intézkedni", de ezen kívül nem szeretnék további upgrade-et, bőven "hozza" így a szett azt amit vártam/szerettem volna ezen a vonalon hallani.. szóval öröm és boldogság van alapvetően..   :D
 - megjelent (csak) a jobb csatornában a "brumm"   gondolkodik.gif  A hangerő növelésével erősödik, ha lehúzom az rca csatlakozókat a phono bemenetről, teljesen megszűnik. Az a fura, hogy a gyári hangszedővel még nem vettem észre, de közel sem biztos, hogy nem volt hallható, lehet csak figyelmetlen voltam a nagy izgalom közepette.. elég macerás a hangszedő csere, így bár vissza tudnám cserélni, de ha van valami ötletetek szívesen venném.. A földelés be van kötve az rca kábel mindkét végén.
 - a jelenlegi lemezeimet használtan vásároltam.. jellemzően nagyon régi lemezek, de mosás után "szemre" legtöbbjük nagyon szép állapotban van.. semmi komoly karc vagy sérülés.. nagy gondossággal mostam desztillált víz-izopropil alkohol és néhány csepp színezék és illatmentes mosogatószer elegyével, majd öblítés után további gondos törlés és szárítás következett.. mégis több darab úgy pattog mintha tábortűz mellett ülnék.. :D Ha jól gondolom ezeket a lemezeket érdemes inkább dekorációként használni, vagy érdemes még próbálkozni valamivel?
 - az új hangszedő szerelése elég macerás volt, próbáltam mindent a leírás alapján óvatosan végezni, de azért ha van valaki akit tudnátok ajánlani (Diósd közelében) PROFI beállításra az szuper lenne.. természetesen NEM INGYEN kérném, de szeretném, ha tényleg úgy lenne felszerelve/beállítva ahogy kell. Több helyen olvastam, hogy ez a hangszedő elég háklis a pontos beállításra, illetve életem első találkozása volt hangszedő cserével :D
 - tűtisztításra van bevált módszeretek? A kis Pro-Ject "fogkefe" gyalázatos véleményem szerint.. sad.gif
Előre is köszönöm!!
A lemezsercegés felteszem azért jelentkezik, mert nem vákuumos mosóval tisztítod a lemezeket.
A barázdákból kimozgatott porszemek egy része a száradás után a lemezen marad, ez okozza a sercegést, ezek csak vákuumos mosással tüntethetők el maradéktalanúl.
Tűtisztítónak én a Fidelix SaSuPa-t ajánlom, az Analóg Audio-nál ha minden igaz, még kapható. A kereskedői topicban megtalálod őket.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1182

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

elkann írta:
SoundMania írta:
elkann írta:

Sziasztok!
A következő lépcsőfokot én is kihagytam volna szívem szerint, illetve sikerült eladnom 1-2 nem használt kiegészítőt, így tudtam rendelni egy AT VM740ML-t. Köszönöm ez ügyben az ajánlást, sok rosszat nem sikerült olvasnom róla, remélem beválik. Talán ez a plafon amit ez a futómű ki tud szolgálni, de ha futómű ügyben is előrelépés történik majd, akkor már hangszedőre talán nem kell áldozni.
Hallgasd örömmel! Majd írd meg a tapasztalatokat . Azt is ha jobb lesz mint az Auralic :)
Sziasztok!
Előre is köszönöm!!
Szia! Örülök hogy tetszik. A Brumm lehet több dologtól. Akár a karbon kartól, hogy nincs benne árnyékolás, de akár a tányércserétől is lehet. Kipróbáltad? Csak a jobb csatornában van?
Tűtisztítónak valami jobbfélét vennék. Ha van kefe is hozzá, akkor megoldódik a probléma. Ha nincs akkor egy vékonyabb festőecset a papí-írószerből... Persze nem mágnesezhető szőr tartóval. Nehogy oda rántsa a hangszedő mágnes és sérüljön a hangszedő.
Lemez sercegés, lehet hogy a rossz mosási módszertől van. Főleg amikor a végén sokat sikálod szárazra/szárazon. Gondolom manuálisan forgatós, nem vízleszívós mosót használsz. A nem megfelelő szárítás sok problémát tud csinálni. Tapasztalalt, hogy ezeket a mosókat végül lecserélik vákumosra.,. A feltöltődős sercegés ellen és a koszosodás lassítására, jó eszköz egy antisztatizáló pisztoly. Pl egy Zerostat.
Ps: Auralicnál jobb már? :)

elkann
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: elkann »

SoundMania írta:
elkann írta:
SoundMania írta:
2023.02.22., szer. 09:03

A 2M sorozat egy elcseszett dolog lett. A mai napig nem tudták megoldani a tűtartó rögzítését normálisan. Sokszor oda kell ragasztani, hogy ki ne essen az egész eleje. Senkinek nem tudnám ajánlani egyiket sem.
Sziasztok!
Sziasztok!
Előre is köszönöm!!
IsoTek Syncro Uni -> IsoTek Titan One -> IsoTek Genesis One -> ALAC tápkábel -> Auralic Aries G2.1 (+Hoer-Wege mod) ->ALAC tápkábel -> Audio Research GSI75 -> ALAC hangfalkábel -> Sonus Faber Grand Piano Home

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Rock60 írta:
2023.03.04., szomb. 13:09
Ez így van.
Ennél már csak az a jobb, ha olyan szenzációs hangú előerősítőd/phonód van, amin van ki - be kapcsolható filter... :D
Akkor minden adott és nem kell hezitálni.... :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

dixie-chicken írta:
2023.03.04., szomb. 12:41
pärt írta:
2023.03.04., szomb. 11:43
Nálam is csak pár lemeznél jelentkezik, de azoknál mind függesztett, mind merev gépnél egyaránt.
:smile32:

na ez az amit én sejteni vélek,semmi köze milyen hajtáslánc van alkalmazva,új,régi kiadás,ez egy lemezpréselési hiba,általában csak halk részen vehető észre,és benne van az audió spektrumban,valahol az alsó,hallható frekihatárán van,ezért leng ki a mélynyomó ilyenkor,vagy csak beremeg...nagyon hasonló mint amikor,gyors apró hullámzások vannak a lemezen...de ez mondjuk 0,5% a lemezeknek,vagy még kevesebb,vagy keresel másik példányt,vagy tudomásul veszed hogy ilyen "szerencséd" volt..ha minden lemeznél megvan a remegés/kilengés,az más...
Szerintem is lemezgyártási hibából adódhat. Nekem is van néhány ilyen lemezem, de érdekes módon mind napjaink produktuma. Konkrétan az egyik, Enya - Dark Sky Island című lemeze, aminél a be és kifutó barázdákban, ill a dalok közötti szünetekben is "lobog" a mélysugárzó membránja, de hang nem hallható.
A másik, ami rögtön beugrik, Eric Clapton - I Till Do dupla albuma. A "membránlobogás" ennél is jelentkezik, de ennél már hallható is egy nagyon mély "morgás", "remegés".
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Ez így van.
Ennél már csak az a jobb, ha olyan szenzációs hangú előerősítőd/phonód van, amin van ki - be kapcsolható filter... :D

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.03.04., szomb. 11:26
a subsonic filtert mégis csak ennek a jelenségnek a kiküszöbölésére találták ki.
Ez így van. Csak mérlegelni kell a probléma súlyosságát, mielőtt még valaki emiatt lecseréli a subsonic filter kapcsoló nélküli (amúgy szenzációs hangú) fonóját. :D

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2635

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

pärt írta:
2023.03.04., szomb. 11:43
Nálam is csak pár lemeznél jelentkezik, de azoknál mind függesztett, mind merev gépnél egyaránt.
:smile32:

na ez az amit én sejteni vélek,semmi köze milyen hajtáslánc van alkalmazva,új,régi kiadás,ez egy lemezpréselési hiba,általában csak halk részen vehető észre,és benne van az audió spektrumban,valahol az alsó,hallható frekihatárán van,ezért leng ki a mélynyomó ilyenkor,vagy csak beremeg...nagyon hasonló mint amikor,gyors apró hullámzások vannak a lemezen...de ez mondjuk 0,5% a lemezeknek,vagy még kevesebb,vagy keresel másik példányt,vagy tudomásul veszed hogy ilyen "szerencséd" volt..ha minden lemeznél megvan a remegés/kilengés,az más...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4951

