Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BLX »

wittao írta:
2023.02.12., vas. 23:15
Magam részéről egy SCD-1 boldog tulaja vagyok, szerintem nem rossz rendszerben dolgozik:
- Nakamichi 1000 DAT / DAC
- Core Audio audioPC, KARUNA Ref. USB/SPDIF konverter
- Sony SCD-1 , XA-5ES
- OTARI MX5050HD2, REVOXPR99mkii, TEAC 7030
- MBL N11 előfok (ideiglenesen, amig megjön a 6010D)
- AudioNET AMP2 monoblokkok voltak most, de Nakamichi PA7II végfok, valami akad :) a 9008A-k érkezéséig
- Vivid G1 Giya / SPENDOR Classic100 / SPENDOR BC3
(ezek mellé jön most egy Neumann 420 monitor páros)
TARA Labs kábelezés (tápok, összekötők, hangfalkábel)
Nem érzem, hogy a Sony CD pörgettyűk gyenge láncszemei lennének a rendszeremnek... van a Sony-nak az E1/N1 párosa, amit nem dobnék ki az is biztos, de a nagy NR10 monoblokkokat sem hiszem, hogy sokan a tűzre dobnák a mai napig.
Kiváncsi vagyok mennyire válnak majd be az új Neumann aktív monitorok. Szerintem nagyon jók lehetnek, ár-érték arányban. A legtöbb Genelec, Neumann kimagasló ár-érték arányt képvisel. Már a kicsik is. Ezeknek a pro cuccoknak az árazása sokkal reálisabb mint bizonyos hifi termékeké. Remélem majd írsz a Neumann-ról képes beszámolót. :drum:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

Magam részéről egy SCD-1 boldog tulaja vagyok, szerintem nem rossz rendszerben dolgozik:
- Nakamichi 1000 DAT / DAC
- Core Audio audioPC, KARUNA Ref. USB/SPDIF konverter
- Sony SCD-1 , XA-5ES
- OTARI MX5050HD2, REVOXPR99mkii, TEAC 7030
- MBL N11 előfok (ideiglenesen, amig megjön a 6010D)
- AudioNET AMP2 monoblokkok voltak most, de Nakamichi PA7II végfok, valami akad :) a 9008A-k érkezéséig
- Vivid G1 Giya / SPENDOR Classic100 / SPENDOR BC3
(ezek mellé jön most egy Neumann 420 monitor páros)
TARA Labs kábelezés (tápok, összekötők, hangfalkábel)
Nem érzem, hogy a Sony CD pörgettyűk gyenge láncszemei lennének a rendszeremnek... van a Sony-nak az E1/N1 párosa, amit nem dobnék ki az is biztos, de a nagy NR10 monoblokkokat sem hiszem, hogy sokan a tűzre dobnák a mai napig.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

mechazseni
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: mechazseni »

-CB- írta:
2023.02.11., szomb. 08:46
venomer írta:
2023.02.11., szomb. 06:23
-CB- írta:
2023.02.10., pén. 14:44
Mik a gondolatok?
-Iszom egy sört.
-Nem veszek Sonyt. Már tv ben is szar.
Vannak érdemes nagyvasai a Sony-nak, de alapjáraton számomra sem vonzó. Mi a baj a tévéikkel?
Nem hozzák a számokat😄
Amúgy belül már semmi nem Sony...
De miben voltak ők jók a Walkmanon, videokamerán meg a CRT tévéken kívül? Ki használ high end hangcuccban bármilyen Sonyt?
Én :D
De mi a high end nálad?
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

dixie-chicken írta:
2023.02.11., szomb. 12:33
zoli73 írta:
2023.02.11., szomb. 11:52
dixie-chicken írta:
2023.02.11., szomb. 11:08

kb 40 éve Sony TV-ket használok,most is van egy :D,sose,semmilyen gondom nem volt velük,elemben Panasonic,Grundig,Telefunken,Philips ...volt időszak amikor "fogalom" volt TV-knél ;).... hogy hifi?...sosem rajongtam a márkáért (ES sorozat),de volt egy egész jó előfok/végfok párosuk,amely nem volt csillagászati áron új korában,és egész jó volt...ma is tudok üzemképes példányokrol,az előfok részéröl,ma is urban legendek keringnek

https://zstereo.co.uk/2020/12/08/sony-ta-e86-ta-n86/

aztán ne feledjük,gyártottak FET-eket,amelyeket más cégek is használtak,sikeresen...a gonsz nyelvek szerint az Accuphase ma a Sony highend diviziója...

U.I..jah és volt a WM6 (?) walkman,elég drága volt a többihez viszonyitva,de eszméletlen jó volt,amikor zugfelvételeket készitettünk,Oregon,vagy Art Ensemble of Chicago koncerteken valahol a '80 években vele.. ;)
A tévékhez nem tudok hozzászólni, Sony-m nem volt.
A téma indító hozzászólásban a 90' évek Sony hifi készülékei lettek felemlítve, nekem ezekkel volt elég beható kapcsolatom.
Az, hogy a 70' években, és a 80' évek elején miket kínált a Sony, arra nekünk, itt a "vasfüggöny" mögött nem sok rálátásunk volt.
Később használt a importból bekerült néhány "fecske", alig néhányukhoz jutott el.
Ami alapján Mi meg tudjuk ítélni, az az ami a rendszerváltás után megkezdődött , hazai forgalmazás termése.
Nem állítom, hogy minden Sony sz@r, de ha az akkori kommersz hifi készülékekből kellene összeállítanom egy rendszert, akkor utosóként gondolnék a Sony-ra.
Ahogy mondtam, sokféle Sony készülék átment a kezeim között, és utólag be kellett látnom, hogy van 1-2 hangzásbeli hiányosságuk, furcsaságuk ami a felismerésük után már nagyon írritálóvá válnak. Csak még eddig a felismerésig eljut az ember, és beismeri magának a tévelygését, az tart soká.
Valamint a rá pótolhatatlanúl elvesztegetett évek, így utólag ez fáj leginkább.
valahol a '90 évek elején kölcsönkaptam 2 CD lejástzót,egy NAD 502,és vlmilyen ES sorozhatoz tartozó példányt(333?),megépitve mint egy tank,fa oldallapok stb...az ES sorozathoz tartozó példány,sokat volt a parkolópályán :smile49:
Ezt tökéletesen megértem.
Egy ilyen Sony - Nad párhuzamom nekem is van, és ha már a sztereó erősítők topicban, legyen is ez a tema.
Az akkori(kb. 15 éve) erősítőm egy Sony TA-FA 3 ES volt, baromira meg voltam vele elégedve, csili-vili, távos, stb. Aztán az egyik kollégámtól kaptam egy NAD model 309-est. Örökölte, de neki nem kell, és ha minden igaz hibás.
Tényleg hibás volt, de néhány ezer Forintért megjavíttattam.
Gondoltam eladom, de előtte azért meghallgatom, és milyen jól tettem!
Elég kijózanító élmény volt, olyannyira, hogy az addig Istenített Sony ment a háztól!
A NAD a Sony-hoz képest elég vacak kiviteli minőségű volt, inkább csúnya mint szép, nem is távos, mégis a NAD madadt. Annyival jobb hangú volt, hogy percek alatt megszületett a döntés hogy az imádott Sony-t adom el, mert az sajnos nem tud semmit a zenéről.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2636

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

-CB- írta:
2023.02.11., szomb. 13:01
dixie-chicken írta:
2023.02.11., szomb. 12:26
-CB- írta:
2023.02.11., szomb. 11:58

Volt nekem is jó Sony tv, aztán 20 éve Samsung, de ezek is már csak 5 évre készülnek, mint az összes többi. Legalább Magyar. A gyár parkolójában vettem az előfokomat😆 Pioneer fun voltam, de be kell látnom,az is csak egy átlag hifi. Viszont szép. Néha elgondolkozom, hogy kéne vegyek tőlük vmi felső kategóriát a régiekből -volt is itt m22- de nem mertem bevállalni.
C21+M22 :smile32: hja igen kérem..

https://www.jofogas.hu/pest/Elado_Pione ... 489397.htm..

kérdés hogy az A osztályban üzemelő végfok kondik hogy birták/birják a sarat +40 év eltelével...persze ki lehet cserélni azokat,de utánna...és nem folytatom tovább.. :kiss:
A 73 as Accuphase-ben is eredeti, és nincs hiba.Másfél éve hallgatom.
Amúgy a Sony utálatom anno az autóhifiből gyökerezik, mert már ott tiltólistás volt csakúgy mint a Kenwood. Előbbi túl fényes, utóbbi túl lapos hangú volt. A Pioneer volt az első, Blaupunkt az utolsó a kocsiban. Bár sztem a Ford gyári most is az.
jó de az Accu,nem A osztályban üzemel,tudtommal,a pio meg igen,igaz hogy nyitott konstrukció,jó a szellőzése,de alapjáraton magasabb üzemi hőmérsékleten vannak tartva az alkatrészek 40-50 éve...persze olyanokat használtak,amelyek ennek megfelelnek,csak amikor megtervezték,nem gondoltak arra hogy 40-50 évig fog menni a szekér..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2023.02.11., szomb. 11:52
dixie-chicken írta:
zoli73 írta:
2023.02.11., szomb. 10:34

Ha valaki, akkor én valóban Sony bolond voltam, hosszú éveket, sőt inkább évtizedeket fecséreltem a márkára. Aztán saját káromon, keserű szájízzel kellett belátnom, hogy az élet igazából a Sony-n túl van.
Valóban példás kiviteli minőségben, jobbára tetszetősen megépítettek, ebből a felhasználó arra következtet, hogy a hangminőség is ugyanezt a minőséget hozza. Sajnos az esetek túlnyomó részében nem.
Sajnos a Sony készülékeknek van egy jellegzetes hangjuk, ami köszönö viszonyban sincs a természetes, életszerű megszólalással. Az a tipikus, rossz értelemben vett "hifis" hang, egyik barátom egyszerűen úgy jellemzi "iSzONY. Igen voltak azért a Sony-nak is kiemelkedő készülékei(pl. SCD-1), de csak egy maroknyi, és szó szerint high-end áron, annyiért a felhasználók már bármi mást is kaphattak, és nem Sony-t vettek.
Nem véletlenűl koptak ki ebből a felső kategóriából. Megmutatták, hogy tudnak Ők, ha akarnak, de erre az akarásra leginkább nem volt szükség, így nem is eröltették.
A közép kategóriában(ES), amelyben én is belemerültem, rendre azzal szembesültem, hogy adott áron más gyártótól jobb hangú készüléket kaptam. A legsúlyosabb zsákutcáim, legnagyobb csalódásaim mind a Sony-hoz köthetők.
kb 40 éve Sony TV-ket használok,most is van egy :D,sose,semmilyen gondom nem volt velük,elemben Panasonic,Grundig,Telefunken,Philips ...volt időszak amikor "fogalom" volt TV-knél ;).... hogy hifi?...sosem rajongtam a márkáért (ES sorozat),de volt egy egész jó előfok/végfok párosuk,amely nem volt csillagászati áron új korában,és egész jó volt...ma is tudok üzemképes példányokrol,az előfok részéröl,ma is urban legendek keringnek

aztán ne feledjük,gyártottak FET-eket,amelyeket más cégek is használtak,sikeresen...a gonsz nyelvek szerint az Accuphase ma a Sony highend diviziója...

U.I..jah és volt a WM6 (?) walkman,elég drága volt a többihez viszonyitva,de eszméletlen jó volt,amikor zugfelvételeket készitettünk,Oregon,vagy Art Ensemble of Chicago koncerteken valahol a '80 években vele.. ;)
A téma indító hozzászólásban a 90' évek Sony hifi készülékei lettek felemlítve, nekem ezekkel volt elég beható kapcsolatom.
Az, hogy a 70' években, és a 80' évek elején miket kínált a Sony, arra nekünk, itt a "vasfüggöny" mögött nem sok rálátásunk volt.
Később használt a importból bekerült néhány "fecske", alig néhányukhoz jutott el.
Ami alapján Mi meg tudjuk ítélni, az az ami a rendszerváltás után megkezdődött , hazai forgalmazás termése.
Nem állítom, hogy minden Sony sz@r, de ha az akkori kommersz hifi készülékekből kellene összeállítanom egy rendszert, akkor utosóként gondolnék a Sony-ra.
Ahogy mondtam, sokféle Sony készülék átment a kezeim között, és utólag be kellett látnom, hogy van 1-2 hangzásbeli hiányosságuk, furcsaságuk ami a felismerésük után már nagyon írritálóvá válnak. Csak még eddig a felismerésig eljut az ember, és beismeri magának a tévelygését, az tart soká.
valahol a '90 évek elején kölcsönkaptam 2 CD lejástzót,egy NAD 502,és vlmilyen ES sorozhatoz tartozó példányt(333?),megépitve mint egy tank,fa oldallapok stb...az ES sorozathoz tartozó példány,sokat volt a parkolópályán :smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

-CB- írta:
2023.02.11., szomb. 11:58
dixie-chicken írta:
zoli73 írta:

Ha valaki, akkor én valóban Sony bolond voltam, hosszú éveket, sőt inkább évtizedeket fecséreltem a márkára. Aztán saját káromon, keserű szájízzel kellett belátnom, hogy az élet igazából a Sony-n túl van.
Valóban példás kiviteli minőségben, jobbára tetszetősen megépítettek, ebből a felhasználó arra következtet, hogy a hangminőség is ugyanezt a minőséget hozza. Sajnos az esetek túlnyomó részében nem.
Sajnos a Sony készülékeknek van egy jellegzetes hangjuk, ami köszönö viszonyban sincs a természetes, életszerű megszólalással. Az a tipikus, rossz értelemben vett "hifis" hang, egyik barátom egyszerűen úgy jellemzi "iSzONY. Igen voltak azért a Sony-nak is kiemelkedő készülékei(pl. SCD-1), de csak egy maroknyi, és szó szerint high-end áron, annyiért a felhasználók már bármi mást is kaphattak, és nem Sony-t vettek.
Nem véletlenűl koptak ki ebből a felső kategóriából. Megmutatták, hogy tudnak Ők, ha akarnak, de erre az akarásra leginkább nem volt szükség, így nem is eröltették.
A közép kategóriában(ES), amelyben én is belemerültem, rendre azzal szembesültem, hogy adott áron más gyártótól jobb hangú készüléket kaptam. A legsúlyosabb zsákutcáim, legnagyobb csalódásaim mind a Sony-hoz köthetők.

Volt nekem is jó Sony tv, aztán 20 éve Samsung, de ezek is már csak 5 évre készülnek, mint az összes többi. Legalább Magyar. A gyár parkolójában vettem az előfokomat😆 Pioneer fun voltam, de be kell látnom,az is csak egy átlag hifi. Viszont szép. Néha elgondolkozom, hogy kéne vegyek tőlük vmi felső kategóriát a régiekből -volt is itt m22- de nem mertem bevállalni.
C21+M22 :smile32: hja igen kérem..

https://www.jofogas.hu/pest/Elado_Pione ... 489397.htm..

kérdés hogy az A osztályban üzemelő végfok kondik hogy birták/birják a sarat +40 év eltelével...persze ki lehet cserélni azokat,de utánna...és nem folytatom tovább.. :kiss:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
zoli73 írta:
venomer írta:

Vannak érdemes nagyvasai a Sony-nak, de alapjáraton számomra sem vonzó. Mi a baj a tévéikkel?

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

venomer írta:
-CB- írta:
Mik a gondolatok?
-Iszom egy sört.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

-CB- írta:
2023.02.11., szomb. 08:46

Nem hozzák a számokat😄
De miben voltak ők jók a Walkmanon, videokamerán meg a CRT tévéken kívül? Ki használ high end hangcuccban bármilyen Sonyt?
A legtöbb elismert gyártó nem képviseleti magát a High Endben. Attól még lehet jó valami a saját kategóriájában.
Ezek anno emlékeim szerint egész jó erősítők voltak
https://audio-database.com/SONY-ESPRIT/ ... 55esa.html

TV-ben ma is gyárt igen jó modelleket a Sony. Sőt, a belépő szinten nem is képviseli már magat.

Én magamnak nem vennék szinte semmilyen Sonyt, de ettől még nem köpködöm, mert nincs rá okom.
Csak a Marantz! :-D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

venomer írta:
-CB- írta:
Mik a gondolatok?
-Iszom egy sört.
Nem hozzák a számokat😄

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

-CB- írta:
Mik a gondolatok?
-Iszom egy sört.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Hatha masnak erdekes lehet:

Keszult nehany darab uj fejlesztesu remek hangu Alisca Orange phono erosito. Ha valakit esetleg erdekel ilyesmi keszulek, erdemes lehet keresnie Bese Attilat.
http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php

:drum:

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: franz »

Sziasztok!
Elfogult vagyok az alábbi két gyártót illetóen, de érdekelne tanács, vélemény másoktól.

Mit gondoltok róluk?

1, sony ta-zh1es
2, technics su-g700m2

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

venomer írta:
2023.02.10., pén. 14:25
Mit csinált a Sony egyébként '90 körül? Éktelen THD-kkel találkozni. Van 1% és 5% is a budget kategóriában, igazán művészi, de a GX70 ES 0.7-jén azért megütköztem. Tiszta sor, hogy helyén kezelendő, de valahol mégis csak olyan ez, mint a mai kijelzők villogása, hogy a végén frusztráltabban kerülünk ki a cselekményből mint ahogy nekiültünk. Más továbbá, ha tranzisztor hozza össze a magas értéket, meg más, ha cső. Mik a gondolatok?
Mik a gondolatok?
-Iszom egy sört.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Mit csinált a Sony egyébként '90 körül? Éktelen THD-kkel találkozni. Van 1% és 5% is a budget kategóriában, igazán művészi, de a GX70 ES 0.7-jén azért megütköztem. Tiszta sor, hogy helyén kezelendő, de valahol mégis csak olyan ez, mint a mai kijelzők villogása, hogy a végén frusztráltabban kerülünk ki a cselekményből mint ahogy nekiültünk. Más továbbá, ha tranzisztor hozza össze a magas értéket, meg más, ha cső. Mik a gondolatok?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

-CB- írta:
2023.02.09., csüt. 08:41
trane írta:
2023.02.09., csüt. 08:02
tmboy írta:
2023.02.09., csüt. 07:35
Nálam a Hattor Audio passzív preamp igencsak bevált...
valamit tudhatnak a fijjuggg, az biztos :rolleyes: > http://www.hattor.com/index2.html :smile32: :smile53:
Már a Khozmo is nagyon jó még megfizethető is. Viccesnek tartom a félmillás árat egy passzív eszköznél.
vannak olyan opciók ahol a belső huzalozás ezüst...ez meredeken elviheti az árát..és gondolom azon része is megvan hogy egy kész termék árát,ma már nem a felhasznált anyag értéke határozza meg..

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

trane írta:
2023.02.09., csüt. 08:02
tmboy írta:
2023.02.09., csüt. 07:35
Nálam a Hattor Audio passzív preamp igencsak bevált...
valamit tudhatnak a fijjuggg, az biztos :rolleyes: > http://www.hattor.com/index2.html :smile32: :smile53:
Már a Khozmo is nagyon jó még megfizethető is. Viccesnek tartom a félmillás árat egy passzív eszköznél.

tmboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: tmboy »

Nálam a Hattor Audio passzív preamp igencsak bevált. Előtte TMP volt és Tamás szerint lehetett volna még rajta finomítani, de ez teljesen más szint. Hétvégén bekerült egy Plinius rendszerbe, ahol a Kaitaki (2+ milla) helyén zenélve, a házigazda szerint sem volt semmilyen hiányérzet. Az tény, hogy a Hattor a náluk elérhető legjobb ellenálláskészlettel szerelt változat volt (AMRG Trans). Némileg pénztárca kímélőbb változatuk Khozmo Acoustic néven fut, itt az adás-vételben is felbukkant az utóbbi időben.
Plinius Tiki • Audirvāna - Qobuz • NAT Magnetic • GAUSS Optheron • Ascendo C8 Renaissance

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4951

Hozzászólás Szerző: pärt »

Ezeket a készülékeket a minimális alkatrész miatt lehetséges nagyon kompaktra készíteni, ami rezonanciák minimalizálása és a jelutak rövidítítése miatt is előnyös - gondolom én laikusként. Egy ilyen kis felületű, extrudált, csavavarozott alu doboz elképesztően merev tud lenni. Mindez viszont behatárolja a formavilágot is.

hzola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 82

Hozzászólás Szerző: hzola »

BLX írta:
2023.02.07., kedd 21:31
Lehet, hogy nem olcsó és nem a legdizájnosabb, de lehet jókat olvasni az Icon Passive Pre Amp-okról. Én drukkolok Nagy Pálnak, hogy még sok sikert érjen el ezen a területen. :drum:
Én szívesen kipróbálnám egyszer...

Itt a FB oldaluk is: https://www.facebook.com/iconpassivepreamp/

Itt egy review és némi belső kép: https://6moons.com/audioreview_articles/passivepreamp/
Mielőtt beszereztem volna egy townshend allegrit "ronda de fincsi" (egyébként nekem tetszik, hogy ilyen pici és baromi egyszerű, semmi flinc - flanc, bár mi tagadás kicsit lehetett volna még a designon és a felhasználói élményen finomítani, de arra ott van a reference).
Előtte komolyan gondolkoztam egy ilyen beszerzésén. Egyeztettem is Pállal és mivel időnként jön családlátogatásra Magyarországra szó volt róla, hogy próbára hoz egyet. Anno eléggé utána néztem, hogy mit tud a készülék és elolvastam, jó néhány vásárlói visszajelzést amely alapján igen komolyan megépített kis kütyü, és jó benne az autotransformer (most nem ugrik be a gyártó akitől beszerzi, de neten megtalálható) melyet használ, illetve a sokkal jobban, finomabb lépésekben szabályozható a hangerő mint az allegrin, mely egyébként számomra problémát is okoz az erősítő + érzékeny hangfalaim miatt.
Analóg:Garrad 401
Kar1:Rabco SL-8E+EMT-TSD15
Kar2:FR 24 mkII+Ortofon SL 15 mkII/SUPEX 900 super plus E (MALFOX)
Rádió:Fisher FM-200-B
Digi1:TJ. v-fet Philips demo CD 100
Digi2:Human Audio Libretto
Erősítő:Sutemenyx Hybrid végfok
Hangsugárzó:JBL 4344
Kábelek:Human Audio, Luxor

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2870
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

“ elfogadhatatlan küllemű korcs kutyákkal”

:fekverohog:
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Lehet, hogy nem olcsó és nem a legdizájnosabb, de lehet jókat olvasni az Icon Passive Pre Amp-okról. Én drukkolok Nagy Pálnak, hogy még sok sikert érjen el ezen a területen. :drum:
Én szívesen kipróbálnám egyszer...

Itt a FB oldaluk is: https://www.facebook.com/iconpassivepreamp/

Itt egy review és némi belső kép: https://6moons.com/audioreview_articles/passivepreamp/

323920854_845987496632477_1911051038174633193_n.jpg
323920854_845987496632477_1911051038174633193_n.jpg (171.29 KiB) Megtekintve 1806 alkalommal
325659802_552192736857564_477458302910043572_n.jpg
325659802_552192736857564_477458302910043572_n.jpg (133.3 KiB) Megtekintve 1806 alkalommal
329542812_694565712131908_272706366048439437_n.jpg
329542812_694565712131908_272706366048439437_n.jpg (53.54 KiB) Megtekintve 1806 alkalommal

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4951

Hozzászólás Szerző: pärt »

juliush írta:
2023.02.07., kedd 20:36
pärt írta:
2023.02.07., kedd 20:20
Talán a Townshend Allegri lóg ki dizájnban felfelé.
Ezt komolyan gondolod? Évekig éltem együtt egy első generációs Allegrivel, és a vitathatlan audiofil kvalitásai mellett az egyik leggagyibb eszköz volt házának kinézetét, anyagválasztását tekintve. Ahhoz képest a képek alapján ez már Porsche Design. Persze ez szigorúan szubjektív vélemény!
Ok, ronda és gagyi. :smile53:
Nem birtokoltam, mi több, kézbe sem vettem. Nekem tetszik a kinézete és pont. :rolleyes: Ezt érdemes kiegészíteni azzal, hogy én viszont egy Exposure VI/VII/VIII trióval éltem együtt évekig, szeretem a látszóbetont, továbbá hosszasan tudok játszani elfogadhatatlan küllemű korcs kutyákkal - szóval magas az ingerküszöböm, de legalábbis más az esztétikai preferenciám - sokkal inkább funkcionalitáshoz kötődik.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4007

Hozzászólás Szerző: juliush »

pärt írta:
2023.02.07., kedd 20:20
Talán a Townshend Allegri lóg ki dizájnban felfelé.
Ezt komolyan gondolod? Évekig éltem együtt egy első generációs Allegrivel, és a vitathatlan audiofil kvalitásai mellett az egyik leggagyibb eszköz volt házának kinézetét, anyagválasztását tekintve. Ahhoz képest a képek alapján ez már Porsche Design. Persze ez szigorúan szubjektív vélemény!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”