Ez melyik ARC? SP10?zoli73 írta: ↑2023.02.13., hétf. 14:48A "Palotás" phono tényleg egy nagyon szuper, kiforrott, megbízható készülék!Rock60 írta: ↑2023.02.13., hétf. 13:21Az olcső integráltaknak jellemzően nagyon gyenge a beépített phono-juk.
Ha valaki szerint a ProJect annál is gyengébb, lelke rajta, biztosan megalapozott a véleménye, én valóban nem ismerem.
Minden esetre, bármit veszel, úgy próbáld letárgyalni, hogy letét ellenében elhozhasd, hogy ki tudd próbálni a rendszeredben.
Ha már a ProJect - et nevesíthettük, említsük meg talán a Clearaudio "olcsóbb "phonoit is, amit véletlenűl sem vegyél. Neves cég testetlen, vékony, ványadt hangú terméke.
Ellenpéldaként álljon itt sokak kedvence, az ARC kapcsoláson alapuló Palotás - phono, ami árkategóriáját tekintve lehet hogy több, mint amit most szánsz rá, de az már hosszabb távú befektetés, nagyon komoly rendszereket is kiszolgál.
Diy mivolta miatt a hangminősége az árán messze túlmutat, rajta túllépni csak eléggé zsebbe nyúlva lehet.
Persz én eléggé elfogult vagyok vele, mert már vagy 10 éve egy ilyet használok, és a készítőjével is jó baratságban vagyok.
Tehát nekem nem kell hinni.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Re: Lemezjátszó
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Diy mivolta miatt a hangminősége az árán messze túlmutat, rajta túllépni csak eléggé zsebbe nyúlva lehet.
Persz én eléggé elfogult vagyok vele, mert már vagy 10 éve egy ilyet használok, és a készítőjével is jó baratságban vagyok.
Tehát nekem nem kell hinni.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3424
A "Palotás" phono tényleg egy nagyon szuper, kiforrott, megbízható készülék!Rock60 írta: ↑2023.02.13., hétf. 13:21Az olcső integráltaknak jellemzően nagyon gyenge a beépített phono-juk.
Ha valaki szerint a ProJect annál is gyengébb, lelke rajta, biztosan megalapozott a véleménye, én valóban nem ismerem.
Minden esetre, bármit veszel, úgy próbáld letárgyalni, hogy letét ellenében elhozhasd, hogy ki tudd próbálni a rendszeredben.
Ha már a ProJect - et nevesíthettük, említsük meg talán a Clearaudio "olcsóbb "phonoit is, amit véletlenűl sem vegyél. Neves cég testetlen, vékony, ványadt hangú terméke.
Ellenpéldaként álljon itt sokak kedvence, az ARC kapcsoláson alapuló Palotás - phono, ami árkategóriáját tekintve lehet hogy több, mint amit most szánsz rá, de az már hosszabb távú befektetés, nagyon komoly rendszereket is kiszolgál.
Tehát nekem nem kell hinni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Na, igen. Én ezt az utat választanám. Aztán később még mindig lehet kisérletezni, de ez egy nagyon jó alap lenne, szerintem is.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2873
én a nemes egyszerűség hive vagyokRock60 írta: ↑2023.02.13., hétf. 13:57Rengeteg a változó, a készülékek egymásra hatása más és más, az izléskülönbségről ne is beszéljünk. Ritkán jön be az, hogy ami egyikünknek bevállt, tetszen más rendszerben is...
Érdemes keresni a közös nevezőt. Ha többen mondják valamiről, hogy jó, akkor sanszos, hogy az.
Ha én most keresnék phono-t, és elég lenne az MM, biztosan beneveznék egy Palotásra. Tulajdonképpen onnan építkeznék tovább.
Ha viszont erősítő oldalról közelítjük meg a kérdést, én beruháznék valamelyik Trane által belinkelt Rotel elő-végfokra.
Az előfokban vélhetően jóval combosabb phono van - ráadásul MC-t is fogad - mint a kis integráltban. A végfok meg szintén más kategória.
Két legyet üthetnél egycsapásra, az integráltat meg nem feladat eladni.
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Rengeteg a változó, a készülékek egymásra hatása más és más, az izléskülönbségről ne is beszéljünk. Ritkán jön be az, hogy ami egyikünknek bevállt, tetszen más rendszerben is...
Érdemes keresni a közös nevezőt. Ha többen mondják valamiről, hogy jó, akkor sanszos, hogy az.
Ha én most keresnék phono-t, és elég lenne az MM, biztosan beneveznék egy Palotásra. Tulajdonképpen onnan építkeznék tovább.
Ha viszont erősítő oldalról közelítjük meg a kérdést, én beruháznék valamelyik Trane által belinkelt Rotel elő-végfokra.
Az előfokban vélhetően jóval combosabb phono van - ráadásul MC-t is fogad - mint a kis integráltban. A végfok meg szintén más kategória.
- dixie-chicken
- V.I.P.

