Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
Sziasztok! Mai vételem, vszinü nem leszek nagy lemezjátszós, de rendbe rakatnám. Foglalkozik itt a fórumon valaki ilyesmivel? Szíj leesik, motor forog, hangszedő nincs benne, meg valószínű be kéne állítani. Tudtok valakit ajánlani esetleg? Köszönöm
- Csatolmányok
-
- 6601A502-662B-4504-B0FB-A36FA4B7F109.jpeg (1.94 MiB) Megtekintve 1652 alkalommal
-
- 66828EB7-4182-44D3-A583-B234003C892D.jpeg (2.41 MiB) Megtekintve 1652 alkalommal
Szerintem is az a legjobb. Fel nem foghatom, hogy egy zárt hangszedőnél mi indokolhatja ennek mellőzését.
Az idézet nem stimmel, de ércsük...
Az idézet nem stimmel, de ércsük...
Régóta foglalkoztat egy gondolat. Többször szóba került, hogy érdemes a kar tömegéhez optimalizálni a hangszedő kiválasztását.
Gondolom, a kar súlyának nem csak az önrezonancia, hanem a súlyból adódó tehetetlenség miatt van jelentősége a hangszedők engedékenységével összefüggésben.
Az Air - Tangent- nél annyiban más a helyzet, hogy a horizontális
mozgáskor a külső cső tömege is hozzáadódik a tehetetlenséget okozó tömeghez.
Míg vertikális mozgásakor - a forgáspont és a kar vége közti távolsághoz képest kicsi csőátmérő miatt - a rövid, pehely könnyű kar tömegével és tehetetlenségével kell csak számolni.
Szóval, egy esetleges hangszedő vásárlásnál milyen súlyúnak kell tekinteni az Air-Tangent karját ?
Gondolom, a kar súlyának nem csak az önrezonancia, hanem a súlyból adódó tehetetlenség miatt van jelentősége a hangszedők engedékenységével összefüggésben.
Az Air - Tangent- nél annyiban más a helyzet, hogy a horizontális
mozgáskor a külső cső tömege is hozzáadódik a tehetetlenséget okozó tömeghez.
Míg vertikális mozgásakor - a forgáspont és a kar vége közti távolsághoz képest kicsi csőátmérő miatt - a rövid, pehely könnyű kar tömegével és tehetetlenségével kell csak számolni.
Szóval, egy esetleges hangszedő vásárlásnál milyen súlyúnak kell tekinteni az Air-Tangent karját ?
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
Ezért is szeretem (én is), az általad is említett nut-al szerelt hangszedőtestet. Persze minden bizonnyal megvan annak is az oka, hogy a gyártók melyiket alkalmazzák.Rock60 írta: ↑2023.02.05., vas. 19:26Most mindenben egyetértek az előttem szólókkal.
De, ha már van egy bevált, jó karom, csak azért, hogy egyszerűbb legyen a hangszedőt szerelni, nem cserélem le Shell-esre.
Egyébként, az Air-Tangent mozgó részét lehúzva a csőről, már egész kényelmesen, asztalnál ülve lehet rajta bogarászni.![]()
Most mindenben egyetértek az előttem szólókkal.
De, ha már van egy bevált, jó karom, csak azért, hogy egyszerűbb legyen a hangszedőt szerelni, nem cserélem le Shell-esre.
Egyébként, az Air-Tangent mozgó részét lehúzva a csőről, már egész kényelmesen, asztalnál ülve lehet rajta bogarászni.
Egyébként, az Air-Tangent mozgó részét lehúzva a csőről, már egész kényelmesen, asztalnál ülve lehet rajta bogarászni.
-
alfaati
Yamamoto aranyozott és Nagaoka csavarokat használok. Ezekben még nem csalódtam.
Viszont én a Shellbe integrált hangszedőket preferálom ha választani lehet. Annál nincs szerelési nehézség és bénázás.
Az S és J karoknak számos előnye van. Mindenkinek ajánlom.
Viszont én a Shellbe integrált hangszedőket preferálom ha választani lehet. Annál nincs szerelési nehézség és bénázás.
Az S és J karoknak számos előnye van. Mindenkinek ajánlom.
- Csatolmányok
-
- DSCF8945VVVVVVVV.jpg (7.25 MiB) Megtekintve 1559 alkalommal
- Voyager
- V.I.P.

Több külföldi fórumon és talán itt is volt már arról szó, hogy nincs számottevő (audió) hatása, ha ne adj isten véletlenül valaki mágnesezhető csavart használ a PU rögzítéséhez. Ennek ellenére azért érdemes figyelembe venni néhány dolgot.
1. az MC hangszedőkben bivalyerős mágnes van és egy óvatlan pillanatban, már oda is rántotta a cucchoz a csavart (esetleg csavarhúzót).
2. a hangszedő rögzítésének megfelelően merevnek kell lennie, jó lehet az alumínium, de ha plusz tömegre van szükség, akkor sárgaréz esetleg valamilyen ötvözet.
3. a műanyag csavarok között is sokféle van, érdemes keményet választani, hogy a mechanikai szilárdság megvalósuljon a karral.
De ez nem szent írás természetesen...
Elég suta megoldásnak tartom azon gyártók részéről, amellyek hangszedői nem rendelkezik fix anyával.
Azt a szo..st, míg sikerült a nyitott EMT csavarjára rákapatni az anyát pár milliméterre a tekercstől és a hajszálvékony drótoktól...
Nem gondolták túl a gyárban.
Azt a szo..st, míg sikerült a nyitott EMT csavarjára rákapatni az anyát pár milliméterre a tekercstől és a hajszálvékony drótoktól...
Nem gondolták túl a gyárban.
Nem derült ki. Akkor jól mondtam ?
A modellezős oldalak nekem is jöttek (3 másodperc:)
Conrad nem, köszi.
Conrad nem, köszi.
- Voyager
- V.I.P.

Elnézést, hogy ide posztoltam a grafikont stb... A későbbiekben készítek pontosabb méréseket, több hangszedővel stb...
(MM és MC topic-ba)
- Voyager
- V.I.P.

Ügyesen kell csinálni. :) Ahogyan NJ_ mondta (írta) mindig, "ügyetlenek ne lemezjáccózzanak".dixie-chicken írta: ↑2023.02.05., vas. 14:01nem szeretem a mü.a.csavarokat ,hajlamosak a menet félrekapására,és nem lehet rendesen megszoritani sem azokat...nem vagyok annak sem a hive hogy addig kell szoritani ezeket a csavarokat amik be nem lilulnak az ujjak,de nekem nem gyere be...
(nem neked szólt, csak idéztem)
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2904
nem szeretem a mü.a.csavarokat ,hajlamosak a menet félrekapására,és nem lehet rendesen megszoritani sem azokat...nem vagyok annak sem a hive hogy addig kell szoritani ezeket a csavarokat amik be nem lilulnak az ujjak,de nekem nem gyere be...régen elérhető volt ez a Nagaoka 7B féle csavar+anyakészlet,én ezeket használom+ van egy másik készletem is,ha esetleg "neheziteni kéne",ott van egy "combosabb anya"
- Csatolmányok
-
- IMG_5142.JPG (181.19 KiB) Megtekintve 1371 alkalommal
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Amúgy itt is van: https://www.conrad.hu/p/toolcraft-henge ... 940-839940
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3442
Valóban. Nem is tudom honnan jött az M3mm?
Amúgy itt is van: https://www.conrad.hu/p/toolcraft-henge ... 940-839940
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.

M2.5 kell.zoli73 írta: ↑2023.02.05., vas. 13:09Google a barátod, meg én is. 6 sec. alatt ezt sikerült találnom.![]()
https://jakomodell.hu/m-anyag-csavar-m3-x-20mm-detail
Itten vettem e: EBAY
- zoli73
- V.I.P.

Google a barátod, meg én is. 6 sec. alatt ezt sikerült találnom.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Műanyag csavarokat hol kell vásárolni?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6701
Majd a végén még az én hibám lesz, hogy nem tematikusan használjátok a fórumot.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Aztán mindjárt a hangszedő-topicban találjuk magunkat. 
Úgy sejtjük, hogy jobb, ha nem mágnesezhető.
Valószínüleg a hangszedő mágnesköre által átmágnesezett alkatrész kissé belekavarhat a " hasznos " mágneses térbe, és ez végeredményben károsan befolyásolhatja a hangminőséget.
De, mindjárt kiderűl, hogy ez miért vegytiszta sületlenség, vagy baromság.
Valószínüleg a hangszedő mágnesköre által átmágnesezett alkatrész kissé belekavarhat a " hasznos " mágneses térbe, és ez végeredményben károsan befolyásolhatja a hangminőséget.
De, mindjárt kiderűl, hogy ez miért vegytiszta sületlenség, vagy baromság.

- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 647
Segítsetek kérlek, lehet hogy vettem nem rég egy jobb futóművet, de ahogy írtam tényleg kevés tapasztalatom van az analóg világban: miért van jelentősége annak, hogy a hangszedő mágnesezhető csavarral és vagy anyával van rögzítve vagy sem? Nagyon köszi!
Például a nagyon olcsó Shure M92E hangszedőmhöz "normál" acél csavarokat mellékeltek.
- zoli73
- V.I.P.

Denon hangszedőm még nem volt, de amik nekem voltak, ill. van azoknál egy bizonyos szint felett(pl. az Ortofon MC 15 super mkll-nek már igen), rozsdamentes acél csavarokat, és anyákat(már ameyikhez kell) mellékelnek. A rozsdamentes acél legtöbb(de nem mind) ötvözete nem mágnesezhető, de van a fiók aljában alumínium hangszedő csavarszettem is, ill. műanyaggal is találkoztam már.
Például a nagyon olcsó Shure M92E hangszedőmhöz "normál" acél csavarokat mellékeltek.
- Voyager
- V.I.P.

Nekem nem az első példány a DL (valahogy mindig oda jutok, hogy szerzek ismét
Alapvetően nagyon hasonló hangkarakter mindkettő. Viszont az 740 (micro line tűprofilja miatt) erőteljesebben jeleníti meg a magasabb frekvenciákat. Nekem egyébként mindkettő nagyon tetszik, viszont a DL egy kicsit melegebb hangú.
Készítettem egy frekiátvitel analizálást, ugyanazon lemez felvételéről. Természetesen nem laboratóriumi körülmények, de nálam így néz ki, amit hallani vélek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2023.02.05., vas. 10:27-kor.
Két jó hangszedő, Denon-om volt is.
De egy kérdés: A DL-110-hez mellékelt csavaranya mágnesezhető anyagból van, mert nekem az volt a tapasztalatom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2023.02.05., vas. 17:08-kor.
Ok: Szovegmódosítás a szerző kérése alapján
Ok: Szovegmódosítás a szerző kérése alapján
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<