Ez esetben a hangsúly az ITT-en van. Bölcsen döntesz, hogy nem írod le.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Re: Kábelezzünk
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1196
De minek is eladni egy ilyet ? Vagy minek megtuningolni, ha alapvetően nem megfelelő a hangja? Szerintem tuningolni akkor érdemes csak ha jobb változatot szeretne az ember.dixie-chicken írta: ↑2023.02.24., pén. 16:41megtalálható az internet,ahol egy Westminster váltót,tuningoltak vagy 12-15000 eurós Duelund cuccal...amig a felhasználó boldog,rendben van...a "számla" majd eladásánál érkezik meg,igazán..sutemenyx írta: ↑2023.02.24., pén. 16:31A Tannoynál sosem dimenzionálták túl a belső cuccokat. A Prestige szériánál variáltak valamiket ezzel is, de nem nagyon vitték tulzasba. Lentebb meg bekerültek a sárga ITT kockák, SCR foliakondi, de nem riadtak vissza elkót használni sem. A vezeték lehet, hogy vdh, sőt asszem tényleg az, de az is valami alap cucc. Elég sokat lehet hozni kulonben egy ilyenen, de mégsem javasolnám, mert értékvesztést okoz.dixie-chicken írta: ↑2023.02.24., pén. 13:47végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót,ahol tökéletes megoldás lehet...monjuk az én szótáramban Quad ESL63,Harbeth-ek,Spendor-ok,Rogers-ek,stb....Tannoy DC-vel bizonyos szintig akár jó is lehet (vintage),de az újabb generációval (D sorozat) nem biztos hogy match made in heaven,főleg,ha újabb ,jól felhizlalt malacod van...mindezt úgy mondom,hogy vlszinű a D Tannoy sorozatban már VDH belső kábelezés van,Ishiwata,mivel a Tannoy UK volt a Marantz,és VDH hivatalos imporetőre a '90 években,és az urban legend szerint,használta ezen ezközőket,csakis vlmilyen orbitáslis kotyvalékok kerültek a piacra...
gondoltam öntök még egy kis olajat a tűzre,a hétvégére,ne legyen unalmas...![]()
![]()
![]()
Köszönöm Sütinek a segítséget! 
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Így van! Ritka, hogy a tuning ára akár csak részben is érvényesíthető lenne.dixie-chicken írta: ↑2023.02.24., pén. 16:41megtalálható az internet,ahol egy Westminster váltót,tuningoltak vagy 12-15000 eurós Duelund cuccal...amig a felhasználó boldog,rendben van...a "számla" majd eladásánál érkezik meg,igazán..sutemenyx írta: ↑2023.02.24., pén. 16:31A Tannoynál sosem dimenzionálták túl a belső cuccokat. A Prestige szériánál variáltak valamiket ezzel is, de nem nagyon vitték tulzasba. Lentebb meg bekerültek a sárga ITT kockák, SCR foliakondi, de nem riadtak vissza elkót használni sem. A vezeték lehet, hogy vdh, sőt asszem tényleg az, de az is valami alap cucc. Elég sokat lehet hozni kulonben egy ilyenen, de mégsem javasolnám, mert értékvesztést okoz.dixie-chicken írta: ↑2023.02.24., pén. 13:47végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót,ahol tökéletes megoldás lehet...monjuk az én szótáramban Quad ESL63,Harbeth-ek,Spendor-ok,Rogers-ek,stb....Tannoy DC-vel bizonyos szintig akár jó is lehet (vintage),de az újabb generációval (D sorozat) nem biztos hogy match made in heaven,főleg,ha újabb ,jól felhizlalt malacod van...mindezt úgy mondom,hogy vlszinű a D Tannoy sorozatban már VDH belső kábelezés van,Ishiwata,mivel a Tannoy UK volt a Marantz,és VDH hivatalos imporetőre a '90 években,és az urban legend szerint,használta ezen ezközőket,csakis vlmilyen orbitáslis kotyvalékok kerültek a piacra...
gondoltam öntök még egy kis olajat a tűzre,a hétvégére,ne legyen unalmas...![]()
![]()
![]()
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2669
