A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ja! Mondjuk ilyenem nincs. Abból származott a hibás koncepcióm, hogy egy másfajta sablonom van, amihez előrehúztam a shellben a hangszedőt túlságosan, hogy lássam az elejét a sablon vonalaihoz képest. Az elejébe húzva viszont nem áll jól igazán, ezért akartam elforgatni.
A túlnyúlási távolságnak van egyéb jelentősége a barázdával bezárt szögön kívül?
Tone-Arm:
Lenght: 227 mm
Overhanging: 17 mm (adjustable)
E két adatból tudsz sablont szerkeszteni.
Ja! Mondjuk ilyenem nincs. Abból származott a hibás koncepcióm, hogy egy másfajta sablonom van, amihez előrehúztam a shellben a hangszedőt túlságosan, hogy lássam az elejét a sablon vonalaihoz képest. Az elejébe húzva viszont nem áll jól igazán, ezért akartam elforgatni.
A túlnyúlási távolságnak van egyéb jelentősége a barázdával bezárt szögön kívül?
Ha pontosan van beállítva a túlnyúlás,akkor jó a szög is,de nem minden kart lehet bevinni a tengelyig.
Ja, és lelki nyugalmad érdekében : 2021 II. - tól vagyok jelen.
Nem tudom, ez most jó, vagy rossz ?
És, hogy lényeges dologról is follyon diskurzus :
Valóban kizárt, hogy a gyári shell hibás lenne geometria szempontból - ahogy erre Süti is rájött, használva a csúszkát.
Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy az utángyártott shell - ha kellően merev kivitelű - ahol hagyományos módon, összesen két csavarral kell a hangszedőt rögzíteni, az hangminőség szempontjából mindenképpen előrelépés.
Ha meg fontos a gyári kivitel, megjelenés, az meg adott.
Voyager, kifejtenéd, mi a problémád ?
Kire emlékeztetek, meg milyen szempontból ?
Nekem nincsen Lenco - m, nem is volt.
Süti kérdése miatt visszaolvastam a topicban régi oldalakat, ahol pont Lenco - sok beszéltek az utángyártott shell valós vagy vélt előnyeiről, a gyári shell kisé bána megoldásai okán.
Ezt gondoltam megosztani Sütivel, de megelőlegeztem azt is, hogy előbb - utóbb biztosan fel fog tűnni valaki, aki járatosabb a Lenco - témában.
Így is történt.
Te meg vegyél egy jeges fűrdőt. Jót tesz...
na jah,de aki ügyes,és figyel(t) az általad csatolt fényképen felfed egy metszési pontot/távolságot,a felforditott shell ábrán,amely 9,3mm a shell belső homlokfala,és a tűhegy között kell hogy legyen...és a sablonra sincs szükség
Van valami műszaki indok, hogy amit én linkektem az miért nem jó? Csak mert látszólag a gyári shell 3 őrületesen béna hátrányát kapásból elhárítja. Az egyik, hogy a gyáriban az a közdarab alig forgatható (mert ütközik a shell oldalával), és nagyon a határon van már eleve az is, hogy a gyári hangszedő jó irányba álljon sablon szerint. A másik, hogy nem állítható a beszerelt hangszedő magassága a gyári shellel. A harmadik, hogy miliméter pontos hosszúságú csavart kell találni, hogy bele is kapjon a menetbe, de ne is lógjon túl a hajlított közdarabon.
nem igazán értem mit akarsz elforgatni ?...a hangszedőt a shellben nem forgatjuk el,helyes shell-t kell használnine,helyes túlnyúlási és "0" pontok beállitásával,ki fogja adni magábol,mi a helyes poziciója a hangszedőnek,az L-65 esetében,ha az eredeti shellt használod,párhuzamos kell hogy legyen a hangszedő teste,a shell oldalaival:
1/ Eredeti shell van rajta, épp amilyet linkeltél, és nem, nem jól ál benne a hangszedő. Egyik irányba erőltetetten forgatva kell összecsavarozni, hogy utána kb stimmeljen a beállítósablonhoz. De csak kb. 1-2fokkal még lehetne jobb. Na ezért kell olyan, amiben lehet normálisan forgatni.
3/ Az eredeti csavarkészlete nincs meg, mert csak az a csavar van, amivel a gyári Lenco M100 hangszedő be volt szerelve.
3/ Miért kéne nekem csavart gyártani? Alapvetően hibás koncepció, hogy nem átmenő csavarral kell rögzíteni a hangszedőt. A gyári hangszedővel a gyári csavar megfelelő hosszúságú, de ha másik hangszedőt akarsz beletenni, akkor ez megnehezíti. Persze valószínűleg nem volt szempont a szerelhetőség, mert ez egy konyhai lemezjátszó.
Egyébként érvek még mindig nem lettek leírva.
egy műszakilag képzett ember,ha olyan területre lépne be amely számára ismeretlen,kicsit körbejárja a témát,hogy mik az alapok az adott témában,én igy gondolom..ha megnézet a linkelt shellt,a hangszedő párhuzamosan van benne..lehet hogy a shell,amire azt gondolod hogy eredeti,mégsem az...semmi gond a nem átmenő csavarokkal,azért van a csuszka rendszer...könnyen használható,rengeteg ember él vele,és nem panaszkodnak rá...elvileg a menet nem metrikus,de ha már megerőszakolták,és nem volt túlfeszitve a csavar,még működhet..shellben nem "ferditünk el" hangszedőt,ha erre van szükség,vlmi grvára nincs rendbe...
keresd @Malfox-ot,lehet tud segiteni,egy pár éve fél talicskára való Lenco shellcsavart adtam neki oda...
de igazán pontosan a lemeztányérra helyezett beállítósabblonnal lehetne beállítani, mert végülis az lenne a lényeg, hogy a lemezhez képest álljon jól a hangszedő....
A harmadik kép egy beállítósablon. Ha a gyári headshell-be szereled a hangszedőt és a gyári sablonnal állítod az overhang-et, akkor készen is vagy. Nincs szükséged további beállításokra... vagy milyen igazán pontos dolgokra gondoltál?
Így jöttél, de már mindent jobban tudsz és folyton valami sablont emlegetsz. Nem hallgatsz azokra, akik keze között több ilyen lemezjátszó is volt már és jártasabbak a témában.
És ugye a buta Lenco mérnökök még a headshell-t is elrontották.
Nem ez lenne az első eset, amikor elrontanak valamit, de legalábbis geometriailag nem rontották el, hanem én hagytam ki a képletből a túlnyúlási távolságot. Merthogy azzal, az előre-hátra tologatással is lehet a barázdával bezárt szöget állítani, és akkor nem annyira kell elforgatni.
Én azt az utángyártottat venném, igen. Pont azokra a problémákra ad megoldást, amit említettem.
Az állíthatóság is meg van oldva a hosszúkás horonnyal. A gyárin az is rohadt nehézkes.
Bocsájtsd meg ha indiszkrét vagyok, de jelen voltál Te korábban is (2021 előtt) ezen a fórumon? Mert nagyon emlékeztetsz valakire.
Igen, jelen. 2015 vége óta.
Ezt nem Tőled kérdeztem, de látom erre sem figyelsz.
Én azt az utángyártottat venném, igen. Pont azokra a problémákra ad megoldást, amit említettem.
Az állíthatóság is meg van oldva a hosszúkás horonnyal. A gyárin az is rohadt nehézkes.
Bocsájtsd meg ha indiszkrét vagyok, de jelen voltál Te korábban is (2021 előtt) ezen a fórumon? Mert nagyon emlékeztetsz valakire.
Igen, jelen. 2015 vége óta. Ugyanezen a néven. Viszont nem lemezjátszóztam.
Talán a mélyvörös csíkból lehet valamire következtetni a nevem alatt.
Nem tudom az elszánt hifistát mire érted, de a digitális lejátszás területén elég aktív voltam eddig, ahogy erősítők terén is meg még más dolgokban is, és amit szoktam csinálni, azt meg szoktam indokolni. Ezért várok érveket, hogy miért csakis a gyári shell jó.
A betett ábrád igaz, ferdén kell állnia a hangszedőnek a shellben az elejéhez képest, de igazán pontosan a lemeztányérra helyezett beállítósabblonnal lehetne beállítani, mert végülis az lenne a lényeg, hogy a lemezhez képest álljon jól a hangszedő. Viszont az aktuálisan nálam lévő, gyári shellben nem lehet annyira elforgatni, amennyire a tökéletes álláshoz szükséges lenne.
Így jöttél, de már mindent jobban tudsz és folyton valami sablont emlegetsz. Nem hallgatsz azokra, akik keze között több ilyen lemezjátszó is volt már és jártasabbak a témában.
És ugye a buta Lenco mérnökök még a headshell-t is elrontották.
Nem véletlenül csatoltam az e-bay-es linket, ismerem az eladót sokat üzleteltünk már (megbízható). És, ha figyelmesen megnézed a képet, láthatod, hogy a hangszedő rögzítése után egyetlen csavarral tudod fixálni a kívánt pozíciót.
(van egy kis félreértés a Te linked-en láthatót felejtsd el)
Képkivágás.JPG
Van valami műszaki indok, hogy amit én linkektem az miért nem jó? Csak mert látszólag a gyári shell 3 őrületesen béna hátrányát kapásból elhárítja. Az egyik, hogy a gyáriban az a közdarab alig forgatható (mert ütközik a shell oldalával), és nagyon a határon van már eleve az is, hogy a gyári hangszedő jó irányba álljon sablon szerint. A másik, hogy nem állítható a beszerelt hangszedő magassága a gyári shellel. A harmadik, hogy miliméter pontos hosszúságú csavart kell találni, hogy bele is kapjon a menetbe, de ne is lógjon túl a hajlított közdarabon.
nem igazán értem mit akarsz elforgatni ?...a hangszedőt a shellben nem forgatjuk el,helyes shell-t kell használnine,helyes túlnyúlási és "0" pontok beállitásával,ki fogja adni magábol,mi a helyes poziciója a hangszedőnek,az L-65 esetében,ha az eredeti shellt használod,párhuzamos kell hogy legyen a hangszedő teste,a shell oldalaival:
1/ Eredeti shell van rajta, épp amilyet linkeltél, és nem, nem jól ál benne a hangszedő. Egyik irányba erőltetetten forgatva kell összecsavarozni, hogy utána kb stimmeljen a beállítósablonhoz. De csak kb. 1-2fokkal még lehetne jobb. Na ezért kell olyan, amiben lehet normálisan forgatni.
3/ Az eredeti csavarkészlete nincs meg, mert csak az a csavar van, amivel a gyári Lenco M100 hangszedő be volt szerelve.
3/ Miért kéne nekem csavart gyártani? Alapvetően hibás koncepció, hogy nem átmenő csavarral kell rögzíteni a hangszedőt. A gyári hangszedővel a gyári csavar megfelelő hosszúságú, de ha másik hangszedőt akarsz beletenni, akkor ez megnehezíti. Persze valószínűleg nem volt szempont a szerelhetőség, mert ez egy konyhai lemezjátszó.
Amit betettél shell, abban sem nagyon forgatható a hangszedő.
Ez is jó lehet?
Nem véletlenül csatoltam az e-bay-es linket, ismerem az eladót sokat üzleteltünk már (megbízható). És, ha figyelmesen megnézed a képet, láthatod, hogy a hangszedő rögzítése után egyetlen csavarral tudod fixálni a kívánt pozíciót.
Képkivágás.JPG
Amit betettél shell, abban sem nagyon forgatható a hangszedő.
Ez is jó lehet?
Képkivágás.JPG
Csak összeáll a cucc.
Láttam olyan megoldást Lenco - fanéknál - nem tudom, hogy a gyári, vagy az utángyártott shellnél - hogy hanyagolják azt az egycsavaros csúszkát, és adott hangszedőhöz megejtik a két furatot, és úgy rögzítik a hangszedőt, mint egy "normális" shell-ben. Ezt tekintsük tunning-verziónak.
Ugyan nem gyári, de biztosan stabilabb, és hangra előremutatóbb megoldás.
Persze, ezen felűl lehet egy gyári megoldású setup-ot is csinálni egy másik shell-el, össze lehet őket hasonlítani.
Tudod, a gibicnek...