Az 5-6óra : 90-95% az eléggé közhiedelem. Sok kábelnek kell sokkal több ha új, és vízválasztó dolgok is tudnak történni közben. Ismerek olyat, amit 100-120óra előtt meg sem érdemes hallgatni. Amúgy itt nem ez a helyzet, ez a kábel ment azért nem olyan régen, ráadásul én is használtam tavaly vagy fél évet. Ennek max csak emlékeztetés kellett, arra elég az 5-6óra.dixie-chicken írta: ↑2023.02.22., szer. 18:43nu akkor,nézzük azt a VDH D300S-t...hálás köszönet @sütinek...ment vagy 5-6 órát,tudom több kéne,de ilyenkor már megvan a végleges hang 90-95%...ahogyan szokták mondani,innét már nincs kutyábol szalonna..
..ez még a nagyon régi VDH kábelek tagja,semmi lágyitunk,finomitunk,kerekitünk féle megközelités,ami már megtalálható a késöbbi VDH kábelekben (szénszálas keverékek)...nyilt,eleven hangja van,a magastartománya az ami egy kicsit "gáz lehet" (ez értelemszerűen,rendszerfüggő is lehet,2 dudás 1 csárdában nem jó,nem igazán szeretik egymást a PM11S2-sel
)...Tidal Stokowsky "Rhapsodies" zseniális,Ellington/Hodges "Back to back" zseniális ...Henk Van Twillert "Suite for solo cello" zseniális.....a dolog kezd sántitani Mancini "Pink Panther","Hatari"-nál,nincs meg a buli faktor,Snétberger "Hallgató" kicsit elvékonyodik a középtartomány...a gáz része:Grateful Dead "Rare cuts and oddities 1966" mélykiemelés,nincs koherencia..Melanie De Biasio "No deal" vannak hangok (mélykiemelés ?),de mit is akarunk velük ?...LP:Keith Jarrett "Standards Vol1" relative jó,Jarrett nyöszörgése nincs annyira kitolva mint egy múlt heti prezin...MJQ "No sun in venice" nagyon csörömpöl az a triangulum..Grateful Dead "Winterland '71" minden szétesett,nincs koherencia...
tudom,a hiba az ön vevőkészülékében van
UI:és senkiben ne legyen semmilyen szégyenérzet,csak nyugodtan,ami a csövön kifér..egy kábel úgy is csak egy kábel amely A pontbol,B pontba vezeti a jelet,a Citroen CV2 is elvisz ahova a Porsche 911,dugóban...boxermotort használnak![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Re: Kábelezzünk
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2669
nu akkor,nézzük azt a VDH D300S-t...hálás köszönet @sütinek
...ment vagy 5-6 órát,tudom több kéne,de ilyenkor már megvan a végleges hang 90-95%...ahogyan szokták mondani,innét már nincs kutyábol szalonna..
..ez még a nagyon régi VDH kábelek tagja,semmi lágyitunk,finomitunk,kerekitünk féle megközelités,ami már megtalálható a késöbbi VDH kábelekben (szénszálas keverékek)...nyilt,eleven hangja van,a magastartománya az ami egy kicsit "gáz lehet" (ez értelemszerűen,rendszerfüggő is lehet,2 dudás 1 csárdában nem jó,nem igazán szeretik egymást a PM11S2-sel
)...Tidal Stokowsky "Rhapsodies" zseniális,Ellington/Hodges "Back to back" zseniális ...Henk Van Twillert "Suite for solo cello" zseniális.....a dolog kezd sántitani Mancini "Pink Panther","Hatari"-nál,nincs meg a buli faktor,Snétberger "Hallgató" kicsit elvékonyodik a középtartomány...a gáz része:Grateful Dead "Rare cuts and oddities 1966" mélykiemelés,nincs koherencia..Melanie De Biasio "No deal" vannak hangok (mélykiemelés ?),de mit is akarunk velük ?...LP:Keith Jarrett "Standards Vol1" relative jó,Jarrett nyöszörgése nincs annyira kitolva mint egy múlt heti prezin...MJQ "No sun in venice" nagyon csörömpöl az a triangulum..Grateful Dead "Winterland '71" minden szétesett,nincs koherencia...
UI:és senkiben ne legyen semmilyen szégyenérzet,csak nyugodtan,ami a csövön kifér..egy kábel úgy is csak egy kábel amely A pontbol,B pontba vezeti a jelet,a Citroen CV2 is elvisz ahova a Porsche 911,dugóban...boxermotort használnak

UI:és senkiben ne legyen semmilyen szégyenérzet,csak nyugodtan,ami a csövön kifér..egy kábel úgy is csak egy kábel amely A pontbol,B pontba vezeti a jelet,a Citroen CV2 is elvisz ahova a Porsche 911,dugóban...boxermotort használnak

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Az utóbbi néhány hónap vásárlásai, az említett Nemos 3080 kábel 190e, a decemberi két szombaton kihasználva a kedvezményes hétvégét, vásaroltam 1-1 pár LessLoss C-marc rca összekötő kábelt, 157250-20%/ pár, janurár végén egy ugyanilyen pár 75cm-es változata 100600 Ft, ill. január eljén szerelési anyagokat rendeltem közel 28e Ft értékben.
Ezek alapján talán tényleg járna a törzsvásárlói kedvezmény, talán legközelebb rákérdezek, ha náluk járok.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3179
Én már a 80' évek vége óta járok hozzájuk, már az első boltjukban, a Tököli út, Dózsa György út sarkánál lévő kis boltjukban is sokszor megfordultam.Alex_Aston írta: ↑2023.02.22., szer. 17:28Ezt csodálkozva olvasom. Nekem van egy 10%-os törzsvásárlói kártyám. Jó 20 éve kaptam, amikor az össz. vásárlásom elérte az 50e Ft-ot. És mai napig él a dolog. Érdemes lenne ennek utána kérdezned, hogy van e meg ilyen. Ha a számláid is megvannak, gondolom megkapod a kedvezményt.
Az utóbbi néhány hónap vásárlásai, az említett Nemos 3080 kábel 190e, a decemberi két szombaton kihasználva a kedvezményes hétvégét, vásaroltam 1-1 pár LessLoss C-marc rca összekötő kábelt, 157250-20%/ pár, janurár végén egy ugyanilyen pár 75cm-es változata 100600 Ft, ill. január eljén szerelési anyagokat rendeltem közel 28e Ft értékben.
Ezek alapján talán tényleg járna a törzsvásárlói kedvezmény, talán legközelebb rákérdezek, ha náluk járok.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3283
Ezt csodálkozva olvasom. Nekem van egy 10%-os törzsvásárlói kártyám. Jó 20 éve kaptam, amikor az össz. vásárlásom elérte az 50e Ft-ot. És mai napig él a dolog. Érdemes lenne ennek utána kérdezned, hogy van e meg ilyen. Ha a számláid is megvannak, gondolom megkapod a kedvezményt.
Csak a Marantz! :-D
A szóban forgó kábelért(Neotech Nemos 3080) is személyesen mentem.
Ahogy írtam is, az egyik végét villásra kívántam átszerelni, ennek a kiválasztásában is segítettek, mi több, ajándékba adták a villákat!
Ezek a kábelár "kilengések" némileg elgondolkodtatók, a mai világban sok tényező befolyásolhatja. A meglepően kedvező ár engem sokszor elbizonytalanít, hogy nem hamisítvánnyal állunk-e szemben, a mai világban ez sajnos létező tényező.
Arról, hogy a kácsa Audió méltányolja a visszatérő vásárlóit, ugyan hallottam már több felől, de magam nem találkoztam vele.
Bőven milliós tétel amit már náluk hagytam, volt alkalom amikor 300e felett fizettem, de még sosem említették, hogy náluk lenne barmilyen törzsvárárlói rendszer, aminek részese lehetnék.
Ennek ellenére továbbra is respektálom Őket, és maradok a vásárlójuk.
- zoli73
- V.I.P.
A magam részéről én is az ilyen vásárlócentrikus helyeket szeretem, és a Kácsás vásárlásaim nagy részét személyesen bonyolítom. Szeretem látni, kézbe fogni, a kiszemelt terméket.nemtomm írta: ↑2023.02.22., szer. 16:55A hifi kábeljaimat és a dugóimat szinte mindegyiket a kácsában vettem....ráadásúl garantáltan eredeti..kicsit töb mint gondolná az ember de vannak akciók stb...ezt a neo 3080-ast is a kácsában venném inkább meg, mint kinről ki tudja mi jön....
ráadásul jól írja a süti dijazzák a visszatérő vásárlót...
![]()
![]()
![]()
A szóban forgó kábelért(Neotech Nemos 3080) is személyesen mentem.
Ahogy írtam is, az egyik végét villásra kívántam átszerelni, ennek a kiválasztásában is segítettek, mi több, ajándékba adták a villákat!
Ezek a kábelár "kilengések" némileg elgondolkodtatók, a mai világban sok tényező befolyásolhatja. A meglepően kedvező ár engem sokszor elbizonytalanít, hogy nem hamisítvánnyal állunk-e szemben, a mai világban ez sajnos létező tényező.
Arról, hogy a kácsa Audió méltányolja a visszatérő vásárlóit, ugyan hallottam már több felől, de magam nem találkoztam vele.
Bőven milliós tétel amit már náluk hagytam, volt alkalom amikor 300e felett fizettem, de még sosem említették, hogy náluk lenne barmilyen törzsvárárlói rendszer, aminek részese lehetnék.
Ennek ellenére továbbra is respektálom Őket, és maradok a vásárlójuk.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
kicsit töb mint gondolná az ember de vannak akciók stb...ezt a neo 3080-ast is a kácsában venném inkább meg, mint kinről ki tudja mi jön....
ráadásul jól írja a süti dijazzák a visszatérő vásárlót...
A hifi kábeljaimat és a dugóimat szinte mindegyiket a kácsában vettem....ráadásúl garantáltan eredeti..

"Az igazi barát szemből támad."
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Nem muszáj, de én mindig ott veszem -és vagy 100métert biztos vettem már-, mert azon az állásponton vagyok, hogy ha egy kereskedő hajlandó mindenből készletet tartani, megmutatni, odaadni próbára, akkor azt ki kell fizetni. Ha senki sem fizeti ki, akkor becsukja a boltot, és lehet mindent lutrira rendelni. A sok webshop mellett a Kàcsa a mai napig egy régi vágású bolt, ahová ha beesel, akkor is van minden, és zárás előtt 2perccel is segítenek, talán még gyorsan fel is dugóznak egy kábelt. Én utálom, hogy mindig mindent csak webshopbol lehet rendelni, és nagyon szeretném, ha több olyan bolt lenne, ahol készlet is van. Ehhez viszont nekünk, vásárlóknak kell fenntartani azt a rendszert, hogy meg is érje így forgalmazni.
Ezért én kifizetem inkább, soha, egyszer sem vettem olyan cuccot külföldről, amit ők is árulnak. Mellesleg ha valaki elég kitartó, akkor azért jutalmazzák is kedvezménnyel simán. Szerintem ez tök kerek, ennek így van értelme.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- dixie-chicken
- V.I.P.
jogos a felvetés,végül is van kb 60 ájróért is

https://www.audiophonics.fr/en/cables-h ... 11410.html
nem eccerű ám ez a kábelezési élet

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- takiszer
- Fórumlakó
- Értékelés: 101
- Kapcsolat:
És kötelező a Kácsában megvenni??? Van néhány európai dealer jobb árakkal 

Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ
Townshend Elite Rock-Excalibur Benz Glider Borbély phono
Townshend Elite Rock-Excalibur Benz Glider Borbély phono
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Hangban is ugyanekkora a szorzó kb. Csak az a baj, hogy próbára nem fognak tudni ekkorát adni. Van egy pár duplázott Van Den Hul D300S-em, asszem azok 5méteresek. Ha azt ki tudod próbálni és azzal jó, akkor bizton állítom, hogy jó lesz a Nemos-szal is, elég hasonló hangot tudnak. Jelenleg éppen Nagytarcsán tartózkodik a kábel, de szerintem el tudod hozni az ismerősömtől.dixie-chicken írta: ↑2023.02.22., szer. 07:57köszi a válaszokat![]()
azééé,a Nemos 3080 az esetemben 360-370.000 pénz lenne (11m)![]()
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... gK6EfD_BwE
a Duelund mondjuk cca 8000ft/m ,a Belden meg valahol cca 10US/EURO környékén van netto,elég nagy a "szorzó" a Neotech-nél,a másik 2 vezetékhez viszonyitva...
![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
köszi a válaszokat
azééé,a Nemos 3080 az esetemben 360-370.000 pénz lenne (11m)
a Duelund mondjuk cca 8000ft/m ,a Belden meg valahol cca 10US/EURO környékén van netto,elég nagy a "szorzó" a Neotech-nél,a másik 2 vezetékhez viszonyitva
...

azééé,a Nemos 3080 az esetemben 360-370.000 pénz lenne (11m)

a Duelund mondjuk cca 8000ft/m ,a Belden meg valahol cca 10US/EURO környékén van netto,elég nagy a "szorzó" a Neotech-nél,a másik 2 vezetékhez viszonyitva

Nyíltabb, transzparensebb lett, de e mellett bársonyosan simogató, karcosságnak nyoma sincs. A szerkezetét nézegetve, elsőre kicsit túlgondoltnak tűnhet, de szerintem meg van az oka mindennek.
Kínai drót ide, vagy oda kiválóan teszi a dolgát.
- zoli73
- V.I.P.
Így két hét után azt mondom nagyon megérte! Gyors, feszes, eleven, de nem izgága, tudom eléggé közhelyes, de torzítatlanabbnak hallom vele a zenét, mint az elődjével. Alul, felül hozott némi plusz kiterjedtséget, a mélyek feszesedtek és valahogy kimunkáltabbak lettek.sutemenyx írta: ↑2023.02.21., kedd 21:30A DCA nagyon nem az a szint.SoundMania írta: ↑2023.02.21., kedd 20:44Szerintem a homogén anyagú drótjai jobbak lehetnek. Rezet meg ezüstöt hallottam. A réz az folyamatosan torznak hallatszott. Ezüst jobb. Az jobb volt mint a Ksl-spc és rosszabb mint az spz. :)dixie-chicken írta: ↑2023.02.21., kedd 15:38Hali mindenkinek
használ-e vlki Duelund Dual DCA16GA hangszorókábelt ? oldalanként 5-6m re van szükségem,amit irkálnak hogy csövesekhez jó,és hogy megreszeltek egy Tannoy Westminster-t+MAC 225 között,nem sokra megyek vele,rövid távok...esetleg Belden 9497-hez viszonyitva milyen ?...ahol halottam,Cube Audio Nenuphar Mini+csöves (SET+PP is),megint a nesze semmi,de fogd meg jó volt..
![]()
köszi![]()
Dixie:
Helyzetfüggő. Tápra egész tűrhető, amugy kicsit fedett hangú, de nagyon “zenei” és öblös mélyeket tud. Jelentsen ez bármit is
Viszonylag hasonló a Belden is, bár az kicsit középorientáltabb. Mintha az középen picit emelne is. A duelund nem.
Nincs kedved kipróbálni a zoli73 által nemrég vett Neotech madzagot? Lehet beválik neked is.
Nyíltabb, transzparensebb lett, de e mellett bársonyosan simogató, karcosságnak nyoma sincs. A szerkezetét nézegetve, elsőre kicsit túlgondoltnak tűnhet, de szerintem meg van az oka mindennek.
Kínai drót ide, vagy oda kiválóan teszi a dolgát.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
A DCA nagyon nem az a szint.SoundMania írta: ↑2023.02.21., kedd 20:44Szerintem a homogén anyagú drótjai jobbak lehetnek. Rezet meg ezüstöt hallottam. A réz az folyamatosan torznak hallatszott. Ezüst jobb. Az jobb volt mint a Ksl-spc és rosszabb mint az spz. :)dixie-chicken írta: ↑2023.02.21., kedd 15:38Hali mindenkinek
használ-e vlki Duelund Dual DCA16GA hangszorókábelt ? oldalanként 5-6m re van szükségem,amit irkálnak hogy csövesekhez jó,és hogy megreszeltek egy Tannoy Westminster-t+MAC 225 között,nem sokra megyek vele,rövid távok...esetleg Belden 9497-hez viszonyitva milyen ?...ahol halottam,Cube Audio Nenuphar Mini+csöves (SET+PP is),megint a nesze semmi,de fogd meg jó volt..
![]()
köszi![]()

Dixie:
Helyzetfüggő. Tápra egész tűrhető, amugy kicsit fedett hangú, de nagyon “zenei” és öblös mélyeket tud. Jelentsen ez bármit is

Viszonylag hasonló a Belden is, bár az kicsit középorientáltabb. Mintha az középen picit emelne is. A duelund nem.
Nincs kedved kipróbálni a zoli73 által nemrég vett Neotech madzagot? Lehet beválik neked is.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1196
Szerintem a homogén anyagú drótjai jobbak lehetnek. Rezet meg ezüstöt hallottam. A réz az folyamatosan torznak hallatszott. Ezüst jobb. Az jobb volt mint a Ksl-spc és rosszabb mint az spz. :)dixie-chicken írta: ↑2023.02.21., kedd 15:38Hali mindenkinek
![]()
köszi![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
Hali mindenkinek
használ-e vlki Duelund Dual DCA16GA hangszorókábelt ? oldalanként 5-6m re van szükségem,amit irkálnak hogy csövesekhez jó,és hogy megreszeltek egy Tannoy Westminster-t+MAC 225 között,nem sokra megyek vele,rövid távok
...esetleg Belden 9497-hez viszonyitva milyen ?...ahol halottam,Cube Audio Nenuphar Mini+csöves (SET+PP is),megint a nesze semmi,de fogd meg jó volt..
köszi
használ-e vlki Duelund Dual DCA16GA hangszorókábelt ? oldalanként 5-6m re van szükségem,amit irkálnak hogy csövesekhez jó,és hogy megreszeltek egy Tannoy Westminster-t+MAC 225 között,nem sokra megyek vele,rövid távok

köszi

Jó estét Mindenkinek !
Szerintetek a Viablue EP-7 hozna hallható, látható javulást a Supra CAT-8 - hoz képest ?
Nálam csak TV - nézést szolgál , a router és a set-up box között van bekötve.
A Supra a gyári sárga dróthoz képest nagy javulást eredményeztt.
Köszi.
Szerintetek a Viablue EP-7 hozna hallható, látható javulást a Supra CAT-8 - hoz képest ?
Nálam csak TV - nézést szolgál , a router és a set-up box között van bekötve.
A Supra a gyári sárga dróthoz képest nagy javulást eredményeztt.
Köszi.
Nagyon jó választás.
Via és a Vertere közt nem találtam semmi értelmezhető lan kábelt.
Míg sok switch-el operáltam az eleje meg a vége Vertere volt a köztes darabok Via-k
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
megöltem a bulit, elnézést!
(Viablue lesz, telegartnerrel szerelve)
(Viablue lesz, telegartnerrel szerelve)
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
Streaming jelfolyamba a switch elé szeretnék wireworld starlight 8 szintű kábelt (ez van a switch és az ethernet filter között, aztán a filter saját kábele megy a streamerbe), ami annál kicsit könnyebben kezelhető (szerelés, hajtogatás). Méterre kapható a "feltétel":)
köszönném a javaslatokat!
köszönném a javaslatokat!
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
Az ár/érték arány az Audioquest-nél az utóbbi időben hatalmasat zuhant, köszönhető a brutális áremelkedésnek, ami a használt piacot is húzta magával.
Például úgy két éve, egy rövid időre volt egy AQ Red River összekötő kábelem. Akkor 30e-ért jutottam hozzá, és ugyanannyiert is adtam tovább, ehhez képest ma még a duplájáért sem igen lehet hozzájutni, pedig semmivel sem lett jobb kábel.
John Lee Hooker - The Healer albuma pörög, fantasztikus ez a fémtestű gitár!
- zoli73
- V.I.P.
Igen, az AQ-ról gondolkoztam is így utólag, ár/érték arányban nem tudom felvette volna-e a versenyt a Neotech-el? Ha hangban nem is.sutemenyx írta: ↑2023.02.09., csüt. 19:45Na ennyit messze nem tud az AQ, az csak normális lett volna aztán kész. Kb drágábban…zoli73 írta: ↑2023.02.09., csüt. 19:20Folytatódott ma a tesztelés, járatás és mivel annyit tisztult a hangzás, mélyültek a részletek, hogy kiváncsiságból rátértem néhány kedvelt, de komor, fedett hangú lemezem hallgatására, mondván most mit mutatnak. Ilyenek például, Mark Knopfler - Privateering, Lione Hampton and The Golden Men Of Jazz - Live at the Blue Note, David Benoit - Here's To You Charlie Brown: 50 Great Years!, Joe Henderson - Double Rainbow. Eddig sokszor olyan hiányézetet keltettek, hogy 3-4 dal után rendszerint kivettem őket.zoli73 írta: ↑2023.02.08., szer. 18:17
Igen, én is azt gondolom, hogy ráfér némi járatás, már csak azért is, mert az erősítő oldalon a banándugókat le kellett cseréljem villákra.
Kértem a Kácsás fiúkat ajánljanak valamilyen villát, és végül ezt hoztam el: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/high-e ... gfal-villa
Simán rám bízták a szerelést, és azt mondták, ha a kábel megtartása mellett döntök, akkor a villákat
AJÁNDÉKBA adják, és még megtoldották két szál(piros,fekete) zsugórcsővel is!![]()
Azt hiszem holnap fel is hívom őket, hogy köszönöm marad!
Ezen kívül még tervezem a másik végén is lecserélni a banándugókat valami minőségibb, stabilabb modellre, megérdemli! A jelenlegi valami alap banándugó.
Nem értem miféle önostorozásról beszélsz? Ezek nem olyan szörnyű zenék!
Még annyi eszembejutott, hogy hallgatva, járatva megint beugrott az a városi legenda, hogy "sok, és jó minőségű mélyhangot, csak nagy keresztmetszetű kábeltől várhatunk." Hogy ez mekkora marhaság!
A Nemos-3080 mindössze 2.1m² keresztmetszetű, de ilyen kimunkált, pincébe lemenő ményeket még nem hallottam a rendszeremből.
De beszédesebb, hogy nem az jut eszembe hallgatás közben, hogy milyen jó a mély, hanem milyen hiteles ez a lábdob, milyen életszerű ez a bőgő, ez a basszusgitár.
Ma, ebben a sorrendben, elejétől a végéig végighalgattam őket!
Elfeledkeztem a hangzás analizálásáról, a hangszerek hangja, a művészek játéka, a színpadon való elhelyezkedésük elvonta, lekötötte a figyelmem, semmi hiányérzet.
És ez egy(na jó kettő) "drótnak" köszönhető! Nem hittem volna, de beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.
Az ár/érték arány az Audioquest-nél az utóbbi időben hatalmasat zuhant, köszönhető a brutális áremelkedésnek, ami a használt piacot is húzta magával.
Például úgy két éve, egy rövid időre volt egy AQ Red River összekötő kábelem. Akkor 30e-ért jutottam hozzá, és ugyanannyiert is adtam tovább, ehhez képest ma még a duplájáért sem igen lehet hozzájutni, pedig semmivel sem lett jobb kábel.
John Lee Hooker - The Healer albuma pörög, fantasztikus ez a fémtestű gitár!

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Na ennyit messze nem tud az AQ, az csak normális lett volna aztán kész. Kb drágábban…zoli73 írta: ↑2023.02.09., csüt. 19:20Folytatódott ma a tesztelés, járatás és mivel annyit tisztult a hangzás, mélyültek a részletek, hogy kiváncsiságból rátértem néhány kedvelt, de komor, fedett hangú lemezem hallgatására, mondván most mit mutatnak. Ilyenek például, Mark Knopfler - Privateering, Lione Hampton and The Golden Men Of Jazz - Live at the Blue Note, David Benoit - Here's To You Charlie Brown: 50 Great Years!, Joe Henderson - Double Rainbow. Eddig sokszor olyan hiányézetet keltettek, hogy 3-4 dal után rendszerint kivettem őket.zoli73 írta: ↑2023.02.08., szer. 18:17Igen, én is azt gondolom, hogy ráfér némi járatás, már csak azért is, mert az erősítő oldalon a banándugókat le kellett cseréljem villákra.dixie-chicken írta: ↑2023.02.08., szer. 14:47
azért adj neki egy 24 órás újraélesztési folyamatot,akkor is ha jól bejáratott kábel,ami biztos,az biztos alapon...most megyek önkorbácsolni magamat egy pár Mahavishnu Orchestra,Shakti,Shankar, Bebo&Cigala esetleg Stokowski "Rhapsodies" felvételek segitségel...ki kell deritenem milyen gonosz hangszer az a hegedű,egy félvezetősön...![]()
https://www.youtube.com/watch?v=a9ay-LspstI
te egy Taraf De Haidouks és jó lehet
https://www.youtube.com/watch?v=S8SqwvA ... zB28vB9qO2
![]()
Kértem a Kácsás fiúkat ajánljanak valamilyen villát, és végül ezt hoztam el: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/high-e ... gfal-villa
Simán rám bízták a szerelést, és azt mondták, ha a kábel megtartása mellett döntök, akkor a villákat
AJÁNDÉKBA adják, és még megtoldották két szál(piros,fekete) zsugórcsővel is!![]()
Ezen kívül még tervezem a másik végén is lecserélni a banándugókat valami minőségibb, stabilabb modellre, megérdemli! A jelenlegi valami alap banándugó.
Még annyi eszembejutott, hogy hallgatva, járatva megint beugrott az a városi legenda, hogy "sok, és jó minőségű mélyhangot, csak nagy keresztmetszetű kábeltől várhatunk." Hogy ez mekkora marhaság!
A Nemos-3080 mindössze 2.1m² keresztmetszetű, de ilyen kimunkált, pincébe lemenő ményeket még nem hallottam a rendszeremből.
De beszédesebb, hogy nem az jut eszembe hallgatás közben, hogy milyen jó a mély, hanem milyen hiteles ez a lábdob, milyen életszerű ez a bőgő, ez a basszusgitár.
Elfeledkeztem a hangzás analizálásáról, a hangszerek hangja, a művészek játéka, a színpadon való elhelyezkedésük elvonta, lekötötte a figyelmem, semmi hiányérzet.
És ez egy(na jó kettő) "drótnak" köszönhető! Nem hittem volna, de beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.
- zoli73
- V.I.P.
Folytatódott ma a tesztelés, járatás és mivel annyit tisztult a hangzás, mélyültek a részletek, hogy kiváncsiságból rátértem néhány kedvelt, de komor, fedett hangú lemezem hallgatására, mondván most mit mutatnak. Ilyenek például, Mark Knopfler - Privateering, Lione Hampton and The Golden Men Of Jazz - Live at the Blue Note, David Benoit - Here's To You Charlie Brown: 50 Great Years!, Joe Henderson - Double Rainbow. Eddig sokszor olyan hiányézetet keltettek, hogy 3-4 dal után rendszerint kivettem őket.zoli73 írta: ↑2023.02.08., szer. 18:17Igen, én is azt gondolom, hogy ráfér némi járatás, már csak azért is, mert az erősítő oldalon a banándugókat le kellett cseréljem villákra.dixie-chicken írta: ↑2023.02.08., szer. 14:47azért adj neki egy 24 órás újraélesztési folyamatot,akkor is ha jól bejáratott kábel,ami biztos,az biztos alapon...most megyek önkorbácsolni magamat egy pár Mahavishnu Orchestra,Shakti,Shankar, Bebo&Cigala esetleg Stokowski "Rhapsodies" felvételek segitségel...ki kell deritenem milyen gonosz hangszer az a hegedű,egy félvezetősön...![]()
![]()
Én pl. értettem elsőre is... 

