Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1440

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: akvapark »

KopaszKutya írta:
2023.02.18., szomb. 09:03
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Bryston erősítők szimmetrikus bemenetével? Érdemes azt használni a sima RCA helyett vagy csak a stúdiós használat miatt rakták rá? Már mint arra lennék kíváncsi, hogy hangzás terén jelent-e valamilyen előrelépést?
4.jpg
Köszönöm!
Általánosságban: Szimmetrikus bemenetet csak szimmetrikus kimenettel rendelkező eszközről érdemes használni; RCA-szimmetrikus átalakítóknak értelme nincs. Elvész a lényeg. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 198

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Bryston erősítők szimmetrikus bemenetével? Érdemes azt használni a sima RCA helyett vagy csak a stúdiós használat miatt rakták rá? Már mint arra lennék kíváncsi, hogy hangzás terén jelent-e valamilyen előrelépést?
4.jpg
4.jpg (105.82 KiB) Megtekintve 3079 alkalommal
Köszönöm!
Philips CD 820 - Cen.Grand DSDAC 1.0 DE - Bryston 4B-ST - Vandersteen 2CE Signature

Mini PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

Komplett Schmidt Ferenc kábelezés

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3334
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

robcsa írta:
2023.02.17., pén. 22:04
Sziasztok!

Erősítőt keresek, 1,5-2 millió forintig.. Nem akarok egy jó darabig váltani. Szinte mindent hallgatok, várom az ötletek.( Audia Flight, Hegel, Luxman, Naim, Primare)

Köszönöm
Mivel szerintem a KEF-ek analítikus de kissé szárazabb karakteréhez a melegebb tónusú erősök passzolnak inkább, én ezeket hallgatnám meg: McIntosh MA 252, Heed Audio Lagrange, Luxman L-505UX II, Cambridge Edge A.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1021

Hozzászólás Szerző: csövi »

robcsa írta:
2023.02.17., pén. 22:52
trane írta:
2023.02.17., pén. 22:20
robcsa írta:
Sziasztok!

Erősítőt keresek, 1,5-2 millió forintig.. Nem akarok egy jó darabig váltani. Szinte mindent hallgatok, várom az ötletek.( Audia Flight, Hegel, Luxman, Naim, Primare)

Köszönöm
azigen 36_1_11.gif
ha azt is megmondod, milyen zenékhez és milyen rendszerbe, úgy könnyebb lesz segíteni leborulok.gif
Jelenleg egy Cambridge cxa 81/cxn v2 párosom van, Kef r11 lett az új hangfal. Az erősítő cserével kezdeném, olyat keresek ami “végállomás “ lehet.
Nagy térben, ahogyan írtam mindent hallgatok, alapvetően jazz- aksiztikus, rock, igenyes pop, de néha mainstream és klasszikus is.
Haza beszélek... Devialet expert nálam végállomás. Mindent tud amit ma elvár az ember egy erősítőtől sőt , színte minden hangfalhoz illeszthető.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

robcsa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: robcsa »

trane írta:
2023.02.17., pén. 22:20
robcsa írta:
Sziasztok!

Köszönöm
azigen 36_1_11.gif
ha azt is megmondod, milyen zenékhez és milyen rendszerbe, úgy könnyebb lesz segíteni leborulok.gif
Jelenleg egy Cambridge cxa 81/cxn v2 párosom van, Kef r11 lett az új hangfal. Az erősítő cserével kezdeném, olyat keresek ami “végállomás “ lehet.
Nagy térben, ahogyan írtam mindent hallgatok, alapvetően jazz- aksiztikus, rock, igenyes pop, de néha mainstream és klasszikus is.

robcsa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: robcsa »

Sziasztok!

Köszönöm

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

fererencz írta:
2023.02.16., csüt. 08:12
supravox írta:
2023.02.15., szer. 22:02
fülelek írta:
2023.02.15., szer. 21:43
.. De ha már ilyenformán belém kötöttél, hát szabad legyen megjegyeznem, hogy bármilyen minőségi kategóriájú erősítőnél tudok jobb hangminőségűt kínálni, alacsonyabb áron, ez kb. 35 éve így van.

Jaja
Pont erre utaltam.😜
Én ettől kérnék egy jobb hangút, előbbi feltételekkel. :rolleyes:
Screenshot_20230216_080840_com.android.chrome.jpg
Ennél jobb hangút, még sokkal drágábban sem találsz!
A gondolkodás nem megerőltető...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2736

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

alto írta:
2023.02.15., szer. 14:09
fülelek írta:
2023.02.15., szer. 13:21
Szerencsés vagyok, hogy nem kellett ilyesmit rövid ideig sem hallgatnom :D
Odafigyelős zenehallgatásra nem valók ezek az erősítők, meg a többi CA sem, hogy a háttérben szóljon valami, arra talán igen.
Ezek után szerintem tök mindegy, melyik a picit kevésbé rossz a kettő közül.
Ennél olcsóbban is lehet jó hangzású vasat találni -lehet, hogy nem ilyen csicsásat, az igaz...
Szerintem a saját árkategóriájukban (a CXA61 most 350ezer körül kapható), nem olyan rosszak ezek, és még egy viszonylag hallgatható DAC is van bennük. Mostanra ez az ár már csak a közép kategória alja, éppen a belépő szint felett. Nyilván létezik ennél sokkal jobb hang is, de azért mondjál már egy erősítőt 350ezerért, ami ennél szignifikánsabban jobb, én most direkt megnéztem, mit tudnék hasonló áron adni. Például Cyrus One kb. ugyanennyiért gyengébb hang, DAC nincs benne, Denon DRA-800H szintén gyengébb, de legalább van benne DAC és streamer, Marantz NR1200 dettó, NAD C338 dettó. Ami már lényegesen jobb hang, pl. Heed Elixir (600ezer), Advance Paris A10 Classic (700ezer).
@alto:mi a hepciája annak a Cyrus One-nak,a CA-hoz viszonyitva ?...a régi Cyrus One/Two (Two+PSX) ismered ?...azokhoz viszonyitva milyen ?....az új Mission 778X-et forgalmazáttok ?

https://www.mission.co.uk/778x/

köszi..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 912

Hozzászólás Szerző: fererencz »

alto írta:
2023.02.16., csüt. 09:18
Ez nem fair... :D
Pedig direkt nem 30$-os ali/ebay árat hoztam hozzá. :napsut:
Nem szotkam hibázni.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

fererencz írta:
2023.02.16., csüt. 08:12
supravox írta:
fülelek írta:
.. De ha már ilyenformán belém kötöttél, hát szabad legyen megjegyeznem, hogy bármilyen minőségi kategóriájú erősítőnél tudok jobb hangminőségűt kínálni, alacsonyabb áron, ez kb. 35 éve így van.

Jaja
Pont erre utaltam.😜
Ez nem fair... :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

supravox írta:
fülelek írta:

Jaja
Pont erre utaltam.😜
Screenshot_20230216_080840_com.android.chrome.jpg (272.58 KiB) Megtekintve 2928 alkalommal
Nem szotkam hibázni.

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Hozzászólás Szerző: O_S »

fülelek írta:
Tavaly hallottam egy nagykorú Hitachi erősítőt, amiben kiirtották a sok vacak fícsört és egészen jó hangú szerkezet lett belőle.
A nagykorú Hitachi erősítőben most már a hangszóró védelem is működik. ;)

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

fülelek írta:
supravoxnak: nyilván nem.
Jelenleg nincs működő magyar honlapom, itt se hirdetek portékát, csak nagyon ritkán, aki akar, megtalál, akár itthon, akár májusban Münchenben... De ha már ilyenformán belém kötöttél, hát szabad legyen megjegyeznem, hogy bármilyen minőségi kategóriájú erősítőnél tudok jobb hangminőségűt kínálni, alacsonyabb áron, ez kb. 35 éve így van.
De nézzük, mire is gondoltam, ha újról van szó Malac helyett.
Pl Schiit Vidar, Nad C328, Burson, Pro-Ject ezek jóval hallgathatóbb cuccok, persze nem kell egyáltalán egyetérteni, csak leírtam.
Használtan meg sokkal több van. A komplikált erősítő svájcibicskáknak mindig hátránya, hogy túl hosszan megy bennük a jel gyenge minőségű kapcsolaton keresztül (szalagkábelek, hosszú nyomtatott áramköri fóliák, hangszóró kiválasztó kapcsolók, és egyebek), ezek garantáltan sokat rontanak az amúgy ritkán előforduló jó áramkörökön. Tavaly hallottam egy nagykorú Hitachi erősítőt, amiben kiirtották a sok vacak fícsört és egészen jó hangú szerkezet lett belőle.
Forgalmazom a NAD-ot, a Pro-ject-et és a CA is, így részlehajlás nélkül mondhatom, hogy a NAD és Pro-Ject nagyon alap D-osztályos cuccai nem érik el hangban a CA CXA szintjét.
Schiit-et vagy Burson még nem hallottam, így azokról nem tudok nyilatkozni.
BARTIMEX AUDIO Honlap

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2643

Hozzászólás Szerző: supravox »

fülelek írta:

Jaja
Pont erre utaltam.😜
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Hozzászólás Szerző: fülelek »

supravoxnak: nyilván nem.
Jelenleg nincs működő magyar honlapom, itt se hirdetek portékát, csak nagyon ritkán, aki akar, megtalál, akár itthon, akár májusban Münchenben... De ha már ilyenformán belém kötöttél, hát szabad legyen megjegyeznem, hogy bármilyen minőségi kategóriájú erősítőnél tudok jobb hangminőségűt kínálni, alacsonyabb áron, ez kb. 35 éve így van.
De nézzük, mire is gondoltam, ha újról van szó Malac helyett.
Pl Schiit Vidar, Nad C328, Burson, Pro-Ject ezek jóval hallgathatóbb cuccok, persze nem kell egyáltalán egyetérteni, csak leírtam.
Használtan meg sokkal több van. A komplikált erősítő svájcibicskáknak mindig hátránya, hogy túl hosszan megy bennük a jel gyenge minőségű kapcsolaton keresztül (szalagkábelek, hosszú nyomtatott áramköri fóliák, hangszóró kiválasztó kapcsolók, és egyebek), ezek garantáltan sokat rontanak az amúgy ritkán előforduló jó áramkörökön. Tavaly hallottam egy nagykorú Hitachi erősítőt, amiben kiirtották a sok vacak fícsört és egészen jó hangú szerkezet lett belőle.

rooland
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: rooland »

fülelek írta:
Odafigyelős zenehallgatásra nem valók ezek az erősítők, meg a többi CA sem, hogy a háttérben szóljon valami, arra talán igen.
Ennél olcsóbban is lehet jó hangzású vasat találni -lehet, hogy nem ilyen csicsásat, az igaz...
Köszi a véleményt! Tudnál ajánlani pár ennél olcsóbban található, jó hangzású vasat?

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2643

Hozzászólás Szerző: supravox »

alto írta:
2023.02.15., szer. 14:09
fülelek írta:
Szerintem a saját árkategóriájukban (a CXA61 most 350ezer körül kapható), nem olyan rosszak ezek, és még egy viszonylag hallgatható DAC is van bennük. Mostanra ez az ár már csak a közép kategória alja, éppen a belépő szint felett. Nyilván létezik ennél sokkal jobb hang is, de azért mondjál már egy erősítőt 350ezerért, ami ennél szignifikánsabban jobb, én most direkt megnéztem, mit tudnék hasonló áron adni. Például Cyrus One kb. ugyanennyiért gyengébb hang, DAC nincs benne, Denon DRA-800H szintén gyengébb, de legalább van benne DAC és streamer, Marantz NR1200 dettó, NAD C338 dettó. Ami már lényegesen jobb hang, pl. Heed Elixir (600ezer), Advance Paris A10 Classic (700ezer).
Nyílván tudjuk,hogy Zoli a saját dolgaira gondolt.
Önzetlenül 36_1_5.gif
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: marconi »

croaticus írta:
2023.02.15., szer. 10:18
Kedves Fórumozók!

Az alábbi problémában szeretném a segítségeteket kérni. A jobb hangfalam mély hangjai egyik pillanatról a másikra elkezdtek torzan recsegni. Kábel és hangfalcsere után kiderült, hogy nem velük, hanem a Denon erősítő jobb kimenetével lesz a gond. Néhány nappal később próbaképp bekötöttem egy régi Sony erősítőmet, pár perc zenehallgatást után hasonló dolog történt, ugyanúgy a jobb hangfalkimenet ment tönkre, viszont teljesen elhallgatott a hang, mindenféle torzulás nélkül. A Sony erősítőn van B kimenet is, de egyelőre nem kísérleteztem vele.

A rendszer: Lenovo laptop (foobar2000) > USB > Topping E30 DAC > Denon PMA-520 (dragonweed mod) / Sony STR D365 erősítő > Celestion F10 hangfal

Találkozott már valaki hasonlóval? Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:
croaticus
Simán lehet hogy a hangfalad mélyének a tekercse zárlatos lett vagy a hangváltóban lett gond, azt érdemes lenne megvizsgáltatni, addig ne kösd be mert kárt tehet az eríősítőben. Hogy lokalizáld a hibát, a jó hangfaladat azért próbáld ki mindkét erősítő mindkét oldalán.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

fülelek írta:
BARTIMEX AUDIO Honlap

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

fülelek írta:
Ha rövid ideig sem hallottad, honnan ez a vélemény? Ilyen esetekben hatásos lehet a készülék(ek) letakarása, ne is tudjuk, mi szól. :rolleyes:
Utolsó mondat igaz lehet persze.
Nem szotkam hibázni.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1117

Hozzászólás Szerző: denesdr »

croaticus írta:
2023.02.15., szer. 10:57
Igen, ugyanez lemezjátszóról és közvetlen laptop jack/RCA kábelről is (recsegő mélyek a Denonból, síri csend a Sonyból).
Elég gyanús, hogy egymás után mindkét erősítő ugyanazon oldalával lett valami. Én első körben megnézetném a hangfalakat, nem ott szállt-e el valami, ami az erősítőknél ezt a hibajelenséget okozza/okozta.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Hozzászólás Szerző: fülelek »

rooland
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: rooland »

Sziasztok!
Volt esetleg valakinek szerencséje hallani a Cambridge Audio CXA60 és CXA80 erősítőket? Különbséget lehet tenni a hangjukban? Ha igen, melyik hogyan jellemezhető?

croaticus
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: croaticus »

denesdr írta:
2023.02.15., szer. 10:34
croaticus írta:
Az alábbi problémában szeretném a segítségeteket kérni. A jobb hangfalam mély hangjai egyik pillanatról a másikra elkezdtek torzan recsegni. Kábel és hangfalcsere után kiderült, hogy nem velük, hanem a Denon erősítő jobb kimenetével lesz a gond. Néhány nappal később próbaképp bekötöttem egy régi Sony erősítőmet, pár perc zenehallgatást után hasonló dolog történt, ugyanúgy a jobb hangfalkimenet ment tönkre, viszont teljesen elhallgatott a hang, mindenféle torzulás nélkül. A Sony erősítőn van B kimenet is, de egyelőre nem kísérleteztem vele.
Próbáltad más forrásról esetleg az E30-on kívül?
A hangfalakat is érdemes lenne megvizsgálni, bemérni.
Igen, ugyanez lemezjátszóról és közvetlen laptop jack/RCA kábelről is (recsegő mélyek a Denonból, síri csend a Sonyból).

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1117

Hozzászólás Szerző: denesdr »

croaticus írta:
Próbáltad más forrásról esetleg az E30-on kívül?
A hangfalakat is érdemes lenne megvizsgálni, bemérni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”