Igazából csak most vettem észre a mélyhangszóró indokolatlan kilengését és csak magára a jelenség hátterére voltam kiváncsi, hogy mi okozhat ilyent. Nem zavaró az esetemben, pláne, hogy csak nagy hangerőnél jön elő, úgy meg ritkán hallgatok zenét... ill. nagy hangerőn sem olyan meghatározó a jelenség az esetemben.dixie-chicken írta: ↑2023.03.03., pén. 12:33
amit leirtál,minden lemeznél megvan,vagy csak párnál?...vannak lemezek préselési hibával,lényegtelen hogy új vagy régi kiadás,látni nem látsz rajtuk semmit sem,de meglehet,és hallható a halkabb részeknél a zenei anyagben...kocogtasd meg normál hangerőn ha phonón vagy,oldalrol a kart,vagy a fingerlifted,finoman felemelt állapotban...mennyire hallható a hangszorókban ?..picit,vagy nagyon hangosak a "matatási jelek" ?
U.I.:most látom Naga 500...megnézted beszerelésnél,hogy rendesen felfekszik az SME shellbe?..merthogy a 150-es nem (gyanitom a 200-as sem),kb 1mm-es távtartó kell,vagy le kell csapni a hanagszedő teste elejét,hogy 100% felfeküdjön,és valós sikban legyen a shallben)..az 500-as talán kisebb már mint a 150/200,látszólag...![]()
Azt meg még nem néztem, hogy minden lemeznél egyformán elő jön-e, de kiváncsiságból megfigyelem majd.
A hangszedő felfekvése szerintem rendben van, nem veszem észre, hogy akadályozná bármelyik része a hangszedőnek a shellhez való felvekvését, de köszi a felhívást rá.