Ne csak azt hajtogasd, amit már leírtál, hanem olvasd el azt is, amit más ír és legfőképpen olvasd el azt, amit a gyártó ír, ha már azt állítod, hogy ők azt írták.HunLaca96 írta: ↑2023.02.26., vas. 20:20Amit irtam, én ahhoz tartom magam. Én már szedtem szét First-öt. Ahogy a gyártó is írta, nem fogsz benne fém árnyék harisnyát találni ugyanis teljesen fémmentes. A 2 réteg úgynevezett részleges, nem teljes értékű karbon árnyék miatt bizonyos rendszerekben brumm, illetve zaj keletkezhet. Nekem 6 pár van, mind a 6 zajos elő-végfok között. Én ahhoz tartom magam amit a gyártó írt. Az hivatalos, a többi nem. A gyártó szerinti alkalmazás esetén hibátlan kábelek. Üdv. Laci
Azt írtad, hogy köztudott és a gyártó is elismerte, hogy ez a kábel semmilyen elő-végfok közé nem jó, mert nem árnyékolt kábel.
Ez nem "köztudott", a gyártó sem ezt "ismerte el" és nem általános szabály, hogy elő-végfok közé csak árnyékolt kábel jó.
A The First-ről senki nem állította, hogy van benne fém árnyékoló harisnya.
Meg kellene értened, hogy a karbonszálakból szőtt harisnya is árnyékoló harisnya.
Az árnyékolás nem attól árnyékolás hogy fémből van, hanem attól, hogy elektromos áramot vezető anyagból van, ami rá van kötve a földpotenciálra. Pl. a víz alatt sem tudsz rádiót hallgatni vagy mobiltelefonálni, mert a víz is elektromos vezető és leárnyékolja a szokásos rádióhullámokat azzal , hogy a mederhez hozzáér.
A téves általánosítás helyett megírhattad volna ill. itt is megírhatod a saját konkrét tapasztalatodat, hogy melyik elő-végfok között volt zajos nálad, mert ez valóban fontos infó lehet azoknak, akiknek esetleg ugyanettől a cég(ek)től van készülékük.
Ha ugyanebben a rendszerben máshova bekötve nem zajos, az pont azt mutatja, hogy nem a légtérből szedi össze a zajt, hanem azt, hogy egy olyan elő-végfok párosod van, aminek nem jó az, hogy a földpotenciáljuk egy viszonylag magas ellenállású kábellel van összekötve.
Másrészt tényleg kíváncsi lennék, hogy az a kábel, amit most használsz, valóban árnyékolt kábel-e, ill., hogy próbáltál-e más árnyékolatlan kábelt az elő-végfok között, és azzal zajos volt-e.