csaka Naga-val volt iyen gondom mostanáig..meglepi volt számomra is..

csaka Naga-val volt iyen gondom mostanáig..meglepi volt számomra is..
köszi a felajánlást,van az a késöbbi féle SME fingerlift,gondolom ilyened van (?)amelyet be kell fűzni a shell és hangszedő közé és már a hangszedőt rögzitő csavar fog meg,de mivel a Naga meg köztem nem jött létre a szükséges alkémia,igy nem foglalkoztam már a témával továbbalfaati írta: ↑2023.03.03., pén. 20:25Japán shellekkel nem lenne gond. Ha felülszerelhető fingerlift kell akkor szólj! Véletlenűl 10 darabot rendeltem egyszer. Most van egy csomó felesleges.dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 17:11jaaaaa...még a fingerliftet tartó csavar sem fér bele,ha olyan az SME shell,ahol a fingerlift oldalcsavaros..a hangszedő felső sikja beleütközik a shell elejébe,ha nem használsz távtartót a shell és hangszedő között/vagy ne reszeled meg![]()
Szívesen adok!
Akkor én egy kivétel vagyok. A fingerlift egy kezelés könnyítés, ami jól jön azoknak akiknél már a B oldal forog.
Jó szemed van! (de ezt tudjuk)
akvapark írta: ↑2023.03.03., pén. 08:38andarson írta: ↑2023.03.03., pén. 08:24Engedjetek meg egy kérdést, lehet már volt a téma és eddig elkerülte a figyelmem, de kiváncsi vagyok. Többször írtam már, hogy nemrég kezdtem lemezeket hallgatni. Ma reggel kicsit feltekertem a hangerőt a Steven Wilson - Raven that refused to sing lemezét hallgatva és arra lettem figyelmes - amit, adott esetben már másoknál láttam, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget - hogy a digitális forrásomhoz képest a mély hangszóró indokolatlan táncot tud járni, nagyobb kilengései vannak a membránnak, akkor is ha mély hang hallhatóan nincs vagy kevésbé van az adott pillanatban.
Ennek a jelenségnek mi az oka/magyarázata, ha van?
Köszönöm :)
,,Barázda zaj" kis hangerőn, vagy jel nélküli barázdában is látható. A subsonic filter (ha van Ilyen) az előfokon, megszünteti.
Japán shellekkel nem lenne gond. Ha felülszerelhető fingerlift kell akkor szólj! Véletlenűl 10 darabot rendeltem egyszer. Most van egy csomó felesleges.dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 17:11jaaaaa...még a fingerliftet tartó csavar sem fér bele,ha olyan az SME shell,ahol a fingerlift oldalcsavaros..a hangszedő felső sikja beleütközik a shell elejébe,ha nem használsz távtartót a shell és hangszedő között/vagy ne reszeled meg![]()
Valószínűleg "csak" az eredeti SME Shell a gond (a kép alapján), a többi sztem kompatibilis az összes (vagy majdnem az összes) hangszedővel, másképp nincs értelme a gyártásnak...
Találkoztam én is ilyen problémával, de a tányércsapágy tisztítása, olajozása után megszünt.dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 18:36csak azt figyeld meg hogy ciklikus a jelenség,a lemez ugyanazon pontján van,lehet csak bizonyos részén,vagy folyamatos a jelenség..andarson írta: ↑2023.03.03., pén. 16:54Igazából csak most vettem észre a mélyhangszóró indokolatlan kilengését és csak magára a jelenség hátterére voltam kiváncsi, hogy mi okozhat ilyent. Nem zavaró az esetemben, pláne, hogy csak nagy hangerőnél jön elő, úgy meg ritkán hallgatok zenét... ill. nagy hangerőn sem olyan meghatározó a jelenség az esetemben.dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 12:33
amit leirtál,minden lemeznél megvan,vagy csak párnál?...vannak lemezek préselési hibával,lényegtelen hogy új vagy régi kiadás,látni nem látsz rajtuk semmit sem,de meglehet,és hallható a halkabb részeknél a zenei anyagben...kocogtasd meg normál hangerőn ha phonón vagy,oldalrol a kart,vagy a fingerlifted,finoman felemelt állapotban...mennyire hallható a hangszorókban ?..picit,vagy nagyon hangosak a "matatási jelek" ?
U.I.:most látom Naga 500...megnézted beszerelésnél,hogy rendesen felfekszik az SME shellbe?..merthogy a 150-es nem (gyanitom a 200-as sem),kb 1mm-es távtartó kell,vagy le kell csapni a hanagszedő teste elejét,hogy 100% felfeküdjön,és valós sikban legyen a shallben)..az 500-as talán kisebb már mint a 150/200,látszólag...![]()
Azt meg még nem néztem, hogy minden lemeznél egyformán elő jön-e, de kiváncsiságból megfigyelem majd.
A hangszedő felfekvése szerintem rendben van, nem veszem észre, hogy akadályozná bármelyik része a hangszedőnek a shellhez való felvekvését, de köszi a felhívást rá.
csak azt figyeld meg hogy ciklikus a jelenség,a lemez ugyanazon pontján van,lehet csak bizonyos részén,vagy folyamatos a jelenség..andarson írta: ↑2023.03.03., pén. 16:54Igazából csak most vettem észre a mélyhangszóró indokolatlan kilengését és csak magára a jelenség hátterére voltam kiváncsi, hogy mi okozhat ilyent. Nem zavaró az esetemben, pláne, hogy csak nagy hangerőnél jön elő, úgy meg ritkán hallgatok zenét... ill. nagy hangerőn sem olyan meghatározó a jelenség az esetemben.dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 12:33
amit leirtál,minden lemeznél megvan,vagy csak párnál?...vannak lemezek préselési hibával,lényegtelen hogy új vagy régi kiadás,látni nem látsz rajtuk semmit sem,de meglehet,és hallható a halkabb részeknél a zenei anyagben...kocogtasd meg normál hangerőn ha phonón vagy,oldalrol a kart,vagy a fingerlifted,finoman felemelt állapotban...mennyire hallható a hangszorókban ?..picit,vagy nagyon hangosak a "matatási jelek" ?
U.I.:most látom Naga 500...megnézted beszerelésnél,hogy rendesen felfekszik az SME shellbe?..merthogy a 150-es nem (gyanitom a 200-as sem),kb 1mm-es távtartó kell,vagy le kell csapni a hanagszedő teste elejét,hogy 100% felfeküdjön,és valós sikban legyen a shallben)..az 500-as talán kisebb már mint a 150/200,látszólag...![]()
Azt meg még nem néztem, hogy minden lemeznél egyformán elő jön-e, de kiváncsiságból megfigyelem majd.
A hangszedő felfekvése szerintem rendben van, nem veszem észre, hogy akadályozná bármelyik része a hangszedőnek a shellhez való felvekvését, de köszi a felhívást rá.
jaaaaa...még a fingerliftet tartó csavar sem fér bele,ha olyan az SME shell,ahol a fingerlift oldalcsavaros..a hangszedő felső sikja beleütközik a shell elejébe,ha nem használsz távtartót a shell és hangszedő között/vagy ne reszeled meg
Igazából csak most vettem észre a mélyhangszóró indokolatlan kilengését és csak magára a jelenség hátterére voltam kiváncsi, hogy mi okozhat ilyent. Nem zavaró az esetemben, pláne, hogy csak nagy hangerőnél jön elő, úgy meg ritkán hallgatok zenét... ill. nagy hangerőn sem olyan meghatározó a jelenség az esetemben.dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 12:33
http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM0613.HTMRock60 írta: ↑2023.03.03., pén. 08:49A futómű dübörgése a hallható spektrumban van, az nem csak látható, hanem hallható is lenne - szerintem.
Ez a jelenség nem ritka és nem is jó.
Ha a nagy csillapítatlan membránra ráeresztjük low-filter nélkűli jelet, előfordul az ilyen ilyen.
Ezért jó a csöves erősítő, mert az nem megy olyan mélyre![]()
Egyébként igen, a mélyhangszóró kilengése nem kizárólag az akusztikus visszacsatolás és a lemezvetemedés jelensége lehet. Nálam csak néhány lemeznél figyelhető meg ez a jelenség, és nem is jelentős mértékben. Valószínűleg ennek az az oka, hogy kisebb-nagyobb mértékben vannak infrahangok belevágva a lemez barázdáiba.dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 12:33amit leirtál,minden lemeznél megvan,vagy csak párnál?...
amit leirtál,minden lemeznél megvan,vagy csak párnál?...vannak lemezek préselési hibával,lényegtelen hogy új vagy régi kiadás,látni nem látsz rajtuk semmit sem,de meglehet,és hallható a halkabb részeknél a zenei anyagben...kocogtasd meg normál hangerőn ha phonón vagy,oldalrol a kart,vagy a fingerlifted,finoman felemelt állapotban...mennyire hallható a hangszorókban ?..picit,vagy nagyon hangosak a "matatási jelek" ?andarson írta: ↑2023.03.03., pén. 09:26Köszi a konkrét válaszaid, tippeket.
Alapvetően mindegyik felvetésed áll:
-dörzshajtású lemezjátszó,
-bassreflex doboz,
-és nyilván valamelyest van hullámossága is a lemeznek.
Ugyanakkor csak most vettem észre, ennél a lemezjátszónál 1 hónap után elősször, mert csak nagy hangerőnél látható, oldalról és összességében nem mondanám jelentősnek, de tény hogy a digit lánchoz viszonyítva feltünőbb.
A másik amit felvetettem, hogy lehet földhurok a rendszerben az egy kicsit jobban zavar, de egyelőre azzal is tudok együtt élni.
Korábban olvasott irodalmak és vélemények szerint, szinte lehetetlen olyan subsonic filtert tervezni, amely elég gyorsan esik le ahhoz, hogy megakadályozza pl. a vetemedés okozta „kilengést” a hangszórón anélkül, hogy hatással lenne az alacsony basszusra.
Az "ezért jó a csöves..... " :)
Gondolom valami mégis megfogott bennük. Különben már mennének a Π-ba... :) Kicsit szerencsétlen az összeállítás... De hát ez sikerült.... Lehet, hogy ennyi rossz együttálláshoz még a hangszedő is ezt forszírozza.....andarson írta: ↑2023.03.03., pén. 09:26Köszi a konkrét válaszaid, tippeket.
Alapvetően mindegyik felvetésed áll:
-dörzshajtású lemezjátszó,
-bassreflex doboz,
-és nyilván valamelyest van hullámossága is a lemeznek.
Ugyanakkor csak most vettem észre, ennél a lemezjátszónál 1 hónap után elősször, mert csak nagy hangerőnél látható, oldalról és összességében nem mondanám jelentősnek, de tény hogy a digit lánchoz viszonyítva feltünőbb.
A másik amit felvetettem, hogy lehet földhurok a rendszerben az egy kicsit jobban zavar, de egyelőre azzal is tudok együtt élni.
Köszi a konkrét válaszaid, tippeket.
Na, na..... azért hülyeségeket ne..... :(Rock60 írta: ↑2023.03.03., pén. 08:49A futómű dübörgése a hallható spektrumban van, az nem csak látható, hanem hallható is lenne - szerintem.
Ez a jelenség nem ritka és nem is jó.
Ha a nagy csillapítatlan membránra ráeresztjük low-filter nélkűli jelet, előfordul az ilyen ilyen.
Ezért jó a csöves erősítő, mert az nem megy olyan mélyre![]()