Dehogy. A loudness gomb mindenhol működik. A fiziologiai szabalyzas egy masik dolog.Alex_Aston írta: ↑2023.02.24., pén. 20:57A loudness lényege, hogy a hangerő növelésével csökken a mértéke, nem olyan, mint a "hagyományos" tone. Ki lehet próbálni, egy bizonyos hangerőn már hiába kapcsolja be az ember, nem hallani semmit, mert ott ténylegesen nulla az, amit módosít a hangon, ahogy a fülünk is működik. Ezért is nevezik, fiziológiai hangerő szabályozásnak.gomolalaci írta: ↑2023.02.24., pén. 20:34Mi a biztosíték arra, hogy ha nincs is fiziológiai hangerőszabályozás kapcsoló a gépen, de mégis be van építve?
A mély hangokat mindenki szereti.... Ha pedig emeljük a hangerőt, akkor még ,,több" lesz belőle. Vajon tényleg vág a gép
bizonyos hangerő felett a mélyből? Mert ez lenne a loudness lényege, ha jól tudom...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2889
- Kapcsolat:
Re: Sztereó erősitők
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3515
A loudness lényege, hogy a hangerő növelésével csökken a mértéke, nem olyan, mint a "hagyományos" tone. Ki lehet próbálni, egy bizonyos hangerőn már hiába kapcsolja be az ember, nem hallani semmit, mert ott ténylegesen nulla az, amit módosít a hangon, ahogy a fülünk is működik. Ezért is nevezik, fiziológiai hangerő szabályozásnak.gomolalaci írta: ↑2023.02.24., pén. 20:34Mi a biztosíték arra, hogy ha nincs is fiziológiai hangerőszabályozás kapcsoló a gépen, de mégis be van építve?
A mély hangokat mindenki szereti.... Ha pedig emeljük a hangerőt, akkor még ,,több" lesz belőle. Vajon tényleg vág a gép
bizonyos hangerő felett a mélyből? Mert ez lenne a loudness lényege, ha jól tudom...
Csak a Marantz! :-D
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2889
- Kapcsolat:
Az, hogy olcsóbb erősítőknél nincs kedvük ezzel foglalkozni. Drágábbaknál meg fel sem merül.gomolalaci írta: ↑2023.02.24., pén. 20:34Mi a biztosíték arra, hogy ha nincs is fiziológiai hangerőszabályozás kapcsoló a gépen, de mégis be van építve?

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
gomolalaci írta: ↑2023.02.24., pén. 20:34Mi a biztosíték arra, hogy ha nincs is fiziológiai hangerőszabályozás kapcsoló a gépen, de mégis be van építve?
Ez azért is érdekes , mert sok erősítő nagyon szép telt hangot produkál szobahangerőn ami mondjuk kb 5-10-20 watt vagy olyan 9-11 óra állás a potméteren annak ellenére , hogy a készülék mondjuk egy “shoe box” modell és papiron 40-50w teljesítmény leadására képes. Ettől feljebb tekerve viszont előfordul , hogy csak nyivákolás meg szétesett hang tapasztalható.
Gondolom kevés gyártó ismerné el , hogy meg van “processzorozva” a cucc mert a boltban mielőtt megvesszük úgysem fogjuk nagyon feltekerni.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 369
Sztereó erősitők
Mi a biztosíték arra, hogy ha nincs is fiziológiai hangerőszabályozás kapcsoló a gépen, de mégis be van építve?
A gondolkodás nem megerőltető...
Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 10:57találj.
Bár a prekoncepcióid már kitöltötték a rendelkezésre álló teret, azért leírom, hogy nem is audiofil produktumokról volt szó, nem is minden esetben maiakról, de még csak nem is valamirevalókról. Az audiofília egy rétegbetegség, ezt soha ne feledd. Ez olyan, mintha az átlag népességet azzal vádolnád, hogy értelmiségi. Nem az. Úgyhogy de, rájuk fér az ajánlás. Más kérdés, hogy nem prioritás, így nem feltétlenül áldoznak rá, ez pedig erősebb, mint az érvelés vagy mint amit hallanak. A bekapcsolt loudness funkció és kikapcsolt állapota között lehetne egy, az adott erősítő szintjét kiaknázó megszólalás, de ami még nem hat soványnak a többségi hallgató füle számára. De sok pont nem így, "középre" van kihegyezve, hanem a döngetős végállapotba. Ezért jobb eleve menteset venni, ott tud amit tud, nincs lehetetlen, később hiányérzetet adó smink, miközben mindkét állapotában helytelen, nincs tupír. Nehéz az "egyszerűen csak jó" szintjét hozni, ezért inkább el van palástolva két, máshogyan hitvány működéssel, amiből az ízesebb verzió az instant igényeket kiszolgálja. Az alapból dús filozófiájú vasak megint más tészta. Nem tartom ördögtől valónak, érkezett is link a Parasoundra, mint élhető kivitel, de nem is a mindennapokba való (nekem). Egy átlag háztartás kacatjai közt beépítve vagy opcionálisan, de ott lesz a loudness, a jellemző jelmondat itt pedig a "szar vagyok, de nem érdekel".
Fentebb már megjelenik az alázattal való szereltség: "1 hatásvadászmentes üzemmódom van, ez van, ennyit tudok, így tudom, szeress vagy ne". Persze ezek közül is számos nem ismeri a zeneiséget, az megint csak fentebb következik. Ritmikát némelyik már igen. Ezt próbálom néha napján átadni a környezetnek, ha kérik, de kérik mindezt úgy, hogy ne is kelljen többet költeni, de szabaduljanak is meg a gonosztól. Van, hogy elég, ha beajánlasz egy Denont.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9206
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Szerintem is kamu. 

