Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2889
Kapcsolat:

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Alex_Aston írta:
2023.02.24., pén. 20:57
gomolalaci írta:
2023.02.24., pén. 20:34
Mi a biztosíték arra, hogy ha nincs is fiziológiai hangerőszabályozás kapcsoló a gépen, de mégis be van építve?
A mély hangokat mindenki szereti.... Ha pedig emeljük a hangerőt, akkor még ,,több" lesz belőle. Vajon tényleg vág a gép
bizonyos hangerő felett a mélyből? Mert ez lenne a loudness lényege, ha jól tudom...
A loudness lényege, hogy a hangerő növelésével csökken a mértéke, nem olyan, mint a "hagyományos" tone. Ki lehet próbálni, egy bizonyos hangerőn már hiába kapcsolja be az ember, nem hallani semmit, mert ott ténylegesen nulla az, amit módosít a hangon, ahogy a fülünk is működik. Ezért is nevezik, fiziológiai hangerő szabályozásnak.
Dehogy. A loudness gomb mindenhol működik. A fiziologiai szabalyzas egy masik dolog.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3519

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

gomolalaci írta:
Mi a biztosíték arra, hogy ha nincs is fiziológiai hangerőszabályozás kapcsoló a gépen, de mégis be van építve?
A mély hangokat mindenki szereti.... Ha pedig emeljük a hangerőt, akkor még ,,több" lesz belőle. Vajon tényleg vág a gép
bizonyos hangerő felett a mélyből? Mert ez lenne a loudness lényege, ha jól tudom...
A loudness lényege, hogy a hangerő növelésével csökken a mértéke, nem olyan, mint a "hagyományos" tone. Ki lehet próbálni, egy bizonyos hangerőn már hiába kapcsolja be az ember, nem hallani semmit, mert ott ténylegesen nulla az, amit módosít a hangon, ahogy a fülünk is működik. Ezért is nevezik, fiziológiai hangerő szabályozásnak.
Csak a Marantz! :-D

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2889
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

gomolalaci írta:
Az, hogy olcsóbb erősítőknél nincs kedvük ezzel foglalkozni. Drágábbaknál meg fel sem merül. :D
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1448

Hozzászólás Szerző: vazze »

gomolalaci írta:

Ez azért is érdekes , mert sok erősítő nagyon szép telt hangot produkál szobahangerőn ami mondjuk kb 5-10-20 watt vagy olyan 9-11 óra állás a potméteren annak ellenére , hogy a készülék mondjuk egy “shoe box” modell és papiron 40-50w teljesítmény leadására képes. Ettől feljebb tekerve viszont előfordul , hogy csak nyivákolás meg szétesett hang tapasztalható.
Gondolom kevés gyártó ismerné el , hogy meg van “processzorozva” a cucc mert a boltban mielőtt megvesszük úgysem fogjuk nagyon feltekerni.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 369

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

A gondolkodás nem megerőltető...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Rock60 írta:
2023.02.23., csüt. 10:57
találj.

Bár a prekoncepcióid már kitöltötték a rendelkezésre álló teret, azért leírom, hogy nem is audiofil produktumokról volt szó, nem is minden esetben maiakról, de még csak nem is valamirevalókról. Az audiofília egy rétegbetegség, ezt soha ne feledd. Ez olyan, mintha az átlag népességet azzal vádolnád, hogy értelmiségi. Nem az. Úgyhogy de, rájuk fér az ajánlás. Más kérdés, hogy nem prioritás, így nem feltétlenül áldoznak rá, ez pedig erősebb, mint az érvelés vagy mint amit hallanak. A bekapcsolt loudness funkció és kikapcsolt állapota között lehetne egy, az adott erősítő szintjét kiaknázó megszólalás, de ami még nem hat soványnak a többségi hallgató füle számára. De sok pont nem így, "középre" van kihegyezve, hanem a döngetős végállapotba. Ezért jobb eleve menteset venni, ott tud amit tud, nincs lehetetlen, később hiányérzetet adó smink, miközben mindkét állapotában helytelen, nincs tupír. Nehéz az "egyszerűen csak jó" szintjét hozni, ezért inkább el van palástolva két, máshogyan hitvány működéssel, amiből az ízesebb verzió az instant igényeket kiszolgálja. Az alapból dús filozófiájú vasak megint más tészta. Nem tartom ördögtől valónak, érkezett is link a Parasoundra, mint élhető kivitel, de nem is a mindennapokba való (nekem). Egy átlag háztartás kacatjai közt beépítve vagy opcionálisan, de ott lesz a loudness, a jellemző jelmondat itt pedig a "szar vagyok, de nem érdekel".