Hozzászólás Szerző: pärt »

Rock60
Őslakos
Őslakos

Pár Herz-re hangolásról szerintem csak a kifejezetten lágy felfüggesztésű gépeknél beszélhetünk. Linn, Pink, AR, Heybrook, stb.
Én láttam már ilyen membránmozgást feszesebb felfüggesztésű - Thorens 320 - még merevebb felfüggesztésű - régi Roxan Xerxes - és merev vázas - Revolver - gépnél is.
Hullámos lemez sem okozhat ilyet - akkor minden hullámos lemeznél jelentkezne.
Én Voyager - rel értek egyet, túl mély frekveciákat - infrahangot - sikerült abba a lemezbe préselni, amit a nagy membrános bassreflex doboz látványosan megjelenít.
Végül is, bármi legyen is az oka, és biztosan sok kompomisszumot cipel magával a technológia, a subsonic filtert mégis csak ennek a jelenségnek a kiküszöbölésére találták ki.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

alfaati írta:
2023.03.03., pén. 22:17
Akkor én egy kivétel vagyok...
Persze, nem is azért írtam... Nálam is van amire fel van szerelve, mert szeretem a kézi vezérlést. :napsut:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

frenki485 írta:
2023.03.03., pén. 19:57
Rock60 írta:
2023.03.03., pén. 19:25
Nem vagyok járatos Shell - ügyben, de azt el tudom képzelni a linkelt fotó alapján, hogy egy egyenes elejű Shell-ben már talán elférne az a nagy hangszedő is.
A teljesen sík - nem fordított tepsi formájú - Shell alatt meg nem is kérdés.
Valószínűleg "csak" az eredeti SME Shell a gond (a kép alapján), a többi sztem kompatibilis az összes (vagy majdnem az összes) hangszedővel, másképp nincs értelme a gyártásnak... ;peace;
csaka Naga-val volt iyen gondom mostanáig..meglepi volt számomra is.. ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

alfaati írta:
2023.03.03., pén. 20:25
dixie-chicken írta:
2023.03.03., pén. 17:11
Rock60 írta:
2023.03.03., pén. 13:48
Úgy érted, hogy a 150/200 - as olyan nagy, hogy csak úgy fér be a shell-be, hogy felakad az eleje ? Le kell belőlük reszelni ???
jaaaaa...még a fingerliftet tartó csavar sem fér bele,ha olyan az SME shell,ahol a fingerlift oldalcsavaros..a hangszedő felső sikja beleütközik a shell elejébe,ha nem használsz távtartót a shell és hangszedő között/vagy ne reszeled meg ;)
Japán shellekkel nem lenne gond. Ha felülszerelhető fingerlift kell akkor szólj! Véletlenűl 10 darabot rendeltem egyszer. Most van egy csomó felesleges.
Szívesen adok!
köszi a felajánlást,van az a késöbbi féle SME fingerlift,gondolom ilyened van (?)amelyet be kell fűzni a shell és hangszedő közé és már a hangszedőt rögzitő csavar fog meg,de mivel a Naga meg köztem nem jött létre a szükséges alkémia,igy nem foglalkoztam már a témával tovább ;)

az esetemben a fingerlift megléte fontos kényelmi faktor,ezt kiveséztük már :D

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Voyager írta:
2023.03.03., pén. 20:37
alfaati írta:
Ha felülszerelhető fingerlift kell akkor szólj! Véletlenűl 10 darabot rendeltem egyszer. Most van egy csomó felesleges.
Jó szemed van! (de ezt tudjuk)
Egyébként meg úgyis mindenki leszereli idővel, nem? :D
Mert rájön, hogy tök fölösleges minden olyan bizbaz, ami rezonálhat a karon.
Akkor én egy kivétel vagyok. A fingerlift egy kezelés könnyítés, ami jól jön azoknak akiknél már a B oldal forog. :D

