Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
Re: Lemezjátszó
És még meg is maradna a megszeretett Rotel hang.
Mivel a költségvetési lehetőség az egyik legfontosabb tényező, nem egyszerű tanácsot adni. Azt kérdezted, hogy mennyt kellene áldozni rá, de azt nem tudjuk, mennyi rá a kereted ?
Trane meglátása jó, szerintem is az erősítőd talán a legszűkebb keresztmetszet.
Én annyiban látom másképpen, hogy a valamivel komolyabb erősítőnek is megkérdőjelezhető a beépített phono-ja.
Most használt árakról beszélek. A közelmúltban nálam járt 350 és 550 ezres erősítő phono-ját is agyonverte - különböző mértékben - a most is használt kb. 170 ezres Bel Canto phono. A 750 ezres gép phono-ja volt kb. hozzá mérhető.
A mostani erősítőd hangját egy 30-40 ezres phono is előrébb lendítené, az biztos.
Ha lehetőséged van rá szerintem egy százast áldozni kellene rá, az később egy kategóriával jobb erősítőt is kiszolgálna. Ráadásul akkor már phono nélküli erősítők is szóba jöhetnek.
Van most az AVX - en egy ProJect 60 körül, az még jó kompromisszum lehet, de én nem ismerem egyáltalán, talán van itt, aki képben van róla.
Trane meglátása jó, szerintem is az erősítőd talán a legszűkebb keresztmetszet.
Én annyiban látom másképpen, hogy a valamivel komolyabb erősítőnek is megkérdőjelezhető a beépített phono-ja.
Most használt árakról beszélek. A közelmúltban nálam járt 350 és 550 ezres erősítő phono-ját is agyonverte - különböző mértékben - a most is használt kb. 170 ezres Bel Canto phono. A 750 ezres gép phono-ja volt kb. hozzá mérhető.
A mostani erősítőd hangját egy 30-40 ezres phono is előrébb lendítené, az biztos.
Ha lehetőséged van rá szerintem egy százast áldozni kellene rá, az később egy kategóriával jobb erősítőt is kiszolgálna. Ráadásul akkor már phono nélküli erősítők is szóba jöhetnek.
Van most az AVX - en egy ProJect 60 körül, az még jó kompromisszum lehet, de én nem ismerem egyáltalán, talán van itt, aki képben van róla.
- Voyager
- V.I.P.

Igen, sajnos ez nem ide való téma már. Egyébként ezzel nem is lehet vitázni, mert egy jó, dedikált fonó lendíthet a hangon. Ha pedig az egész vonal szintet cseréli, akkor már más a gyerek fekvése.
- Voyager
- V.I.P.

Ja, jut eszembe... Shelter 201 még tetszeni fog szerintem.
- Voyager
- V.I.P.

Szia Lajos!Lajos1966 írta: ↑2023.02.13., hétf. 00:21A zenei repertoár széles.Rock,kemény rock,metál,blues,jazz,klasszikus,népzene,disco.Tuc-tuc,rap és elektronikus kivételével mindenevő vagyok.
A hangsugárzó B&W 603 s2 (még szerencsére a régi).
A hangfalkábel Crystal Copper Cu.
A hangszedő jelenleg AT 440MLa,kicsit magasba húz tőle szerintem a hang,bár elméletileg még megfelel a karhoz (TP16 mk1).
Ritkán jársz erre....
Igaz, a témát nem itt kellene kibontani, de próbálj ki a karban például egy Nagaoka MP110-et, mielőtt a teljes rendszered árát elköltöd fonó elektronikára, hogy valóban jobb hang legyen.
A zenei repertoár széles.Rock,kemény rock,metál,blues,jazz,klasszikus,népzene,disco.Tuc-tuc,rap és elektronikus kivételével mindenevő vagyok.
A hangsugárzó B&W 603 s2 (még szerencsére a régi).
A hangfalkábel Crystal Copper Cu.
A hangszedő jelenleg AT 440MLa,kicsit magasba húz tőle szerintem a hang,bár elméletileg még megfelel a karhoz (TP16 mk1).
Megkérdezhetem, milyen zenéket hallgatsz, milyen hangszedővel és hangsugárzóval ?
Egy kérdés a hozzáértők felé.
Van nekem egy Thorens TD 145-ös lemezjátszóm,ami egy Rotel Ra-02_es erősítőhöz csatlakozik.
A Rotelnek van beépített phonoja,azt használom.Viszont kíváncsi lennék rá,hogy egy külső phono tud-e még hozzátenni pluszban a hangzáshoz (gondolom igen)?
Meddig érdemes elmenni pénzben,ami még hallható javulást eredményez?
Van nekem egy Thorens TD 145-ös lemezjátszóm,ami egy Rotel Ra-02_es erősítőhöz csatlakozik.
A Rotelnek van beépített phonoja,azt használom.Viszont kíváncsi lennék rá,hogy egy külső phono tud-e még hozzátenni pluszban a hangzáshoz (gondolom igen)?
Meddig érdemes elmenni pénzben,ami még hallható javulást eredményez?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Szólni eddig is szólt. A saját fonómmal
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Na tessék ! És már szól is ?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Hatrebb toltam a hangszedot, azt jolett
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Zátonyra futott a Lenco - sztori. Már mindent tudunk ?
- Voyager
- V.I.P.

Vagy akár így...József1960 írta: ↑2023.02.11., szomb. 15:50A Baerwald sablon 65,és 120mm-nél nullás. Elég erre a két pontra beállítani.
- Voyager
- V.I.P.

Én gyakran készítek ilyen sablonokat. Nyomtatás után, laminálom és lyukasztom. ui: ez jobb lett...József1960 írta: ↑2023.02.11., szomb. 15:44Nem mindenkinek van íve,de a kar geometriai paramétereinek ismeretében könnyen elkészíthető.
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 158
A Baerwald sablon 65,és 120mm-nél nullás. Elég erre a két pontra beállítani.
-
József1960
- Törzsvendég

Nem mindenkinek van íve,de a kar geometriai paramétereinek ismeretében könnyen elkészíthető.Voyager írta: ↑2023.02.11., szomb. 15:40Nem is kell bevinni az orsó fölé. Elég ha az íven a tű végigfut... (illetve eleje, közepe és ameddig elér)József1960 írta: ↑2023.02.11., szomb. 13:39Ha pontosan van beállítva a túlnyúlás,akkor jó a szög is,de nem minden kart lehet bevinni a tengelyig.![]()
- Voyager
- V.I.P.

Nem is kell bevinni az orsó fölé. Elég ha az íven a tű végigfut... (vagy az elején, a közepén és ameddig elér, tudsz venni egy érintőt)József1960 írta: ↑2023.02.11., szomb. 13:39Ha pontosan van beállítva a túlnyúlás,akkor jó a szög is,de nem minden kart lehet bevinni a tengelyig.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2023.02.11., szomb. 15:45-kor.
Tone-Arm:sutemenyx írta: ↑2023.02.11., szomb. 09:58Ja! Mondjuk ilyenem nincs. Abból származott a hibás koncepcióm, hogy egy másfajta sablonom van, amihez előrehúztam a shellben a hangszedőt túlságosan, hogy lássam az elejét a sablon vonalaihoz képest. Az elejébe húzva viszont nem áll jól igazán, ezért akartam elforgatni.
A túlnyúlási távolságnak van egyéb jelentősége a barázdával bezárt szögön kívül?
Lenght: 227 mm
Overhanging: 17 mm (adjustable)
E két adatból tudsz sablont szerkeszteni.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
-
József1960
- Törzsvendég

Ha pontosan van beállítva a túlnyúlás,akkor jó a szög is,de nem minden kart lehet bevinni a tengelyig.sutemenyx írta: ↑2023.02.11., szomb. 09:58Ja! Mondjuk ilyenem nincs. Abból származott a hibás koncepcióm, hogy egy másfajta sablonom van, amihez előrehúztam a shellben a hangszedőt túlságosan, hogy lássam az elejét a sablon vonalaihoz képest. Az elejébe húzva viszont nem áll jól igazán, ezért akartam elforgatni.
A túlnyúlási távolságnak van egyéb jelentősége a barázdával bezárt szögön kívül?
Ja, és lelki nyugalmad érdekében : 2021 II. - tól vagyok jelen.
Nem tudom, ez most jó, vagy rossz ?
És, hogy lényeges dologról is follyon diskurzus :
Valóban kizárt, hogy a gyári shell hibás lenne geometria szempontból - ahogy erre Süti is rájött, használva a csúszkát.
Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy az utángyártott shell - ha kellően merev kivitelű - ahol hagyományos módon, összesen két csavarral kell a hangszedőt rögzíteni, az hangminőség szempontjából mindenképpen előrelépés.
Ha meg fontos a gyári kivitel, megjelenés, az meg adott.
Nem tudom, ez most jó, vagy rossz ?
És, hogy lényeges dologról is follyon diskurzus :
Valóban kizárt, hogy a gyári shell hibás lenne geometria szempontból - ahogy erre Süti is rájött, használva a csúszkát.
Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy az utángyártott shell - ha kellően merev kivitelű - ahol hagyományos módon, összesen két csavarral kell a hangszedőt rögzíteni, az hangminőség szempontjából mindenképpen előrelépés.
Ha meg fontos a gyári kivitel, megjelenés, az meg adott.
Voyager, kifejtenéd, mi a problémád ?
Kire emlékeztetek, meg milyen szempontból ?
Nekem nincsen Lenco - m, nem is volt.
Süti kérdése miatt visszaolvastam a topicban régi oldalakat, ahol pont Lenco - sok beszéltek az utángyártott shell valós vagy vélt előnyeiről, a gyári shell kisé bána megoldásai okán.
Ezt gondoltam megosztani Sütivel, de megelőlegeztem azt is, hogy előbb - utóbb biztosan fel fog tűnni valaki, aki járatosabb a Lenco - témában.
Így is történt.
Te meg vegyél egy jeges fűrdőt. Jót tesz...
Kire emlékeztetek, meg milyen szempontból ?
Nekem nincsen Lenco - m, nem is volt.
Süti kérdése miatt visszaolvastam a topicban régi oldalakat, ahol pont Lenco - sok beszéltek az utángyártott shell valós vagy vélt előnyeiről, a gyári shell kisé bána megoldásai okán.
Ezt gondoltam megosztani Sütivel, de megelőlegeztem azt is, hogy előbb - utóbb biztosan fel fog tűnni valaki, aki járatosabb a Lenco - témában.
Így is történt.
Te meg vegyél egy jeges fűrdőt. Jót tesz...
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2903
na jah,de aki ügyes,és figyel(t) az általad csatolt fényképen felfed egy metszési pontot/távolságot,a felforditott shell ábrán,amely 9,3mm a shell belső homlokfala,és a tűhegy között kell hogy legyen...és a sablonra sincs szükség
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ja! Mondjuk ilyenem nincs. Abból származott a hibás koncepcióm, hogy egy másfajta sablonom van, amihez előrehúztam a shellben a hangszedőt túlságosan, hogy lássam az elejét a sablon vonalaihoz képest. Az elejébe húzva viszont nem áll jól igazán, ezért akartam elforgatni.
- Voyager
- V.I.P.

Ennyi kell és "boldog lehet a tököd apám"!