Ami nem tetszett bennük, hogy nem az volt, hogy ha veszel egy drágábbat , akkor az olyan hangzás marad csak jobb mindenben . Összevissza karakterűek voltak. Így egymáshoz képest néha megítélni sem volt teljesen egyértelmű, hogy melyik a jobb és melyik a rosszabb.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1192
Re: Kábelezzünk
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Úgy három éve voltam Füleleknél, egy úgy nevezett "hifis összeröffenésen".
Részletesen bemutatta a nagyrész saját tervezésű és építésű rendszert. A kábelezésre csak azt mondta, hogy a "sokak által szidott VDH", sőt még a hangsugárzó belső kábelezése is az. A típust mondta, de már nem emlékszem melyik volt.
Nem igazán találtam fogást Zoli rendszerén, kiváló hangzást produkált, az ár/érték arányt figyelembe véve meg egyenesen szenzációs volt. Aztán hogy ez a kapott hang mennyire köszönhető a kábelezésnek, azt nem tudom.
Minden esetre nekem az a véleményem, hogy rossz kábel nincs, nem oda illő van.
Szerintem egy kábel attól minél jobb, ha minél univerzálisabban felhasználható, minél több rendszerben illeszkedik harmonikusan.
Részletesen bemutatta a nagyrész saját tervezésű és építésű rendszert. A kábelezésre csak azt mondta, hogy a "sokak által szidott VDH", sőt még a hangsugárzó belső kábelezése is az. A típust mondta, de már nem emlékszem melyik volt.
Nem igazán találtam fogást Zoli rendszerén, kiváló hangzást produkált, az ár/érték arányt figyelembe véve meg egyenesen szenzációs volt. Aztán hogy ez a kapott hang mennyire köszönhető a kábelezésnek, azt nem tudom.
Minden esetre nekem az a véleményem, hogy rossz kábel nincs, nem oda illő van.
Szerintem egy kábel attól minél jobb, ha minél univerzálisabban felhasználható, minél több rendszerben illeszkedik harmonikusan.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Vagy nem azépepperpower írta: ↑2023.02.24., pén. 08:17A D300S olyan, mint egy atlatszo, ures cso. Olyan szinu dolog jon ki belole, amilyet beletoltesz..Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:12![]()
Na igen. És Zolinak írtam, tegnap egyértelmű lett volna.
Többször olvastam a mai Vdh. hangszórókábelekről, hogy milyen jók, nem visítanak, sziszegnek, mint a régiek. Most abba futok bele, hogy a régi szerencsére nem olyan lekerekített, tompa, mint az újak.
Nekem volt régen D300 és SCS12 is, egyik rosszabb, mint a másik.
/ Az SCS a rosszabb./ Ha az egyenletbe belevesszük, hogy a maiak is rosszak, csak másképp, akkor most mi van ?
A Hibrid állítólag nagyon jó.
Ha rossz volt vagy csoromplt vagy barmi, az sajnos nem a madzag hibaja volt.![]()

Akkor az még pont belefér a top 3-ba.