Én nem találkoztam ilyesmivel mostanában. Olyan létezik, hogy kissé loudnessesre hangolt erősítő, de az nem a klasszikus hangerő függő hangszínszabályozás.Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 14:04Na, ez nekem tényleg új.![]()
Azt mondod, hogy a manapság használatos audiophil erősítőkben van fiziológiai hangszínszabályzó ?
Mondanál rá példát ?
Nekem utoljára a nyolcvanas évek legelején a Videoton Cleopátra - ban volt ilyen automatikus - kikapcsolhatatlan - loudness.
Belenyúltan, kikötöttem...![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Na, ez nekem tényleg új.
Azt mondod, hogy a manapság használatos audiophil erősítőkben van fiziológiai hangszínszabályzó ?
Mondanál rá példát ?
Nekem utoljára a nyolcvanas évek legelején a Videoton Cleopátra - ban volt ilyen automatikus - kikapcsolhatatlan - loudness.
Belenyúltan, kikötöttem...

Mondanál rá példát ?
Belenyúltan, kikötöttem...

- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3515
Vagy benne van, csak nem tudsz róla, mert automatikus. Sok ilyen van/volt.
Csak a Marantz! :-D
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 893
Azért a használatának van egy tudományos alapja: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hangoss%C3%A1g
A létjogosultsága megkérdőjelezhető, valamint a nagy többség helytelenül használja szerintem, ezért is lehet az ellenszenv.
A létjogosultsága megkérdőjelezhető, valamint a nagy többség helytelenül használja szerintem, ezért is lehet az ellenszenv.
Nem szotkam hibázni.
Venomer, a loudness - ből már hála istennek kinőttek a gyárak, valamire való audiophil erősítőn már a kilecvenes években sem volt.
Manapság én már nemigen látok ilyeneket, ha csak az űbrgagyi darabokat nem számoljuk ide. Nem kell "érdemi modelleket " keresni, hogy loudness nélküli erősítőt találj. A 98 százalékuk olyan.
Mi sovány, meg mi között nincs semmi ?
Manapság én már nemigen látok ilyeneket, ha csak az űbrgagyi darabokat nem számoljuk ide. Nem kell "érdemi modelleket " keresni, hogy loudness nélküli erősítőt találj. A 98 százalékuk olyan.
Mi sovány, meg mi között nincs semmi ?

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6312
Szerinted, mert te mindenhová tolod az off-ot, így fel sem tűnik, hogy a fórumnak van tematikája.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Az a baj a loudness funkciót tartalmazó erősítőkkel, hogy vannak. Azért vannak, hogy legyenek, lehessen döngetni, értem én, meg jó is néha odacsapni. Ismerősök keresnek meg, hogy nem tudják hosszan hallgatni ezeket, amit meg is értek, dúsbasszal nehéz is, megfájdul a fül, a fej. Bele van az ember kergetve a hülyeségbe: loudnessben adják le a magasaik javát is, különben szándékosan sávhatárolt a produkció és nem csak a feldúsított állapothoz képest. Sokszor ugyanez a sztereó térrel is. Az alapjárat sovány, a kettő között meg nincs semmi. Ha elkezdem sorolni az érdemi modelleket, azok árai meg el vannak szállva. Csodaszép.
Mishow mester megint pápább volt a pápánál.
Minden gondolat az erősítő körül forgott, nem tudom, miért nem lehetett itt folytatni ?
Minden gondolat az erősítő körül forgott, nem tudom, miért nem lehetett itt folytatni ?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6312
Jogos, a hsz-ek átkerültek az általános hifi topikba.mishow írta: ↑2023.02.22., szer. 08:21Izgalmas téma ez a "hogyan írjuk le szavakkal a hifi hangját?", de ebben a topicban ilyen részletességgel kitárgyalni szerintem már OFF.
Érdemes lenne az általános hifi topicba áttenni, ott szívesen írnék hozzá pár megjegyzést, de ezt topicot nem szeretném tovább offolni. Ha jól olvasom, kb @füleleknek az @alto bejegyzésére válaszoló "vitaindító" bejegyzéséig kellene áttenni - annak meg külön örülök, hogy a felek nyilvánosan tisztázták közben a kérdést, és elásták a csatabárdot, kár lett volna ha a "tüske, a köröm alatt marad", főleg mert a maguk területén mindketten gyakran osztanak meg hasznos és konstruktív infokat.
OFF vége!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2577
Izgalmas téma ez a "hogyan írjuk le szavakkal a hifi hangját?", de ebben a topicban ilyen részletességgel kitárgyalni szerintem már OFF.
Érdemes lenne az általános hifi topicba áttenni, ott szívesen írnék hozzá pár megjegyzést, de ezt topicot nem szeretném tovább offolni. Ha jól olvasom, kb @füleleknek az @alto bejegyzésére válaszoló "vitaindító" bejegyzéséig kellene áttenni - annak meg külön örülök, hogy a felek nyilvánosan tisztázták közben a kérdést, és elásták a csatabárdot, kár lett volna ha a "tüske, a köröm alatt marad", főleg mert a maguk területén mindketten gyakran osztanak meg hasznos és konstruktív infokat.
OFF vége!
OFF vége!
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2577
OFF!
Mi történt Urak, éjszaka mindenki birkózószőnyegen aludt?

Mi történt Urak, éjszaka mindenki birkózószőnyegen aludt?

- KopaszKutya
- Törzsvendég
- Értékelés: 196
Ezzel tisztában vagyok, nyilván nem a kávéfőzőt akarom elé kötni.akvapark írta: ↑2023.02.19., vas. 16:11Általánosságban: Szimmetrikus bemenetet csak szimmetrikus kimenettel rendelkező eszközről érdemes használni; RCA-szimmetrikus átalakítóknak értelme nincs. Elvész a lényeg.KopaszKutya írta: ↑2023.02.18., szomb. 09:03Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Bryston erősítők szimmetrikus bemenetével? Érdemes azt használni a sima RCA helyett vagy csak a stúdiós használat miatt rakták rá? Már mint arra lennék kíváncsi, hogy hangzás terén jelent-e valamilyen előrelépést?
4.jpgKöszönöm!![]()
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature
Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
Komplett Schmidt Ferenc kábelezés
Általánosságban: Szimmetrikus bemenetet csak szimmetrikus kimenettel rendelkező eszközről érdemes használni; RCA-szimmetrikus átalakítóknak értelme nincs. Elvész a lényeg.KopaszKutya írta: ↑2023.02.18., szomb. 09:03Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Bryston erősítők szimmetrikus bemenetével? Érdemes azt használni a sima RCA helyett vagy csak a stúdiós használat miatt rakták rá? Már mint arra lennék kíváncsi, hogy hangzás terén jelent-e valamilyen előrelépést?
4.jpgKöszönöm!

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- KopaszKutya
- Törzsvendég
- Értékelés: 196
Sziasztok!
Köszönöm!
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature
Mivel szerintem a KEF-ek analítikus de kissé szárazabb karakteréhez a melegebb tónusú erősök passzolnak inkább, én ezeket hallgatnám meg: McIntosh MA 252, Heed Audio Lagrange, Luxman L-505UX II, Cambridge Edge A.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Haza beszélek... Devialet expert nálam végállomás. Mindent tud amit ma elvár az ember egy erősítőtől sőt , színte minden hangfalhoz illeszthető.robcsa írta: ↑2023.02.17., pén. 22:52Jelenleg egy Cambridge cxa 81/cxn v2 párosom van, Kef r11 lett az új hangfal. Az erősítő cserével kezdeném, olyat keresek ami “végállomás “ lehet.
Nagy térben, ahogyan írtam mindent hallgatok, alapvetően jazz- aksiztikus, rock, igenyes pop, de néha mainstream és klasszikus is.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable