venomer írta: ↑2023.02.11., szomb. 06:23
-CB- írta: ↑2023.02.10., pén. 14:44
Mik a gondolatok?
-Iszom egy sört.
-Nem veszek Sonyt. Már tv ben is szar.
Vannak érdemes nagyvasai a Sony-nak, de alapjáraton számomra sem vonzó. Mi a baj a tévéikkel?
Ha valaki, akkor én valóban Sony bolond voltam, hosszú éveket, sőt inkább évtizedeket fecséreltem a márkára. Aztán saját káromon, keserű szájízzel kellett belátnom, hogy az élet igazából a Sony-n túl van.
Valóban példás kiviteli minőségben, jobbára tetszetősen megépítettek, ebből a felhasználó arra következtet, hogy a hangminőség is ugyanezt a minőséget hozza. Sajnos az esetek túlnyomó részében nem.
Sajnos a Sony készülékeknek van egy jellegzetes hangjuk, ami köszönö viszonyban sincs a természetes, életszerű megszólalással. Az a tipikus, rossz értelemben vett "hifis" hang, egyik barátom egyszerűen úgy jellemzi "iSzONY. Igen voltak azért a Sony-nak is kiemelkedő készülékei(pl. SCD-1), de csak egy maroknyi, és szó szerint high-end áron, annyiért a felhasználók már bármi mást is kaphattak, és nem Sony-t vettek.
Nem véletlenűl koptak ki ebből a felső kategóriából. Megmutatták, hogy tudnak Ők, ha akarnak, de erre az akarásra leginkább nem volt szükség, így nem is eröltették.
A közép kategóriában(ES), amelyben én is belemerültem, rendre azzal szembesültem, hogy adott áron más gyártótól jobb hangú készüléket kaptam. A legsúlyosabb zsákutcáim, legnagyobb csalódásaim mind a Sony-hoz köthetők.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech