A másik dolog, hogy az Audioquestet használt áron tudod venni és eladni is, ha arra kerül sor. Nem buksz rajta. Neotechből ha te gyártod, akkor kb soha nem adod el -bár ez idővel változhat-, ha kész hangfalkábelt veszel, azon az új vs használt árat bukod.sutemenyx írta: ↑2023.02.07., kedd 23:21Nagyon egyszerű a dolog. A hosszabb tápkábel gyengít és szűr valamennyit. Digitális cucc előtt ez nagyjából rendben is van. Bár az ha rendesen szűrve van oda-vissza, akkor ahhoz is jó a rövidebb. Ha full analóg gép elé kötve a hosszabb kábel a jobb, akkor az a gép torzítást termel, mert legyengítve, vagy tápszűrve kevésbé termeli. Ha pedig torzítást termel, nem lesz vele jó az OCC réz Neotech kábel sem, mert az van annyira őszinte, hogy kiteszi eléd az asztalra, hogy tessék itt van, ez a ******** jön az erősítődből.zoli73 írta: ↑2023.02.07., kedd 22:54A hosszabb tápkábellel való próbálkozást két helyről erősítették meg bennem.Rock60 írta: ↑2023.02.07., kedd 22:32Én is ilyesmit hallottam, innen - onnan. A Core Audio - s Menyustól, és máshonnan is. Állítólag van valami szűrő képessége a hosszabb kábelnek, ami 180 centi felett fejti ki igazán a hatását.
Süti nekem is a rövidebbet ajánlotta, nem is próbáltam hosszabbat készíteni a SOCP 14 - esből. Egyrészt elfogadtam az Ő véleményét, másrészt anyagi megfontolásból, harmadrészt baromi macerás annyi merev madzagot izlésesen elrendezni az állvány mögött, mellett, míg így 140 centis hosszban is. A Vdh. - ok esetében már adva volt ez a hossz.
Nálam a 120 centi széles állvány mellett 5 - 5 konnektor van a falon mindkét oldalon. A legtávolabbi sincs messzebb az állvány szélétől 30 centinél.
Az állvány mögül szépen befordulnak az aljzatba a dugók a földtől 20 centire. Ugyan úgy, a Quad madzagjai is oda sorolnak be.
Kényelmesen elsuhanhat alattuk a fóka...![]()
Az egyik a LessLoss, náluk a tápkabel mindig 2m hosszú, és meg is magyarázzák a jelentőségét.
Van egy LessLoss tápkabelem, sajnos csak egy, zseniális...
A másik ValhallA Ákos. Rendszeresen olvasom a topicját, és egyszer Ő is kijelentette, hogy bár korábban készített 1.3, 1.5, 1,8m hosszú tápkábeleket, de ilyet ma már senki se kérjen tőle, mert 2 méternél rövidebbet már nem készít.
Ezek hatására mozdultam el én is a hosszabb tápkábelek felé, és számomra(a rendszerem számára?) bevált.
Persze másnak, más rendszerben, még lehet homlokegyenest más tapasztalata.
Ez egy elvi összefüggés, ami nem biztos, hogy pont így történne, csak esélyes. Ezért biztonságosabb választás az AudioQuest, az csal egy kis kedvességet mindenhez. De egyébként én nem tudom milyen cuccaid vannak, tehát most itt relatív dolgokról beszélünk.
Ha esetleg találsz használt Neotechet vagy pedig tudsz kölcsönkérni próbára, akkor megéri megpróbálni, mert amúgy sokkal többet tud az AQ-nál. Ha viszont egy szükséges eladással buknál rajta sokat, akkor biztonságosabb az AQ.