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

alfaati írta:
Ha felülszerelhető fingerlift kell akkor szólj! Véletlenűl 10 darabot rendeltem egyszer. Most van egy csomó felesleges.
Jó szemed van! (de ezt tudjuk)
Egyébként meg úgyis mindenki leszereli idővel, nem? :D
Mert rájön, hogy tök fölösleges minden olyan bizbaz, ami rezonálhat a karon.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

akvapark írta:
2023.03.03., pén. 08:38
andarson írta:
2023.03.03., pén. 08:24
Engedjetek meg egy kérdést, lehet már volt a téma és eddig elkerülte a figyelmem, de kiváncsi vagyok. Többször írtam már, hogy nemrég kezdtem lemezeket hallgatni. Ma reggel kicsit feltekertem a hangerőt a Steven Wilson - Raven that refused to sing lemezét hallgatva és arra lettem figyelmes - amit, adott esetben már másoknál láttam, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget - hogy a digitális forrásomhoz képest a mély hangszóró indokolatlan táncot tud járni, nagyobb kilengései vannak a membránnak, akkor is ha mély hang hallhatóan nincs vagy kevésbé van az adott pillanatban.

Ennek a jelenségnek mi az oka/magyarázata, ha van?

Köszönöm :)

,,Barázda zaj" kis hangerőn, vagy jel nélküli barázdában is látható. A subsonic filter (ha van Ilyen) az előfokon, megszünteti.
A gondolkodás nem megerőltető...

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

dixie-chicken írta:
2023.03.03., pén. 17:11
Rock60 írta:
Úgy érted, hogy a 150/200 - as olyan nagy, hogy csak úgy fér be a shell-be, hogy felakad az eleje ? Le kell belőlük reszelni ???
jaaaaa...még a fingerliftet tartó csavar sem fér bele,ha olyan az SME shell,ahol a fingerlift oldalcsavaros..a hangszedő felső sikja beleütközik a shell elejébe,ha nem használsz távtartót a shell és hangszedő között/vagy ne reszeled meg ;)
Japán shellekkel nem lenne gond. Ha felülszerelhető fingerlift kell akkor szólj! Véletlenűl 10 darabot rendeltem egyszer. Most van egy csomó felesleges.
Szívesen adok!

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

Rock60 írta:
2023.03.03., pén. 19:25
Nem vagyok járatos Shell - ügyben, de azt el tudom képzelni a linkelt fotó alapján, hogy egy egyenes elejű Shell-ben már talán elférne az a nagy hangszedő is.
Valószínűleg "csak" az eredeti SME Shell a gond (a kép alapján), a többi sztem kompatibilis az összes (vagy majdnem az összes) hangszedővel, másképp nincs értelme a gyártásnak... ;peace;
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

Rock60
Őslakos
Őslakos

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

dixie-chicken írta:
2023.03.03., pén. 18:36
andarson írta:
2023.03.03., pén. 16:54
dixie-chicken írta:
2023.03.03., pén. 12:33

amit leirtál,minden lemeznél megvan,vagy csak párnál?...vannak lemezek préselési hibával,lényegtelen hogy új vagy régi kiadás,látni nem látsz rajtuk semmit sem,de meglehet,és hallható a halkabb részeknél a zenei anyagben...kocogtasd meg normál hangerőn ha phonón vagy,oldalrol a kart,vagy a fingerlifted,finoman felemelt állapotban...mennyire hallható a hangszorókban ?..picit,vagy nagyon hangosak a "matatási jelek" ?

U.I.:most látom Naga 500...megnézted beszerelésnél,hogy rendesen felfekszik az SME shellbe?..merthogy a 150-es nem (gyanitom a 200-as sem),kb 1mm-es távtartó kell,vagy le kell csapni a hanagszedő teste elejét,hogy 100% felfeküdjön,és valós sikban legyen a shallben)..az 500-as talán kisebb már mint a 150/200,látszólag... :smile49:
Igazából csak most vettem észre a mélyhangszóró indokolatlan kilengését és csak magára a jelenség hátterére voltam kiváncsi, hogy mi okozhat ilyent. Nem zavaró az esetemben, pláne, hogy csak nagy hangerőnél jön elő, úgy meg ritkán hallgatok zenét... ill. nagy hangerőn sem olyan meghatározó a jelenség az esetemben.

Azt meg még nem néztem, hogy minden lemeznél egyformán elő jön-e, de kiváncsiságból megfigyelem majd.

A hangszedő felfekvése szerintem rendben van, nem veszem észre, hogy akadályozná bármelyik része a hangszedőnek a shellhez való felvekvését, de köszi a felhívást rá.
csak azt figyeld meg hogy ciklikus a jelenség,a lemez ugyanazon pontján van,lehet csak bizonyos részén,vagy folyamatos a jelenség..
Találkoztam én is ilyen problémával, de a tányércsapágy tisztítása, olajozása után megszünt.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

andarson írta:
2023.03.03., pén. 16:54
dixie-chicken írta:

amit leirtál,minden lemeznél megvan,vagy csak párnál?...vannak lemezek préselési hibával,lényegtelen hogy új vagy régi kiadás,látni nem látsz rajtuk semmit sem,de meglehet,és hallható a halkabb részeknél a zenei anyagben...kocogtasd meg normál hangerőn ha phonón vagy,oldalrol a kart,vagy a fingerlifted,finoman felemelt állapotban...mennyire hallható a hangszorókban ?..picit,vagy nagyon hangosak a "matatási jelek" ?

U.I.:most látom Naga 500...megnézted beszerelésnél,hogy rendesen felfekszik az SME shellbe?..merthogy a 150-es nem (gyanitom a 200-as sem),kb 1mm-es távtartó kell,vagy le kell csapni a hanagszedő teste elejét,hogy 100% felfeküdjön,és valós sikban legyen a shallben)..az 500-as talán kisebb már mint a 150/200,látszólag... :smile49:
Igazából csak most vettem észre a mélyhangszóró indokolatlan kilengését és csak magára a jelenség hátterére voltam kiváncsi, hogy mi okozhat ilyent. Nem zavaró az esetemben, pláne, hogy csak nagy hangerőnél jön elő, úgy meg ritkán hallgatok zenét... ill. nagy hangerőn sem olyan meghatározó a jelenség az esetemben.

Azt meg még nem néztem, hogy minden lemeznél egyformán elő jön-e, de kiváncsiságból megfigyelem majd.

A hangszedő felfekvése szerintem rendben van, nem veszem észre, hogy akadályozná bármelyik része a hangszedőnek a shellhez való felvekvését, de köszi a felhívást rá.
csak azt figyeld meg hogy ciklikus a jelenség,a lemez ugyanazon pontján van,lehet csak bizonyos részén,vagy folyamatos a jelenség..

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
Csatolmányok
IMG_4058.JPG.92b92e7859a4f15781e4d2c69d103ff9.jpg
IMG_4058.JPG.92b92e7859a4f15781e4d2c69d103ff9.jpg (41.21 KiB) Megtekintve 1053 alkalommal
IMG_4055.JPG.501bf597ecd95194c1edfb0abc63d324.jpg
IMG_4055.JPG.501bf597ecd95194c1edfb0abc63d324.jpg (151.1 KiB) Megtekintve 1053 alkalommal

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: andarson »

dixie-chicken írta:

Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1347

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Rock60 írta:
2023.03.03., pén. 08:49
A futómű dübörgése a hallható spektrumban van, az nem csak látható, hanem hallható is lenne - szerintem.
Ez a jelenség nem ritka és nem is jó.
Ha a nagy csillapítatlan membránra ráeresztjük low-filter nélkűli jelet, előfordul az ilyen ilyen.
Ezért jó a csöves erősítő, mert az nem megy olyan mélyre :D
http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM0613.HTM
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”