HunLaca96 írta: ↑2023.02.26., vas. 16:31
Üdv mindenkinek. Ez egy jó szénkábel, de köztudott hogy elő-végfok közé nem ajánlott, ugyanis ez egy árnyékolatlan kábel. A gyártó hivatalosan is megerősítette anno és én is így tapasztaltam. Elő-végfok közé inkább a Second való, mint ez. Digitnek valamint Dac után tökéletesen lehet használni. A hangja amennyiben eredeti a kábel, a végtelenségig nyugodt, talán a szénszálakra jellemző módon nyilvánul meg. A Second ami még tudja ezt a hangot. Személyes kedvencek. Üdv. Laci
Köztudott...? Elismerte...?
A The First a Van den Hul honlapja szerint árnyékolt kábel, az árnyékolása két-rétegű, ellentétben a The First Ultimate hat-rétegű hálójával. Az árnyékolás mindkettőnél karbonszálakból van szőve, emiatt magas az ellenállása és egyes csöves rendszerekbe kötve áram folyhat rajta, ami zajt okozhat.
A gyártó szerint vonalszintű kábelként használva a hifi rendszerek több, mint 95%-ánál ez a jelenség nem lép fel egyik verziónál sem.
Nem találkoztam még olyan ajánlással, hogy egy kábel jó DAC után kötve, de nem jó elő-végfok közé azért, mert nem árnyékolt. A high-end kábelek jó része árnyékolatlan, én is jó pár fajta árnyékolatlan kábelt használtam az elmúlt 2 évtizedben elő-végfok, DAC-előfok, DAC-végfok vagy DAC-integrált között.
https://www.vandenhul.com/product/the-f ... ogen-free/
"In difference to our The FIRST ®, The FIRST ® Ultimate’s outer braiding, functioning as screen and signal return, is made of 6 (instead of 2) layers of braided LSC fibres. Together 114,000 individually insulated fibres"
https://www.vandenhul.com/product/the-f ... ogen-free/
"Although both first mentioned 100% metal free versions perform hum and noise free in more than 95% of all line level interconnect applications, The FIRST ® Metal Screen with its lowest shield resistance has been specially designed for those situations where excessive ground currents flowing through the cable shield are present (e.g. with some tube equipment), in complex grounding situations and/or where extra shielding against strong external electrical interference is required (e.g. in highly electrical noise polluted areas"