Ezt tökéletesen megértem.dixie-chicken írta: ↑2023.02.11., szomb. 12:33valahol a '90 évek elején kölcsönkaptam 2 CD lejástzót,egy NAD 502,és vlmilyen ES sorozhatoz tartozó példányt(333?),megépitve mint egy tank,fa oldallapok stb...az ES sorozathoz tartozó példány,sokat volt a parkolópályánzoli73 írta: ↑2023.02.11., szomb. 11:52A tévékhez nem tudok hozzászólni, Sony-m nem volt.dixie-chicken írta: ↑2023.02.11., szomb. 11:08
kb 40 éve Sony TV-ket használok,most is van egy,sose,semmilyen gondom nem volt velük,elemben Panasonic,Grundig,Telefunken,Philips ...volt időszak amikor "fogalom" volt TV-knél
.... hogy hifi?...sosem rajongtam a márkáért (ES sorozat),de volt egy egész jó előfok/végfok párosuk,amely nem volt csillagászati áron új korában,és egész jó volt...ma is tudok üzemképes példányokrol,az előfok részéröl,ma is urban legendek keringnek
https://zstereo.co.uk/2020/12/08/sony-ta-e86-ta-n86/
aztán ne feledjük,gyártottak FET-eket,amelyeket más cégek is használtak,sikeresen...a gonsz nyelvek szerint az Accuphase ma a Sony highend diviziója...
U.I..jah és volt a WM6 (?) walkman,elég drága volt a többihez viszonyitva,de eszméletlen jó volt,amikor zugfelvételeket készitettünk,Oregon,vagy Art Ensemble of Chicago koncerteken valahol a '80 években vele..![]()
A téma indító hozzászólásban a 90' évek Sony hifi készülékei lettek felemlítve, nekem ezekkel volt elég beható kapcsolatom.
Az, hogy a 70' években, és a 80' évek elején miket kínált a Sony, arra nekünk, itt a "vasfüggöny" mögött nem sok rálátásunk volt.
Később használt a importból bekerült néhány "fecske", alig néhányukhoz jutott el.
Ami alapján Mi meg tudjuk ítélni, az az ami a rendszerváltás után megkezdődött , hazai forgalmazás termése.
Nem állítom, hogy minden Sony sz@r, de ha az akkori kommersz hifi készülékekből kellene összeállítanom egy rendszert, akkor utosóként gondolnék a Sony-ra.
Ahogy mondtam, sokféle Sony készülék átment a kezeim között, és utólag be kellett látnom, hogy van 1-2 hangzásbeli hiányosságuk, furcsaságuk ami a felismerésük után már nagyon írritálóvá válnak. Csak még eddig a felismerésig eljut az ember, és beismeri magának a tévelygését, az tart soká.
Valamint a rá pótolhatatlanúl elvesztegetett évek, így utólag ez fáj leginkább.![]()
Egy ilyen Sony - Nad párhuzamom nekem is van, és ha már a sztereó erősítők topicban, legyen is ez a tema.
Az akkori(kb. 15 éve) erősítőm egy Sony TA-FA 3 ES volt, baromira meg voltam vele elégedve, csili-vili, távos, stb. Aztán az egyik kollégámtól kaptam egy NAD model 309-est. Örökölte, de neki nem kell, és ha minden igaz hibás.
Tényleg hibás volt, de néhány ezer Forintért megjavíttattam.
Gondoltam eladom, de előtte azért meghallgatom, és milyen jól tettem!
Elég kijózanító élmény volt, olyannyira, hogy az addig Istenített Sony ment a háztól!
A NAD a Sony-hoz képest elég vacak kiviteli minőségű volt, inkább csúnya mint szép, nem is távos, mégis a NAD madadt. Annyival jobb hangú volt, hogy percek alatt megszületett a döntés hogy az imádott Sony-t adom el, mert az sajnos nem tud semmit a zenéről.