Fentebb már megjelenik az alázattal való szereltség: "1 hatásvadászmentes üzemmódom van, ez van, ennyit tudok, így tudom, szeress vagy ne". Persze ezek közül is számos nem ismeri a zeneiséget, az megint csak fentebb következik. Ritmikát némelyik már igen. Ezt próbálom néha napján átadni a környezetnek, ha kérik, de kérik mindezt úgy, hogy ne is kelljen többet költeni, de szabaduljanak is meg a gonosztól. Van, hogy elég, ha beajánlasz egy Denont.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9206

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1435

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Szerintem is kamu. :napsut:

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3207
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Rock60 írta:
2023.02.23., csüt. 14:04
Na, ez nekem tényleg új. gondolkodik.gif
Azt mondod, hogy a manapság használatos audiophil erősítőkben van fiziológiai hangszínszabályzó ?
Mondanál rá példát ?
Nekem utoljára a nyolcvanas évek legelején a Videoton Cleopátra - ban volt ilyen automatikus - kikapcsolhatatlan - loudness.
Belenyúltan, kikötöttem... :D
Én nem találkoztam ilyesmivel mostanában. Olyan létezik, hogy kissé loudnessesre hangolt erősítő, de az nem a klasszikus hangerő függő hangszínszabályozás.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Na, ez nekem tényleg új. gondolkodik.gif
Azt mondod, hogy a manapság használatos audiophil erősítőkben van fiziológiai hangszínszabályzó ?
Mondanál rá példát ?
Nekem utoljára a nyolcvanas évek legelején a Videoton Cleopátra - ban volt ilyen automatikus - kikapcsolhatatlan - loudness.
Belenyúltan, kikötöttem... :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3519

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Rock60 írta:
2023.02.23., csüt. 10:57
Venomer, a loudness - ből már hála istennek kinőttek a gyárak
Vagy benne van, csak nem tudsz róla, mert automatikus. Sok ilyen van/volt.
Csak a Marantz! :-D

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 893

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Azért a használatának van egy tudományos alapja: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hangoss%C3%A1g
A létjogosultsága megkérdőjelezhető, valamint a nagy többség helytelenül használja szerintem, ezért is lehet az ellenszenv.
Nem szotkam hibázni.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Venomer, a loudness - ből már hála istennek kinőttek a gyárak, valamire való audiophil erősítőn már a kilecvenes években sem volt.
Manapság én már nemigen látok ilyeneket, ha csak az űbrgagyi darabokat nem számoljuk ide. Nem kell "érdemi modelleket " keresni, hogy loudness nélküli erősítőt találj. A 98 százalékuk olyan.
Mi sovány, meg mi között nincs semmi ? gondolkodik.gif

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6313

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Rock60 írta:
2023.02.22., szer. 18:35
Mishow mester megint pápább volt a pápánál.
Szerinted, mert te mindenhová tolod az off-ot, így fel sem tűnik, hogy a fórumnak van tematikája. :smile30:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Az a baj a loudness funkciót tartalmazó erősítőkkel, hogy vannak. Azért vannak, hogy legyenek, lehessen döngetni, értem én, meg jó is néha odacsapni. Ismerősök keresnek meg, hogy nem tudják hosszan hallgatni ezeket, amit meg is értek, dúsbasszal nehéz is, megfájdul a fül, a fej. Bele van az ember kergetve a hülyeségbe: loudnessben adják le a magasaik javát is, különben szándékosan sávhatárolt a produkció és nem csak a feldúsított állapothoz képest. Sokszor ugyanez a sztereó térrel is. Az alapjárat sovány, a kettő között meg nincs semmi. Ha elkezdem sorolni az érdemi modelleket, azok árai meg el vannak szállva. Csodaszép.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2577

Hozzászólás Szerző: mishow »

Rock60 írta:
2023.02.22., szer. 18:35
Minden gondolat az erősítő körül forgott, nem tudom, miért nem lehetett itt folytatni ?
bocs.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Minden gondolat az erősítő körül forgott, nem tudom, miért nem lehetett itt folytatni ?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6313

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

mishow írta:
2023.02.22., szer. 08:21
Izgalmas téma ez a "hogyan írjuk le szavakkal a hifi hangját?", de ebben a topicban ilyen részletességgel kitárgyalni szerintem már OFF.
Érdemes lenne az általános hifi topicba áttenni, ott szívesen írnék hozzá pár megjegyzést, de ezt topicot nem szeretném tovább offolni. Ha jól olvasom, kb @füleleknek az @alto bejegyzésére válaszoló "vitaindító" bejegyzéséig kellene áttenni - annak meg külön örülök, hogy a felek nyilvánosan tisztázták közben a kérdést, és elásták a csatabárdot, kár lett volna ha a "tüske, a köröm alatt marad", főleg mert a maguk területén mindketten gyakran osztanak meg hasznos és konstruktív infokat.
OFF vége!
Jogos, a hsz-ek átkerültek az általános hifi topikba.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Izgalmas téma ez a "hogyan írjuk le szavakkal a hifi hangját?", de ebben a topicban ilyen részletességgel kitárgyalni szerintem már OFF.
Érdemes lenne az általános hifi topicba áttenni, ott szívesen írnék hozzá pár megjegyzést, de ezt topicot nem szeretném tovább offolni. Ha jól olvasom, kb @füleleknek az @alto bejegyzésére válaszoló "vitaindító" bejegyzéséig kellene áttenni - annak meg külön örülök, hogy a felek nyilvánosan tisztázták közben a kérdést, és elásták a csatabárdot, kár lett volna ha a "tüske, a köröm alatt marad", főleg mert a maguk területén mindketten gyakran osztanak meg hasznos és konstruktív infokat.
OFF vége!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

OFF!
Mi történt Urak, éjszaka mindenki birkózószőnyegen aludt?
:nonononono:

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 196

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

akvapark írta:
2023.02.19., vas. 16:11
KopaszKutya írta:
2023.02.18., szomb. 09:03
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Bryston erősítők szimmetrikus bemenetével? Érdemes azt használni a sima RCA helyett vagy csak a stúdiós használat miatt rakták rá? Már mint arra lennék kíváncsi, hogy hangzás terén jelent-e valamilyen előrelépést?
4.jpg
Köszönöm!
Általánosságban: Szimmetrikus bemenetet csak szimmetrikus kimenettel rendelkező eszközről érdemes használni; RCA-szimmetrikus átalakítóknak értelme nincs. Elvész a lényeg. leborulok.gif
Ezzel tisztában vagyok, nyilván nem a kávéfőzőt akarom elé kötni.
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature

Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

Komplett Schmidt Ferenc kábelezés

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1391

Hozzászólás Szerző: akvapark »

KopaszKutya írta:
2023.02.18., szomb. 09:03
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Bryston erősítők szimmetrikus bemenetével? Érdemes azt használni a sima RCA helyett vagy csak a stúdiós használat miatt rakták rá? Már mint arra lennék kíváncsi, hogy hangzás terén jelent-e valamilyen előrelépést?
4.jpg
Köszönöm!
Általánosságban: Szimmetrikus bemenetet csak szimmetrikus kimenettel rendelkező eszközről érdemes használni; RCA-szimmetrikus átalakítóknak értelme nincs. Elvész a lényeg. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 196

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Sziasztok!

4.jpg
4.jpg (105.82 KiB) Megtekintve 2986 alkalommal
Köszönöm!
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature

Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

Komplett Schmidt Ferenc kábelezés

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3207
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

robcsa írta:
2023.02.17., pén. 22:04
Sziasztok!

Erősítőt keresek, 1,5-2 millió forintig.. Nem akarok egy jó darabig váltani. Szinte mindent hallgatok, várom az ötletek.( Audia Flight, Hegel, Luxman, Naim, Primare)

Köszönöm
Mivel szerintem a KEF-ek analítikus de kissé szárazabb karakteréhez a melegebb tónusú erősök passzolnak inkább, én ezeket hallgatnám meg: McIntosh MA 252, Heed Audio Lagrange, Luxman L-505UX II, Cambridge Edge A.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Hozzászólás Szerző: csövi »

robcsa írta:
2023.02.17., pén. 22:52
trane írta:
2023.02.17., pén. 22:20
robcsa írta:
2023.02.17., pén. 22:04
Sziasztok!

Erősítőt keresek, 1,5-2 millió forintig.. Nem akarok egy jó darabig váltani. Szinte mindent hallgatok, várom az ötletek.( Audia Flight, Hegel, Luxman, Naim, Primare)

Köszönöm
azigen 36_1_11.gif
ha azt is megmondod, milyen zenékhez és milyen rendszerbe, úgy könnyebb lesz segíteni leborulok.gif
Jelenleg egy Cambridge cxa 81/cxn v2 párosom van, Kef r11 lett az új hangfal. Az erősítő cserével kezdeném, olyat keresek ami “végállomás “ lehet.
Nagy térben, ahogyan írtam mindent hallgatok, alapvetően jazz- aksiztikus, rock, igenyes pop, de néha mainstream és klasszikus is.
Haza beszélek... Devialet expert nálam végállomás. Mindent tud amit ma elvár az ember egy erősítőtől sőt , színte minden hangfalhoz illeszthető.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”