Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: van den Hul The First
Üdv mindenkinek. Ez egy jó szénkábel, de köztudott hogy elő-végfok közé nem ajánlott, ugyanis ez egy árnyékolatlan kábel. A gyártó hivatalosan is megerősítette anno és én is így tapasztaltam. Elő-végfok közé inkább a Second való, mint ez. Digitnek valamint Dac után tökéletesen lehet használni. A hangja amennyiben eredeti a kábel, a végtelenségig nyugodt, talán a szénszálakra jellemző módon nyilvánul meg. A Second ami még tudja ezt a hangot. Személyes kedvencek. Üdv. Laci
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
Re: Kábelezzünk
Nem a ,,méret" a lényeg sok esetben... Az én rendszeremben a vastag nehéz kábelek leszerepeltek....
A gondolkodás nem megerőltető...
- eizol
- Fórumlakó
- Értékelés: 131
Bocsánat, ritkán szoktam hozzá szólni, de már másodszor említetted meg a visító jmlab jadis kombinációt. Nem tudom miért maradt fent ilyen legenda, vagy mi okozhatta ezt a hangképet( lehet, hogy az akkor alkalmazott kábelezés), de én pont ezt a kombót használom és nyoma sincs a keménykedésnek vagy a visításnak.SoundMania írta: ↑2023.02.24., pén. 02:32Régen, hallottam vdh kábeleket. Csak a kereskedőnél szóltak jól, máshol visító JMLab dobozokkal, meg Jadis erősítőkkel. Illetve az előbb már írt JMLab - VT Preludium összehasonlításban.sutemenyx írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:23Hát esetleg nem volt régen hozzá megfelelő elektronikád.Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:12![]()
Na igen. És Zolinak írtam, tegnap egyértelmű lett volna.
Többször olvastam a mai Vdh. hangszórókábelekről, hogy milyen jók, nem visítanak, sziszegnek, mint a régiek. Most abba futok bele, hogy a régi szerencsére nem olyan lekerekített, tompa, mint az újak.
Nekem volt régen D300 és SCS12 is, egyik rosszabb, mint a másik.
/ Az SCS a rosszabb./ Ha az egyenletbe belevesszük, hogy a maiak is rosszak, csak másképp, akkor most mi van ?
A Hibrid állítólag nagyon jó.
De vak tyúk is talál szemet.... Voltak állítólag jó kábelei is.
Összesen...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
8 mm2 - es drót megy minden hangszóróhoz a Focal - ban ?
Nem bízták a véletlenre...
Nem bízták a véletlenre...

Próbáld ki , nem vesztesz vele semmit sem max jobb lesz a tv képe…egyébként nálam bevált..gida írta: ↑2023.02.24., pén. 22:50Hagy legyen már egy kérdésem, amiben hátha tudnátok segíteni
Adott egy 65 colos panasonic led tv és az merült fel hogy érdemes lenne-e kicserélni a tápkábelét.
Két opciót gondoltam: egy alap audioquest borotvacsatis vagy egy 3 m-es egyszerű fekete tápkábellel elvinném az isotek szűrőbe…
Szerintetek van ezeknek értelme? Eddig csak a tv tápkábele nincs cserélve

"Az igazi barát szemből támad."
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Hát.. a különböző készüléktuningok hatással vannak a képre is, ugyhogy valószínűleg a tápkábel is.gida írta: ↑2023.02.24., pén. 22:50Hagy legyen már egy kérdésem, amiben hátha tudnátok segíteni
Adott egy 65 colos panasonic led tv és az merült fel hogy érdemes lenne-e kicserélni a tápkábelét.
Két opciót gondoltam: egy alap audioquest borotvacsatis vagy egy 3 m-es egyszerű fekete tápkábellel elvinném az isotek szűrőbe…
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Hagy legyen már egy kérdésem, amiben hátha tudnátok segíteni
Erről már én is hallottam, hogy a Spendor a röhejes kis gyári drótocskájával a legjobb.
Én pl. legalább háromszor már kudarcot vallottam a Spendoroknál a belső vezetékek cseréjével. Különböző dobozoknál, különböző felbontású rendszereknél, de a fájdalmasan alap kb. 0.5 pvc sima sodrott drótokat sehogyan sem tudtam kiiktatni; az SP2-nél különösen érdekes volt, mert abban még talán vékonyabb volt, annyira, hogy meglátja az ember, már nyúl is a páka után... aztán meg lett minden, magas is meg mély is meg dinamika is, a legendás zongorahang, az meg egyszerűen elpárolgott.sutemenyx írta: ↑2023.02.24., pén. 16:31
A Tannoynál sosem dimenzionálták túl a belső cuccokat. A Prestige szériánál variáltak valamiket ezzel is, de nem nagyon vitték tulzasba. Lentebb meg bekerültek a sárga ITT kockák, SCR foliakondi, de nem riadtak vissza elkót használni sem. A vezeték lehet, hogy vdh, sőt asszem tényleg az, de az is valami alap cucc. Elég sokat lehet hozni kulonben egy ilyenen, de mégsem javasolnám, mert értékvesztést okoz.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Csak most szólsz?

[/quote]
Talán a legfontosabb, hogy addig kell nyújtózkodni, ameddig a felszerelés nem módosul visszaállíthatatlanul. Ha visszaállítható marad, akkor nincs ilyen probléma, csak esetleg pluszköltség az oda-vissza alakítás. Bár a mozi sincs ingyen, ez a játék része ugyanúgy.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
Így van! Ritka, hogy a tuning ára akár csak részben is érvényesíthető lenne.
[/quote]
Csak most szólsz?

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2669
szinergia
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Ezt most tényleg, csak én nem értem ?
' Végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót, ahol tökéletes megoldás lehet...mondjuk az én szótáramban Quad ESL63, Harbeth-ek, Spendor-ok..."
Igen, meg van a Quad.
Fussunk neki még egyszer : Mi lehet tökéletes megoldás ?
' Végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót, ahol tökéletes megoldás lehet...mondjuk az én szótáramban Quad ESL63, Harbeth-ek, Spendor-ok..."
Igen, meg van a Quad.
Fussunk neki még egyszer : Mi lehet tökéletes megoldás ?
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Ez esetben a hangsúly az ITT-en van. Bölcsen döntesz, hogy nem írod le.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1196
De minek is eladni egy ilyet ? Vagy minek megtuningolni, ha alapvetően nem megfelelő a hangja? Szerintem tuningolni akkor érdemes csak ha jobb változatot szeretne az ember.dixie-chicken írta: ↑2023.02.24., pén. 16:41megtalálható az internet,ahol egy Westminster váltót,tuningoltak vagy 12-15000 eurós Duelund cuccal...amig a felhasználó boldog,rendben van...a "számla" majd eladásánál érkezik meg,igazán..sutemenyx írta: ↑2023.02.24., pén. 16:31A Tannoynál sosem dimenzionálták túl a belső cuccokat. A Prestige szériánál variáltak valamiket ezzel is, de nem nagyon vitték tulzasba. Lentebb meg bekerültek a sárga ITT kockák, SCR foliakondi, de nem riadtak vissza elkót használni sem. A vezeték lehet, hogy vdh, sőt asszem tényleg az, de az is valami alap cucc. Elég sokat lehet hozni kulonben egy ilyenen, de mégsem javasolnám, mert értékvesztést okoz.dixie-chicken írta: ↑2023.02.24., pén. 13:47végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót,ahol tökéletes megoldás lehet...monjuk az én szótáramban Quad ESL63,Harbeth-ek,Spendor-ok,Rogers-ek,stb....Tannoy DC-vel bizonyos szintig akár jó is lehet (vintage),de az újabb generációval (D sorozat) nem biztos hogy match made in heaven,főleg,ha újabb ,jól felhizlalt malacod van...mindezt úgy mondom,hogy vlszinű a D Tannoy sorozatban már VDH belső kábelezés van,Ishiwata,mivel a Tannoy UK volt a Marantz,és VDH hivatalos imporetőre a '90 években,és az urban legend szerint,használta ezen ezközőket,csakis vlmilyen orbitáslis kotyvalékok kerültek a piacra...
gondoltam öntök még egy kis olajat a tűzre,a hétvégére,ne legyen unalmas...![]()
![]()
![]()
Köszönöm Sütinek a segítséget! 
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Így van! Ritka, hogy a tuning ára akár csak részben is érvényesíthető lenne.dixie-chicken írta: ↑2023.02.24., pén. 16:41megtalálható az internet,ahol egy Westminster váltót,tuningoltak vagy 12-15000 eurós Duelund cuccal...amig a felhasználó boldog,rendben van...a "számla" majd eladásánál érkezik meg,igazán..sutemenyx írta: ↑2023.02.24., pén. 16:31A Tannoynál sosem dimenzionálták túl a belső cuccokat. A Prestige szériánál variáltak valamiket ezzel is, de nem nagyon vitték tulzasba. Lentebb meg bekerültek a sárga ITT kockák, SCR foliakondi, de nem riadtak vissza elkót használni sem. A vezeték lehet, hogy vdh, sőt asszem tényleg az, de az is valami alap cucc. Elég sokat lehet hozni kulonben egy ilyenen, de mégsem javasolnám, mert értékvesztést okoz.dixie-chicken írta: ↑2023.02.24., pén. 13:47végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót,ahol tökéletes megoldás lehet...monjuk az én szótáramban Quad ESL63,Harbeth-ek,Spendor-ok,Rogers-ek,stb....Tannoy DC-vel bizonyos szintig akár jó is lehet (vintage),de az újabb generációval (D sorozat) nem biztos hogy match made in heaven,főleg,ha újabb ,jól felhizlalt malacod van...mindezt úgy mondom,hogy vlszinű a D Tannoy sorozatban már VDH belső kábelezés van,Ishiwata,mivel a Tannoy UK volt a Marantz,és VDH hivatalos imporetőre a '90 években,és az urban legend szerint,használta ezen ezközőket,csakis vlmilyen orbitáslis kotyvalékok kerültek a piacra...
