A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szvsz nem a hangszóró, dobozon való elhelyezkedésén fog múlni a dolog, mivel a tipikus mélyhangszóró pont az, ami nem sugározza (azaz valamelyik irányba nagyobb, másfelé meg kisebb hangnyomást keltve) a mélyhangokat, hanem inkább szórja, minden irányba szinte egyformán.
[/quote]
Biztos volt itt már kérdés nem 1x a topikban,de nem olvastam annyit vissza.
Lefele vagy előre sugárzós az,ami szarabb a szomszéd szempontjából?
Helyszín :
Bp,régi (60 év) környéki társasház,teglafallal,de a belső falak nem túl combosak és hát hangszigetelés,akkoriban nem volt divat.
A léghangok áthallatszódnak (hangosabb beszéd vagy nevetés),a test hangok,ha a gyerek nem bír magával vagy a felső szomszéd nem ismeri a "meg is lehet emelni a széket az arrébb rakáshoz" fogalmat.
Szóval egy lefele mennyire lenne gond az alattam lakónak vajon?
Évekig előre nézőm volt (1x hallottak belőle bámit is,de akkor mondjuk fel is tekertem),de az élet úgy hozta,hogy azok mentek. Most kellene másik,de lett két macsek és ebből kifolyólag merült fel a lefele (bár nem bántanak semmit),meg azért,mert tetszik,hogy ilyen bútor jellege van.
Szerintem a szomszédok jobban tolerálják a szubot ha zenét is hallják hozzá, egy még elfogadható hangerőn. (Néha azért megjáratom.)
A házimozi morgását, zörejeit, puffanást, robbanás meg nem. Én pl. filmet ezért szub nélkül nézek, cserébe még sosem volt gondom ha zenélek.
Szvsz nem a hangszóró, dobozon való elhelyezkedésén fog múlni a dolog, mivel a tipikus mélyhangszóró pont az, ami nem sugározza (azaz valamelyik irányba nagyobb, másfelé meg kisebb hangnyomást keltve) a mélyhangokat, hanem inkább szórja, minden irányba szinte egyformán.
Biztos volt itt már kérdés nem 1x a topikban,de nem olvastam annyit vissza.
Helyszín :
Bp,régi (60 év) környéki társasház,teglafallal,de a belső falak nem túl combosak és hát hangszigetelés,akkoriban nem volt divat.
A léghangok áthallatszódnak (hangosabb beszéd vagy nevetés),a test hangok,ha a gyerek nem bír magával vagy a felső szomszéd nem ismeri a "meg is lehet emelni a széket az arrébb rakáshoz" fogalmat.
Szóval egy lefele mennyire lenne gond az alattam lakónak vajon?
Évekig előre nézőm volt (1x hallottak belőle bámit is,de akkor mondjuk fel is tekertem),de az élet úgy hozta,hogy azok mentek. Most kellene másik,de lett két macsek és ebből kifolyólag merült fel a lefele (bár nem bántanak semmit),meg azért,mert tetszik,hogy ilyen bútor jellege van.
Szerintek a Dynavoice Thunder T12 subhoz M8 menetszáras tüske kell?
Ma vettem elvileg M6-ot, de az vékony bele. De az Extremeaudio-ban sem tudták, hogy M6-ost adtak-e, csak annak tippelték (bontott, használt tüskék). Tolómérő nekem sincs és a boltban sem volt.
Szia!
Igen, sajnos a neve miatt nagyon gyorsan tovább lapoz mindenki. Aki nem, azt meg az ára riasztja el. Nagyon sokat tett azért a Magnat, hogy így tekintsenek rá. Évekkel, évtizedekkel ezelőtt elmentek a low budget kategóriába. Így elég nehéz eladni egy THX szabványos subwoofert, közel félmillió forintért, 1000-1500 euróért. Ezzel nem a terméket akarom minősíteni, mert biztosan jó, benne van a mérnöki munka, az anyag, de, ahogy írták már neked, ez csak egy Magnat.
Input nélkül sem, kábel nélkül sem, az amp felől kikötött kábellel sem. (Egyelőre mezei stereo rca kábel van hozzá, de elvileg készül a stereo vastagabb kábel.) Stereo kábellel szeretném bekötni, nem az LFE-vel, mivel az outputokat is használni akarom, ezért vásároltam ezt.) Elvileg új, audiszalon bemutato darab volt.
A kondik jók, a kapcsolók jók. Kontaktsprayvel befujtva.
Hogy lehetne megoldani a problémát? Esetleg hol és ki tudná megjavítani?
Nagyjából kell tudnod, hogy mit szeretnél. Az ár már behatárolja a lehetőségeket.
Olvass minél több tesztet és menj el szaküzletekbe ahol vannak demo darabok.
A zárt szubokkal nem nyúlsz mellé és a legtöbb helyre elég egy 30 cm-es hangszóróval ellátott doboz is.
200e-400e között már van választék használtan is.
Tisztelt Tagok!
Segítséget kérek tapasztaltabb felhasználóktól.
Denon DRA 800H erősítőhöz kötnék REL T5x subwoofert.
RCA kábellel vagy a mélynyomóhoz adott 'High Level Neutrik Speakon' kábellel érdemesebb összekötni?
Köszönöm!
A REL a Speakont-t ajánlja elsősorban, John Hunter (REL), keress rá sztem.
Én inkább a kisjelű bekötést szoktam javasolni amennyiben van rá mód, józan, logikus mérnöki érvek szólnak emellett.
Ráadásul az erősítők egy része föld-független hangszóró kimenetet használ (az összes szimmetrikus áramköri felépítésű erősítő ilyen, de sok D-osztályú is), ezeket szigorúan tilos bekötni a tipikusan asszimetrikus felépítésű aktív subokba, mert ezekben a negatív jelzésű nagyjelű bemenet földpotenciálon van, így lényegében söntöljük az erősítőnk kimenetét, aminek az eredménye füst, amperszag és sírásrívás lesz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Input nélkül sem, kábel nélkül sem, az amp felől kikötött kábellel sem. (Egyelőre mezei stereo rca kábel van hozzá, de elvileg készül a stereo vastagabb kábel.) Stereo kábellel szeretném bekötni, nem az LFE-vel, mivel az outputokat is használni akarom, ezért vásároltam ezt.) Elvileg új, audiszalon bemutato darab volt.
Sziasztok!
wharfedale sw-12 mélysugárzóm a csatolt videón látható/hallható hibajelenséget produkál.
Előzménye nem volt. Egyik nap még jó volt, másnap bekapcsolva ezt az ütemes pattogást produkálja. nincs rákötve forrás...
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a probléma?
ZIP-be csomagoltam a videót, mert csak így tudom csatolni.
Wharfedale.zip
Ha gondolod keress meg privátban!
Budapesten x kerületben meg tudom nézni az erősítőd!
Segítséget szeretnék kérni egy Rel Tzero mkIII mikrofonos bemérésében. High level összeköttetésben van az erősítővel.
Eddig megtettem 300 km-t a kanapé és a sub közti 2.5m-es úton, de tökéletes eredményt nem kaptam. Van nálam egy Umik-1-es mikrofon, letöltöttem a REW-et, csak kéne valaki, aki ért is ezekhez. Nyilván személyesen lenne a legjobb, de talán távoli belépéssel is megoldható. Ha valaki tanáccsal, segítséggel szolgálna, kérem privát üzenetben tegye. Köszönöm!
Sziasztok!
wharfedale sw-12 mélysugárzóm a csatolt videón látható/hallható hibajelenséget produkál.
Előzménye nem volt. Egyik nap még jó volt, másnap bekapcsolva ezt az ütemes pattogást produkálja. nincs rákötve forrás...
Wharfedale.zip
azt írja, forrás (i.e. erősítő) nincs rákötve szvsz valamelyik/több kondi (minimum) félig megadta magát > ha értesz (nagyjából legalább) hozzá, szedd szét, és lehet, látni is fogod (felpúposodott, be nem nyomható konditető, esetleg mellette már kifolyt elektrolit)
Sziasztok!
Wharfedale.zip