Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3177

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Aszpirin írta:
2023.02.24., pén. 12:08
zoli73 írta:
2023.02.24., pén. 10:47
Szerintem egy kábel attól minél jobb, ha minél univerzálisabban felhasználható, minél több rendszerben illeszkedik harmonikusan.
Szerintem pont nem ettől lesz "menő" itt egy kábel. Ha én megnevezném az évek óta használt és kedvelt kábeleimet, tuti hogy beindulna itt a fikázás, szóval nem teszem. Pedig alighanem a kritériumodnak megfelelnek.
Ez esetben a hangsúly az ITT-en van. Bölcsen döntesz, hogy nem írod le.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1196

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

dixie-chicken írta:
2023.02.24., pén. 16:41
sutemenyx írta:
2023.02.24., pén. 16:31
dixie-chicken írta:
2023.02.24., pén. 13:47
végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót,ahol tökéletes megoldás lehet...monjuk az én szótáramban Quad ESL63,Harbeth-ek,Spendor-ok,Rogers-ek,stb....Tannoy DC-vel bizonyos szintig akár jó is lehet (vintage),de az újabb generációval (D sorozat) nem biztos hogy match made in heaven,főleg,ha újabb ,jól felhizlalt malacod van ;) ...mindezt úgy mondom,hogy vlszinű a D Tannoy sorozatban már VDH belső kábelezés van,Ishiwata,mivel a Tannoy UK volt a Marantz,és VDH hivatalos imporetőre a '90 években,és az urban legend szerint,használta ezen ezközőket,csakis vlmilyen orbitáslis kotyvalékok kerültek a piacra...

gondoltam öntök még egy kis olajat a tűzre,a hétvégére,ne legyen unalmas... :D
A Tannoynál sosem dimenzionálták túl a belső cuccokat. A Prestige szériánál variáltak valamiket ezzel is, de nem nagyon vitték tulzasba. Lentebb meg bekerültek a sárga ITT kockák, SCR foliakondi, de nem riadtak vissza elkót használni sem. A vezeték lehet, hogy vdh, sőt asszem tényleg az, de az is valami alap cucc. Elég sokat lehet hozni kulonben egy ilyenen, de mégsem javasolnám, mert értékvesztést okoz.
megtalálható az internet,ahol egy Westminster váltót,tuningoltak vagy 12-15000 eurós Duelund cuccal...amig a felhasználó boldog,rendben van...a "számla" majd eladásánál érkezik meg,igazán.. :smile30: :D
De minek is eladni egy ilyet ? Vagy minek megtuningolni, ha alapvetően nem megfelelő a hangja? Szerintem tuningolni akkor érdemes csak ha jobb változatot szeretne az ember.

csaba203
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: csaba203 »

Köszönöm Sütinek a segítséget! 👍

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

dixie-chicken írta:
2023.02.24., pén. 16:41
sutemenyx írta:
dixie-chicken írta:
végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót,ahol tökéletes megoldás lehet...monjuk az én szótáramban Quad ESL63,Harbeth-ek,Spendor-ok,Rogers-ek,stb....Tannoy DC-vel bizonyos szintig akár jó is lehet (vintage),de az újabb generációval (D sorozat) nem biztos hogy match made in heaven,főleg,ha újabb ,jól felhizlalt malacod van ;) ...mindezt úgy mondom,hogy vlszinű a D Tannoy sorozatban már VDH belső kábelezés van,Ishiwata,mivel a Tannoy UK volt a Marantz,és VDH hivatalos imporetőre a '90 években,és az urban legend szerint,használta ezen ezközőket,csakis vlmilyen orbitáslis kotyvalékok kerültek a piacra...

A Tannoynál sosem dimenzionálták túl a belső cuccokat. A Prestige szériánál variáltak valamiket ezzel is, de nem nagyon vitték tulzasba. Lentebb meg bekerültek a sárga ITT kockák, SCR foliakondi, de nem riadtak vissza elkót használni sem. A vezeték lehet, hogy vdh, sőt asszem tényleg az, de az is valami alap cucc. Elég sokat lehet hozni kulonben egy ilyenen, de mégsem javasolnám, mert értékvesztést okoz.
megtalálható az internet,ahol egy Westminster váltót,tuningoltak vagy 12-15000 eurós Duelund cuccal...amig a felhasználó boldog,rendben van...a "számla" majd eladásánál érkezik meg,igazán.. :smile30: :D
Így van! Ritka, hogy a tuning ára akár csak részben is érvényesíthető lenne.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2669

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

sutemenyx írta:
dixie-chicken írta:

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

csaba203 írta:
2023.02.24., pén. 16:13
Üdv Fórumozók!
SOS tanács kéne. Egy dac-ot és egy fejes erősítőt szeretnék összekötni egy próba erejéig, de RCA-ból csak egy phonokábel áll jelenleg rendelkezésre. Nyugodt szívvel összeköthetem ezzel? Nem okoz problémát? Nem fog búgni, visítani, vagy netalán a készülékekre veszélyt jelenteni?
Előre is köszönöm a segítséget! 👍 Peace.
Nyugadtan bedughatod!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:

csaba203
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: csaba203 »

Üdv Fórumozók!
SOS tanács kéne. Egy dac-ot és egy fejes erősítőt szeretnék összekötni egy próba erejéig, de RCA-ból csak egy phonokábel áll jelenleg rendelkezésre. Nyugodt szívvel összeköthetem ezzel? Nem okoz problémát? Nem fog búgni, visítani, vagy netalán a készülékekre veszélyt jelenteni?
Előre is köszönöm a segítséget! 👍 Peace.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

megvan az ESL63-sod ?..."british sound /BBC sound" mint fogalom megvan ?...Sugden A48/Quad 405 vs Naim (250) vs Hafler 200/220 vs Crown DC300 ?

van pattogatot kukoricám idehaza,ráérek.. :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1336

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Rá is fér a hétvégére, mert a múltkori nagyon semmilyen volt. sad.gif
Nem tudom síeltek a fórumtársak, vagy vizisíeltek...
Bocsi, csak a lényeg nem jött át. gondolkodik.gif Mire írtad a tökéletes megoldást ?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Jó újra látni ezt a "szerencsétlen" barna kígyót. :D

Mikor kértem a Svéd kereskedőtől három garnitúrát, azt hitte, rosszul hal. Kettő volt belőle raktáron, a harmadikat a demó felszereléséből szedte ki, eléggé győzködni kellett.
Előtte havonta adott el egyet, most meg egy őrült magyar elviszi az egész készletet. :kapdelm: / Azt sem tudta, hol van Magyarország./
A vámon sem volt egyszerű. Mivel a számlát nem akartam ott lobogtatni, azt mondtam, hogy egy bolhapiacon kukáztam hosszabítónak, hiszen láthatja milyen ronda, de nekem ez így megfelel. Még meg is sajnált. :fekverohog:

Az a fránya bevésődés... :napsut:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5980

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

zoli73 írta:
Szerintem egy kábel attól minél jobb, ha minél univerzálisabban felhasználható, minél több rendszerben illeszkedik harmonikusan.
Szerintem pont nem ettől lesz "menő" itt egy kábel. Ha én megnevezném az évek óta használt és kedvelt kábeleimet, tuti hogy beindulna itt a fikázás, szóval nem teszem. Pedig alighanem a kritériumodnak megfelelnek.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Beteszek képet erről a szerencsétlen D300S-ről, ha már ennyi szó esett róla:
C6947897-6EC1-456A-A094-7140CA814E89.jpeg
C6947897-6EC1-456A-A094-7140CA814E89.jpeg (3.13 MiB) Megtekintve 1228 alkalommal

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Hozzászólás Szerző: greenbio »

zoli73 írta:
Úgy három éve voltam Füleleknél, egy úgy nevezett "hifis összeröffenésen".
Részletesen bemutatta a nagyrész saját tervezésű és építésű rendszert. A kábelezésre csak azt mondta, hogy a "sokak által szidott VDH", sőt még a hangsugárzó belső kábelezése is az. A típust mondta, de már nem emlékszem melyik volt.
Nem igazán találtam fogást Zoli rendszerén, kiváló hangzást produkált, az ár/érték arányt figyelembe véve meg egyenesen szenzációs volt. Aztán hogy ez a kapott hang mennyire köszönhető a kábelezésnek, azt nem tudom.
Minden esetre nekem az a véleményem, hogy rossz kábel nincs, nem oda illő van.
VHD FT12 volt az a kanóc

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1196

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

pjm írta:
2023.02.24., pén. 10:22
SoundMania írta:
2023.02.24., pén. 07:27
Ha minden igaz, Kimber PBJ-t akkoriban jobbnak találtuk.
Akkor az még pont belefér a top 3-ba. ;)

