Ha vicces lennék akkor azt mondanám, hogy akkor miből élsz? De ez tényleg nem vicces.trane írta: ↑2023.02.10., pén. 17:51alkalmilag/egyénileg nyilvándixie-chicken írta: ↑2023.02.10., pén. 17:46értem én hogy "ügyesben-okosban" üzletelni qrva jó...de nézzük már meg az érem másik oldalát is,valóban,jó ez nekünk ?![]()
- aztán lehet, érdemes lenne fölfelé is tekinteni, ahonnét a példát szolgáltatják
, nomeg a fizetést osztják
> nálunk 2009 óta nem volt béremelés, pedig Ktv.-s vagyok...
(nem köztörvényes
)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2720
Re: Általában a hifiről
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Tctronic
- Beköltözött
Hosszan lehetne a fizetési kultúráról és morálról értekezni. Hogy melyik országban milyen, és miért olyan. Nálunk milyen és miért ilyen. Hogy ez mennyire függ össze az emberek jövedelmével , a történelemmel, a politikával, kultúrával, gazdasággal esetleg mással. Ez nagyon jó kis beszélgetési téma lehetne egy üveg bor mellett (ha lehetne innom), de ez természetesen nem csak a Hifi termékek vásárlására, kereskedelmére igaz hanem úgy egyébként minden termékre. De talán nem ez az emberek első gondolata amikor megkívánnak egy jó kis Hifis portékát.dixie-chicken írta: ↑2023.02.10., pén. 17:25
Ez is egyfajta nézőpont. Hm. És mi van akkor ha én új készüléket veszek de külföldön mert ott kisebb az Áfa? Vagy itthon veszek egy új készüléket Áfa nélkül? Talán mindkettőre van példa.
van,ez igaz..mi alapján veszel ÁFA nélkül szerkót,MO-n ?..tiszta a lelkiismerete mind a 2 oldalnak ?...tudod voltak már átvenni vadi új Shindo 300B-át a házamnál,AMG G63-sal,külföldi vásárlás volt,csak pislogtam mint a moziban..
- Csatolmányok
-
- kép.png (5.39 KiB) Megtekintve 1262 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2023.02.10., pén. 17:52-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2671
értem én hogy "ügyesben-okosban" üzletelni qrva jó...de nézzük már meg az érem másik oldalát is,valóban,jó ez nekünk ?trane írta: ↑2023.02.10., pén. 17:36ha már> érdekességként írom, meg mos'má' lehet, mer' nincs pozícióban, mégpedig hogy tőlem a Sonus Faber Signum-jaimat (viewtopic.php?f=33&t=81381&hilit=sonus+faber+signum) 2015-ben a lengyel titkosszolgálat vezetője vásárolta meg személyesendixie-chicken írta: ↑2023.02.10., pén. 17:25...tudod voltak már átvenni vadi új Shindo 300B-át a házamnál,AMG G63-sal,külföldi vásárlás volt,csak pislogtam mint a moziban.... hát én is pislogtam
![]()
![]()

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.
...Tctronic írta: ↑2023.02.10., pén. 17:06Ez is egyfajta nézőpont. Hm. És mi van akkor ha én új készüléket veszek de külföldön mert ott kisebb az Áfa? Vagy itthon veszek egy új készüléket Áfa nélkül? Talán mindkettőre van példa.dixie-chicken írta: ↑2023.02.10., pén. 16:48igen,ez igaz,de a drága készülékek biztositanak (lehet) nyugdijat,tanároknak fizetést,orvosoknak jobb fizertést,közvilágitást kis településeken,járdát ,rendőrt aki valóban "a rend őre",akit nem lehet megvesztegetni,és vigyáz majd a családtagjaidra a Lidl környékén,és nem a "le&arom" tablettán van...Tctronic írta: ↑2023.02.10., pén. 16:35Gyári vs. DIY. Volt jó pár gyári készülékem, van jelenleg gyári, gyári de tuningolt, DIY, hazai gyártású . Minden szegmensben vannak jó és gyenge példányok is. Ki erre esküszik ki arra. Nem törnék pálcát egyik felett sem, én csak egyet javaslok járjon mindenki nyitott füllel és tegyen próbát és utána mondjon véleményt. Ha a több hang is tetszik utána lehet ár/minőség alapján rangsorolni. Sajnos amit én jó hangnak nevezek, azt nem lehet megúszni olcsón az biztos, de viszont a drága készülékek még önmagukban nem jelentik a jó hangot.![]()
![]()
utópia,politika ?![]()
van,ez igaz..mi alapján veszel ÁFA nélkül szerkót,MO-n ?..tiszta a lelkiismerete mind a 2 oldalnak ?...tudod voltak már átvenni vadi új Shindo 300B-át a házamnál,AMG G63-sal,külföldi vásárlás volt,csak pislogtam mint a moziban..
welcome to the cruel world
- Csatolmányok
-
- harper_wttcw.jpg (78.89 KiB) Megtekintve 1234 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- Tctronic
- Beköltözött
Ez is egyfajta nézőpont. Hm. És mi van akkor ha én új készüléket veszek de külföldön mert ott kisebb az Áfa? Vagy itthon veszek egy új készüléket Áfa nélkül? Talán mindkettőre van példa.dixie-chicken írta: ↑2023.02.10., pén. 16:48igen,ez igaz,de a drága készülékek biztositanak (lehet) nyugdijat,tanároknak fizetést,orvosoknak jobb fizertést,közvilágitást kis településeken,járdát ,rendőrt aki valóban "a rend őre",akit nem lehet megvesztegetni,és vigyáz majd a családtagjaidra a Lidl környékén,és nem a "le&arom" tablettán van...Tctronic írta: ↑2023.02.10., pén. 16:35Gyári vs. DIY. Volt jó pár gyári készülékem, van jelenleg gyári, gyári de tuningolt, DIY, hazai gyártású . Minden szegmensben vannak jó és gyenge példányok is. Ki erre esküszik ki arra. Nem törnék pálcát egyik felett sem, én csak egyet javaslok járjon mindenki nyitott füllel és tegyen próbát és utána mondjon véleményt. Ha a több hang is tetszik utána lehet ár/minőség alapján rangsorolni. Sajnos amit én jó hangnak nevezek, azt nem lehet megúszni olcsón az biztos, de viszont a drága készülékek még önmagukban nem jelentik a jó hangot.![]()
![]()
utópia,politika ?![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
igen,ez igaz,de a drága készülékek biztositanak (lehet) nyugdijat,tanároknak fizetést,orvosoknak jobb fizertést,közvilágitást kis településeken,járdát ,rendőrt aki valóban "a rend őre",akit nem lehet megvesztegetni,és vigyáz majd a családtagjaidra a Lidl környékén,és nem a "le&arom" tablettán van...Tctronic írta: ↑2023.02.10., pén. 16:35Gyári vs. DIY. Volt jó pár gyári készülékem, van jelenleg gyári, gyári de tuningolt, DIY, hazai gyártású . Minden szegmensben vannak jó és gyenge példányok is. Ki erre esküszik ki arra. Nem törnék pálcát egyik felett sem, én csak egyet javaslok járjon mindenki nyitott füllel és tegyen próbát és utána mondjon véleményt. Ha a több hang is tetszik utána lehet ár/minőség alapján rangsorolni. Sajnos amit én jó hangnak nevezek, azt nem lehet megúszni olcsón az biztos, de viszont a drága készülékek még önmagukban nem jelentik a jó hangot.![]()
![]()
utópia,politika ?

- Tctronic
- Beköltözött
Gyári vs. DIY. Volt jó pár gyári készülékem, van jelenleg gyári, gyári de tuningolt, DIY, hazai gyártású . Minden szegmensben vannak jó és gyenge példányok is. Ki erre esküszik ki arra. Nem törnék pálcát egyik felett sem, én csak egyet javaslok járjon mindenki nyitott füllel és tegyen próbát és utána mondjon véleményt. Ha a több hang is tetszik utána lehet ár/minőség alapján rangsorolni. Sajnos amit én jó hangnak nevezek, azt nem lehet megúszni olcsón az biztos, de viszont a drága készülékek még önmagukban nem jelentik a jó hangot.

