Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

alfaati

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: alfaati »

SoundMania írta:
2023.02.03., pén. 13:55
alfaati írta:
2023.02.03., pén. 13:09
SoundMania írta:
2023.02.03., pén. 11:24

Figyelj... Nem vagyok "ráhangolódva a gondolataidra". Fejtsd ki akkor mire gondoltál . Én arra amit írtam. Ezt más is meg tudja csinálni ( azaz más is ért hozzá annyira, itthon is,vagy máshogyan: máshol is ilyenekkel "küzdenek" )
De ha neked ezek akadnak bent , hogy CSAKAJApánlemezjátszókmeghangszedők , ezzel úgysem lehet mit kezdeni. Te más nem tudsz, mi/én meg csak mosolygom rajta.
Tisztán látszik, hogy szelektíven olvasod a hozzászólásaim és ebből adódóan irreleváns reakciók illetve az üzenet lényegének meg nem értése következik.
Az üzenet lényege az volt - és elsősorban Rocknak szólt -, hogy nem a digitális technika alkalmazása a kerékkötője a jó felvételnek. A gyökérokot inkább emberi hibára vezetném vissza. A Yamaha és Denon PCM lemezek a bizonyíték arra amit állítok.

Már korábban kifejtettem, hogy nekem a tömeges konstrukcióju szíjhajtásúak tetszenek. De azok amik nekem tetszenek, megfizethetetlen kategória.

Hogy miért a Japán akkor és nem valami általad favorizált vintage angol cumó?
Ezt is kifejtettem korábban. Most csak röviden: egyik sem felel meg az elvárásaimnak, a kritériumoknak.

Remélem ez így most átmegy.

Miből gondolod, hogy ellenpéldát nem lehetne állítani a digitális felvétellel szemben ? Elég lehetne az is , hogy olyan lemezt kiadnak ami 1955-1968 közötti felvételek mai kiadása ? Össze kellene vetni digitális feldolgozású verzióval. Hátha kiderülne mi a igazság!
DOL vs. WaxTime vs. MOV vs. BlueNote EU és USA, Sony Legacy EU és USA, Pure Pleasure, Speakers Corner, és még sokan
Elárulod kérlek 1958 és 68 között hol jelenik meg a digitális technika alkalmazása a felvételi eljárás folyamatában? Mert én arról beszélek! A felvételi eljárás folyamat során digitális technikát alkalmaznak. Ennek pedig az az elözménye, hogy Rock azt írta, hogy nem hiszi, hogy az olyan felvételek ahol ez a technkia a fenti formában megjelenik az hallgatható. Neki nem tetszik. Ssó sem volt digitálisan újrafeldolgozott analóg felvételkről. Már csak azért sem mert a 70-es, 80-as évek volt a téma. Ahol már megjelent a digitális technika a felvételi eljárás valamelyik szakaszában, valamilyen formában.
Szerintem megint nem olvastad el rendesen a diskurzust ami itt megy tegnap óta.
Jó, végül is ne csalódtam benned. Mindíg ez van. Megy a felesleges gépelés. Kezdem megszokni.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

alfaati írta:
2023.02.03., pén. 13:09
SoundMania írta:
alfaati írta:
2023.02.03., pén. 09:32
Látom Soundmania megint megfogta az üzenet lényegét bravo.gif
Figyelj... Nem vagyok "ráhangolódva a gondolataidra". Fejtsd ki akkor mire gondoltál . Én arra amit írtam. Ezt más is meg tudja csinálni ( azaz más is ért hozzá annyira, itthon is,vagy máshogyan: máshol is ilyenekkel "küzdenek" )
De ha neked ezek akadnak bent , hogy CSAKAJApánlemezjátszókmeghangszedők , ezzel úgysem lehet mit kezdeni. Te más nem tudsz, mi/én meg csak mosolygom rajta.
Tisztán látszik, hogy szelektíven olvasod a hozzászólásaim és ebből adódóan irreleváns reakciók illetve az üzenet lényegének meg nem értése következik.
Az üzenet lényege az volt - és elsősorban Rocknak szólt -, hogy nem a digitális technika alkalmazása a kerékkötője a jó felvételnek. A gyökérokot inkább emberi hibára vezetném vissza. A Yamaha és Denon PCM lemezek a bizonyíték arra amit állítok.