nem tudom megmondani hogy az vagy sem,a saját rendszeredben kéne kiprobálnod,hogy segit-e vagy sem,előrelépés vagy sem...ami nekem volt a régi tube-box,még nagyon régen,egy fikarcnyival sem volt jobb mint akkor egy Musical Fidelity A3.2-es beépitett phonója...nem vagyok hive a szeparált phonóknak,de tény hogy nemrég nagyon jó cimbim egy komplett rendszerfejleszést végzett,senkit,semmit nem kérdezett,besétált az üzletbe,és vásárolt egy TubeBox S2-est..mikor rákérdeztem,mi alapján döntött,azt mondta,jól néz ki,és szépen világit a sötétben a Mystere IA11 társaságábanLajos1966 írta: ↑2023.02.13., hétf. 12:47Pedig ezen a ProJect-en elgondolkodtam.dixie-chicken írta: ↑2023.02.13., hétf. 11:29ezt irtad,lentebb:
akkor mi alapján nem értesz egyet?Van most az AVX - en egy ProJect 60 körül, az még jó kompromisszum lehet, de én nem ismerem egyáltalán, talán van itt, aki képben van róla...csak azért mert a Rotelnek van egy beépitett phonója,a Pro-Ject meg szeparált,és van rajta egy pár nyomogatni való gomb?..ne vegy senki sem magára a vizes inget,de sajnos,a mai modern phonók többségét-tisztelet a kivételnek,a felhasználók egy része,szivesebben látná a kukában,mint a rendszerében...
![]()
Ezek szerint zsákutca lenne?

- Csatolmányok
-
- mystere ia11.JPG (162.87 KiB) Megtekintve 1990 alkalommal
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
Mindenképpen érdemes venni bele új tűt és ha nem tetszik, akkor megveszem tőled.Lajos1966 írta: ↑2023.02.13., hétf. 13:14Amikor vettem a lejátszót,egy Shure M75 ED type2 hangszedő volt benne.
Igazából meg sem hallgattam,mert rögtön cseréltem az AT-re.Igaz,hogy az eladó is azt mondta,hogy a tű már szerinte nem az igazi.
Érdemes lenne egy kört futni vele?
Fogalmam sincs,hogy milyen cseretű illik bele.
Az olcső integráltaknak jellemzően nagyon gyenge a beépített phono-juk.
- Voyager
- V.I.P.

