Akkor az még pont belefér a top 3-ba.

A lényeg, hogy lehet szeretni, nem szeretni, de az a fix lesajnálás sajnos nem korrekt a VDH kábelek okán (sem).
Akkor az még pont belefér a top 3-ba.
Na és akkor adalék: a kölcsönadott D300S is duplán van, csak a melegponti vezető van használva. Az meg úgy elégjó. Nem csörömpöl és nem tompa.Rock60 írta: ↑2023.02.24., pén. 09:02Elsősorban Janőnek válaszolnék, de mivel mást is érdekelhet, ezért nem privátban teszem. Félreértés tárgya forog fenn...![]()
Ha azt mondtam volna, hogy útálta a D300S hangját, az tényleg nem lenne igaz, de nem ezt írtam. Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen - így visszaolvasva nekem annak tűnik - de mikor azt írtam, hogy :
" A D 300 csak símán nem volt túl jó, az SCS 12 kifejezetten idegesítő tudott lenni. Jenőtől is megkérdezheted, hogy milyen rendszerében útálta."
Egyértelműen az SCS 12 - re gondoltam, és ha az irományomból ez nem is derűlt ki egyértelműen, Jenőnek pontosan tudnia kellett volna / kellene.
Ugyanis, mikor megvettük a SCS12 - t közös barátunkkal, Karcsival, a korábban vásárolt D300S - t tervezve lecserélni, az új szerzeményünket meghallgattuk nálunk is, és Jenőnél Tatabányán a saját rendszerén is. Akkor mondta Ő, hogy erre a csörömpölő s...rra nem cseréli le a 300 - asát.
Miután mi beüzemeltük az SCS - t, a felszabadult 300 - asra Jenő bejelentette az igényét. Magyarul, ha eladnám, Őt érdekelné, és a meglévő mellett párhuzamosan futtatva duplán használná a coaxnak csak a meleg pontjait bekötve.
Végül is így járt a legjobban. Nagyon jó kábel lett belőle.![]()
Maga mögött hagyhatta a 300 - as fentebb is olvasott hibáit, és megmenekült az SCS visításától, csörömpölésétől.
Mi meg sz...tunk vele még pár évig.![]()
A tények makacs dolgok. Az a fránya bevésődés...![]()
Ezért nem tudok már egyikre sem szent grálként tekinteni. És egyre jobban megértem azokat, akik nem adják el mindig a lecserélt kábelüket, hanem ha változik valami, csak odasétálnak a fiókhoz, és lehet válogatni az adott szituációhoz. És ilyenkor szokott kiderülni, hogy minden, és mindennek az ellenkezője is igaz lehet.viri írta: ↑2023.02.24., pén. 08:19Lehet, hogy úgy van ezekkel a kábelekkel, mint az emberekkel, nem érdemes általánosítani. De mégis általánosítunk. Én is. Volt sokféle VdH-m, volt amikor mindennél jobbnak hallottam pl. a 3T Mountaint aztán változott a hangfal, és az mást kívánt. Vagy az usb kábele, szenzációs volt, az Entreq Apollót eladhattam miatta. Aztán úgy alakult a rendszer, hogy most egy olcsóbb entreq primer pro jobban tetszik. Stb. stb..![]()
![]()
A D300S olyan, mint egy atlatszo, ures cso. Olyan szinu dolog jon ki belole, amilyet beletoltesz..Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:12![]()
Na igen. És Zolinak írtam, tegnap egyértelmű lett volna.
Többször olvastam a mai Vdh. hangszórókábelekről, hogy milyen jók, nem visítanak, sziszegnek, mint a régiek. Most abba futok bele, hogy a régi szerencsére nem olyan lekerekített, tompa, mint az újak.
Nekem volt régen D300 és SCS12 is, egyik rosszabb, mint a másik.
/ Az SCS a rosszabb./ Ha az egyenletbe belevesszük, hogy a maiak is rosszak, csak másképp, akkor most mi van ?
A Hibrid állítólag nagyon jó.
Ez így egyszerűen mondva - nem igaz.Jenőtől is megkérdezheted, milyen rendszerében utálta - neki elhiszed,
Ha minden igaz, Kimber PBJ-t akkoriban jobbnak találtuk. De erre már nem vennék mérget. Lehet, hogy csak olcsóbban hozzájutottam és azért volt...pjm írta: ↑2023.02.24., pén. 06:42Mostanában divat szidni a VDH kábeleket. Akárhányszor kötöm be a D 102-t sem visítani, sem csörömpölni nem szokott nálam, de tompa se akar lenni. Viszont egységes, dinamikus, és egészen arányos, pontos.
Az viszony tény, hogy amikor megvettem, újraforrasztottam, és kategóriát ugrott a hangja - mert aki összegányolta tuti nem tudott forrasztani.
Az, hogy valami valahol sikítani is tud, meg tompa is, az vagy meseszerű, vagy mást csinált a két rendszer. Ahogy Süti is megjegyezte.
Szigorúan szerintem.
Mellékesen voltam több, többszereplős vakteszten, ahol 6-8 kábeles meghallgatáson több kábel között valahogy ezek a füleiteknek vacak kábelek mindig a top 3-ban végeztek Proceed stb elektronikákkal. Ami két dolgot jelenthet, vagy mi vagyunk botfülűek, vagy mákunk volt és véletlenül a sok sz@r közül pont kifogtunk vagy 4 jobb fajtát.
Ez persze szigorúan szvsz, és persze lehet, hogy vannak rosszabb kábelei is - nekem is volt hangfalkábelben ami nem tetszett-, mint ahogy az bárhova becsúszhat.
És akkor még nem beszéltünk az illesztéstől, és a hifista elképzeléséről ami a produkciós elvárást illeti.
És, csak hogy tovább toljam a dolgot, a mai használtpiacon azt gondolom a D 102 MKIII - amennyiben normálisan konfekcionált párról van szó - egy igazi ár/érték bajnok a D 102 a maga 10-15 ezres árával, amihez hozzátenném, hogy valószínűleg az irgalmatlan mennyiségű eladás és a újabb divatmárkák miatt lehet úgy. Persze külföldön ennél többért látom őket használtan, és a japán boltban, ahonnan a SAEC kábeleimet vettem pl egy VDH jellemzően órák alatt elkel. De hát a japánok már csak ilyenek.
Ugyanitt VDH First-öt hallgatnék, az valahogy kimaradt eddig.
Régen, hallottam vdh kábeleket. Csak a kereskedőnél szóltak jól, máshol visító JMLab dobozokkal, meg Jadis erősítőkkel. Illetve az előbb már írt JMLab - VT Preludium összehasonlításban.sutemenyx írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:23Hát esetleg nem volt régen hozzá megfelelő elektronikád.Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:12![]()
Többször olvastam a mai Vdh. hangszórókábelekről, hogy milyen jók, nem visítanak, sziszegnek, mint a régiek. Most abba futok bele, hogy a régi szerencsére nem olyan lekerekített, tompa, mint az újak.
/ Az SCS a rosszabb./ Ha az egyenletbe belevesszük, hogy a maiak is rosszak, csak másképp, akkor most mi van ?
Egyszer mutattak egy JMLab Ps5 ha jól emlékszem a típusra, ami vdh kábellel volt átkábelezve belül. Egy eredeti állapotú VT Preludium B32 messze jobban szólt nála. Kb 5-öd-10-ed árért. Sajnos a kábel tipusát nem tudtuk, csak hogy vdh.... De bedugult tőle a fülünk, olyan magashiányos volt.Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 22:27Nem, nem az én "találmányom", hogy az őskori Vdh - k, különösen az ezüstözöttek, ilyen emlékekhez társíthatók. Vékony, harsány, sziszeg, stb.
Azért tudni kell, hogy hosszú távon, több speciálkábel megjelenésével vált egyértelművé ez a jelleg.
Nálunk az elsők között, ha nem a legelső spéci gyártó volt, és a villanydrót és Keravillos hangszóródrótokhoz képest, persze jobb, érdekesebb volt.
A D300 csak simán nem volt túl jó, az SCS 12 kifejezetten idegesítő tudott lenni.
Jenőtől is megkérdezheted, milyen rendszerében utálta - neki elhiszed, talán.
Nálam a Rock után ARC sp9/Pink Pip - Vdh Silver IC - Music Reference/Klimo OTL volt a jel útja.
Na, egyikre sem ez a tónus a jellemző, sőt inkább tompították a kábel elevenségét. Manapság is bekötöttem a mostani rendszerbe, most is visított.
Végül tápkábelként végezte a Vdh SCS 12, most is az szól részben.
Tudomásom szerint használta vagy 20évig a simán nemjó D300S-t.Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 22:27Nem, nem az én "találmányom", hogy az őskori Vdh - k, különösen az ezüstözöttek, ilyen emlékekhez társíthatók. Vékony, harsány, sziszeg, stb.
Azért tudni kell, hogy hosszú távon, több speciálkábel megjelenésével vált egyértelművé ez a jelleg.
Nálunk az elsők között, ha nem a legelső spéci gyártó volt, és a villanydrót és Keravillos hangszóródrótokhoz képest, persze jobb, érdekesebb volt.
A D300 csak simán nem volt túl jó, az SCS 12 kifejezetten idegesítő tudott lenni.
Jenőtől is megkérdezheted, milyen rendszerében utálta - neki elhiszed, talán.
Nálam a Rock után ARC sp9/Pink Pip - Vdh Silver IC - Music Reference/Klimo OTL volt a jel útja.
Na, egyikre sem ez a tónus a jellemző, sőt inkább tompították a kábel elevenségét. Manapság is bekötöttem a mostani rendszerbe, most is visított.
Végül tápkábelként végezte a Vdh SCS 12, most is az szól részben.
Hát esetleg nem volt régen hozzá megfelelő elektronikád.Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:12![]()
Szerintem nem nekem írtad, hanem csak úgy bele a "vakvilágba".Rock60 írta: ↑2023.02.23., csüt. 21:12![]()