Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2671

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

trane írta:
2023.02.10., pén. 17:36
dixie-chicken írta:
2023.02.10., pén. 17:25
...tudod voltak már átvenni vadi új Shindo 300B-át a házamnál,AMG G63-sal,külföldi vásárlás volt,csak pislogtam mint a moziban...
ha már> érdekességként írom, meg mos'má' lehet, mer' nincs pozícióban, mégpedig hogy tőlem a Sonus Faber Signum-jaimat (viewtopic.php?f=33&t=81381&hilit=sonus+faber+signum) 2015-ben a lengyel titkosszolgálat vezetője vásárolta meg személyesen :smile52: . hát én is pislogtam :rolleyes: gondolkodik.gif
értem én hogy "ügyesben-okosban" üzletelni qrva jó...de nézzük már meg az érem másik oldalát is,valóban,jó ez nekünk ? ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:
2023.02.10., pén. 17:06
dixie-chicken írta:
2023.02.10., pén. 16:48
Tctronic írta:
2023.02.10., pén. 16:35
Gyári vs. DIY. Volt jó pár gyári készülékem, van jelenleg gyári, gyári de tuningolt, DIY, hazai gyártású . Minden szegmensben vannak jó és gyenge példányok is. Ki erre esküszik ki arra. Nem törnék pálcát egyik felett sem, én csak egyet javaslok járjon mindenki nyitott füllel és tegyen próbát és utána mondjon véleményt. Ha a több hang is tetszik utána lehet ár/minőség alapján rangsorolni. Sajnos amit én jó hangnak nevezek, azt nem lehet megúszni olcsón az biztos, de viszont a drága készülékek még önmagukban nem jelentik a jó hangot. :napsut: ;)
igen,ez igaz,de a drága készülékek biztositanak (lehet) nyugdijat,tanároknak fizetést,orvosoknak jobb fizertést,közvilágitást kis településeken,járdát ,rendőrt aki valóban "a rend őre",akit nem lehet megvesztegetni,és vigyáz majd a családtagjaidra a Lidl környékén,és nem a "le&arom" tablettán van...

utópia,politika ? ;)
Ez is egyfajta nézőpont. Hm. És mi van akkor ha én új készüléket veszek de külföldön mert ott kisebb az Áfa? Vagy itthon veszek egy új készüléket Áfa nélkül? Talán mindkettőre van példa.
...

van,ez igaz..mi alapján veszel ÁFA nélkül szerkót,MO-n ?..tiszta a lelkiismerete mind a 2 oldalnak ?...tudod voltak már átvenni vadi új Shindo 300B-át a házamnál,AMG G63-sal,külföldi vásárlás volt,csak pislogtam mint a moziban..

welcome to the cruel world
Csatolmányok
harper_wttcw.jpg
harper_wttcw.jpg (78.89 KiB) Megtekintve 1232 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

dixie-chicken írta:
2023.02.10., pén. 16:48
Tctronic írta:
Gyári vs. DIY. Volt jó pár gyári készülékem, van jelenleg gyári, gyári de tuningolt, DIY, hazai gyártású . Minden szegmensben vannak jó és gyenge példányok is. Ki erre esküszik ki arra. Nem törnék pálcát egyik felett sem, én csak egyet javaslok járjon mindenki nyitott füllel és tegyen próbát és utána mondjon véleményt. Ha a több hang is tetszik utána lehet ár/minőség alapján rangsorolni. Sajnos amit én jó hangnak nevezek, azt nem lehet megúszni olcsón az biztos, de viszont a drága készülékek még önmagukban nem jelentik a jó hangot. :napsut: ;)
igen,ez igaz,de a drága készülékek biztositanak (lehet) nyugdijat,tanároknak fizetést,orvosoknak jobb fizertést,közvilágitást kis településeken,járdát ,rendőrt aki valóban "a rend őre",akit nem lehet megvesztegetni,és vigyáz majd a családtagjaidra a Lidl környékén,és nem a "le&arom" tablettán van...

utópia,politika ? ;)
Ez is egyfajta nézőpont. Hm. És mi van akkor ha én új készüléket veszek de külföldön mert ott kisebb az Áfa? Vagy itthon veszek egy új készüléket Áfa nélkül? Talán mindkettőre van példa.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:

utópia,politika ? ;)

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Hozzászólás Szerző: csövi »

zoli73 írta:
2023.02.10., pén. 11:41
Rock60 írta:
2023.02.10., pén. 11:22
Mindennél van jobb.
Vagy csak szintet lép az ember, pl márkán belül feljebb lép, vagy más szisztémában gondolkodik, mondjuk kis csöves és érzékeny doboz felé mozdul el a Krell - Apogie vonalról.
Őszintén gondolhatja, hogy ami neki eddig volt, az valóban kitűnő készülék, és nyugodt lélekkel árulja.
Nem mondom, hogy ez az általános.
Valószínűleg a jellemző az, hogy kb. ugyanannyiért vagy kicsivel többért szeretne valaki jobbat, mint ami eddig volt.
Az utolsó mondatodra reagálva. Megfelelő koncepcióval, tudatossággal, és némi szerencsével, ez teljesen elvárható cél.
Nekem már volt minden, ...Volt magyar erősítőm sok évig és most gyári...piac kérdése és persze ismeretség és a pletykák:-D
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.02.10., pén. 13:24
Persze, a DÍY cucc sokkal olcsóbb / lehet / mint egy ugyanolyan tudású gyári.
Az erősítőguruk állandó mondanivalója, hogy a gyári X, Y erősítő mekkora egy hulladék, a konstrukció is rossz, alkatrész sincs benne, de ami van benne az legalább mind s..r, nem jó semmire.
Ilyen értelemben egy új gyári készüléket sosem lenne szabad megvenni - hacsak nincsen valakinek kidobálni való százezrei, vagy milliói - mert csak óriási buktával lehet őket továbbadni.
no de, ha azt a DIY-ét,hivatalositanánk,kifehéritenénk,és pont mindent úgy kifizetnének mint a fikázott "nagy nevek"(adó,TB stb) akkor az érem másik oldala is előkerülne /vagy előkerülhetne..könnyű fikázni vlmit egy egérlyukból,felfele nézve látván egy denevért,az égen,ahogyan röpköd...ilyenkor szokta mondani a kisegér az apjának "apa,ha nagy leszek,én is pilóta szeretnék lenni" ;)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

A valóban jó DIY cuccok a kulisszák mögött kelnek el szépen csendben :D
Van az a mondás, hogy a jó bornak nem kell cégér. Meg ilyesmik :D
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2036

Hozzászólás Szerző: wittao »

Rock60 írta:
2023.02.10., pén. 13:24
Az erősítőguruk állandó mondanivalója, hogy a gyári X, Y erősítő mekkora egy hulladék, a konstrukció is rossz, alkatrész sincs benne, de ami van benne az legalább mind s..r, nem jó semmire.
Ilyen értelemben egy új gyári készüléket sosem lenne szabad megvenni - hacsak nincsen valakinek kidobálni való százezrei, vagy milliói - mert csak óriási buktával lehet őket továbbadni.
Közben pedig általában épp a fordítottja történik.
A nagy "szar" gyári készülékeket el lehet adni, a DIY vonal "ultrabrutál a gyári ehhez képest seholnincs" termékei 0.5 - 1 - 2 évig simán itt kallódnak az ad-vesz topikokban.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1342

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Rock60 írta:
Mindennél van jobb.
Vagy csak szintet lép az ember, pl márkán belül feljebb lép, vagy más szisztémában gondolkodik, mondjuk kis csöves és érzékeny doboz felé mozdul el a Krell - Apogie vonalról.
Őszintén gondolhatja, hogy ami neki eddig volt, az valóban kitűnő készülék, és nyugodt lélekkel árulja.
Valószínűleg a jellemző az, hogy kb. ugyanannyiért vagy kicsivel többért szeretne valaki jobbat, mint ami eddig volt.
Inkább állapotok, szintre érkezések vannak. Hajlamos az ember jóra hallgatni a saját rendszerét, és bár elégedett vele de előbb utóbb hall valamit ami jobb, vagy valaki felnyitja a fülét, hogy mi ami nem jó a rendszerében. Aztán vagy jó irányba lép vagy sem. Jó esetben csak oldalra, ahol nem rosszabb, nem jobb, csak más lesz a hang. Azon is érdemes elgondolkodni mi az amit le kell cserélni, mi aminek maradni kell.
Létezik amúgy az olcsóbbért jobb, de vmit fel kell áldozni. Pl. Van egy gyári 200 watt végfokom, aminél jobb hangú lett az adott rendszerben egy olcsóbb DIY darab, viszont csak 20 watt.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3190

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
Mindennél van jobb.
Az utolsó mondatodra reagálva. Megfelelő koncepcióval, tudatossággal, és némi szerencsével, ez teljesen elvárható cél.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos

Mindennél van jobb.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Ehez tényleg fáradt vagyok ezen vitatkozni.
Annyit nem ér az egész.
Aszpirin kitörli, ha akarja... :noproblemo:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3190

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

andarson írta:
2023.02.09., csüt. 22:15
Az előző hirdetési klisékhez képest a következő ellenpélda lenne?... elnézést, de muszáj beraknom:
viewtopic.php?f=160&t=185763&p=2762297& ... ó#p2762297
Nekem semmi bajom az e féle kendőzetlen őszinteséggel. Inkább ez, mintha valami népmesét költene a semmi köré.
Számomra elég elgondolkodtató egy olyan hírdetés, amiben hosszú mondatokon keresztűl magasztalják az eladó készüléket, hangsugarzót, stb. Ha annyira kiemelkedően jó, hogy ennyit kell róla áradozni, akkor miért is eladó?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Rock60 írta:
2023.02.10., pén. 10:13
Az a fehér nevű ember a s..rt sem érő leszorítójával, klasszikus lemezeket árul a megfelelő topicban. Boltoltam vele korábban.
Elég szabadszájú, ki, ha én nem figura... :smile49:
Legalább őszinte!
De sztem ennek nem ebben a topikban a helye.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Az a fehér nevű ember a s..rt sem érő leszorítójával, klasszikus lemezeket árul a megfelelő topicban. Boltoltam vele korábban.
Elég szabadszájú, ki, ha én nem figura... :smile49:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5992

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2023.02.10., pén. 06:52
Nekem az a kedvencem, amikor olyan fotót raknak fel, aminél egy 15 éves Nokia telefonnal sötétben is jobbat készítek, emellé minden "részlet" le van fotózva, de az nem, hogy a készülék egyben miként mutat, mert valamelyik része mindig lelógó a képről.
Ezt sosem tudom megérteni. Arra nem veszi a fáradtságot emberünk, hogy megnézze, hogyan sikerültek a képek, és esetleg válogasson, ne adj isten, újat készítsen...?
OFF, de nemrég néztem ingatlanhirdetéseket az én falumban, csak kíváncsiságból, és találtam olyant, amelyiknél vagy 10 kép van a ház belsejéről, de egyetlenegy sem magáról a házról, kívülről, meg a telekről. Hmm, ilyenkor felmerül a kérdés az emberben, hogy vajon mit rejteget. Hasonló lehet a hifinél is az a szitu, amit írtál...
(mellesleg a telefonos fotók minősége /gyengébb minőségű telefonnal/ tényleg lehet néha nagyon sz.r, ha rosszak a fényviszonyok, és ezen sokszor az tudna csak segíteni, ha kivenné a helyéről a cuccost, amit árul, és fényre vinné, vagy megoldaná valahogy másként a jó megvilágítást /a telefon ledes "vakuja" sok esetben csak ront a helyzeten/)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: pali923 »

ZolaBA írta:
2023.02.10., pén. 03:40
eredetileg fekete volt, azt az előző tulaj szépen átfényezte fehérre ... én meg amikor megvettem okosan lefóliáztam bükkre.
Ez a legkönnyebben eladható cucc, a kedves vevő kiválaszthatja, milyen színűt szeretne. Ha tetszik neki így, akkor jó, ha meg mégsem, akkor leszedi a fóliát, és van egy fehér mélynyomója. Ha meg ezt is megunta, leszedi a fehér festéket egy hőlégfúvóval/vegyszerrel, és olyanra festi/fóliázza, amilyenre akarja. 31_1_21.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3291

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Nekem az a kedvencem, amikor olyan fotót raknak fel, aminél egy 15 éves Nokia telefonnal sötétben is jobbat készítek, emellé minden "részlet" le van fotózva, de az nem, hogy a készülék egyben miként mutat, mert valamelyik része mindig lelógó a képről.
Ezt sosem tudom megérteni. Arra nem veszi a fáradtságot emberünk, hogy megnézze, hogyan sikerültek a képek, és esetleg válogasson, ne adj isten, újat készítsen...?
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3291

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

ZolaBA írta:
2023.02.10., pén. 03:40

Van egy mélynyomóm amit nem merek feltenni. Érdekessége, hogy eredetileg fekete volt, azt az előző tulaj szépen átfényezte fehérre ... én meg amikor megvettem okosan lefóliáztam bükkre. Na most erről kéne egy igényes hirdetést összerakni :D
Írd le, hogy az eredeti színe teljesen karcmentes és hibátlan állapotban lett megőrizve az utókor számára :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

andarson írta:
Az előző hirdetési klisékhez képest a következő ellenpélda lenne?... elnézést, de muszáj beraknom:
Van egy mélynyomóm amit nem merek feltenni. Érdekessége, hogy eredetileg fekete volt, azt az előző tulaj szépen átfényezte fehérre ... én meg amikor megvettem okosan lefóliáztam bükkre. Na most erről kéne egy igényes hirdetést összerakni :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 217

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

Nekem az örök kedvencem volt és azóta mindig jóóól megnézem a saját képeimet, hogymégvéletlenülse... A frissen feltett gyönyörű lakkfekete hifi előlapjára óvatlanul ránagyítottam és hát egy szőröscomb-lógózacsis-alsógatya-szőröspocak kacsintott ki a fekete plexiről visszatükröződve. :kapdelm:
Írtam a tulajnak, ugyan nézze már meg milyen képet töltött fel, hopsz megköszönte és gyorsan le is szedte. :-)
Csatolmányok
kép.png
kép.png (4.8 KiB) Megtekintve 1071 alkalommal
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

andarson írta:
viewtopic.php?f=160&t=185763&p=2762297& ... ó#p2762297
Nem nepper, az tuti. :D
.

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Hozzászólás Szerző: K P »

-CB- írta:
2023.02.09., csüt. 14:58
K P írta:
2023.02.09., csüt. 14:00
Nekem a “kedvencem” a gyermek - kisállatmentes, nem dohányzó hirdetések .... :D
Majd ha postáznak egy macskakapart, ne adj isten hugyozott cuccot nikotintól büzlő távirányítóval, megtanulod értékelni! Nekem volt olyan hangfalam, amit 3 hónapig szellőztettem ventilátorral, hogy elmenjen a cigivel kombinált doh szaga. Szóval nekem hívó szavak a gyermek, füst és kisállat mentesség. Kocsinál méginkább.
Természetesen ha tré cuccot küldenének, azt szó nélkül visszajuttatnám az eladónak, különösen akkor, ha előzetesen annak leharcolt állapotáról nem tájékoztatott. Az, hogy a bibit az eladó anyósa követte el porszívózás közben, vagy Pistike tologatta a kisautót az erősítőn gyakorlatilag mindegy. Egy igènyes hobbitárs tud vigyázni a dolgaira gyerektől, macskától, anyóstól függetlenül. Szerintem. :napsut:

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”