A lényeg, hogy lehet szeretni, nem szeretni, de az a fix lesajnálás sajnos nem korrekt a VDH kábelek okán (sem).
Ami nem tetszett bennük, hogy nem az volt, hogy ha veszel egy drágábbat , akkor az olyan hangzás marad csak jobb mindenben . Összevissza karakterűek voltak. Így egymáshoz képest néha megítélni sem volt teljesen egyértelmű, hogy melyik a jobb és melyik a rosszabb.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3177

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Úgy három éve voltam Füleleknél, egy úgy nevezett "hifis összeröffenésen".
Részletesen bemutatta a nagyrész saját tervezésű és építésű rendszert. A kábelezésre csak azt mondta, hogy a "sokak által szidott VDH", sőt még a hangsugárzó belső kábelezése is az. A típust mondta, de már nem emlékszem melyik volt.
Nem igazán találtam fogást Zoli rendszerén, kiváló hangzást produkált, az ár/érték arányt figyelembe véve meg egyenesen szenzációs volt. Aztán hogy ez a kapott hang mennyire köszönhető a kábelezésnek, azt nem tudom.
Minden esetre nekem az a véleményem, hogy rossz kábel nincs, nem oda illő van.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 297

Hozzászólás Szerző: pjm »

pepperpower írta:
2023.02.24., pén. 08:17
Rock60 írta:
2023.02.23., csüt. 21:12
:fekverohog:
Na igen. És Zolinak írtam, tegnap egyértelmű lett volna.

Többször olvastam a mai Vdh. hangszórókábelekről, hogy milyen jók, nem visítanak, sziszegnek, mint a régiek. Most abba futok bele, hogy a régi szerencsére nem olyan lekerekített, tompa, mint az újak.
Nekem volt régen D300 és SCS12 is, egyik rosszabb, mint a másik.
/ Az SCS a rosszabb./ Ha az egyenletbe belevesszük, hogy a maiak is rosszak, csak másképp, akkor most mi van ?
A Hibrid állítólag nagyon jó.
A D300S olyan, mint egy atlatszo, ures cso. Olyan szinu dolog jon ki belole, amilyet beletoltesz..

Ha rossz volt vagy csoromplt vagy barmi, az sajnos nem a madzag hibaja volt. :smile29:
Vagy nem azé :D

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 297

Hozzászólás Szerző: pjm »

SoundMania írta:
2023.02.24., pén. 07:27
Ha minden igaz, Kimber PBJ-t akkoriban jobbnak találtuk.
Akkor az még pont belefér a top 3-ba. ;)

A lényeg, hogy lehet szeretni, nem szeretni, de az a fix lesajnálás sajnos nem korrekt a VDH kábelek okán (sem).

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 876

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Ha a dobozom 30 éves VdH M. C. CS madzagokkak van költözve, akkor az csörömpölést, vagy lekerekített fedettséget ad a hanghoz? Jó sok méter van bennük összesen...
Nem szotkam hibázni.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.02.24., pén. 09:02
Elsősorban Janőnek válaszolnék, de mivel mást is érdekelhet, ezért nem privátban teszem. Félreértés tárgya forog fenn... :smile53:
Ha azt mondtam volna, hogy útálta a D300S hangját, az tényleg nem lenne igaz, de nem ezt írtam. Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen - így visszaolvasva nekem annak tűnik - de mikor azt írtam, hogy :
" A D 300 csak símán nem volt túl jó, az SCS 12 kifejezetten idegesítő tudott lenni. Jenőtől is megkérdezheted, hogy milyen rendszerében útálta."
Egyértelműen az SCS 12 - re gondoltam, és ha az irományomból ez nem is derűlt ki egyértelműen, Jenőnek pontosan tudnia kellett volna / kellene.
Ugyanis, mikor megvettük a SCS12 - t közös barátunkkal, Karcsival, a korábban vásárolt D300S - t tervezve lecserélni, az új szerzeményünket meghallgattuk nálunk is, és Jenőnél Tatabányán a saját rendszerén is. Akkor mondta Ő, hogy erre a csörömpölő s...rra nem cseréli le a 300 - asát.
Miután mi beüzemeltük az SCS - t, a felszabadult 300 - asra Jenő bejelentette az igényét. Magyarul, ha eladnám, Őt érdekelné, és a meglévő mellett párhuzamosan futtatva duplán használná a coaxnak csak a meleg pontjait bekötve.
Végül is így járt a legjobban. Nagyon jó kábel lett belőle. :tutiok:
Maga mögött hagyhatta a 300 - as fentebb is olvasott hibáit, és megmenekült az SCS visításától, csörömpölésétől.
Mi meg sz...tunk vele még pár évig. :noproblemo:

A tények makacs dolgok. Az a fránya bevésődés... :D
Na és akkor adalék: a kölcsönadott D300S is duplán van, csak a melegponti vezető van használva. Az meg úgy elégjó. Nem csörömpöl és nem tompa.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Teljesen egyetértek viri fiók-raktárával. Én mostanság a tápkábeleket csereberélem. Gondolom csak a hasonló árfekvésűek között van ez a varia.
És, még egyszer leszögezném. Újkori Vdh. kábeleket soha nem hallottam, csak a fórumon olvasotakkból informálódok.
A korábban említett két régi modellt viszont jól ismerem.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Elsősorban Janőnek válaszolnék, de mivel mást is érdekelhet, ezért nem privátban teszem. Félreértés tárgya forog fenn... :smile53:
Ha azt mondtam volna, hogy útálta a D300S hangját, az tényleg nem lenne igaz, de nem ezt írtam. Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen - így visszaolvasva nekem annak tűnik - de mikor azt írtam, hogy :
" A D 300 csak símán nem volt túl jó, az SCS 12 kifejezetten idegesítő tudott lenni. Jenőtől is megkérdezheted, hogy milyen rendszerében útálta."
Egyértelműen az SCS 12 - re gondoltam, és ha az irományomból ez nem is derűlt ki egyértelműen, Jenőnek pontosan tudnia kellett volna / kellene.
Ugyanis, mikor megvettük a SCS12 - t közös barátunkkal, Karcsival, a korábban vásárolt D300S - t tervezve lecserélni, az új szerzeményünket meghallgattuk nálunk is, és Jenőnél Tatabányán a saját rendszerén is. Akkor mondta Ő, hogy erre a csörömpölő s...rra nem cseréli le a 300 - asát.
Miután mi beüzemeltük az SCS - t, a felszabadult 300 - asra Jenő bejelentette az igényét. Magyarul, ha eladnám, Őt érdekelné, és a meglévő mellett párhuzamosan futtatva duplán használná a coaxnak csak a meleg pontjait bekötve.
Végül is így járt a legjobban. Nagyon jó kábel lett belőle. :tutiok:
Maga mögött hagyhatta a 300 - as fentebb is olvasott hibáit, és megmenekült az SCS visításától, csörömpölésétől.
Mi meg sz...tunk vele még pár évig. :noproblemo:

A tények makacs dolgok. Az a fránya bevésődés... :D

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

viri írta:
2023.02.24., pén. 08:19
Lehet, hogy úgy van ezekkel a kábelekkel, mint az emberekkel, nem érdemes általánosítani. De mégis általánosítunk. Én is. Volt sokféle VdH-m, volt amikor mindennél jobbnak hallottam pl. a 3T Mountaint aztán változott a hangfal, és az mást kívánt. Vagy az usb kábele, szenzációs volt, az Entreq Apollót eladhattam miatta. Aztán úgy alakult a rendszer, hogy most egy olcsóbb entreq primer pro jobban tetszik. Stb. stb.. :D :rolleyes:
Ezért nem tudok már egyikre sem szent grálként tekinteni. És egyre jobban megértem azokat, akik nem adják el mindig a lecserélt kábelüket, hanem ha változik valami, csak odasétálnak a fiókhoz, és lehet válogatni az adott szituációhoz. És ilyenkor szokott kiderülni, hogy minden, és mindennek az ellenkezője is igaz lehet. :smile29:
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

Lehet, hogy úgy van ezekkel a kábelekkel, mint az emberekkel, nem érdemes általánosítani. De mégis általánosítunk. Én is. Volt sokféle VdH-m, volt amikor mindennél jobbnak hallottam pl. a 3T Mountaint aztán változott a hangfal, és az mást kívánt. Vagy az usb kábele, szenzációs volt, az Entreq Apollót eladhattam miatta. Aztán úgy alakult a rendszer, hogy most egy olcsóbb entreq primer pro jobban tetszik. Stb. stb.. :D :rolleyes:
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”