Olyan valószínűleg ritkán fordul elő, hogy valaki a hirdetés "marketingszövege" miatt veszi meg a hirdetés tárgyát (bár nem kizárt ez sem), viszont olyan gyakrabban lehet, hogy a leírás miatt nem történik meg az adás-vétel. Páldául, ha olyasmi van leírva a termékről, ami a képeken nem látszik stb. De az , hogy "korának megfelelő állapot" , meg hasonlók, vajon mit jelenthet? Kb csak felesleges szósaláta, mert szinte bármit jelenthet.Alex_Aston írta: ↑2023.02.08., szer. 17:56Van aki a bemutató szöveg alapján veszi meg az adott terméket, és nem az állapot/ár arány miatt, vagy azért, mert azt a terméket keresi...?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
Alku nincs, nem viszem sehova, nem számítok be semmit, csak KP-re cserélem. Érdeklődni KIZÁRÓLAG... 
Szóval ha elszánt és bátor vagy, érdeklődhetsz...

Szóval ha elszánt és bátor vagy, érdeklődhetsz...

.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3190
Az én kedvencem az "ár alatt eladó", és a "csak kipróbálva volt".
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3292
Van aki a bemutató szöveg alapján veszi meg az adott terméket, és nem az állapot/ár arány miatt, vagy azért, mert azt a terméket keresi...?
Csak a Marantz! :-D
A gépjármű aprók mellett azért a hifinél is fel-fel szokott tűnni a "korának megfelelő állapot".
Nálam ez a nyerő!

-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Nálam az "egy Hifi-barátom" viszi a pálmát.
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5011
"Nehéz szívvel válok meg ettől a legendától, nagyon szép élményeket szerzett." = Valós értékének duplájáért országjáró készülék lesi új áldozatát. Avagy: a jó tollú audio bloggernek nem biztos, hogy a füle is jó.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11000
- Kapcsolat:
Ez pont olyan eset, mint mikor a kellő tudást nélkülöző, botcsinálta előadó közli, hogy nem szeretne belemenni a részletekbe.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3190
Zsolt "fészbuk" oldalán találtam utalást egy február 12.-én tartandó hifi börzére. https://hu-hu.facebook.com/longkft/Tctronic írta: ↑2023.02.03., pén. 17:31Közelebb nem tud valaki hasonlóan nagy "vásárt"?
https://www.audiojumble.co.uk/
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Pedig mennyivel egyszerűbb volna leírni, hogy:
0=0
Ha már mindenképp evidens tényt akar valaki közölni, ez kevesebb meló.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Mostanában divatos szófordulat lett az apróban. "Aki ismeri, annak nem kell bemutatni"

.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
Advance Acoustic Paris Myconnect 150
Pontosítom kérdésemet, kérésemet: az újságírós tesztekre nem vagyok kíváncsi, csak magán tapasztalatokra...gomolalaci írta: ↑2023.02.03., pén. 20:57Sokáig latolgattam hová, melyik fórumba tegyem fel a kérdést, mivel ez egy minden az egyben készülék.
A témában szereplő készüléke van-e valakinek, vagy hallota-e már, és milyen vélemény alakult ki róla?
A ,,teszteket" hagyjuk, azokra nem vagyok kíváncsi....
A gondolkodás nem megerőltető...
-
- Fórumlakó
Advance Acoustic Paris Myconnect 150
Sokáig latolgattam hová, melyik fórumba tegyem fel a kérdést, mivel ez egy minden az egyben készülék.
A témában szereplő készüléke van-e valakinek, vagy hallota-e már, és milyen vélemény alakult ki róla?
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 87
De igaz a fordítottja is.-CB- írta: ↑2023.02.03., pén. 18:32Sztem esélyteken errefelé kurrens cikkeket jó áron vásárban venni. Hazánkban a vásár azt jelenti, hogy rád sózzák a sz@rt drágán...Tctronic írta: ↑2023.02.03., pén. 17:31Közelebb nem tud valaki hasonlóan nagy "vásárt"?
Legutóbb a börzén szembesültem ezzel. Minőségi áru nem is volt.
Ha jó minőségű dolgot árulsz reális áron, azt meg drágálják...
Ha nem ismerik akkor azért, ha igen, akkor még azért...
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2720
Közelebbi országokra gondoltam. Mondjuk Német.o. Itthon nagyon sok a lomis cucc.-CB- írta: ↑2023.02.03., pén. 18:32Sztem esélyteken errefelé kurrens cikkeket jó áron vásárban venni. Hazánkban a vásár azt jelenti, hogy rád sózzák a sz@rt drágán...Tctronic írta: ↑2023.02.03., pén. 17:31Közelebb nem tud valaki hasonlóan nagy "vásárt"?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1211
Sztem esélyteken errefelé kurrens cikkeket jó áron vásárban venni. Hazánkban a vásár azt jelenti, hogy rád sózzák a sz@rt drágán...Tctronic írta: ↑2023.02.03., pén. 17:31Közelebb nem tud valaki hasonlóan nagy "vásárt"?
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2720
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5011
A hónap mondata.