gondoltam öntök még egy kis olajat a tűzre,a hétvégére,ne legyen unalmas...![]()
![]()
![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
megtalálható az internet,ahol egy Westminster váltót,tuningoltak vagy 12-15000 eurós Duelund cuccal...amig a felhasználó boldog,rendben van...a "számla" majd eladásánál érkezik meg,igazán..sutemenyx írta: ↑2023.02.24., pén. 16:31A Tannoynál sosem dimenzionálták túl a belső cuccokat. A Prestige szériánál variáltak valamiket ezzel is, de nem nagyon vitték tulzasba. Lentebb meg bekerültek a sárga ITT kockák, SCR foliakondi, de nem riadtak vissza elkót használni sem. A vezeték lehet, hogy vdh, sőt asszem tényleg az, de az is valami alap cucc. Elég sokat lehet hozni kulonben egy ilyenen, de mégsem javasolnám, mert értékvesztést okoz.dixie-chicken írta: ↑2023.02.24., pén. 13:47végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót,ahol tökéletes megoldás lehet...monjuk az én szótáramban Quad ESL63,Harbeth-ek,Spendor-ok,Rogers-ek,stb....Tannoy DC-vel bizonyos szintig akár jó is lehet (vintage),de az újabb generációval (D sorozat) nem biztos hogy match made in heaven,főleg,ha újabb ,jól felhizlalt malacod van...mindezt úgy mondom,hogy vlszinű a D Tannoy sorozatban már VDH belső kábelezés van,Ishiwata,mivel a Tannoy UK volt a Marantz,és VDH hivatalos imporetőre a '90 években,és az urban legend szerint,használta ezen ezközőket,csakis vlmilyen orbitáslis kotyvalékok kerültek a piacra...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Nyugadtan bedughatod!csaba203 írta: ↑2023.02.24., pén. 16:13Üdv Fórumozók!
SOS tanács kéne. Egy dac-ot és egy fejes erősítőt szeretnék összekötni egy próba erejéig, de RCA-ból csak egy phonokábel áll jelenleg rendelkezésre. Nyugodt szívvel összeköthetem ezzel? Nem okoz problémát? Nem fog búgni, visítani, vagy netalán a készülékekre veszélyt jelenteni?
Előre is köszönöm a segítséget!Peace.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
A Tannoynál sosem dimenzionálták túl a belső cuccokat. A Prestige szériánál variáltak valamiket ezzel is, de nem nagyon vitték tulzasba. Lentebb meg bekerültek a sárga ITT kockák, SCR foliakondi, de nem riadtak vissza elkót használni sem. A vezeték lehet, hogy vdh, sőt asszem tényleg az, de az is valami alap cucc. Elég sokat lehet hozni kulonben egy ilyenen, de mégsem javasolnám, mert értékvesztést okoz.dixie-chicken írta: ↑2023.02.24., pén. 13:47végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót,ahol tökéletes megoldás lehet...monjuk az én szótáramban Quad ESL63,Harbeth-ek,Spendor-ok,Rogers-ek,stb....Tannoy DC-vel bizonyos szintig akár jó is lehet (vintage),de az újabb generációval (D sorozat) nem biztos hogy match made in heaven,főleg,ha újabb ,jól felhizlalt malacod van...mindezt úgy mondom,hogy vlszinű a D Tannoy sorozatban már VDH belső kábelezés van,Ishiwata,mivel a Tannoy UK volt a Marantz,és VDH hivatalos imporetőre a '90 években,és az urban legend szerint,használta ezen ezközőket,csakis vlmilyen orbitáslis kotyvalékok kerültek a piacra...
Üdv Fórumozók!
SOS tanács kéne. Egy dac-ot és egy fejes erősítőt szeretnék összekötni egy próba erejéig, de RCA-ból csak egy phonokábel áll jelenleg rendelkezésre. Nyugodt szívvel összeköthetem ezzel? Nem okoz problémát? Nem fog búgni, visítani, vagy netalán a készülékekre veszélyt jelenteni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Peace.
Előre is köszönöm a segítséget!
- dixie-chicken
- V.I.P.
megvan az ESL63-sod ?..."british sound /BBC sound" mint fogalom megvan ?...Sugden A48/Quad 405 vs Naim (250) vs Hafler 200/220 vs Crown DC300 ?
van pattogatot kukoricám idehaza,ráérek..
van pattogatot kukoricám idehaza,ráérek..