Már korábban kifejtettem, hogy nekem a tömeges konstrukcióju szíjhajtásúak tetszenek. De azok amik nekem tetszenek, megfizethetetlen kategória.

Ezt is kifejtettem korábban. Most csak röviden: egyik sem felel meg az elvárásaimnak, a kritériumoknak.

KB erre válaszoltam. Csak nem digitális Nagra, hanem analóg használatával. ?
Miből gondolod, hogy ellenpéldát nem lehetne állítani a digitális felvétellel szemben ? Elég lehetne az is , hogy olyan lemezt kiadnak ami 1955-1968 közötti felvételek mai kiadása ? Össze kellene vetni digitális feldolgozású verzióval. Hátha kiderülne mi a igazság!
DOL vs. WaxTime vs. MOV vs. BlueNote EU és USA, Sony Legacy EU és USA, Pure Pleasure, Speakers Corner, és még sokan mások.
De biztosan lehetne ilyen párosokat találni digitális adathordozón is. Csak elegendően jó lejátszó is kellene hozzá, ami lemezek esetén előbb megoldható, de hogy magasabb hangminőség szinten az biztos. Ezzel könnyebbé téve a különbségek észlelhetőségét.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2903

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

supravox írta:
2023.02.03., pén. 12:59
dixie-chicken írta:
2023.02.03., pén. 12:12
Rock60 írta:
2023.02.02., csüt. 21:56
A nyolcvanas évek közepetáján és a kilencvenes évek elején többször átjárkáltunk haverokkal Bécsbe lemezboltokba, nagyrészt használt lemezek között túrkálni. Akkor, ott néztem át őket, kifejezetten A betűre vadászva.
És, ha véletlenűl átsiklottam fölötte és belenyúltam, legkésőbb az első meghallgatásnál lebukott a lemez.
/ Gumis mély, vékony közép, fedett magas./

Az lehet, hogy a digitális technika fejlődésével egy mai nyomású lemez jobban szól egy korai digitális fuserálásnál, de a mai új lemezek egyszerűen nem érdekelnek.

Túl drágák, görbék, félrefúrtak és még mindig rosszabbul szólnak, mint egy full analóg a hetvenes évekből.
az általam feltett kértdésre nem válaszoltál..szóval,semmi '90 évek utáni ECM-et nem vásárolsz már,és nincs mondjuk '80 évek elejétől származó kiadásod sem a cégtöl?...csak azért kérdem mért a múltkor emlegetted Keith Jarrett két felvételét (Survivor's Suite,Bremen/Lausanne)...az ECM volt az elsők között aki átállt a full digitális rögzitéstehnikára,már a '80 évek elején/közepén...egy Jarrett,mint előadó,nem zárható csak úgy ki hogy,á ez digitális felvétel,még akkor sem ha felvételei egy részét,még a saját "kunyhójában" rögzitette egy Nakamichi kazin ("The melody at night,with You",vagy Jarrett/Haden "The last dance"...
Mondjuk pont az ECM-nek nem sikerült eleinte ez a digitális mizéria..
Ha már ECM akkor a zöld cimkés albumaik nekem sokkal szerethetőbben szólnak mint amiken büszkélkednek a digitális technikával.
De nyílván mint mindenre itt is lehet pro és kontra érveket felhozni.
igen a korai ECM felvételek digitalizálása nem volt sikeres,itt ildomos tartani magunkat a "zöld" cimkés LP-hez,ha jót akar az ember magának...de,átestek a gyerekbetegségeken,áttértek a csak digitális formában, CD-én kapható opcióra hosszú éveken keresztül,aztán,párhúzamosan,ma a kinálatban van CD és LP ismét...és itt elérkeztünk a "vegyes felvágott" ponthoz,ahol már nincs "régi zöldcimke",de van új "sötétkék" :D ,vagy CD..itt úgy veszem észre hogy ami új,aktuális megjelenés az rendben van,de a "visszafele" katalogizálunk folyamat nagyon gyatra,gyenge (általában,akadnak üde kivételek)...vasárnap volt egy nagyon jó cimbimnél egy kis "szeánszunk" Corea/Burton "Crystal silence" zöld cimke vs kék cimke vs CD,Jarrett "Melody at night,with You"+Jarett/Haden "Last dance" LP vs CD "csatánk"..érdekes dolgok ezek :smile49:
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

alfaati

SoundMania írta:
alfaati írta:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2797

Hozzászólás Szerző: supravox »

dixie-chicken írta:
2023.02.03., pén. 12:12
Rock60 írta:
A nyolcvanas évek közepetáján és a kilencvenes évek elején többször átjárkáltunk haverokkal Bécsbe lemezboltokba, nagyrészt használt lemezek között túrkálni. Akkor, ott néztem át őket, kifejezetten A betűre vadászva.
És, ha véletlenűl átsiklottam fölötte és belenyúltam, legkésőbb az első meghallgatásnál lebukott a lemez.