-
- Fórumlakó
Gratulálok! Ebben az írásban (NEM postban, és nem appban, hanem alkalmazásban) egy író ,,veszettt" el Benned!fapaci írta: ↑2023.01.28., szomb. 19:24Örkény István elégedetten csettintene és írna egy újabb egyperces novellát az esetről, de szerintem Rejtő Jenő is ki tudna hozni belőle valamit. Látni is vélem már magam előtt a szereplőket egy távoli tengeren hánykolódó, jobb időket is látott kalózhajó áporodott kantinjában:
1. Az újonc kadét, aki lelkes/kényszeres kommunikátor, bárkivel bármiről hajlandó csevegni. Még a palacsinta sütésről is, amiről a tántoríthatatlan szoknyapecér hírében álló hajószakács szerint halovány fogalma sincs.
2. Az öreg morgós fedélzetmester, aki civilben nyugdíjas műszaki ellenőr és bármilyen technikai eszközről el tudja mondani, miért is totálisan elcseszett az egész konstrukció.
3. A sötét tekintetű fegyvermester, aki egyébként hobbiterrorista és bármit bárhol felrobbant a szent alaszkai dzsihádra (ismert nevén SZAD) hivatkozva.
4. A csendes vitorlamester, akit gyerekkorában tévedésből jedi kiképzésre küldtek. Lézerkardját évekkel ezelőtt elcserélte egy High-End tápkábelre az ecseri piacon, fegyverzet hiányában rövid mondatokkal utasítja rendre az aktuális balfékeket.
5. A tudálékos okostojás, aki az árbóckosárból nézelődve próbál valami vicces tanulságot tákolni az esetből, pedig tudja most is, hogy kussban kellene maradnia.
És a legénység kéttucatnyi szemlélődő tagja, akik fejüket rázva visszavonulnak szűk kabinjaikba az 50-es évekből származó, karcos LP-ket hallgatni.
A háttérben évtizedes ételszag és olcsó rum illata terjeng, a túlkoros hajótest recsegése és néhány őszinte fingás hallatszik.

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11000
- Kapcsolat:
Örkény István elégedetten csettintene és írna egy újabb egyperces novellát az esetről, de szerintem Rejtő Jenő is ki tudna hozni belőle valamit. Látni is vélem már magam előtt a szereplőket egy távoli tengeren hánykolódó, jobb időket is látott kalózhajó áporodott kantinjában:
1. Az újonc kadét, aki lelkes/kényszeres kommunikátor, bárkivel bármiről hajlandó csevegni. Még a palacsinta sütésről is, amiről a tántoríthatatlan szoknyapecér hírében álló hajószakács szerint halovány fogalma sincs.
2. Az öreg morgós fedélzetmester, aki civilben nyugdíjas műszaki ellenőr és bármilyen technikai eszközről el tudja mondani, miért is totálisan elcseszett az egész konstrukció.
3. A sötét tekintetű fegyvermester, aki egyébként hobbiterrorista és bármit bárhol felrobbant a szent alaszkai dzsihádra (ismert nevén SZAD) hivatkozva.
4. A csendes vitorlamester, akit gyerekkorában tévedésből jedi kiképzésre küldtek. Lézerkardját évekkel ezelőtt elcserélte egy High-End tápkábelre az ecseri piacon, fegyverzet hiányában rövid mondatokkal utasítja rendre az aktuális balfékeket.
5. A tudálékos okostojás, aki az árbóckosárból nézelődve próbál valami vicces tanulságot tákolni az esetből, pedig tudja most is, hogy kussban kellene maradnia.
És a legénység kéttucatnyi szemlélődő tagja, akik fejüket rázva visszavonulnak szűk kabinjaikba az 50-es évekből származó, karcos LP-ket hallgatni.
A háttérben évtizedes ételszag és olcsó rum illata terjeng, a túlkoros hajótest recsegése és néhány őszinte fingás hallatszik.
Az is lehet - bár ez ritkán fordul elő, de nálam évekkel ezelőtt a Qobuz-nál alighanem ez okozta az akadáozást - hogy egy internetes algerincvonal a szűk keresztmetszet, ami a zenestreaming-szolgáltató és a streamered közötti kapcsolatban érintett, és nem lehet biztosítani a két pont közötti kapcsolathoz szükséges folyamatos sávszélességet. Ilyenkor azt tapasztalod, hogy "minden egyéb" jó megy, csak az adott streaming szolgáltató akadozik. Ez Magyarországon pl. a Tidal vonatkozásában nagyjából kizárható.
Ezek a hirtelen eszembe jutó dolgok. Kismillió egyéb is lehet, ami most nem jut eszembe...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5993
Nagyon sokféle oka lehet. Szerintem a leggyakoribb az, amit írtam, a rosszul pozicionált WiFi router. Lehet rosszul működő router vagy switch is. Lehet rosszul konfigurált router. Lehet hibás kábel (ez is nagyon gyakori szerintem). És persze a streamer maga is lehet hibás, ezt ne akarjuk kizárni. Lehetnek más felhasználók, pl. internetes játékokat játszó fiatal családtag, de lehet a WiFi-kapcsolatodat "lopó", és azon intenzív bittorrentezést ("fájlmegosztást") folytató szomszéd vagy egyéb behatoló, lassíthatnak a routerekbe befészkelődő ún man-in-the middle támadások is /de ennek sokkal veszélyesebb következményei lehetnek, mint az akadozó zene/ - hogy ne csak a "jóhiszemű" hibákat említsem. Ha számítógépen fut a streaming, okozhatja a háttérben futó jó- vagy rosszhiszemű folyamat is.
Az is lehet - bár ez ritkán fordul elő, de nálam évekkel ezelőtt a Qobuz-nál alighanem ez okozta az akadáozást - hogy egy internetes algerincvonal a szűk keresztmetszet, ami a zenestreaming-szolgáltató és a streamered közötti kapcsolatban érintett, és nem lehet biztosítani a két pont közötti kapcsolathoz szükséges folyamatos sávszélességet. Ilyenkor azt tapasztalod, hogy "minden egyéb" jó megy, csak az adott streaming szolgáltató akadozik. Ez Magyarországon pl. a Tidal vonatkozásában nagyjából kizárható.
Ezek a hirtelen eszembe jutó dolgok. Kismillió egyéb is lehet, ami most nem jut eszembe...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
---
Aszpirin!
Köszi az alapos választ! Akkor már csak egy kérdésem maradt: Mi okozza az esetek - ahogy írod - 99%-ában a kimaradásokat?
----
Aszpirin!
Köszi az alapos választ! Akkor már csak egy kérdésem maradt: Mi okozza az esetek - ahogy írod - 99%-ában a kimaradásokat?
----
Persze. Külön GSM modem, mobilnet a streamernek.cables írta: ↑2023.01.28., szomb. 09:42----
Ha visszatérhetünk a topic címhez a konyhából lenne egy kérdésem. Azt talán mindenki tudja - remélem - hogy a villamos hálózat minősége nagyon változó lakásonként. Az is közismert, hogy ennek meglehetősen nagy hatása van az audió rendszerek hangminőségére. Azt viszont egy tegnapi hozzám írt levélből tudtam meg, hogy az Internet hálózat minősége is durván eltérhet. Szó szerint idéznék a levélből: "... a drága streameremet eladtam, mert nálunk nagyon gyenge az internet sokszor akadozott, laggolt a zene."
A villamos hálózat hibái ellen lehet védekezni pl. tápgenerátorral, az Internet problémák ellen van hatékony védekezés? Egyáltalán mennyire egyedi a levélíró problémája, vagy sokan vannak hasonló helyzetben?
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)