Igen, az AQ-ról gondolkoztam is így utólag, ár/érték arányban nem tudom felvette volna-e a versenyt a Neotech-el? Ha hangban nem is.sutemenyx írta: ↑2023.02.09., csüt. 19:45Na ennyit messze nem tud az AQ, az csak normális lett volna aztán kész. Kb drágábban…zoli73 írta: ↑2023.02.09., csüt. 19:20Folytatódott ma a tesztelés, járatás és mivel annyit tisztult a hangzás, mélyültek a részletek, hogy kiváncsiságból rátértem néhány kedvelt, de komor, fedett hangú lemezem hallgatására, mondván most mit mutatnak. Ilyenek például, Mark Knopfler - Privateering, Lione Hampton and The Golden Men Of Jazz - Live at the Blue Note, David Benoit - Here's To You Charlie Brown: 50 Great Years!, Joe Henderson - Double Rainbow. Eddig sokszor olyan hiányézetet keltettek, hogy 3-4 dal után rendszerint kivettem őket.zoli73 írta: ↑2023.02.08., szer. 18:17
Igen, én is azt gondolom, hogy ráfér némi járatás, már csak azért is, mert az erősítő oldalon a banándugókat le kellett cseréljem villákra.
Kértem a Kácsás fiúkat ajánljanak valamilyen villát, és végül ezt hoztam el: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/high-e ... gfal-villa
Simán rám bízták a szerelést, és azt mondták, ha a kábel megtartása mellett döntök, akkor a villákat
AJÁNDÉKBA adják, és még megtoldották két szál(piros,fekete) zsugórcsővel is!![]()
Azt hiszem holnap fel is hívom őket, hogy köszönöm marad!
Ezen kívül még tervezem a másik végén is lecserélni a banándugókat valami minőségibb, stabilabb modellre, megérdemli! A jelenlegi valami alap banándugó.
Nem értem miféle önostorozásról beszélsz? Ezek nem olyan szörnyű zenék!
Még annyi eszembejutott, hogy hallgatva, járatva megint beugrott az a városi legenda, hogy "sok, és jó minőségű mélyhangot, csak nagy keresztmetszetű kábeltől várhatunk." Hogy ez mekkora marhaság!
A Nemos-3080 mindössze 2.1m² keresztmetszetű, de ilyen kimunkált, pincébe lemenő ményeket még nem hallottam a rendszeremből.
De beszédesebb, hogy nem az jut eszembe hallgatás közben, hogy milyen jó a mély, hanem milyen hiteles ez a lábdob, milyen életszerű ez a bőgő, ez a basszusgitár.
Ma, ebben a sorrendben, elejétől a végéig végighalgattam őket!
Elfeledkeztem a hangzás analizálásáról, a hangszerek hangja, a művészek játéka, a színpadon való elhelyezkedésük elvonta, lekötötte a figyelmem, semmi hiányérzet.
És ez egy(na jó kettő) "drótnak" köszönhető! Nem hittem volna, de beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.
Az ár/érték arány az Audioquest-nél az utóbbi időben hatalmasat zuhant, köszönhető a brutális áremelkedésnek, ami a használt piacot is húzta magával.
Például úgy két éve, egy rövid időre volt egy AQ Red River összekötő kábelem. Akkor 30e-ért jutottam hozzá, és ugyanannyiert is adtam tovább, ehhez képest ma még a duplájáért sem igen lehet hozzájutni, pedig semmivel sem lett jobb kábel.
John Lee Hooker - The Healer albuma pörög, fantasztikus ez a fémtestű gitár!