A lényeg, hogy lehet szeretni, nem szeretni, de az a fix lesajnálás sajnos nem korrekt a VDH kábelek okán (sem).
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 875
Ha a dobozom 30 éves VdH M. C. CS madzagokkak van költözve, akkor az csörömpölést, vagy lekerekített fedettséget ad a hanghoz? Jó sok méter van bennük összesen...
Nem szotkam hibázni.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Na és akkor adalék: a kölcsönadott D300S is duplán van, csak a melegponti vezető van használva. Az meg úgy elégjó. Nem csörömpöl és nem tompa.Rock60 írta: ↑2023.02.24., pén. 09:02Elsősorban Janőnek válaszolnék, de mivel mást is érdekelhet, ezért nem privátban teszem. Félreértés tárgya forog fenn...![]()
Ha azt mondtam volna, hogy útálta a D300S hangját, az tényleg nem lenne igaz, de nem ezt írtam. Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen - így visszaolvasva nekem annak tűnik - de mikor azt írtam, hogy :
" A D 300 csak símán nem volt túl jó, az SCS 12 kifejezetten idegesítő tudott lenni. Jenőtől is megkérdezheted, hogy milyen rendszerében útálta."
Egyértelműen az SCS 12 - re gondoltam, és ha az irományomból ez nem is derűlt ki egyértelműen, Jenőnek pontosan tudnia kellett volna / kellene.
Ugyanis, mikor megvettük a SCS12 - t közös barátunkkal, Karcsival, a korábban vásárolt D300S - t tervezve lecserélni, az új szerzeményünket meghallgattuk nálunk is, és Jenőnél Tatabányán a saját rendszerén is. Akkor mondta Ő, hogy erre a csörömpölő s...rra nem cseréli le a 300 - asát.
Miután mi beüzemeltük az SCS - t, a felszabadult 300 - asra Jenő bejelentette az igényét. Magyarul, ha eladnám, Őt érdekelné, és a meglévő mellett párhuzamosan futtatva duplán használná a coaxnak csak a meleg pontjait bekötve.
Végül is így járt a legjobban. Nagyon jó kábel lett belőle.![]()
Maga mögött hagyhatta a 300 - as fentebb is olvasott hibáit, és megmenekült az SCS visításától, csörömpölésétől.
Mi meg sz...tunk vele még pár évig.![]()
A tények makacs dolgok. Az a fránya bevésődés...![]()
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Teljesen egyetértek viri fiók-raktárával. Én mostanság a tápkábeleket csereberélem. Gondolom csak a hasonló árfekvésűek között van ez a varia.
És, még egyszer leszögezném. Újkori Vdh. kábeleket soha nem hallottam, csak a fórumon olvasotakkból informálódok.
A korábban említett két régi modellt viszont jól ismerem.
És, még egyszer leszögezném. Újkori Vdh. kábeleket soha nem hallottam, csak a fórumon olvasotakkból informálódok.
A korábban említett két régi modellt viszont jól ismerem.
Elsősorban Janőnek válaszolnék, de mivel mást is érdekelhet, ezért nem privátban teszem. Félreértés tárgya forog fenn...
Ha azt mondtam volna, hogy útálta a D300S hangját, az tényleg nem lenne igaz, de nem ezt írtam. Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen - így visszaolvasva nekem annak tűnik - de mikor azt írtam, hogy :
" A D 300 csak símán nem volt túl jó, az SCS 12 kifejezetten idegesítő tudott lenni. Jenőtől is megkérdezheted, hogy milyen rendszerében útálta."
Egyértelműen az SCS 12 - re gondoltam, és ha az irományomból ez nem is derűlt ki egyértelműen, Jenőnek pontosan tudnia kellett volna / kellene.
Ugyanis, mikor megvettük a SCS12 - t közös barátunkkal, Karcsival, a korábban vásárolt D300S - t tervezve lecserélni, az új szerzeményünket meghallgattuk nálunk is, és Jenőnél Tatabányán a saját rendszerén is. Akkor mondta Ő, hogy erre a csörömpölő s...rra nem cseréli le a 300 - asát.
Miután mi beüzemeltük az SCS - t, a felszabadult 300 - asra Jenő bejelentette az igényét. Magyarul, ha eladnám, Őt érdekelné, és a meglévő mellett párhuzamosan futtatva duplán használná a coaxnak csak a meleg pontjait bekötve.
Végül is így járt a legjobban. Nagyon jó kábel lett belőle.
Maga mögött hagyhatta a 300 - as fentebb is olvasott hibáit, és megmenekült az SCS visításától, csörömpölésétől.
Mi meg sz...tunk vele még pár évig.
A tények makacs dolgok. Az a fránya bevésődés...

Végül is így járt a legjobban. Nagyon jó kábel lett belőle.

Mi meg sz...tunk vele még pár évig.

A tények makacs dolgok. Az a fránya bevésődés...

- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Ezért nem tudok már egyikre sem szent grálként tekinteni. És egyre jobban megértem azokat, akik nem adják el mindig a lecserélt kábelüket, hanem ha változik valami, csak odasétálnak a fiókhoz, és lehet válogatni az adott szituációhoz. És ilyenkor szokott kiderülni, hogy minden, és mindennek az ellenkezője is igaz lehet.viri írta: ↑2023.02.24., pén. 08:19Lehet, hogy úgy van ezekkel a kábelekkel, mint az emberekkel, nem érdemes általánosítani. De mégis általánosítunk. Én is. Volt sokféle VdH-m, volt amikor mindennél jobbnak hallottam pl. a 3T Mountaint aztán változott a hangfal, és az mást kívánt. Vagy az usb kábele, szenzációs volt, az Entreq Apollót eladhattam miatta. Aztán úgy alakult a rendszer, hogy most egy olcsóbb entreq primer pro jobban tetszik. Stb. stb..![]()
![]()

Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Lehet, hogy úgy van ezekkel a kábelekkel, mint az emberekkel, nem érdemes általánosítani. De mégis általánosítunk. Én is. Volt sokféle VdH-m, volt amikor mindennél jobbnak hallottam pl. a 3T Mountaint aztán változott a hangfal, és az mást kívánt. Vagy az usb kábele, szenzációs volt, az Entreq Apollót eladhattam miatta. Aztán úgy alakult a rendszer, hogy most egy olcsóbb entreq primer pro jobban tetszik. Stb. stb..

Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Ha rossz volt vagy csoromplt vagy barmi, az sajnos nem a madzag hibaja volt.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 311
A D300S olyan, mint egy atlatszo, ures cso. Olyan szinu dolog jon ki belole, amilyet beletoltesz..Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:12![]()
Többször olvastam a mai Vdh. hangszórókábelekről, hogy milyen jók, nem visítanak, sziszegnek, mint a régiek. Most abba futok bele, hogy a régi szerencsére nem olyan lekerekített, tompa, mint az újak.
/ Az SCS a rosszabb./ Ha az egyenletbe belevesszük, hogy a maiak is rosszak, csak másképp, akkor most mi van ?
Ha rossz volt vagy csoromplt vagy barmi, az sajnos nem a madzag hibaja volt.

Eleje: Garrard 401, FR-24 MKII, Kiseki Milltek, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2663
csak gyors helyzetjelentés+24 óra járatás után,éjszaka is ment a Radio Paradise
,a helyzet javult...kezd összeállni a hang,nincsenek már szanaszét hangok,csillapodot az a magasbahúzó/kiemelős hajlama
hasznos tapasztalat volt,mindenesetre...nem,nem fogok vadászni rá a hirdetésrovatban
köszi még 1x @sütinek a lehetőséget

hasznos tapasztalat volt,mindenesetre...nem,nem fogok vadászni rá a hirdetésrovatban

köszi még 1x @sütinek a lehetőséget

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2740
Ez így egyszerűen mondva - nem igaz.Jenőtől is megkérdezheted, milyen rendszerében utálta - neki elhiszed,
Kondo és Nirvana kábelek (minimum egy nagyságrenddel drágábbak voltak a VdH-nál) is voltak nálam összehasonlításon, az jött ki, hogy jobbak, de a D300S megérte a vételi árát.

Elemezhetném ilyen - olyan szempontok, észrevételek alapján, de mindig is az volt a véleményem, hogy NEM a kábelek csinálják a zenét, csak átengedik valamilyen módon...ennyi.
PS: A 2x4m szimmetrikus VdH D300S kábelem közel 4 évtized után a mai napig megvan.
TJ.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tunerman 2023.02.24., pén. 07:43-kor.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
- SoundMania
- V.I.P.
Ha minden igaz, Kimber PBJ-t akkoriban jobbnak találtuk. De erre már nem vennék mérget. Lehet, hogy csak olcsóbban hozzájutottam és azért volt...pjm írta: ↑2023.02.24., pén. 06:42Mostanában divat szidni a VDH kábeleket. Akárhányszor kötöm be a D 102-t sem visítani, sem csörömpölni nem szokott nálam, de tompa se akar lenni. Viszont egységes, dinamikus, és egészen arányos, pontos.
Az viszony tény, hogy amikor megvettem, újraforrasztottam, és kategóriát ugrott a hangja - mert aki összegányolta tuti nem tudott forrasztani.
Az, hogy valami valahol sikítani is tud, meg tompa is, az vagy meseszerű, vagy mást csinált a két rendszer. Ahogy Süti is megjegyezte.
Szigorúan szerintem.
Mellékesen voltam több, többszereplős vakteszten, ahol 6-8 kábeles meghallgatáson több kábel között valahogy ezek a füleiteknek vacak kábelek mindig a top 3-ban végeztek Proceed stb elektronikákkal. Ami két dolgot jelenthet, vagy mi vagyunk botfülűek, vagy mákunk volt és véletlenül a sok sz@r közül pont kifogtunk vagy 4 jobb fajtát.
Ez persze szigorúan szvsz, és persze lehet, hogy vannak rosszabb kábelei is - nekem is volt hangfalkábelben ami nem tetszett-, mint ahogy az bárhova becsúszhat.
És akkor még nem beszéltünk az illesztéstől, és a hifista elképzeléséről ami a produkciós elvárást illeti.
És, csak hogy tovább toljam a dolgot, a mai használtpiacon azt gondolom a D 102 MKIII - amennyiben normálisan konfekcionált párról van szó - egy igazi ár/érték bajnok a D 102 a maga 10-15 ezres árával, amihez hozzátenném, hogy valószínűleg az irgalmatlan mennyiségű eladás és a újabb divatmárkák miatt lehet úgy. Persze külföldön ennél többért látom őket használtan, és a japán boltban, ahonnan a SAEC kábeleimet vettem pl egy VDH jellemzően órák alatt elkel. De hát a japánok már csak ilyenek.
Ugyanitt VDH First-öt hallgatnék, az valahogy kimaradt eddig.
A First viszont nagyon lekerekített lágy hangú. Akkoriban egy AN V kábel nem sokkal volt drágább, de sokkal jobb hangot csinált. (talán 33ezer volt a 28 helyett)
Még a Kimber KCAG-nál is jobb volt a V.
Utána meg már a Vz jött és maradt nagyon sokáig.
De lényeg, hogy a First sem jó, csak visítós dolgokhoz. (jadis, jmlab)
Ami nem volt még jó az a Piros Thunderline, meg később a nagyon vékony barnás kábele. Valami Orchid...
Hangszóró kábeleket már nem is próbáltam... Később meg már megmaradt a bevált irány és kiesett a látókörből a vdh kábelei. (szerintem ő a hangszedőkhöz ért igazán)
És hát az ominózus eset, amikor a PS5 rosszabbul szólt mint a Videoton doboz! :)
Mostanában divat szidni a VDH kábeleket. Akárhányszor kötöm be a D 102-t sem visítani, sem csörömpölni nem szokott nálam, de tompa se akar lenni. Viszont egységes, dinamikus, és egészen arányos, pontos.
Az viszony tény, hogy amikor megvettem, újraforrasztottam, és kategóriát ugrott a hangja - mert aki összegányolta tuti nem tudott forrasztani.
Az, hogy valami valahol sikítani is tud, meg tompa is, az vagy meseszerű, vagy mást csinált a két rendszer. Ahogy Süti is megjegyezte.
Szigorúan szerintem.
Mellékesen voltam több, többszereplős vakteszten, ahol 6-8 kábeles meghallgatáson több kábel között valahogy ezek a füleiteknek vacak kábelek mindig a top 3-ban végeztek Proceed stb elektronikákkal. Ami két dolgot jelenthet, vagy mi vagyunk botfülűek, vagy mákunk volt és véletlenül a sok sz@r közül pont kifogtunk vagy 4 jobb fajtát.
Ez persze szigorúan szvsz, és persze lehet, hogy vannak rosszabb kábelei is - nekem is volt hangfalkábelben ami nem tetszett-, mint ahogy az bárhova becsúszhat.
És akkor még nem beszéltünk az illesztéstől, és a hifista elképzeléséről ami a produkciós elvárást illeti.
És, csak hogy tovább toljam a dolgot, a mai használtpiacon azt gondolom a D 102 MKIII - amennyiben normálisan konfekcionált párról van szó - egy igazi ár/érték bajnok a D 102 a maga 10-15 ezres árával, amihez hozzátenném, hogy valószínűleg az irgalmatlan mennyiségű eladás és a újabb divatmárkák miatt lehet úgy. Persze külföldön ennél többért látom őket használtan, és a japán boltban, ahonnan a SAEC kábeleimet vettem pl egy VDH jellemzően órák alatt elkel. De hát a japánok már csak ilyenek.
Szigorúan szerintem.
- SoundMania
- V.I.P.
Régen, hallottam vdh kábeleket. Csak a kereskedőnél szóltak jól, máshol visító JMLab dobozokkal, meg Jadis erősítőkkel. Illetve az előbb már írt JMLab - VT Preludium összehasonlításban.sutemenyx írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:23Hát esetleg nem volt régen hozzá megfelelő elektronikád.Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:12![]()
De vak tyúk is talál szemet.... Voltak állítólag jó kábelei is.
- SoundMania
- V.I.P.