megtalálható az internet,ahol egy Westminster váltót,tuningoltak vagy 12-15000 eurós Duelund cuccal...amig a felhasználó boldog,rendben van...a "számla" majd eladásánál érkezik meg,igazán..sutemenyx írta: ↑2023.02.24., pén. 16:31A Tannoynál sosem dimenzionálták túl a belső cuccokat. A Prestige szériánál variáltak valamiket ezzel is, de nem nagyon vitték tulzasba. Lentebb meg bekerültek a sárga ITT kockák, SCR foliakondi, de nem riadtak vissza elkót használni sem. A vezeték lehet, hogy vdh, sőt asszem tényleg az, de az is valami alap cucc. Elég sokat lehet hozni kulonben egy ilyenen, de mégsem javasolnám, mert értékvesztést okoz.dixie-chicken írta: ↑2023.02.24., pén. 13:47végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót,ahol tökéletes megoldás lehet...monjuk az én szótáramban Quad ESL63,Harbeth-ek,Spendor-ok,Rogers-ek,stb....Tannoy DC-vel bizonyos szintig akár jó is lehet (vintage),de az újabb generációval (D sorozat) nem biztos hogy match made in heaven,főleg,ha újabb ,jól felhizlalt malacod van...mindezt úgy mondom,hogy vlszinű a D Tannoy sorozatban már VDH belső kábelezés van,Ishiwata,mivel a Tannoy UK volt a Marantz,és VDH hivatalos imporetőre a '90 években,és az urban legend szerint,használta ezen ezközőket,csakis vlmilyen orbitáslis kotyvalékok kerültek a piacra...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Nyugadtan bedughatod!csaba203 írta: ↑2023.02.24., pén. 16:13Üdv Fórumozók!
SOS tanács kéne. Egy dac-ot és egy fejes erősítőt szeretnék összekötni egy próba erejéig, de RCA-ból csak egy phonokábel áll jelenleg rendelkezésre. Nyugodt szívvel összeköthetem ezzel? Nem okoz problémát? Nem fog búgni, visítani, vagy netalán a készülékekre veszélyt jelenteni?
Előre is köszönöm a segítséget!Peace.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
A Tannoynál sosem dimenzionálták túl a belső cuccokat. A Prestige szériánál variáltak valamiket ezzel is, de nem nagyon vitték tulzasba. Lentebb meg bekerültek a sárga ITT kockák, SCR foliakondi, de nem riadtak vissza elkót használni sem. A vezeték lehet, hogy vdh, sőt asszem tényleg az, de az is valami alap cucc. Elég sokat lehet hozni kulonben egy ilyenen, de mégsem javasolnám, mert értékvesztést okoz.dixie-chicken írta: ↑2023.02.24., pén. 13:47végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót,ahol tökéletes megoldás lehet...monjuk az én szótáramban Quad ESL63,Harbeth-ek,Spendor-ok,Rogers-ek,stb....Tannoy DC-vel bizonyos szintig akár jó is lehet (vintage),de az újabb generációval (D sorozat) nem biztos hogy match made in heaven,főleg,ha újabb ,jól felhizlalt malacod van...mindezt úgy mondom,hogy vlszinű a D Tannoy sorozatban már VDH belső kábelezés van,Ishiwata,mivel a Tannoy UK volt a Marantz,és VDH hivatalos imporetőre a '90 években,és az urban legend szerint,használta ezen ezközőket,csakis vlmilyen orbitáslis kotyvalékok kerültek a piacra...
Üdv Fórumozók!
SOS tanács kéne. Egy dac-ot és egy fejes erősítőt szeretnék összekötni egy próba erejéig, de RCA-ból csak egy phonokábel áll jelenleg rendelkezésre. Nyugodt szívvel összeköthetem ezzel? Nem okoz problémát? Nem fog búgni, visítani, vagy netalán a készülékekre veszélyt jelenteni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Peace.
Előre is köszönöm a segítséget!
- dixie-chicken
- V.I.P.
megvan az ESL63-sod ?..."british sound /BBC sound" mint fogalom megvan ?...Sugden A48/Quad 405 vs Naim (250) vs Hafler 200/220 vs Crown DC300 ?
van pattogatot kukoricám idehaza,ráérek..
van pattogatot kukoricám idehaza,ráérek..

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Rá is fér a hétvégére, mert a múltkori nagyon semmilyen volt.
Nem tudom síeltek a fórumtársak, vagy vizisíeltek...
Bocsi, csak a lényeg nem jött át.
Mire írtad a tökéletes megoldást ?

Nem tudom síeltek a fórumtársak, vagy vizisíeltek...
Bocsi, csak a lényeg nem jött át.

- dixie-chicken
- V.I.P.
végül is el tudok képzelni rendszert/hangsugárzót,ahol tökéletes megoldás lehet...monjuk az én szótáramban Quad ESL63,Harbeth-ek,Spendor-ok,Rogers-ek,stb....Tannoy DC-vel bizonyos szintig akár jó is lehet (vintage),de az újabb generációval (D sorozat) nem biztos hogy match made in heaven,főleg,ha újabb ,jól felhizlalt malacod van
...mindezt úgy mondom,hogy vlszinű a D Tannoy sorozatban már VDH belső kábelezés van,Ishiwata,mivel a Tannoy UK volt a Marantz,és VDH hivatalos imporetőre a '90 években,és az urban legend szerint,használta ezen ezközőket,csakis vlmilyen orbitáslis kotyvalékok kerültek a piacra...
gondoltam öntök még egy kis olajat a tűzre,a hétvégére,ne legyen unalmas...

gondoltam öntök még egy kis olajat a tűzre,a hétvégére,ne legyen unalmas...

Jó újra látni ezt a "szerencsétlen" barna kígyót.
Mikor kértem a Svéd kereskedőtől három garnitúrát, azt hitte, rosszul hal. Kettő volt belőle raktáron, a harmadikat a demó felszereléséből szedte ki, eléggé győzködni kellett.
Előtte havonta adott el egyet, most meg egy őrült magyar elviszi az egész készletet.
/ Azt sem tudta, hol van Magyarország./
A vámon sem volt egyszerű. Mivel a számlát nem akartam ott lobogtatni, azt mondtam, hogy egy bolhapiacon kukáztam hosszabítónak, hiszen láthatja milyen ronda, de nekem ez így megfelel. Még meg is sajnált.
Az a fránya bevésődés...

Mikor kértem a Svéd kereskedőtől három garnitúrát, azt hitte, rosszul hal. Kettő volt belőle raktáron, a harmadikat a demó felszereléséből szedte ki, eléggé győzködni kellett.
Előtte havonta adott el egyet, most meg egy őrült magyar elviszi az egész készletet.

A vámon sem volt egyszerű. Mivel a számlát nem akartam ott lobogtatni, azt mondtam, hogy egy bolhapiacon kukáztam hosszabítónak, hiszen láthatja milyen ronda, de nekem ez így megfelel. Még meg is sajnált.

Az a fránya bevésődés...

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5980
Szerintem pont nem ettől lesz "menő" itt egy kábel. Ha én megnevezném az évek óta használt és kedvelt kábeleimet, tuti hogy beindulna itt a fikázás, szóval nem teszem. Pedig alighanem a kritériumodnak megfelelnek.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Beteszek képet erről a szerencsétlen D300S-ről, ha már ennyi szó esett róla:
VHD FT12 volt az a kanóczoli73 írta: ↑2023.02.24., pén. 10:47Úgy három éve voltam Füleleknél, egy úgy nevezett "hifis összeröffenésen".
Részletesen bemutatta a nagyrész saját tervezésű és építésű rendszert. A kábelezésre csak azt mondta, hogy a "sokak által szidott VDH", sőt még a hangsugárzó belső kábelezése is az. A típust mondta, de már nem emlékszem melyik volt.
Nem igazán találtam fogást Zoli rendszerén, kiváló hangzást produkált, az ár/érték arányt figyelembe véve meg egyenesen szenzációs volt. Aztán hogy ez a kapott hang mennyire köszönhető a kábelezésnek, azt nem tudom.
Minden esetre nekem az a véleményem, hogy rossz kábel nincs, nem oda illő van.
Szerintem egy kábel attól minél jobb, ha minél univerzálisabban felhasználható, minél több rendszerben illeszkedik harmonikusan.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1196
Ami nem tetszett bennük, hogy nem az volt, hogy ha veszel egy drágábbat , akkor az olyan hangzás marad csak jobb mindenben . Összevissza karakterűek voltak. Így egymáshoz képest néha megítélni sem volt teljesen egyértelmű, hogy melyik a jobb és melyik a rosszabb.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Úgy három éve voltam Füleleknél, egy úgy nevezett "hifis összeröffenésen".
Részletesen bemutatta a nagyrész saját tervezésű és építésű rendszert. A kábelezésre csak azt mondta, hogy a "sokak által szidott VDH", sőt még a hangsugárzó belső kábelezése is az. A típust mondta, de már nem emlékszem melyik volt.
Nem igazán találtam fogást Zoli rendszerén, kiváló hangzást produkált, az ár/érték arányt figyelembe véve meg egyenesen szenzációs volt. Aztán hogy ez a kapott hang mennyire köszönhető a kábelezésnek, azt nem tudom.
Szerintem egy kábel attól minél jobb, ha minél univerzálisabban felhasználható, minél több rendszerben illeszkedik harmonikusan.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Vagy nem azépepperpower írta: ↑2023.02.24., pén. 08:17A D300S olyan, mint egy atlatszo, ures cso. Olyan szinu dolog jon ki belole, amilyet beletoltesz..Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:12![]()
Na igen. És Zolinak írtam, tegnap egyértelmű lett volna.
Többször olvastam a mai Vdh. hangszórókábelekről, hogy milyen jók, nem visítanak, sziszegnek, mint a régiek. Most abba futok bele, hogy a régi szerencsére nem olyan lekerekített, tompa, mint az újak.
Nekem volt régen D300 és SCS12 is, egyik rosszabb, mint a másik.
/ Az SCS a rosszabb./ Ha az egyenletbe belevesszük, hogy a maiak is rosszak, csak másképp, akkor most mi van ?
A Hibrid állítólag nagyon jó.
Ha rossz volt vagy csoromplt vagy barmi, az sajnos nem a madzag hibaja volt.![]()

Akkor az még pont belefér a top 3-ba.

A lényeg, hogy lehet szeretni, nem szeretni, de az a fix lesajnálás sajnos nem korrekt a VDH kábelek okán (sem).
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 876
Ha a dobozom 30 éves VdH M. C. CS madzagokkak van költözve, akkor az csörömpölést, vagy lekerekített fedettséget ad a hanghoz? Jó sok méter van bennük összesen...
Nem szotkam hibázni.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Na és akkor adalék: a kölcsönadott D300S is duplán van, csak a melegponti vezető van használva. Az meg úgy elégjó. Nem csörömpöl és nem tompa.Rock60 írta: ↑2023.02.24., pén. 09:02Elsősorban Janőnek válaszolnék, de mivel mást is érdekelhet, ezért nem privátban teszem. Félreértés tárgya forog fenn...![]()
Ha azt mondtam volna, hogy útálta a D300S hangját, az tényleg nem lenne igaz, de nem ezt írtam. Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen - így visszaolvasva nekem annak tűnik - de mikor azt írtam, hogy :
" A D 300 csak símán nem volt túl jó, az SCS 12 kifejezetten idegesítő tudott lenni. Jenőtől is megkérdezheted, hogy milyen rendszerében útálta."
Egyértelműen az SCS 12 - re gondoltam, és ha az irományomból ez nem is derűlt ki egyértelműen, Jenőnek pontosan tudnia kellett volna / kellene.
Ugyanis, mikor megvettük a SCS12 - t közös barátunkkal, Karcsival, a korábban vásárolt D300S - t tervezve lecserélni, az új szerzeményünket meghallgattuk nálunk is, és Jenőnél Tatabányán a saját rendszerén is. Akkor mondta Ő, hogy erre a csörömpölő s...rra nem cseréli le a 300 - asát.
Miután mi beüzemeltük az SCS - t, a felszabadult 300 - asra Jenő bejelentette az igényét. Magyarul, ha eladnám, Őt érdekelné, és a meglévő mellett párhuzamosan futtatva duplán használná a coaxnak csak a meleg pontjait bekötve.
Végül is így járt a legjobban. Nagyon jó kábel lett belőle.![]()
Maga mögött hagyhatta a 300 - as fentebb is olvasott hibáit, és megmenekült az SCS visításától, csörömpölésétől.
Mi meg sz...tunk vele még pár évig.![]()
A tények makacs dolgok. Az a fránya bevésődés...![]()
Teljesen egyetértek viri fiók-raktárával. Én mostanság a tápkábeleket csereberélem. Gondolom csak a hasonló árfekvésűek között van ez a varia.
És, még egyszer leszögezném. Újkori Vdh. kábeleket soha nem hallottam, csak a fórumon olvasotakkból informálódok.
A korábban említett két régi modellt viszont jól ismerem.
És, még egyszer leszögezném. Újkori Vdh. kábeleket soha nem hallottam, csak a fórumon olvasotakkból informálódok.
A korábban említett két régi modellt viszont jól ismerem.
Elsősorban Janőnek válaszolnék, de mivel mást is érdekelhet, ezért nem privátban teszem. Félreértés tárgya forog fenn...
Ha azt mondtam volna, hogy útálta a D300S hangját, az tényleg nem lenne igaz, de nem ezt írtam. Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen - így visszaolvasva nekem annak tűnik - de mikor azt írtam, hogy :
" A D 300 csak símán nem volt túl jó, az SCS 12 kifejezetten idegesítő tudott lenni. Jenőtől is megkérdezheted, hogy milyen rendszerében útálta."
Egyértelműen az SCS 12 - re gondoltam, és ha az irományomból ez nem is derűlt ki egyértelműen, Jenőnek pontosan tudnia kellett volna / kellene.
Ugyanis, mikor megvettük a SCS12 - t közös barátunkkal, Karcsival, a korábban vásárolt D300S - t tervezve lecserélni, az új szerzeményünket meghallgattuk nálunk is, és Jenőnél Tatabányán a saját rendszerén is. Akkor mondta Ő, hogy erre a csörömpölő s...rra nem cseréli le a 300 - asát.
Miután mi beüzemeltük az SCS - t, a felszabadult 300 - asra Jenő bejelentette az igényét. Magyarul, ha eladnám, Őt érdekelné, és a meglévő mellett párhuzamosan futtatva duplán használná a coaxnak csak a meleg pontjait bekötve.
Végül is így járt a legjobban. Nagyon jó kábel lett belőle.
Maga mögött hagyhatta a 300 - as fentebb is olvasott hibáit, és megmenekült az SCS visításától, csörömpölésétől.
Mi meg sz...tunk vele még pár évig.
A tények makacs dolgok. Az a fránya bevésődés...

Végül is így járt a legjobban. Nagyon jó kábel lett belőle.

Mi meg sz...tunk vele még pár évig.

A tények makacs dolgok. Az a fránya bevésődés...

- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Ezért nem tudok már egyikre sem szent grálként tekinteni. És egyre jobban megértem azokat, akik nem adják el mindig a lecserélt kábelüket, hanem ha változik valami, csak odasétálnak a fiókhoz, és lehet válogatni az adott szituációhoz. És ilyenkor szokott kiderülni, hogy minden, és mindennek az ellenkezője is igaz lehet.viri írta: ↑2023.02.24., pén. 08:19Lehet, hogy úgy van ezekkel a kábelekkel, mint az emberekkel, nem érdemes általánosítani. De mégis általánosítunk. Én is. Volt sokféle VdH-m, volt amikor mindennél jobbnak hallottam pl. a 3T Mountaint aztán változott a hangfal, és az mást kívánt. Vagy az usb kábele, szenzációs volt, az Entreq Apollót eladhattam miatta. Aztán úgy alakult a rendszer, hogy most egy olcsóbb entreq primer pro jobban tetszik. Stb. stb..![]()
![]()

Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Lehet, hogy úgy van ezekkel a kábelekkel, mint az emberekkel, nem érdemes általánosítani. De mégis általánosítunk. Én is. Volt sokféle VdH-m, volt amikor mindennél jobbnak hallottam pl. a 3T Mountaint aztán változott a hangfal, és az mást kívánt. Vagy az usb kábele, szenzációs volt, az Entreq Apollót eladhattam miatta. Aztán úgy alakult a rendszer, hogy most egy olcsóbb entreq primer pro jobban tetszik. Stb. stb..

Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature