Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 879

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ambulance

Már az elején felbosszantott a hiperaktív kézikamera rángatás, de ez a film konkrétan nézhetetlen ebből a szempontból. A drónkamerákat is csavargatják hányásig. Nem is értem, hogy ez miért kell az embereknek? Kiégetni az agyunkat? Ki ez a f@sz narkós stáb aki ezt elkövette?
Nézhetetlen, pedig a hangok ütnek.
Lehet hogy jópofa lenne maga a film, ha nem szédülnék el.
Élt 30 percet.
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4194

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Még pár, szerintem kiváló koreai film:

Harcosok szövetsége.
Szerintem megérdemelt a kiemelkedő imdb pontozás. Egy testvér dráma, mely a koreai háború alatt játszódik. Egyikük sem akar katona lenni, de kötelező bevonulniuk. A bátyó pedig úgy akarja megóvni az öccsét, hogy mindenféle öngyilkos küldetést elvállal, csak ne vigyék a frontra a testvérét. Mindezeket a háború borzadalmain keresztül elmesélve.
https://m.imdb.com/title/tt0386064/

Mai wei
Ez is háborús film, ami azt meséli el, hogy a II. világháború alatt, a Kóreát megszálló japánok idejében, egy koreai katona mégis, hogy a túróba jut el a normandiai partraszállás helyszínére. Ez is nagyon erős alkotás szerintem
https://m.imdb.com/title/tt1606384/

The wailing
Sorozat gyilkos nyomában a tehetetlen rendőrök egy kis faluban.
https://m.imdb.com/title/tt5215952/?ref_=nv_sr_srsg_0

The chaser
Kardigje írta a címét, de szerintem többet érdemel. Elképesztően brutális részletességgel bemutatott sorozatgyilkosos film. Amerikai Pszicho csak jelenthet neki.
https://m.imdb.com/title/tt1190539/?ref_=nv_sr_srsg_0

A halál jele
A leghíresebb (valódi) koreai sorozatgyilkos nyomában.
https://m.imdb.com/title/tt0353969/
Csak a Marantz! :-D

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 261

Hozzászólás Szerző: merida »

Aszpirin írta:
2023.02.11., szomb. 13:09
venomer írta:
2023.02.10., pén. 14:13
kargidje írta:
2023.02.08., szer. 19:48
Ezzel vitatkoznék, vagy nem jó filmeket néztél vagy már előítéletekkel álltál nekik.
Mindenhol vannak gyengébb filmek, sorozatok, olyan ország nincs, amelyik kizárólag jó/kiváló filmeket készít.
Vitatkozom a vitatkozással: dehaegyszertényleg. Egyszerűek mint a tök. Valamilyen módon meg mi vagyunk azok, de nekem rendszerint fájnak ők. Szívesen veszem az ellenpéldákat, szeretek meglepődni, lehet, hogy tényleg csak a megfelelő alkotások hiányoznak. Minden egyes darabnak adok esélyt elindításkor egyébként, a buták szemellenzője a skatulya.

Nem látok erre HBO/Cinemax beszámolókat. Hogy a többi csemegeirányról ne is szóljak. Mindenki csak Netlflix és kölcsönzés? Hátha akad pár filmélmény ebből az irányból.
Nem figyeltél eléggé...
Az új zombis sorozat HBO Max-on megy, én pl. ott néztem, már ameddig néztem. Nem mindig említem, hogy melyik szlgálttó adja, gontolom ezzel sokan vannak így, de itt elég sokan néznek mást is (persze mindegyiket lehet bittorrentezni is, amit valamiért a fórumon kölcsönzőek neveznek /ha jól tévedek/ nem is értem, miért nem szeretjük nevén nevezni a dolgokat...)
Ha a sugárzott tévéket hiányolod, megsúgom, hogy a HBO Max-on minden ott van, amit a HBO és Cinemax csatornáin megy, csak általában jobb minőségben.

Mostanában elég sok HBO-filmet néztem (Cyrano, Operation Mincemeat, The Electrical Life of Louis Wain, Jockey, Father Stu, After Yang), egyről írtam is beszámolót (Búcsú Yangtól), de sajnos valahogy eléggé gyenge a jelenlegi felhozatal. Nekem legalábbis egy kivétellel az említettek közül egyik sem igazán jött be. A kivétel a Father Stu volt, arról tényleg nem írtam, majd fogok.

Koreai filmek: rengeteg jó filmjük van, sorozatuk is. Ha csak egy nagy klasszikust kellene említsek számodra "ellenpéldának", akkor íme: Bin Jip (3 Iron). Számomra minden idők legjobb koreai filmje. De ott a "Tavasz, nyár, ősz, tél, és... tavasz", ha művészfilmeket kedveled, vagy pl. az Old Boy, ha a véres dolgokat...
Személyes kedvencem: Paraziták
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 879

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

DeLorean írta:
2023.02.11., szomb. 17:24
Elsősorban Lemmy barátomnak ajánlanám ez a gyöngyszemet! :D
Fura Világ a címe - háááát, elég fura.

scale.jpg
:D
Gyerekkel nézhető? Öt és fél éves.
Szerintem!

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2914

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Alex_Aston írta:
2023.02.11., szomb. 18:58
The last of us 4-5. rész.

Folytatja az első két rész által felállított utat, és jól van ez így, vagy legalább is nekem tetszik. Nem is gondolok már a 3. részre. Letudtuk a ma kötelező f@szságot, lehet tovább menni, nincs itt semmi látnivaló.

Szóval ha marad ez a színvonal, mint az első ketté, és a 4-5. rész, akkor jó lesz ez.
Ja-ja. ez az 5. rész jó volt.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

The last of us 4-5. rész.

Folytatja az első két rész által felállított utat, és jól van ez így, vagy legalább is nekem tetszik. Nem is gondolok már a 3. részre. Letudtuk a ma kötelező f@szságot, lehet tovább menni, nincs itt semmi látnivaló.

Szóval ha marad ez a színvonal, mint az első ketté, és a 4-5. rész, akkor jó lesz ez.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6524

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

venomer írta:
kargidje írta:
Ezzel vitatkoznék, vagy nem jó filmeket néztél vagy már előítéletekkel álltál nekik.
Mindenhol vannak gyengébb filmek, sorozatok, olyan ország nincs, amelyik kizárólag jó/kiváló filmeket készít.
Vitatkozom a vitatkozással: dehaegyszertényleg. Egyszerűek mint a tök. Valamilyen módon meg mi vagyunk azok, de nekem rendszerint fájnak ők. Szívesen veszem az ellenpéldákat, szeretek meglepődni, lehet, hogy tényleg csak a megfelelő alkotások hiányoznak. Minden egyes darabnak adok esélyt elindításkor egyébként, a buták szemellenzője a skatulya.

Nem látok erre HBO/Cinemax beszámolókat. Hogy a többi csemegeirányról ne is szóljak. Mindenki csak Netlflix és kölcsönzés? Hátha akad pár filmélmény ebből az irányból.
Nem figyeltél eléggé...
Az új zombis sorozat HBO Max-on megy, én pl. ott néztem, már ameddig néztem. Nem mindig említem, hogy melyik szlgálttó adja, gontolom ezzel sokan vannak így, de itt elég sokan néznek mást is (persze mindegyiket lehet bittorrentezni is, amit valamiért a fórumon kölcsönzőek neveznek /ha jól tévedek/ nem is értem, miért nem szeretjük nevén nevezni a dolgokat...)
Ha a sugárzott tévéket hiányolod, megsúgom, hogy a HBO Max-on minden ott van, amit a HBO és Cinemax csatornáin megy, csak általában jobb minőségben.

Mostanában elég sok HBO-filmet néztem (Cyrano, Operation Mincemeat, The Electrical Life of Louis Wain, Jockey, Father Stu, After Yang), egyről írtam is beszámolót (Búcsú Yangtól), de sajnos valahogy eléggé gyenge a jelenlegi felhozatal. Nekem legalábbis egy kivétellel az említettek közül egyik sem igazán jött be. A kivétel a Father Stu volt, arról tényleg nem írtam, majd fogok.

Koreai filmek: rengeteg jó filmjük van, sorozatuk is. Ha csak egy nagy klasszikust kellene említsek számodra "ellenpéldának", akkor íme: Bin Jip (3 Iron). Számomra minden idők legjobb koreai filmje. De ott a "Tavasz, nyár, ősz, tél, és... tavasz", ha művészfilmeket kedveled, vagy pl. az Old Boy, ha a véres dolgokat...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

venomer írta:
kargidje írta:

Hát hogy "Egyszerűek mint a tök". Amerikai filmek 90%-ára ez pontosan igaz. Sőt, ezek még unalmasak is. A 7-8éves gyerekeknek való Marvel/DC/StarWars ... stb frencsájzokról nem is beszélve.

Így hirtelen:
I saw the devil
New world
Welcome to Dongmakgol
The Beast Stalker
Front Line
A Bittersweet Life
The Yellow Sea
Warriors of the Rainbow: Seediq Bale
The Chaser
Cold Eyes
Confession of Murder
Secret Sunshine
... és még sokan mások.

Netflixen fent van sorozat, itt már írtam róla nemrég: Little women, esetleg My Name

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

kargidje írta:

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ebri »

Monos

Tini katonák és egy náluk tárolt elrabolt tanárnő életének bemutatása. Végig tudtam nézni, szóval nem nagyon rossz, de már más dél-amerikai filmeknél is láttam ilyen jellegű kapkodást, hogy minden aspektust be akarnak mutatni, s emiatt a film több helyen logikátlan lesz, illetve emberek döntései se teljesen érthetőek. Ezt leszámítva nem szájbarágós, nem is unalmas, mégis általánosításra ösztönöz, s van valamiféle mondanivalója.

Senki / Nobody

Ezt Netflixen néztem, jobbfajta akciófilm, némi történettel. Nem világnagy alkotás, de a maga nemében a jobbak közül való, még a története se iszonyúan erőltetett, s a főhős nem sebezhetetlen.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

venomer írta:
2023.02.06., hétf. 17:53

Ugyanezeket éreztem, szerintem az érzelmi intelligenciájukból indulóan olyan amilyen. Rendszerint ilyen hatású a többi filmjük is.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

The unforgivable0

https://m.imdb.com/title/tt11233960/

Elvárások nélkül ültem le erre a filmre, rajta volt a listámon, na mondom, most kipipálom. De még, hogy sikerült neki kipipálni!
Nem számítottam rá, hogy ennyire jó lesz.
Egy börtönből frissen szabadult nő beilleszkedését meséli el, miközben a rendszert is kritizálja.

Ajánlom

megbocsathatatlan-sandra-bullock-2.jpg
megbocsathatatlan-sandra-bullock-2.jpg (62.86 KiB) Megtekintve 3237 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Den írta:
2023.02.07., kedd 16:31
wittao írta:
2023.02.04., szomb. 22:55
Netflixen Nalatok minden ok az uj “The Hitman’s Wife’s bodyguard” hangsavjaival?
A beszedhangok mintha 3-6dB-lel halkabbak lennenek minden masnal…
Csak nalam nem ok valami, vagy ez tenyleg el van igy cseszve?
Semmi baj a cuccoddal nálam is volt már ilyen sokszor. Meg kell várni egy jobb kiadást, majd onnan kikölcsönzöd!
Ezek a hangsáv hibák szinkronos filmeknél vannak, vagy eredeti nyelven?

Den
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Hozzászólás Szerző: Den »

wittao írta:
2023.02.04., szomb. 22:55
Netflixen Nalatok minden ok az uj “The Hitman’s Wife’s bodyguard” hangsavjaival?
Semmi baj a cuccoddal nálam is volt már ilyen sokszor. Meg kell várni egy jobb kiadást, majd onnan kikölcsönzöd!
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:
2023.01.25., szer. 17:54
JUNG_E.

Megnéztem. Vegyesek az érzelmeim. (...) de a film szerintem "belpiacra" készült elsődlegesen. Így viszont megnézős gyorsan felejtős lett.
Ugyanezeket éreztem, szerintem az érzelmi intelligenciájukból indulóan olyan amilyen. Rendszerint ilyen hatású a többi filmjük is.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Ne mindig csak akció/horror filmeket ajánljak: See how they run! Fekete komédia, murder mystery, olyan finom verbális humorral, hogy néha jókora késleltetéssel esik le, milyen vicces dolog hangzott el a jelenetben.

youtu.be/Q00qh7Ab6Mk
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Az a baj a birkaösztön hajtotta közízléssel, hogy művelői pont ugyanúgy veszik szájukra a szart és a maradandóan jót is. Így történhetett hogy habár a címével ezerszer találkoztam, annak csengése régi ismerősként van jelen, de még egyszer sem láttam. Nem tudtam, hogy érdemes látni, heveny pletyka tárgya könnyen lesz kontrainduktívvá. Tágra zárt szemek (1999). Az igényes rendezés már az első képkockáknál megmutatja magát, egészen kellemes.

Kevesebb lexikális ismeret = több meglepetés. Néha kellemes is.

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 168

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Sajnos csak nyolcvan egynehány perc, néztem volna még egy darabig...
Ajánlott nem csak Bond rajongóknak.
221012-Sound-of-007-Amazon-Prime-documentary.jpg
221012-Sound-of-007-Amazon-Prime-documentary.jpg (99.96 KiB) Megtekintve 2910 alkalommal
PD Cyviz F22 wuxga - Prismasonic HD5000M - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Direkt terápia

https://m.imdb.com/title/tt15677150/

Jó kritikákat olvastam róla, nagyon jó imdb értékelés. Rövid részek, mondom lássuk.

Nos, lehet nem éreztem rá a lényegére, de egy amolyan erőltetett, bugyuta amcsi sorozatnak tűnik. Szerencsétlen emberünk szenvedését látjuk, aki nyilván a végére összekapja magát, de közben a néző meg unatkozik, és kicsit sem mosolyog, mert bár állítólag ez vígjáték, de inkább faviccekkel van ez tele.
Vagy csak azoknak szól a sorozat, akiknél a léc alacsonyan van. Azoknak biztos tetszene, ez mondjuk lehet.
Első két elérhető rész nekem elég is volt, van annyi jónak tűnő film még a listámon, inkább azoknak adok esélyt, ez pedig megy a levesbe részemről.
Csak idő- és, unatkozó milliomosoknak ajánlom, vagy azoknak akik jó film helyett valami max közepest szeretnének nézni, másnak nem :D
direkt-terapia-e1674922203369.jpg
direkt-terapia-e1674922203369.jpg (60.94 KiB) Megtekintve 3041 alkalommal

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2236

Hozzászólás Szerző: wittao »

Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 509

Hozzászólás Szerző: MGMART »

TSanyi írta:
2023.02.04., szomb. 12:57
Boldog idők

A TV-ben ment, sajna sokáig tartott, így néztem végig, sőt az elejét sem láttam, mert fürödtem….

De amennyit láttam az alapján tetszett, jók a karakterek, hitelesen játszák a színészek a szerepeiket. Nem egy pörgős film, pláne nem akció. Francia, van aki már emiatt kaszálja.

https://port.hu/adatlap/film/tv/boldog- ... 211806/amp
Ilyen ajánló alapján sosem nézném meg. Sajnos az AVX-en olyan szint alá süllyedt a színvonal, hogy már olvasni is alig nézek be.
Ugyanez kicsi másképp:

"Boldog idők 2019

Férfi, nő, szerelem , házasság és sok-sok év. Egy ilyen koktélból bármi lehet és ellentétben a jó borral, amit állítólag az idő nemesít, nem minden esetben lesz igaz egy párkapcsolatra. Vagy mégis, csak nem látjuk meg? Van, hogy ki kell lépni, hátrébb állni és messziről ránézni? Mi van ha ez a távolság pont arra a napra esik amikor a férfi és a nő megismerte egymást? Lehetséges ez?
Ebben a kiváló vígjátékban, ami bőven többet nyújt sima humoros jeleneteknél, igen. Egy jó ötlet kiváló megvalósításban jó színészekkel. Műfajában ritka mint a fehér holló."
161466275_273327107643989_2627264436311314573_n.jpg
161466275_273327107643989_2627264436311314573_n.jpg (158.03 KiB) Megtekintve 2800 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2023.02.04., szomb. 12:57
Boldog idők

A TV-ben ment, sajna sokáig tartott, így néztem végig, sőt az elejét sem láttam, mert fürödtem….

De amennyit láttam az alapján tetszett, jók a karakterek, hitelesen játszák a színészek a szerepeiket. Nem egy pörgős film, pláne nem akció. Francia, van aki már emiatt kaszálja.

Ez szerintem egy csodálatos, és megható film. Nem szokványos ötlet.
Nagyon ajánlom.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Alex_Aston írta:
2023.02.02., csüt. 14:59
MCU - Fekete Párduc 2

https://www.imdb.com/title/tt9114286/

Ez valami hatalmas csalódás .... mert ez így nagyon izzadtságszagú lett .... Erőltetettek, és borzasztóak a karakterek. És hát, igencsak gyenge eresztés. Nem tudom ajánlani.
Ezzel pontosan leírtad milyen volt már maga az első rész is. 3 részletben bírtam végignézni annyira vontatott volt anno. Erre még a letöltést is sajnálom.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Boldog idők

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Tctronic írta:
2023.02.03., pén. 20:57
De bízom benne hogy letudtuk a kötelező körüket és innen már csak felfelé van... De sajnos ezek a profi sorozatkészítők nagyon jól tudják hogyan kell végignézetni egy gyenge sorozatot is nagyon sok emberrel, nagyon sokszor bedőltem már ennek...
Szerintem épp ellenkezőleg. Ha már a 3. résznél két töltelék karakter kap egy ilyen epizódot, az számomra semmi jót nem sejtet a jövőre nézve.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”