Egyszer mutattak egy JMLab Ps5 ha jól emlékszem a típusra, ami vdh kábellel volt átkábelezve belül. Egy eredeti állapotú VT Preludium B32 messze jobban szólt nála. Kb 5-öd-10-ed árért. Sajnos a kábel tipusát nem tudtuk, csak hogy vdh.... De bedugult tőle a fülünk, olyan magashiányos volt.Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 22:27Nem, nem az én "találmányom", hogy az őskori Vdh - k, különösen az ezüstözöttek, ilyen emlékekhez társíthatók. Vékony, harsány, sziszeg, stb.
Azért tudni kell, hogy hosszú távon, több speciálkábel megjelenésével vált egyértelművé ez a jelleg.
Nálunk az elsők között, ha nem a legelső spéci gyártó volt, és a villanydrót és Keravillos hangszóródrótokhoz képest, persze jobb, érdekesebb volt.
A D300 csak simán nem volt túl jó, az SCS 12 kifejezetten idegesítő tudott lenni.
Jenőtől is megkérdezheted, milyen rendszerében utálta - neki elhiszed, talán.
Nálam a Rock után ARC sp9/Pink Pip - Vdh Silver IC - Music Reference/Klimo OTL volt a jel útja.
Na, egyikre sem ez a tónus a jellemző, sőt inkább tompították a kábel elevenségét. Manapság is bekötöttem a mostani rendszerbe, most is visított.
Végül tápkábelként végezte a Vdh SCS 12, most is az szól részben.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Tudomásom szerint használta vagy 20évig a simán nemjó D300S-t.Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 22:27Nem, nem az én "találmányom", hogy az őskori Vdh - k, különösen az ezüstözöttek, ilyen emlékekhez társíthatók. Vékony, harsány, sziszeg, stb.
Azért tudni kell, hogy hosszú távon, több speciálkábel megjelenésével vált egyértelművé ez a jelleg.
Nálunk az elsők között, ha nem a legelső spéci gyártó volt, és a villanydrót és Keravillos hangszóródrótokhoz képest, persze jobb, érdekesebb volt.
A D300 csak simán nem volt túl jó, az SCS 12 kifejezetten idegesítő tudott lenni.
Nálam a Rock után ARC sp9/Pink Pip - Vdh Silver IC - Music Reference/Klimo OTL volt a jel útja.
Na, egyikre sem ez a tónus a jellemző, sőt inkább tompították a kábel elevenségét. Manapság is bekötöttem a mostani rendszerbe, most is visított.

Mondjuk amúgy teljesen mindegy, mert első kezes információm van arról, hogy de, bizony jó az, és nem csörömpöl.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Hali!
Passzív elosztón agyalok, csillagpontoson.
Neotech socp14-16 dróttal, jó lehet?
És aljzat sincs még....köszi!
Passzív elosztón agyalok, csillagpontoson.
Neotech socp14-16 dróttal, jó lehet?
És aljzat sincs még....köszi!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Nem, nem az én "találmányom", hogy az őskori Vdh - k, különösen az ezüstözöttek, ilyen emlékekhez társíthatók. Vékony, harsány, sziszeg, stb.
Tegnapi, 17:58 - as hozzászólásodra írtam a vakvilágba. 

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Hát esetleg nem volt régen hozzá megfelelő elektronikád.Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:12![]()
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Szerintem nem nekem írtad, hanem csak úgy bele a "vakvilágba".Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:12![]()
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123