andarson írta: ↑2023.03.03., pén. 08:48
Nah, tudtam, hogy volt már téma, mert ezt a low filter kapcsolót már olvastam tőled Gyuri :). Igazából nem jelentős a dolog, nagy hangerőn vettem észre és akkor is oldalról, nem szemből nézve, bízom benne, hogy nem készítik ki a membránt :).
A lemez hullámosságát elképzelhetőnek tartom, hogy beleszól, mert azért járkál le fel a kar helyenként, ugyanakkor a lemezjátszó dübörgésén mit értünk?... hogy felveszi a környezet zaját, például az imént írt hullámosságot?
Na fussunk neki mégegyszer... Van akusztikai visszahatás, ami nagyobb hangerőnél/hangerő növelésével válhat zavaróvá. Ez elhelyezés változtatással, jó/jobb alátétezéssel javítható.
Van a lemezjátszó dübörgése, de ez csak gagyi cuccokkal van szerintem , meg esetleg dörzshajtásúakkal. Remélem a tied nem ilyen . :) Ez nem nagyon kiszűrhető. Ez adott konstrukcióra jellemző dolog. Max csökkenthető, a gyári állapotra, ha elhasználódásból ered.
Van a basszreflex dobozok.... A szubszónikus , nagyon alacsony frekvenciájú hangokat nem hallani már rajt, de látni. Útálom a basszreflexeket.... :)
A lemez hullámossága.... szintén nagyon alacsony frekvenciák, amik nem hallhatók, de a hangképben ott lesznek.. A Basszreflex dobozok ezt csak jobban láthatóvá teszik. Volt még valami ?
Próbáld ki , álljon a lemez tányér és úgy ereszd a lemezre a tűt és kopogtasd az állványod, a lemezjátszót.... Tekerd feljebb közben a hangerőgombot.... Tapasztald meg mire hogyan viselkedik.....