Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Re: Lemezjátszó
Van arra tipp, hogy milyen shell-t érdemes venni Lenco L65 egyenes karhoz?
Béna kezdőként vettem 3db egyenes shell-t, ami természetesen nem jó.
Ha valakinek van ötlete, írja meg, legyen kedves! Az se baj, ha van eladó.
Béna kezdőként vettem 3db egyenes shell-t, ami természetesen nem jó.
Ha valakinek van ötlete, írja meg, legyen kedves! Az se baj, ha van eladó.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 155
Ha tippelhetek, jobb rugó nélkűl.
Minden jó lehet, ami a belső és külső tányért elcsatolja egymástól.
Ha valamit eltávolítunk, ami összeszorítja őket, az is javíthat a dolgon.
Talált ?
Minden jó lehet, ami a belső és külső tányért elcsatolja egymástól.
Ha valamit eltávolítunk, ami összeszorítja őket, az is javíthat a dolgon.
Talált ?
-
József1960
- Törzsvendég

Ami a belső (hajtott) tányérra rögzíti a külső tányért. A tengelyen van egy horony, abba van bepattintva.Voyager írta: ↑2023.02.06., hétf. 18:41Bocsánat, hogy beleszólok, de milyen tányérleszorító rugót?József1960 írta: ↑2023.02.06., hétf. 18:12Ha valaki Thorens TD 170,180,190,vagy Dual 400-as sorozatú lemezjátszót használ, vegye le a tányérleszorító rugót,(1 perc) és írja le,hogy mit tapasztalt.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
Bocsánat, hogy beleszólok, de milyen tányérleszorító rugót?József1960 írta: ↑2023.02.06., hétf. 18:12Ha valaki Thorens TD 170,180,190,vagy Dual 400-as sorozatú lemezjátszót használ, vegye le a tányérleszorító rugót,(1 perc) és írja le,hogy mit tapasztalt.
-
József1960
- Törzsvendég

Ha valaki Thorens TD 170,180,190,vagy Dual 400-as sorozatú lemezjátszót használ, vegye le a tányérleszorító rugót,(1 perc) és írja le,hogy mit tapasztalt.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2873
Vinyl: Pallas ist eines der letzten Presswerke für Schallplatten:
https://www.youtube.com/watch?v=-3vGHQF6OH0
érdemes megnézni...
https://www.youtube.com/watch?v=-3vGHQF6OH0
érdemes megnézni...
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Köszönöm a hozzászólásokat, lehet megnézetem a Bese Attilával , nála már úgyis voltam. Amúgy van ott a képen egy Rega Elys hangszedő 
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1325
OM5 mint LP életérzés ?! Még viccnek is erős! Szerintem is jobban járt volna egy jó állapotú, jó hangú használttal, ami eladható ha nem tetszik mégsem. Bár most nem tudnék ajánlani ilyet az apróból pont.mishow írta: ↑2023.02.06., hétf. 10:56Szerintem indulásnak kapjon egy új, méretpontos szíjat és egy jó állapotú, belépő szintű MM hangszedőt (Ortofon OM5 pl gyakran van a hirdetőben, sok ProJect azzal jön gyárilag, amit a tulajok rögtön cserélnek). Először szólaljon meg, abból már sok minden ki fog derülni. Induló lemezjátszónak tényleg jó lehet, de sajnos a képek szerint valóban nem vigyáztak rá túlságosan, és lehet sokat állt (erre utal a leesősen megnyúlt szíj), ami szintén nem tesz neki jót. Ha már tudtad hallgatni egy kicsit, és tetszik az LP érzés, utána még mindig ráérsz eldönteni, mennyit költesz rá![]()
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2730
Szerintem indulásnak kapjon egy új, méretpontos szíjat és egy jó állapotú, belépő szintű MM hangszedőt (Ortofon OM5 pl gyakran van a hirdetőben, sok ProJect azzal jön gyárilag, amit a tulajok rögtön cserélnek). Először szólaljon meg, abból már sok minden ki fog derülni. Induló lemezjátszónak tényleg jó lehet, de sajnos a képek szerint valóban nem vigyáztak rá túlságosan, és lehet sokat állt (erre utal a leesősen megnyúlt szíj), ami szintén nem tesz neki jót. Ha már tudtad hallgatni egy kicsit, és tetszik az LP érzés, utána még mindig ráérsz eldönteni, mennyit költesz rá
Nem szeretnék ünneprontó lenni - bevállalom - de halkan megkérdezném, tekintettel a folyamatos kínálatra, hogy nem lett volna minden szempontból célravezetőbb egy gondos tulajdonos megvigyázott darabját megvásárolni ?
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3424
Szia!
Belépő kategóriás, de ne becsüld le! Volt ilyenem, hosszú ideig használtam elégedetten,
az Ortofon MC15 super mkll-t is gond nélkül kiszolgálta. Egyszerű, de megbízható szerkezet.
A szokásos tápegységét érdemes cserélni valami valami fejlettebbre, meghálálja.
Keresdd Szekeres Istvánt(Pointe), Ő biztosan tud segíteni a talpraállításában.
A gyári gumilap helyett rakj rá, egy filc, vagy egy gumi/parafa alátétet.
A hangszerőt nem kell túlgondolni, egy AT, Goldring, vagy Nagaoka MM jó lehet bele.
A többit már elmondták előttem, nem ismétlem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Alisca foglalkozik ilyesmivel./ Is /
Bese Attila 06203862283
Bese Attila 06203862283
Köszi az infokat, igen az lemaradt. Budapesten volna az ideális.alfaati írta: ↑2023.02.05., vas. 21:04Nem látszik a profilodban hol laksz. Az sokat segítene.
Ennek az mk II verziója volt nekem. Lényegét tekintve ugyan ez. Szerintem belekóstólni a "lemezes" világba, ismerkedni a technikával kiváló. Jól el kell csatolni ezt a készüléket a talajtól mert különben a vibrációk, zajok visszaköszönnek a hangfalakból.
Denon DL 110-el használtam meg egy Thorens ezüstözött kábelezéssel. Mostmár van választék tápegységekből is, akkor még nem volt(90-es évek közepe). Így a nyávogást is ki lehet iktatni mostmár.
Szíjat én elektronikai szaküzletben vettem. Vittem a kinyúlt régit, és annál picit rövidebbet kértem. Ebayen van eredeti is.
-
alfaati
Nem látszik a profilodban hol laksz. Az sokat segítene.
Ennek az mk II verziója volt nekem. Lényegét tekintve ugyan ez. Szerintem belekóstólni a "lemezes" világba, ismerkedni a technikával kiváló. Jól el kell csatolni ezt a készüléket a talajtól mert különben a vibrációk, zajok visszaköszönnek a hangfalakból.
Denon DL 110-el használtam meg egy Thorens ezüstözött kábelezéssel. Mostmár van választék tápegységekből is, akkor még nem volt(90-es évek közepe). Így a nyávogást is ki lehet iktatni mostmár.
Szíjat én elektronikai szaküzletben vettem. Vittem a kinyúlt régit, és annál picit rövidebbet kértem. Ebayen van eredeti is.
Sziasztok! Mai vételem, vszinü nem leszek nagy lemezjátszós, de rendbe rakatnám. Foglalkozik itt a fórumon valaki ilyesmivel? Szíj leesik, motor forog, hangszedő nincs benne, meg valószínű be kéne állítani. Tudtok valakit ajánlani esetleg? Köszönöm
- Csatolmányok
-
- 6601A502-662B-4504-B0FB-A36FA4B7F109.jpeg (1.94 MiB) Megtekintve 1632 alkalommal
-
- 66828EB7-4182-44D3-A583-B234003C892D.jpeg (2.41 MiB) Megtekintve 1632 alkalommal
Szerintem is az a legjobb. Fel nem foghatom, hogy egy zárt hangszedőnél mi indokolhatja ennek mellőzését.
Az idézet nem stimmel, de ércsük...
Az idézet nem stimmel, de ércsük...
Régóta foglalkoztat egy gondolat. Többször szóba került, hogy érdemes a kar tömegéhez optimalizálni a hangszedő kiválasztását.
Gondolom, a kar súlyának nem csak az önrezonancia, hanem a súlyból adódó tehetetlenség miatt van jelentősége a hangszedők engedékenységével összefüggésben.
Az Air - Tangent- nél annyiban más a helyzet, hogy a horizontális
mozgáskor a külső cső tömege is hozzáadódik a tehetetlenséget okozó tömeghez.
Míg vertikális mozgásakor - a forgáspont és a kar vége közti távolsághoz képest kicsi csőátmérő miatt - a rövid, pehely könnyű kar tömegével és tehetetlenségével kell csak számolni.
Szóval, egy esetleges hangszedő vásárlásnál milyen súlyúnak kell tekinteni az Air-Tangent karját ?
Gondolom, a kar súlyának nem csak az önrezonancia, hanem a súlyból adódó tehetetlenség miatt van jelentősége a hangszedők engedékenységével összefüggésben.
Az Air - Tangent- nél annyiban más a helyzet, hogy a horizontális
mozgáskor a külső cső tömege is hozzáadódik a tehetetlenséget okozó tömeghez.
Míg vertikális mozgásakor - a forgáspont és a kar vége közti távolsághoz képest kicsi csőátmérő miatt - a rövid, pehely könnyű kar tömegével és tehetetlenségével kell csak számolni.
Szóval, egy esetleges hangszedő vásárlásnál milyen súlyúnak kell tekinteni az Air-Tangent karját ?
- Voyager
- V.I.P.

Ezért is szeretem (én is), az általad is említett nut-al szerelt hangszedőtestet. Persze minden bizonnyal megvan annak is az oka, hogy a gyártók melyiket alkalmazzák.Rock60 írta: ↑2023.02.05., vas. 19:26Most mindenben egyetértek az előttem szólókkal.
De, ha már van egy bevált, jó karom, csak azért, hogy egyszerűbb legyen a hangszedőt szerelni, nem cserélem le Shell-esre.
Egyébként, az Air-Tangent mozgó részét lehúzva a csőről, már egész kényelmesen, asztalnál ülve lehet rajta bogarászni.![]()
Most mindenben egyetértek az előttem szólókkal.
De, ha már van egy bevált, jó karom, csak azért, hogy egyszerűbb legyen a hangszedőt szerelni, nem cserélem le Shell-esre.
Egyébként, az Air-Tangent mozgó részét lehúzva a csőről, már egész kényelmesen, asztalnál ülve lehet rajta bogarászni.
Egyébként, az Air-Tangent mozgó részét lehúzva a csőről, már egész kényelmesen, asztalnál ülve lehet rajta bogarászni.
-
alfaati
Yamamoto aranyozott és Nagaoka csavarokat használok. Ezekben még nem csalódtam.
Viszont én a Shellbe integrált hangszedőket preferálom ha választani lehet. Annál nincs szerelési nehézség és bénázás.
Az S és J karoknak számos előnye van. Mindenkinek ajánlom.
Viszont én a Shellbe integrált hangszedőket preferálom ha választani lehet. Annál nincs szerelési nehézség és bénázás.
Az S és J karoknak számos előnye van. Mindenkinek ajánlom.
- Csatolmányok
-
- DSCF8945VVVVVVVV.jpg (7.25 MiB) Megtekintve 1544 alkalommal
- Voyager
- V.I.P.

Több külföldi fórumon és talán itt is volt már arról szó, hogy nincs számottevő (audió) hatása, ha ne adj isten véletlenül valaki mágnesezhető csavart használ a PU rögzítéséhez. Ennek ellenére azért érdemes figyelembe venni néhány dolgot.
1. az MC hangszedőkben bivalyerős mágnes van és egy óvatlan pillanatban, már oda is rántotta a cucchoz a csavart (esetleg csavarhúzót).
2. a hangszedő rögzítésének megfelelően merevnek kell lennie, jó lehet az alumínium, de ha plusz tömegre van szükség, akkor sárgaréz esetleg valamilyen ötvözet.
3. a műanyag csavarok között is sokféle van, érdemes keményet választani, hogy a mechanikai szilárdság megvalósuljon a karral.
De ez nem szent írás természetesen...
Elég suta megoldásnak tartom azon gyártók részéről, amellyek hangszedői nem rendelkezik fix anyával.
Azt a szo..st, míg sikerült a nyitott EMT csavarjára rákapatni az anyát pár milliméterre a tekercstől és a hajszálvékony drótoktól...
Nem gondolták túl a gyárban.
Azt a szo..st, míg sikerült a nyitott EMT csavarjára rákapatni az anyát pár milliméterre a tekercstől és a hajszálvékony drótoktól...
Nem gondolták túl a gyárban.
Nem derült ki. Akkor jól mondtam ?