Az lehet, hogy a digitális technika fejlődésével egy mai nyomású lemez jobban szól egy korai digitális fuserálásnál, de a mai új lemezek egyszerűen nem érdekelnek.

Túl drágák, görbék, félrefúrtak és még mindig rosszabbul szólnak, mint egy full analóg a hetvenes évekből.
az általam feltett kértdésre nem válaszoltál..szóval,semmi '90 évek utáni ECM-et nem vásárolsz már,és nincs mondjuk '80 évek elejétől származó kiadásod sem a cégtöl?...csak azért kérdem mért a múltkor emlegetted Keith Jarrett két felvételét (Survivor's Suite,Bremen/Lausanne)...az ECM volt az elsők között aki átállt a full digitális rögzitéstehnikára,már a '80 évek elején/közepén...egy Jarrett,mint előadó,nem zárható csak úgy ki hogy,á ez digitális felvétel,még akkor sem ha felvételei egy részét,még a saját "kunyhójában" rögzitette egy Nakamichi kazin ("The melody at night,with You",vagy Jarrett/Haden "The last dance"...
Mondjuk pont az ECM-nek nem sikerült eleinte ez a digitális mizéria..
Ha már ECM akkor a zöld cimkés albumaik nekem sokkal szerethetőbben szólnak mint amiken büszkélkednek a digitális technikával.
De nyílván mint mindenre itt is lehet pro és kontra érveket felhozni.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2903

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:

Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1311

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Rock60 írta:
2023.02.03., pén. 10:29
Én azt állítottam, illetve állítom, hogy amikor betette a lábát a digitális technika az analóg lemeziparba, érezhető minőségromlás történt. Ezt fenntartom.
Szerintem itt írta le valaki jó régen, hogy amikor a digitális technika megjelent, és elkezdték használni rögzítésre is nyilván voltak gyermekbetegségei. Anyagi meg tudományos meg akármilyen más szempontok miatt mégis ezt használták, lettek belőle mindenféle nívójú kiadványok.
Miközben az analóg világ évtizedek óta kifejlődött technikai szinten mozgott, voltak akkori csúcstechnológiai termékei, amik jobbak voltak a kezdeti digitálisnál, valószínűleg többet tudtak a mérnökök is róla.

Hogy aztán azóta melyik világ mekkorát és merre fejlődött, azon lehet vitatkozni azóta is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

alfaati írta:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1574

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Biztos úgy van.
De ha már olyan jó az a digitális Nagra, vajon miért nem digitális formátumot játszik le ?
Miért bíbelődik a másolással, cipeli a dög nehéz orsós magnót ?
Egyébbként is elkanyarodtunk a témától. Én azt állítottam, illetve állítom, hogy amikor betette a lábát a digitális technika az analóg lemeziparba, érezhető minőségromlás történt. Ezt fenntartom.
Ezt is írtam:
" Az lehet, hogy a digitális technika fejlődésével egy mai nyomású lemez jobban szól egy korai digitális fuserálásnál..."
Ezt is lehetségesnek tartom, azok nagyon rosszak voltak.
Azóta arról győzködtök, hogy tuti tele vagyok digitális felvételekkel.
Hadd gondolkozzak... gondolkodik.gif. Nem... :ohnoohnoohno:

alfaati

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

alfaati írta:
2023.02.03., pén. 09:02
A digitális margójára még annyit -
ez főleg Rocknak szól -, hogy a képen Mike Valentine látható.
Aki minden Britanniában rendezett hi-fi shown bérel egy nagyméretű szobát.
Vinyl LP albumokat készít és mester szalagokat, saját bevett felvételi/rögzítési eljárással, módszerrel.
2000 környékén kezdte a bizniszt.
Kicsiben csinálja, de mégis egy megkerülhetetlen név és szaktekintély a szakmában.
A showkon a szoba állandóan tele. Egy üdítő színfoltja a Brit showknak! Sokat időztem nála minden évben. Vettem lemezeket is tőle.
Soha nem visz magával komplett láncot. Csak a szalagos magnót viszi és a ZenSati kábelezést. A többi cuccot ott kapja a kiállítóktól. Tehát, ott rakja össze gyorsban a láncot, amit előtte soha nem hallott.
A TOP 5-ben mindíg benne van a szobája a hangot és atmoszférát tekintve.

Egy hordozható digitális NAGRA felvevővel és két 50-es évekbeli Neumann mikrofonnal dolgozik.

Senkit nem fog érdekelni, mivel vette fel a műsor anyagot, ha mehallja amit a Chasing the Dragon felvételek produkálnak. Ezt garantálom.
Ezt más is meg tudja csinálni. Ilyenkor mindig eszembe jut Szentiványi Nagrája és a felvételei. Küzdhettek a bemutatón a kiállítók bármivel, ahova az a magnó és a felvétel bekerült , más szintre állította a hangot. Aztán ebből mindenki vonja le a tanulságot amit akar, vagy amit tud......

alfaati

A digitális margójára még annyit -
ez főleg Rocknak szól -, hogy a képen Mike Valentine látható.
Aki minden Britanniában rendezett hi-fi shown bérel egy nagyméretű szobát.
Vinyl LP albumokat készít és mester szalagokat, saját bevett felvételi/rögzítési eljárással, módszerrel.
2000 környékén kezdte a bizniszt.
Kicsiben csinálja, de mégis egy megkerülhetetlen név és szaktekintély a szakmában.
A showkon a szoba állandóan tele. Egy üdítő színfoltja a Brit showknak! Sokat időztem nála minden évben. Vettem lemezeket is tőle.
Soha nem visz magával komplett láncot. Csak a szalagos magnót viszi és a ZenSati kábelezést. A többi cuccot ott kapja a kiállítóktól. Tehát, ott rakja össze gyorsban a láncot, amit előtte soha nem hallott.
A TOP 5-ben mindíg benne van a szobája a hangot és atmoszférát tekintve.

Egy hordozható digitális NAGRA felvevővel és két 50-es évekbeli Neumann mikrofonnal dolgozik.

Senkit nem fog érdekelni, mivel vette fel a műsor anyagot, ha mehallja amit a Chasing the Dragon felvételek produkálnak. Ezt garantálom.
Csatolmányok
Screenshot_20230203-081152_Photos.jpg
Screenshot_20230203-081152_Photos.jpg (458.3 KiB) Megtekintve 996 alkalommal

alfaati

Voyager írta:
2023.02.03., pén. 07:27
gomolalaci írta:
2023.02.02., csüt. 20:25
Az én etalonom továbbra is: Kaláka - Pelikán című lemeze 1984-ből. Ha néha (mert vigyázok rá) felteszem, borsódzik a hátam... ;peace;
Igen, az egy remek munka! De akkor én is egyet :) és bocs a OFF-ért...

Zorán ‎– Tizenegy Dal (Pepita ‎– SLPX 17739 Magyar rádió stúdió felvétel) Nálam van egy szinte sértetlen példány, ha eszembe jut(na) (hifizni), akkor (pl.) ezt felteszem és rájövök, hogy semmi probléma. :) Áldja meg az isten az ilyen szakembereket!
Megvan nekem is. Mindegyik Zorán megvan. Tényleg jól szólnak.
Van egy másik lenyűgöző könnyűzenei magyar felvétel 1982-ből! Vincze Lilla - Mámor, Quint kft. A zene is nagyon jó, a felvétel pedig kiemelkedő. A lemez anyaga az átlagosnál jobb mert síri csend van ott ahol nincs zene. Sokszor felkerűl a lemezjátszóra, mert nagyon élvezetes hallgatni.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Írtam már akkor is, hogy srry, tényleg több van abban a a Kenwood-ban, mint amit első látásra kinéztem belőle. / Nem idézem, ott van./
Tudom, mire valók a kurblik - most akkor ki az arrogáns ? - 45 év lemezjátszózás után azért sejteni vélem. gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif
Miért ne lehetne drága ?
Egy öklömnyi Hold-kőért 20.000 dolcsit is elkérnek. :smile49:
Csak vicceltem. Easy, easy...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

Hozzászólás Szerző: Voyager »

gomolalaci írta:
Az én etalonom továbbra is: Kaláka - Pelikán című lemeze 1984-ből. Ha néha (mert vigyázok rá) felteszem, borsódzik a hátam... ;peace;
Igen, az egy remek munka! De akkor én is egyet :) és bocs a OFF-ért...

Zorán ‎– Tizenegy Dal (Pepita ‎– SLPX 17739 Magyar rádió stúdió felvétel) Nálam van egy szinte sértetlen példány, ha eszembe jut(na) (hifizni), akkor (pl.) ezt felteszem és rájövök, hogy semmi probléma. :) Áldja meg az isten az ilyen szakembereket!

alfaati

Rock60 írta:
2023.02.02., csüt. 23:24
Persze, hogy summás.

Nincs itt nagyon mód a véleményt szofisztikáltan, árnyaltan kommunikálni, mert a mondandó lényege sikkadna el.
Ha elmész egy étterembe, ahol svédasztalról válogathatsz, és 10 megkóstolt ételből 5 kifejezetten rossz, 3 meg nem is tudod miért, de nem ízlik, mit fogsz mondani a barátodnak ?
Azt, hogy persze, menjél, próbáld ki te is, hátha te nem hányod ki, vagy azt, hogy ha jót akarsz, be ne tedd oda a lábad ?
Az utóbbit fogod mondani, summa summárum.
Vagy egy még érzékletesebb példa :
Ha elmész léghajózni több alkalommal, és 5 - ből 4 - szer lezuhansz, mit ajánlasz a barátodnak ?
Menjél csak nyugodtan, egyszer én is megúsztam ? :fekverohog:
Vagy azt, hogy a helyedben én nem szállnék fel, mert lezuhansz.

Hááát, ez is elég summás kijelentés lenne. :kapdelm:
Érdekes módon mindíg a kognitív disszonancia arroganciájával közelíted meg ezeket a dolgokat mint a Kenwood L-07D karjával és más témában is tapasztalhattuk.

Hidd már el, hogy a nyolcvanas évek közepére már szinte minden lemezkiadó alkalmazta valamilyen formában a felvételi folyamat során a digitális technikát. Haladtak a korral. Kiaknázták az előnyeit, a benne lévő lehetőségeket.
Le sem tojták, hogy te mire vágysz. Teljesen más szempontok vezérlik az ilyen cégeket. Nem csináltak felmérést a vásárlók között, azzal a mondattal, hogy "tegye fel a kezét aki azt szeretné, hogy ne használjuk a digitális technikát!".
Nálunk jobban hozzá értők döntöttek ezekről a kérdésekről. A te lemezgyüjteményedben is ott vannak!

Csak tudod az van, hogy amiről nem tudsz az nem fáj. Amit pedig nem értesz attól félsz és viszolyogsz.

500ezerért ment el a Kenwood kar multhéten a "sok tekerentyűvel". Mert tudod, vaki érti mire vannak ezek a kurblik!
Csatolmányok
Screenshot_20230203-043344_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20230203-043344_Samsung Internet.jpg (174.44 KiB) Megtekintve 1018 alkalommal

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Persze, hogy summás.

Nincs itt nagyon mód a véleményt szofisztikáltan, árnyaltan kommunikálni, mert a mondandó lényege sikkadna el.
Ha elmész egy étterembe, ahol svédasztalról válogathatsz, és 10 megkóstolt ételből 5 kifejezetten rossz, 3 meg nem is tudod miért, de nem ízlik, mit fogsz mondani a barátodnak ?
Azt, hogy persze, menjél, próbáld ki te is, hátha te nem hányod ki, vagy azt, hogy ha jót akarsz, be ne tedd oda a lábad ?
Az utóbbit fogod mondani, summa summárum.
Vagy egy még érzékletesebb példa :
Ha elmész léghajózni több alkalommal, és 5 - ből 4 - szer lezuhansz, mit ajánlasz a barátodnak ?
Menjél csak nyugodtan, egyszer én is megúsztam ? :fekverohog:
Vagy azt, hogy a helyedben én nem szállnék fel, mert lezuhansz.