- dixie-chicken
- V.I.P.
csak erre reagáltam:zoli73 írta: ↑2023.02.08., szer. 18:17Igen, én is azt gondolom, hogy ráfér némi járatás, már csak azért is, mert az erősítő oldalon a banándugókat le kellett cseréljem villákra.dixie-chicken írta: ↑2023.02.08., szer. 14:47azért adj neki egy 24 órás újraélesztési folyamatot,akkor is ha jól bejáratott kábel,ami biztos,az biztos alapon...most megyek önkorbácsolni magamat egy pár Mahavishnu Orchestra,Shakti,Shankar, Bebo&Cigala esetleg Stokowski "Rhapsodies" felvételek segitségel...ki kell deritenem milyen gonosz hangszer az a hegedű,egy félvezetősön...![]()
![]()
Anélkül, hogy belemennék, ritka az olyan PP csöves gyári erősítő, amin meghallgatható egy közeltéri hegedű felvétel vagy egy ária darab, de mindenképp könnyebb a dolgod ezügyben, mintha valamilyen átlag félvezetős erősítővel próbálnád meg.

Történt egy kis varia a Vdh tápkábelek körül.
Nagyon kicsit rövidek oda, ezért visszatettem a korábbiakat - SOCP 14 - a Quad elé, és az erősítőbe és a dacba dugtam be a Vdh - t.
A végeredmény nagyon hasonló a korábbi felálláshoz képest, de mintha egy hajszálnyit még jobb lenne. Lehet, hogy csak járódnak.
Ha csak az egyik elé kötöm be a Vdh - t, a hatása is kb. feleződik, de így a legjobb, ha mind a kettő előtt az van.
Holnap megfonom, dugózom a másik két kábelt is, és a phono és az LP tápnál próbálom ki. Lesz, ami lesz, lehet, hogy sok lesz.
Izgalmas...
Nagyon kicsit rövidek oda, ezért visszatettem a korábbiakat - SOCP 14 - a Quad elé, és az erősítőbe és a dacba dugtam be a Vdh - t.
A végeredmény nagyon hasonló a korábbi felálláshoz képest, de mintha egy hajszálnyit még jobb lenne. Lehet, hogy csak járódnak.
Ha csak az egyik elé kötöm be a Vdh - t, a hatása is kb. feleződik, de így a legjobb, ha mind a kettő előtt az van.
Holnap megfonom, dugózom a másik két kábelt is, és a phono és az LP tápnál próbálom ki. Lesz, ami lesz, lehet, hogy sok lesz.
Izgalmas...