A DS nem olyan rossz amúgy, és egész jó a RIAA válasz is, és nincs különösebben semmi gond a hangjával sem (kicsit sterilnek mondanám). Nagy előny, hogy sok beállítási lehetőség van rajta. Viszont a gyári fali táppal nem tudom milyen, mert annak idején ki sem csomagoltam, azonnal kapott rendeset. Így viszont már más az összeg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2023.02.13., hétf. 13:28-kor.
Amikor vettem a lejátszót,egy Shure M75 ED type2 hangszedő volt benne.dixie-chicken írta: ↑2023.02.13., hétf. 12:01sztem is ezt az irányt kéne inkább feszegetni...a Thorens nyilt,eleven hangja,megvan fejelve egy AT-vel,amelynek a hangkarektere hasonló..mondjuk a B&W sem "ártalan barika" ilyen szinten..vlmilyen melegebb hangú hangszedőt kéne nézni...
U.I:esetleg egy kis lemezalátét játék is segithet...gumi+parafa keverék,achromat...
Igazából meg sem hallgattam,mert rögtön cseréltem az AT-re.Igaz,hogy az eladó is azt mondta,hogy a tű már szerinte nem az igazi.
Érdemes lenne egy kört futni vele?
Fogalmam sincs,hogy milyen cseretű illik bele.
Pedig ezen a ProJect-en elgondolkodtam.dixie-chicken írta: ↑2023.02.13., hétf. 11:29ezt irtad,lentebb:
akkor mi alapján nem értesz egyet?Van most az AVX - en egy ProJect 60 körül, az még jó kompromisszum lehet, de én nem ismerem egyáltalán, talán van itt, aki képben van róla...csak azért mert a Rotelnek van egy beépitett phonója,a Pro-Ject meg szeparált,és van rajta egy pár nyomogatni való gomb?..ne vegy senki sem magára a vizes inget,de sajnos,a mai modern phonók többségét-tisztelet a kivételnek,a felhasználók egy része,szivesebben látná a kukában,mint a rendszerében...
![]()
Ezek szerint zsákutca lenne?
- dixie-chicken
- V.I.P.

sztem is ezt az irányt kéne inkább feszegetni...a Thorens nyilt,eleven hangja,megvan fejelve egy AT-vel,amelynek a hangkarektere hasonló..mondjuk a B&W sem "ártalan barika" ilyen szinten
U.I:esetleg egy kis lemezalátét játék is segithet...gumi+parafa keverék,achromat...
- dixie-chicken
- V.I.P.

ezt irtad,lentebb:
akkor mi alapján nem értesz egyet?Van most az AVX - en egy ProJect 60 körül, az még jó kompromisszum lehet, de én nem ismerem egyáltalán, talán van itt, aki képben van róla.
Trane, az előzővel - ProJect - nem értek egyet, de ez a Rotel trio valóban nagyon jó vétel, az egy jó hangú cucc, még többért is.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Tudom,hogy az erősítő nem egy csúcsgép,de alapvetően kedvelem a hangját,mert cd-vel,streamerrel nekem megfelel.
A lemezjátszó hanggal nem vagyok teljesen kibékülve,mert mélyhiányos jelen felállásban az én fülemnek.
Leginkább hangszedő vagy külső phono, amire gondoltam,hogy segíthetne.
Tudom,hogy az erősítő nem egy csúcsgép,de alapvetően kedvelem a hangját,mert cd-vel,streamerrel nekem megfelel.
A lemezjátszó hanggal nem vagyok teljesen kibékülve,mert mélyhiányos jelen felállásban az én fülemnek.
Leginkább hangszedő vagy külső phono, amire gondoltam,hogy segíthetne.
- Voyager
- V.I.P.