Nekem már volt minden, ...Volt magyar erősítőm sok évig és most gyári...piac kérdése és persze ismeretség és a pletykák:-Dzoli73 írta: ↑2023.02.10., pén. 11:41Az utolsó mondatodra reagálva. Megfelelő koncepcióval, tudatossággal, és némi szerencsével, ez teljesen elvárható cél.Rock60 írta: ↑2023.02.10., pén. 11:22Mindennél van jobb.
Vagy csak szintet lép az ember, pl márkán belül feljebb lép, vagy más szisztémában gondolkodik, mondjuk kis csöves és érzékeny doboz felé mozdul el a Krell - Apogie vonalról.
Őszintén gondolhatja, hogy ami neki eddig volt, az valóban kitűnő készülék, és nyugodt lélekkel árulja.
Nem mondom, hogy ez az általános.
Valószínűleg a jellemző az, hogy kb. ugyanannyiért vagy kicsivel többért szeretne valaki jobbat, mint ami eddig volt.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- dixie-chicken
- V.I.P.
no de, ha azt a DIY-ét,hivatalositanánk,kifehéritenénk,és pont mindent úgy kifizetnének mint a fikázott "nagy nevek"(adó,TB stb) akkor az érem másik oldala is előkerülne /vagy előkerülhetne..könnyű fikázni vlmit egy egérlyukból,felfele nézve látván egy denevért,az égen,ahogyan röpköd...ilyenkor szokta mondani a kisegér az apjának "apa,ha nagy leszek,én is pilóta szeretnék lenni"Rock60 írta: ↑2023.02.10., pén. 13:24Persze, a DÍY cucc sokkal olcsóbb / lehet / mint egy ugyanolyan tudású gyári.
Az erősítőguruk állandó mondanivalója, hogy a gyári X, Y erősítő mekkora egy hulladék, a konstrukció is rossz, alkatrész sincs benne, de ami van benne az legalább mind s..r, nem jó semmire.
Ilyen értelemben egy új gyári készüléket sosem lenne szabad megvenni - hacsak nincsen valakinek kidobálni való százezrei, vagy milliói - mert csak óriási buktával lehet őket továbbadni.

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
A valóban jó DIY cuccok a kulisszák mögött kelnek el szépen csendben 
Van az a mondás, hogy a jó bornak nem kell cégér. Meg ilyesmik

Van az a mondás, hogy a jó bornak nem kell cégér. Meg ilyesmik

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Közben pedig általában épp a fordítottja történik.Rock60 írta: ↑2023.02.10., pén. 13:24Persze, a DÍY cucc sokkal olcsóbb / lehet / mint egy ugyanolyan tudású gyári.
Az erősítőguruk állandó mondanivalója, hogy a gyári X, Y erősítő mekkora egy hulladék, a konstrukció is rossz, alkatrész sincs benne, de ami van benne az legalább mind s..r, nem jó semmire.
Ilyen értelemben egy új gyári készüléket sosem lenne szabad megvenni - hacsak nincsen valakinek kidobálni való százezrei, vagy milliói - mert csak óriási buktával lehet őket továbbadni.
A nagy "szar" gyári készülékeket el lehet adni, a DIY vonal "ultrabrutál a gyári ehhez képest seholnincs" termékei 0.5 - 1 - 2 évig simán itt kallódnak az ad-vesz topikokban.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Persze, a DÍY cucc sokkal olcsóbb / lehet / mint egy ugyanolyan tudású gyári.
Létezik amúgy az olcsóbbért jobb, de vmit fel kell áldozni. Pl. Van egy gyári 200 watt végfokom, aminél jobb hangú lett az adott rendszerben egy olcsóbb DIY darab, viszont csak 20 watt.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1211
Inkább állapotok, szintre érkezések vannak. Hajlamos az ember jóra hallgatni a saját rendszerét, és bár elégedett vele de előbb utóbb hall valamit ami jobb, vagy valaki felnyitja a fülét, hogy mi ami nem jó a rendszerében. Aztán vagy jó irányba lép vagy sem. Jó esetben csak oldalra, ahol nem rosszabb, nem jobb, csak más lesz a hang. Azon is érdemes elgondolkodni mi az amit le kell cserélni, mi aminek maradni kell.Rock60 írta: ↑2023.02.10., pén. 11:22Mindennél van jobb.
Vagy csak szintet lép az ember, pl márkán belül feljebb lép, vagy más szisztémában gondolkodik, mondjuk kis csöves és érzékeny doboz felé mozdul el a Krell - Apogie vonalról.
Őszintén gondolhatja, hogy ami neki eddig volt, az valóban kitűnő készülék, és nyugodt lélekkel árulja.
Valószínűleg a jellemző az, hogy kb. ugyanannyiért vagy kicsivel többért szeretne valaki jobbat, mint ami eddig volt.
Létezik amúgy az olcsóbbért jobb, de vmit fel kell áldozni. Pl. Van egy gyári 200 watt végfokom, aminél jobb hangú lett az adott rendszerben egy olcsóbb DIY darab, viszont csak 20 watt.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Az utolsó mondatodra reagálva. Megfelelő koncepcióval, tudatossággal, és némi szerencsével, ez teljesen elvárható cél.Rock60 írta: ↑2023.02.10., pén. 11:22Mindennél van jobb.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Mindennél van jobb.
Ehez tényleg fáradt vagyok ezen vitatkozni.
Annyit nem ér az egész.
Aszpirin kitörli, ha akarja...
Annyit nem ér az egész.
Aszpirin kitörli, ha akarja...

Számomra elég elgondolkodtató egy olyan hírdetés, amiben hosszú mondatokon keresztűl magasztalják az eladó készüléket, hangsugarzót, stb. Ha annyira kiemelkedően jó, hogy ennyit kell róla áradozni, akkor miért is eladó?
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Nekem semmi bajom az e féle kendőzetlen őszinteséggel. Inkább ez, mintha valami népmesét költene a semmi köré.andarson írta: ↑2023.02.09., csüt. 22:15Az előző hirdetési klisékhez képest a következő ellenpélda lenne?... elnézést, de muszáj beraknom:
viewtopic.php?f=160&t=185763&p=2762297& ... ó#p2762297
Számomra elég elgondolkodtató egy olyan hírdetés, amiben hosszú mondatokon keresztűl magasztalják az eladó készüléket, hangsugarzót, stb. Ha annyira kiemelkedően jó, hogy ennyit kell róla áradozni, akkor miért is eladó?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Az a fehér nevű ember a s..rt sem érő leszorítójával, klasszikus lemezeket árul a megfelelő topicban. Boltoltam vele korábban.
Elég szabadszájú, ki, ha én nem figura...
Elég szabadszájú, ki, ha én nem figura...

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5993
OFF, de nemrég néztem ingatlanhirdetéseket az én falumban, csak kíváncsiságból, és találtam olyant, amelyiknél vagy 10 kép van a ház belsejéről, de egyetlenegy sem magáról a házról, kívülről, meg a telekről. Hmm, ilyenkor felmerül a kérdés az emberben, hogy vajon mit rejteget. Hasonló lehet a hifinél is az a szitu, amit írtál...Alex_Aston írta: ↑2023.02.10., pén. 06:52Nekem az a kedvencem, amikor olyan fotót raknak fel, aminél egy 15 éves Nokia telefonnal sötétben is jobbat készítek, emellé minden "részlet" le van fotózva, de az nem, hogy a készülék egyben miként mutat, mert valamelyik része mindig lelógó a képről.
Ezt sosem tudom megérteni. Arra nem veszi a fáradtságot emberünk, hogy megnézze, hogyan sikerültek a képek, és esetleg válogasson, ne adj isten, újat készítsen...?
(mellesleg a telefonos fotók minősége /gyengébb minőségű telefonnal/ tényleg lehet néha nagyon sz.r, ha rosszak a fényviszonyok, és ezen sokszor az tudna csak segíteni, ha kivenné a helyéről a cuccost, amit árul, és fényre vinné, vagy megoldaná valahogy másként a jó megvilágítást /a telefon ledes "vakuja" sok esetben csak ront a helyzeten/)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Ez a legkönnyebben eladható cucc, a kedves vevő kiválaszthatja, milyen színűt szeretne. Ha tetszik neki így, akkor jó, ha meg mégsem, akkor leszedi a fóliát, és van egy fehér mélynyomója. Ha meg ezt is megunta, leszedi a fehér festéket egy hőlégfúvóval/vegyszerrel, és olyanra festi/fóliázza, amilyenre akarja.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3292
Nekem az a kedvencem, amikor olyan fotót raknak fel, aminél egy 15 éves Nokia telefonnal sötétben is jobbat készítek, emellé minden "részlet" le van fotózva, de az nem, hogy a készülék egyben miként mutat, mert valamelyik része mindig lelógó a képről.
Ezt sosem tudom megérteni. Arra nem veszi a fáradtságot emberünk, hogy megnézze, hogyan sikerültek a képek, és esetleg válogasson, ne adj isten, újat készítsen...?
Csak a Marantz! :-D
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3292
Írd le, hogy az eredeti színe teljesen karcmentes és hibátlan állapotban lett megőrizve az utókor számára

Csak a Marantz! :-D
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Van egy mélynyomóm amit nem merek feltenni. Érdekessége, hogy eredetileg fekete volt, azt az előző tulaj szépen átfényezte fehérre ... én meg amikor megvettem okosan lefóliáztam bükkre. Na most erről kéne egy igényes hirdetést összerakni

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Nekem az örök kedvencem volt és azóta mindig jóóól megnézem a saját képeimet, hogymégvéletlenülse... A frissen feltett gyönyörű lakkfekete hifi előlapjára óvatlanul ránagyítottam és hát egy szőröscomb-lógózacsis-alsógatya-szőröspocak kacsintott ki a fekete plexiről visszatükröződve.
Írtam a tulajnak, ugyan nézze már meg milyen képet töltött fel, hopsz megköszönte és gyorsan le is szedte. :-)

Írtam a tulajnak, ugyan nézze már meg milyen képet töltött fel, hopsz megköszönte és gyorsan le is szedte. :-)
- Csatolmányok
-
- kép.png (4.8 KiB) Megtekintve 1073 alkalommal
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)