Hááát, ez is elég summás kijelentés lenne. :kapdelm:

alfaati

Rock60 írta:

Summás megállapítás ahogy azt már megszokhattuk tőled! :D

ottoisis
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: ottoisis »

ottoisis írta:
2023.02.02., csüt. 08:03
Kedves Fórumtársak!
A közelmúltban láttam itt a fórumon lemezjátszó plexitetőt meglehetősen korrekt árért gyártó cég elérhetőségét, de valahogy most nem találom.
Tudna valaki segíteni?
köszi előre is és üdv mindenkinek!
ottoisis
Frankoo fórumtárs megtalálta helyettem. Nagy köszönet érte! - ide is másolom, hátha másnak is szüksége lenne rá.

Globusbau Kft.
Pécs, Zsolnay Vilmos u. 25, +36 72 333366
A rendszer. Townshend II Rock + Moth 250/AN-Ai + Roksan Corus Black, Cyrus dAD-7, Palotás phono, TMP Audio ANT, Audio Note AX-Two
B rendszer. Wiim Pro Plus, Douk Audio P-7 + A-5/OPA-1656, DiY Dragonweed
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden, Canare, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

alfaati

Rock60 írta:
2023.02.02., csüt. 20:31
Alfaati, a lényeget mindenki érti, aki akarja.

Nem tudom, a Denon mit hozott ki 1973 - ban, de nem is kivánok számháborúba bocsátkozni az évszámok terén.
De, ha jól rémlik - majd kijavítasz - kb. '88 - ig vettek fel a stúdiókban analóg magnókkal, azt folyamatosan leváltották a digit magnók.
Számomra egy a lényeg, egyetlen "A " betű se szerepeljen a felvételi technikát népszerűsítő betűsorban. Minden más másodrendű kérdés - nekem.

Természetesen később, amikor már evidenciává vált a digitális felvételi technika, már eltűntek a lemezborítóról az azt népszerűsítő beetető betűk.
A PHILIPS elsőként vette át Európában a digital processing eljárást. Senki nem kötelezte őket, hogy tüntessék fel ezért az elején még mint újdonság fel volt tüntetve.
Ha átnéznéd rendesen a lemezeid meglepődnél.
A Passion, Grace & Fire 1983-ból!
A Philips demonstrációs lemez Digital VS Analóg pedig 1981-ből! Tehát 81-ben már eldőlt a kérdés! Más példával is előjöhettem volna. Most ezek voltak kéznél.
A lényeg szerintem, hogy jól szóljon. Kielégítse az igényeinket.
Csatolmányok
20230202_205052.jpg
20230202_205052.jpg (2.31 MiB) Megtekintve 1065 alkalommal
20230202_205023.jpg
20230202_205023.jpg (1.98 MiB) Megtekintve 1065 alkalommal

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

A korai időkben annyira büszkék voltak a digitális rögzítésre, hogy kizárt, hogy eltitkolták volna. :ohnoohnoohno:
Tehát, ahol nem tüntették fel, hogy a felvételi technika digitális eljárással történt, ott bizony a jó öreg analóg magnók forogtak.
/ Ez már számomra pozitívum./

Én speciál kifejezetten utálok egy-egy hosszabb hozzászólást többszörösen átolvasni, vagy csak átlapozni, ezért én nem alkalmazom az idézőjelet, tekintettel a hozzám hasonló csodabogarakra. :D
Inkább veszek egy kis fáradtságot két szó erejéig, hogy ki is az elsősorban érdekelt fél. / Általában lehet sejteni./ gondolkodik.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Alfaati, a lényeget mindenki érti, aki akarja.

Nem tudom, a Denon mit hozott ki 1973 - ban, de nem is kivánok számháborúba bocsátkozni az évszámok terén.
De, ha jól rémlik - majd kijavítasz - kb. '88 - ig vettek fel a stúdiókban analóg magnókkal, azt folyamatosan leváltották a digit magnók.
Számomra egy a lényeg, egyetlen "A " betű se szerepeljen a felvételi technikát népszerűsítő betűsorban. Minden más másodrendű kérdés - nekem.

Természetesen később, amikor már evidenciává vált a digitális felvételi technika, már eltűntek a lemezborítóról az azt népszerűsítő beetető betűk.

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 158

Hozzászólás Szerző: József1960 »

gomolalaci írta:
Ez a másik: https://www.discogs.com/release/2321049 ... C3%A9pzene

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 371

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

A gondolkodás nem megerőltető...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”