És még meg is maradna a megszeretett Rotel hang.
Mivel a költségvetési lehetőség az egyik legfontosabb tényező, nem egyszerű tanácsot adni. Azt kérdezted, hogy mennyt kellene áldozni rá, de azt nem tudjuk, mennyi rá a kereted ?
Trane meglátása jó, szerintem is az erősítőd talán a legszűkebb keresztmetszet.
Én annyiban látom másképpen, hogy a valamivel komolyabb erősítőnek is megkérdőjelezhető a beépített phono-ja.
Most használt árakról beszélek. A közelmúltban nálam járt 350 és 550 ezres erősítő phono-ját is agyonverte - különböző mértékben - a most is használt kb. 170 ezres Bel Canto phono. A 750 ezres gép phono-ja volt kb. hozzá mérhető.
A mostani erősítőd hangját egy 30-40 ezres phono is előrébb lendítené, az biztos.
Ha lehetőséged van rá szerintem egy százast áldozni kellene rá, az később egy kategóriával jobb erősítőt is kiszolgálna. Ráadásul akkor már phono nélküli erősítők is szóba jöhetnek.
Van most az AVX - en egy ProJect 60 körül, az még jó kompromisszum lehet, de én nem ismerem egyáltalán, talán van itt, aki képben van róla.
Trane meglátása jó, szerintem is az erősítőd talán a legszűkebb keresztmetszet.
Én annyiban látom másképpen, hogy a valamivel komolyabb erősítőnek is megkérdőjelezhető a beépített phono-ja.
Most használt árakról beszélek. A közelmúltban nálam járt 350 és 550 ezres erősítő phono-ját is agyonverte - különböző mértékben - a most is használt kb. 170 ezres Bel Canto phono. A 750 ezres gép phono-ja volt kb. hozzá mérhető.
A mostani erősítőd hangját egy 30-40 ezres phono is előrébb lendítené, az biztos.
Ha lehetőséged van rá szerintem egy százast áldozni kellene rá, az később egy kategóriával jobb erősítőt is kiszolgálna. Ráadásul akkor már phono nélküli erősítők is szóba jöhetnek.
Van most az AVX - en egy ProJect 60 körül, az még jó kompromisszum lehet, de én nem ismerem egyáltalán, talán van itt, aki képben van róla.
- Voyager
- V.I.P.

Igen, sajnos ez nem ide való téma már. Egyébként ezzel nem is lehet vitázni, mert egy jó, dedikált fonó lendíthet a hangon. Ha pedig az egész vonal szintet cseréli, akkor már más a gyerek fekvése.
- Voyager
- V.I.P.

Ja, jut eszembe... Shelter 201 még tetszeni fog szerintem.
- Voyager
- V.I.P.

Szia Lajos!Lajos1966 írta: ↑2023.02.13., hétf. 00:21A zenei repertoár széles.Rock,kemény rock,metál,blues,jazz,klasszikus,népzene,disco.Tuc-tuc,rap és elektronikus kivételével mindenevő vagyok.
A hangsugárzó B&W 603 s2 (még szerencsére a régi).
A hangfalkábel Crystal Copper Cu.
A hangszedő jelenleg AT 440MLa,kicsit magasba húz tőle szerintem a hang,bár elméletileg még megfelel a karhoz (TP16 mk1).
Ritkán jársz erre....
Igaz, a témát nem itt kellene kibontani, de próbálj ki a karban például egy Nagaoka MP110-et, mielőtt a teljes rendszered árát elköltöd fonó elektronikára, hogy valóban jobb hang legyen.
A zenei repertoár széles.Rock,kemény rock,metál,blues,jazz,klasszikus,népzene,disco.Tuc-tuc,rap és elektronikus kivételével mindenevő vagyok.
A hangsugárzó B&W 603 s2 (még szerencsére a régi).
A hangfalkábel Crystal Copper Cu.
A hangszedő jelenleg AT 440MLa,kicsit magasba húz tőle szerintem a hang,bár elméletileg még megfelel a karhoz (TP16 mk1).
Megkérdezhetem, milyen zenéket hallgatsz, milyen hangszedővel és hangsugárzóval ?
Egy kérdés a hozzáértők felé.
Van nekem egy Thorens TD 145-ös lemezjátszóm,ami egy Rotel Ra-02_es erősítőhöz csatlakozik.
A Rotelnek van beépített phonoja,azt használom.Viszont kíváncsi lennék rá,hogy egy külső phono tud-e még hozzátenni pluszban a hangzáshoz (gondolom igen)?
Meddig érdemes elmenni pénzben,ami még hallható javulást eredményez?
Van nekem egy Thorens TD 145-ös lemezjátszóm,ami egy Rotel Ra-02_es erősítőhöz csatlakozik.
A Rotelnek van beépített phonoja,azt használom.Viszont kíváncsi lennék rá,hogy egy külső phono tud-e még hozzátenni pluszban a hangzáshoz (gondolom igen)?
Meddig érdemes elmenni pénzben,ami még hallható javulást eredményez?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Szólni eddig is szólt. A saját fonómmal
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek