Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2939
Kapcsolat:

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

zoli73 írta:
2023.02.13., hétf. 14:48
Rock60 írta:
2023.02.13., hétf. 13:21
Az olcső integráltaknak jellemzően nagyon gyenge a beépített phono-juk.
Ha valaki szerint a ProJect annál is gyengébb, lelke rajta, biztosan megalapozott a véleménye, én valóban nem ismerem.
Minden esetre, bármit veszel, úgy próbáld letárgyalni, hogy letét ellenében elhozhasd, hogy ki tudd próbálni a rendszeredben.
Ha már a ProJect - et nevesíthettük, említsük meg talán a Clearaudio "olcsóbb "phonoit is, amit véletlenűl sem vegyél. Neves cég testetlen, vékony, ványadt hangú terméke.
Ellenpéldaként álljon itt sokak kedvence, az ARC kapcsoláson alapuló Palotás - phono, ami árkategóriáját tekintve lehet hogy több, mint amit most szánsz rá, de az már hosszabb távú befektetés, nagyon komoly rendszereket is kiszolgál.
A "Palotás" phono tényleg egy nagyon szuper, kiforrott, megbízható készülék!
Diy mivolta miatt a hangminősége az árán messze túlmutat, rajta túllépni csak eléggé zsebbe nyúlva lehet.
Persz én eléggé elfogult vagyok vele, mert már vagy 10 éve egy ilyet használok, és a készítőjével is jó baratságban vagyok.
Tehát nekem nem kell hinni. ;peace;
Ez melyik ARC? SP10?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3424

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2023.02.13., hétf. 13:21
Ha valaki szerint a ProJect annál is gyengébb, lelke rajta, biztosan megalapozott a véleménye, én valóban nem ismerem.
Minden esetre, bármit veszel, úgy próbáld letárgyalni, hogy letét ellenében elhozhasd, hogy ki tudd próbálni a rendszeredben.
Ha már a ProJect - et nevesíthettük, említsük meg talán a Clearaudio "olcsóbb "phonoit is, amit véletlenűl sem vegyél. Neves cég testetlen, vékony, ványadt hangú terméke.
Ellenpéldaként álljon itt sokak kedvence, az ARC kapcsoláson alapuló Palotás - phono, ami árkategóriáját tekintve lehet hogy több, mint amit most szánsz rá, de az már hosszabb távú befektetés, nagyon komoly rendszereket is kiszolgál.
A "Palotás" phono tényleg egy nagyon szuper, kiforrott, megbízható készülék!
Diy mivolta miatt a hangminősége az árán messze túlmutat, rajta túllépni csak eléggé zsebbe nyúlva lehet.
Persz én eléggé elfogult vagyok vele, mert már vagy 10 éve egy ilyet használok, és a készítőjével is jó baratságban vagyok.
Tehát nekem nem kell hinni. ;peace;
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1545

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Na, igen. Én ezt az utat választanám. Aztán később még mindig lehet kisérletezni, de ez egy nagyon jó alap lenne, szerintem is.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2873

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
2023.02.13., hétf. 13:57
Rengeteg a változó, a készülékek egymásra hatása más és más, az izléskülönbségről ne is beszéljünk. Ritkán jön be az, hogy ami egyikünknek bevállt, tetszen más rendszerben is...
Érdemes keresni a közös nevezőt. Ha többen mondják valamiről, hogy jó, akkor sanszos, hogy az.
Ha én most keresnék phono-t, és elég lenne az MM, biztosan beneveznék egy Palotásra. Tulajdonképpen onnan építkeznék tovább.
Ha viszont erősítő oldalról közelítjük meg a kérdést, én beruháznék valamelyik Trane által belinkelt Rotel elő-végfokra.
Az előfokban vélhetően jóval combosabb phono van - ráadásul MC-t is fogad - mint a kis integráltban. A végfok meg szintén más kategória.
Két legyet üthetnél egycsapásra, az integráltat meg nem feladat eladni.
én a nemes egyszerűség hive vagyok ;) ...volt szerencsém egy jó pár kikiabált phonohoz,gyárihoz,DIY kivitelezett,eszmeien szépen megépitett,2 dobozos Pass X-Onokhoz,amelyekhez viszonyitva egy Quad 34 phono része,kb 5x4cm nyákon felüdülés volt... ;)...
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Rengeteg a változó, a készülékek egymásra hatása más és más, az izléskülönbségről ne is beszéljünk. Ritkán jön be az, hogy ami egyikünknek bevállt, tetszen más rendszerben is...
Érdemes keresni a közös nevezőt. Ha többen mondják valamiről, hogy jó, akkor sanszos, hogy az.
Ha én most keresnék phono-t, és elég lenne az MM, biztosan beneveznék egy Palotásra. Tulajdonképpen onnan építkeznék tovább.
Ha viszont erősítő oldalról közelítjük meg a kérdést, én beruháznék valamelyik Trane által belinkelt Rotel elő-végfokra.
Az előfokban vélhetően jóval combosabb phono van - ráadásul MC-t is fogad - mint a kis integráltban. A végfok meg szintén más kategória.
Két legyet üthetnél egycsapásra, az integráltat meg nem feladat eladni.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Lajos1966 írta:
2023.02.13., hétf. 12:47
dixie-chicken írta:
2023.02.13., hétf. 11:29
Rock60 írta:
2023.02.13., hétf. 11:00
Trane, az előzővel - ProJect - nem értek egyet, de ez a Rotel trio valóban nagyon jó vétel, az egy jó hangú cucc, még többért is.
ezt irtad,lentebb:
Van most az AVX - en egy ProJect 60 körül, az még jó kompromisszum lehet, de én nem ismerem egyáltalán, talán van itt, aki képben van róla.
akkor mi alapján nem értesz egyet? :D ..csak azért mert a Rotelnek van egy beépitett phonója,a Pro-Ject meg szeparált,és van rajta egy pár nyomogatni való gomb?..ne vegy senki sem magára a vizes inget,de sajnos,a mai modern phonók többségét-tisztelet a kivételnek,a felhasználók egy része,szivesebben látná a kukában,mint a rendszerében... :smile30:
Pedig ezen a ProJect-en elgondolkodtam.
Ezek szerint zsákutca lenne?
nem tudom megmondani hogy az vagy sem,a saját rendszeredben kéne kiprobálnod,hogy segit-e vagy sem,előrelépés vagy sem...ami nekem volt a régi tube-box,még nagyon régen,egy fikarcnyival sem volt jobb mint akkor egy Musical Fidelity A3.2-es beépitett phonója...nem vagyok hive a szeparált phonóknak,de tény hogy nemrég nagyon jó cimbim egy komplett rendszerfejleszést végzett,senkit,semmit nem kérdezett,besétált az üzletbe,és vásárolt egy TubeBox S2-est..mikor rákérdeztem,mi alapján döntött,azt mondta,jól néz ki,és szépen világit a sötétben a Mystere IA11 társaságában :D ...az igaz hogy van egy combosabb hangú lemezjátszó is a rendszerben,de a vaktyúk is talál(t) szöget,mert egész jól elvan egy Benz H-val,elég nagy lemezgyűjteménye van,főleg jazz...lehet sokszor,a sok bába között,elvész a gyerek...ha rákérdeztem volna itt,mégis milyen phonót vegyen kb 150-200.000forintért,az eltelt kb 1,5 hónap alatt sem született volna konszenzus,annak ellenére,hogy mindenki jót akar másnak..

36_1_11.gif
Csatolmányok
mystere ia11.JPG
mystere ia11.JPG (162.87 KiB) Megtekintve 1990 alkalommal
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Lajos1966 írta:
2023.02.13., hétf. 13:14
Amikor vettem a lejátszót,egy Shure M75 ED type2 hangszedő volt benne.
Igazából meg sem hallgattam,mert rögtön cseréltem az AT-re.Igaz,hogy az eladó is azt mondta,hogy a tű már szerinte nem az igazi.
Érdemes lenne egy kört futni vele?
Fogalmam sincs,hogy milyen cseretű illik bele.
Mindenképpen érdemes venni bele új tűt és ha nem tetszik, akkor megveszem tőled. ;) De amúgy is szívesen segítek benne... Mármint a beszerzésben.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lajos1966 írta:
2023.02.13., hétf. 12:47
A DS nem olyan rossz amúgy, és egész jó a RIAA válasz is, és nincs különösebben semmi gond a hangjával sem (kicsit sterilnek mondanám). Nagy előny, hogy sok beállítási lehetőség van rajta. Viszont a gyári fali táppal nem tudom milyen, mert annak idején ki sem csomagoltam, azonnal kapott rendeset. Így viszont már más az összeg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2023.02.13., hétf. 13:28-kor.

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

dixie-chicken írta:
2023.02.13., hétf. 12:01
Voyager írta:
2023.02.13., hétf. 11:43
Lajos1966 írta:
2023.02.13., hétf. 10:39
Leginkább hangszedő vagy külső phono, amire gondoltam,hogy segíthetne.
Próbálj ki más hangszedőket szerintem... ;)
sztem is ezt az irányt kéne inkább feszegetni...a Thorens nyilt,eleven hangja,megvan fejelve egy AT-vel,amelynek a hangkarektere hasonló..mondjuk a B&W sem "ártalan barika" ilyen szinten ;) ..vlmilyen melegebb hangú hangszedőt kéne nézni...

U.I:esetleg egy kis lemezalátét játék is segithet...gumi+parafa keverék,achromat...
Amikor vettem a lejátszót,egy Shure M75 ED type2 hangszedő volt benne.
Igazából meg sem hallgattam,mert rögtön cseréltem az AT-re.Igaz,hogy az eladó is azt mondta,hogy a tű már szerinte nem az igazi.
Érdemes lenne egy kört futni vele?
Fogalmam sincs,hogy milyen cseretű illik bele.

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

dixie-chicken írta:
2023.02.13., hétf. 11:29
Rock60 írta:
Trane, az előzővel - ProJect - nem értek egyet, de ez a Rotel trio valóban nagyon jó vétel, az egy jó hangú cucc, még többért is.
ezt irtad,lentebb:
Van most az AVX - en egy ProJect 60 körül, az még jó kompromisszum lehet, de én nem ismerem egyáltalán, talán van itt, aki képben van róla.
akkor mi alapján nem értesz egyet? :D ..csak azért mert a Rotelnek van egy beépitett phonója,a Pro-Ject meg szeparált,és van rajta egy pár nyomogatni való gomb?..ne vegy senki sem magára a vizes inget,de sajnos,a mai modern phonók többségét-tisztelet a kivételnek,a felhasználók egy része,szivesebben látná a kukában,mint a rendszerében... :smile30:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2023.02.13., hétf. 11:43
Lajos1966 írta:
sztem is ezt az irányt kéne inkább feszegetni...a Thorens nyilt,eleven hangja,megvan fejelve egy AT-vel,amelynek a hangkarektere hasonló..mondjuk a B&W sem "ártalan barika" ilyen szinten ;) ..vlmilyen melegebb hangú hangszedőt kéne nézni...

U.I:esetleg egy kis lemezalátét játék is segithet...gumi+parafa keverék,achromat...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lajos1966 írta:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
ezt irtad,lentebb:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Tudom,hogy az erősítő nem egy csúcsgép,de alapvetően kedvelem a hangját,mert cd-vel,streamerrel nekem megfelel.
A lemezjátszó hanggal nem vagyok teljesen kibékülve,mert mélyhiányos jelen felállásban az én fülemnek.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

És még meg is maradna a megszeretett Rotel hang.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Mivel a költségvetési lehetőség az egyik legfontosabb tényező, nem egyszerű tanácsot adni. Azt kérdezted, hogy mennyt kellene áldozni rá, de azt nem tudjuk, mennyi rá a kereted ?
Trane meglátása jó, szerintem is az erősítőd talán a legszűkebb keresztmetszet.
Én annyiban látom másképpen, hogy a valamivel komolyabb erősítőnek is megkérdőjelezhető a beépített phono-ja.
Most használt árakról beszélek. A közelmúltban nálam járt 350 és 550 ezres erősítő phono-ját is agyonverte - különböző mértékben - a most is használt kb. 170 ezres Bel Canto phono. A 750 ezres gép phono-ja volt kb. hozzá mérhető.
A mostani erősítőd hangját egy 30-40 ezres phono is előrébb lendítené, az biztos.
Ha lehetőséged van rá szerintem egy százast áldozni kellene rá, az később egy kategóriával jobb erősítőt is kiszolgálna. Ráadásul akkor már phono nélküli erősítők is szóba jöhetnek.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2023.02.13., hétf. 08:14
bár ez lemezjátszós topic, azt is látom, mit kérdeztél és eddig milyen válaszokat kaptál :rolleyes: - de szvsz a macska az erősítődben van elásva> én tuttira azt cserélném egy (nyilván fonós) 'komolyabb'ra, a többi csupán oldalralépés
Igen, sajnos ez nem ide való téma már. Egyébként ezzel nem is lehet vitázni, mert egy jó, dedikált fonó lendíthet a hangon. Ha pedig az egész vonal szintet cseréli, akkor már más a gyerek fekvése.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Ja, jut eszembe... Shelter 201 még tetszeni fog szerintem.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lajos1966 írta:
2023.02.13., hétf. 00:21
A zenei repertoár széles.Rock,kemény rock,metál,blues,jazz,klasszikus,népzene,disco.Tuc-tuc,rap és elektronikus kivételével mindenevő vagyok.
A hangsugárzó B&W 603 s2 (még szerencsére a régi).
A hangfalkábel Crystal Copper Cu.
A hangszedő jelenleg AT 440MLa,kicsit magasba húz tőle szerintem a hang,bár elméletileg még megfelel a karhoz (TP16 mk1).
Szia Lajos!
Ritkán jársz erre.... :rolleyes:
Igaz, a témát nem itt kellene kibontani, de próbálj ki a karban például egy Nagaoka MP110-et, mielőtt a teljes rendszered árát elköltöd fonó elektronikára, hogy valóban jobb hang legyen.

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rock60 írta:
2023.02.12., vas. 23:22
Megkérdezhetem, milyen zenéket hallgatsz, milyen hangszedővel és hangsugárzóval ?
A zenei repertoár széles.Rock,kemény rock,metál,blues,jazz,klasszikus,népzene,disco.Tuc-tuc,rap és elektronikus kivételével mindenevő vagyok.
A hangsugárzó B&W 603 s2 (még szerencsére a régi).
A hangfalkábel Crystal Copper Cu.
A hangszedő jelenleg AT 440MLa,kicsit magasba húz tőle szerintem a hang,bár elméletileg még megfelel a karhoz (TP16 mk1).

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Megkérdezhetem, milyen zenéket hallgatsz, milyen hangszedővel és hangsugárzóval ?

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Egy kérdés a hozzáértők felé.
Van nekem egy Thorens TD 145-ös lemezjátszóm,ami egy Rotel Ra-02_es erősítőhöz csatlakozik.
A Rotelnek van beépített phonoja,azt használom.Viszont kíváncsi lennék rá,hogy egy külső phono tud-e még hozzátenni pluszban a hangzáshoz (gondolom igen)?
Meddig érdemes elmenni pénzben,ami még hallható javulást eredményez?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2939
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Rock60 írta:
2023.02.12., vas. 17:42
Na tessék ! És már szól is ?
Szólni eddig is szólt. A saját fonómmal
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”