nem keresem a tudományos magyarázatát, csak használom

A zsinór érdekelt. Lehet írtad és nem vettem észre. Köszi!zoli73 írta: ↑2023.02.04., szomb. 11:53A készülékállványom polcaira, mindegyiket a felette lévő polchoz, és mivel a cd játszó van a tetején, ezért azt már nem tudom mihez függeszteni, annak ki kell találjak valami konzolt.
A lemezjátszó falikonzolon van, így annak is valami konzol kell, de ezen még nem agyaltam. A lemezjátszó tápegységét a fali konzol alá kötöttem fel.
A zsinór ami kéznél volt, a feleségem fonal gyűjteményéből egy pamut zsinór, hengeres, tömör cipőfűzőhöz hasonlít, erős, és alig nyúlik. De gondolkodom, hogy kiváltom vastagabb fonott horgászzsinórra. Nagyon erős, egyáltalán nem nyúlik, és szinte észrevétlen.
Ez a felfüggesztés engem annyira meggyőzött, hogy marad.
Sokféle készülékalátéttel próbálkoztam már, ami eddig volt azok közül a Vibra-R vált be a legjobban, de a felfüggesztéshez képest a hatása csak elenyésző. Ezért lehet meg is válok tőlük.

A készülékállványom polcaira, mindegyiket a felette lévő polchoz, és mivel a cd játszó van a tetején, ezért azt már nem tudom mihez függeszteni, annak ki kell találjak valami konzolt.

Mire lógattad őket?zoli73 írta: ↑2023.02.04., szomb. 09:27Egy próbát megér, szerencsére szinte semmibe sem kerül.prando írta: ↑2023.02.04., szomb. 05:00Talán a jövő héten megcsinálom a routerre és a switchre, kíváncsi leszek rá.zoli73 írta: ↑2023.02.03., pén. 23:17
Jogos a kérdes, elnézést kérek, figyelmetlen voltam!
A válaszom igen, a phono-nál is ugyanaz a tendencia, mint az erősítőknél. Viszont a lemezjátszó tápegységnél alig észrevehető valami.
A cd játszó felfüggesztése van még hátra, de annak építenem kell valami "konzolt" amire felfüggesztem, ezen még töröm a fejem, milyen is legyen.
Amúgy az ötletgazda(ma is beszéltem vele) szerint a legjelentősebb hatása a hangsugárzókra van.
Ennek ellenére én ezt nem tervezem, mert a 60kg-os "dögök" felfüggesztését ízlésesen nem tudnám megoldani.
Ami viszont nagyon érdekes, kitértünk a kábelekre is, és igen, logikus lépés lenne a kábeleket(pl. kangfal kábel) is fellógatni, de elmondása szerint kábelekre neki nem vált be. Próbálta felfüggeszteni őket, ill. különböző anyagú alátétekkel is próbálkozott, de végül minden a padlón van, vagy csak simán lóg.
A kapott hangképrő annyit, hogy hihetetlenűl betölti a szobát a hang, teljes mértékben leválik a hangsugárzókrol, egyes hangok, amik eddig a hangsugárzóból jöttek, most néha annyira térből jönnek, mintha a lakás más részében keletkezne.
Viszont amit így már két nap után megfigyeltem, hogy a mélységi tér nőtt a legnagyobb mértékben, viszont minden esetben felém tágult a tér, és nem elfelé. Ez olyan esetben, mint nálam, ahol viszonylag nagy a hallgatási távolság(3m+) kifejezetten előnyös, elleneben ahol kis hangsugárzót közelrő hallgatnak, ott nem biztos, hogy tetszeni fog ez a "képembe tolt" hangzás.
Pech ez a lógatás, úton van pár Vibracsi.

Egy próbát megér, szerencsére szinte semmibe sem kerül.prando írta: ↑2023.02.04., szomb. 05:00Talán a jövő héten megcsinálom a routerre és a switchre, kíváncsi leszek rá.zoli73 írta: ↑2023.02.03., pén. 23:17Jogos a kérdes, elnézést kérek, figyelmetlen voltam!gyongyhalas írta: ↑2023.02.03., pén. 22:42
Pirosban lévőkre gondoltam ,hogy ott lesz e még valami hozadék hangban,,,vagy már semmi,,,
De oké értem én kapcs ford.![]()
A válaszom igen, a phono-nál is ugyanaz a tendencia, mint az erősítőknél. Viszont a lemezjátszó tápegységnél alig észrevehető valami.
A cd játszó felfüggesztése van még hátra, de annak építenem kell valami "konzolt" amire felfüggesztem, ezen még töröm a fejem, milyen is legyen.
Amúgy az ötletgazda(ma is beszéltem vele) szerint a legjelentősebb hatása a hangsugárzókra van.
Ennek ellenére én ezt nem tervezem, mert a 60kg-os "dögök" felfüggesztését ízlésesen nem tudnám megoldani.
Ami viszont nagyon érdekes, kitértünk a kábelekre is, és igen, logikus lépés lenne a kábeleket(pl. kangfal kábel) is fellógatni, de elmondása szerint kábelekre neki nem vált be. Próbálta felfüggeszteni őket, ill. különböző anyagú alátétekkel is próbálkozott, de végül minden a padlón van, vagy csak simán lóg.
A kapott hangképrő annyit, hogy hihetetlenűl betölti a szobát a hang, teljes mértékben leválik a hangsugárzókrol, egyes hangok, amik eddig a hangsugárzóból jöttek, most néha annyira térből jönnek, mintha a lakás más részében keletkezne.
Viszont amit így már két nap után megfigyeltem, hogy a mélységi tér nőtt a legnagyobb mértékben, viszont minden esetben felém tágult a tér, és nem elfelé. Ez olyan esetben, mint nálam, ahol viszonylag nagy a hallgatási távolság(3m+) kifejezetten előnyös, elleneben ahol kis hangsugárzót közelrő hallgatnak, ott nem biztos, hogy tetszeni fog ez a "képembe tolt" hangzás.
Pech ez a lógatás, úton van pár Vibracsi.

Talán a jövő héten megcsinálom a routerre és a switchre, kíváncsi leszek rá.zoli73 írta: ↑2023.02.03., pén. 23:17Jogos a kérdes, elnézést kérek, figyelmetlen voltam!gyongyhalas írta: ↑2023.02.03., pén. 22:42Pirosban lévőkre gondoltam ,hogy ott lesz e még valami hozadék hangban,,,vagy már semmi,,,

Jogos a kérdes, elnézést kérek, figyelmetlen voltam!gyongyhalas írta: ↑2023.02.03., pén. 22:42Pirosban lévőkre gondoltam ,hogy ott lesz e még valami hozadék hangban,,,vagy már semmi,,,zoli73 írta: ↑2023.02.03., pén. 19:45A tapasztalataimat már leírtam, az általad idézett hozzászólásomban. Mást nem tudok mondani.gyongyhalas írta: ↑2023.02.03., pén. 19:38
Szia ! Köszönöm neked ha megosztod tapasztalataidat....Várom én is.![]()
![]()

Pirosban lévőkre gondoltam ,hogy ott lesz e még valami hozadék hangban,,,vagy már semmi,,,zoli73 írta: ↑2023.02.03., pén. 19:45A tapasztalataimat már leírtam, az általad idézett hozzászólásomban. Mást nem tudok mondani.gyongyhalas írta: ↑2023.02.03., pén. 19:38Szia ! Köszönöm neked ha megosztod tapasztalataidat....Várom én is.zoli73 írta: ↑2023.02.02., csüt. 15:16
Pofon egyszerű, a felettük lévő polchoz vannak függesztve.
Végigfut a polc felett, kétoldalt le, majd az erősítő alatt körben.1 elől, 1 hátul a készüléklábakon belül.
Megemeltem az erősítőket, körbevezettem a zsinórt, oldalt megfeszítettem és megcsomóztam, majd kivettem alóluk az alátámasztást, és máris lógnak.
Most állok neki a phono, és a lemezjátszó tápegységének felfüggesztésének.![]()
![]()

A tapasztalataimat már leírtam, az általad idézett hozzászólásomban. Mást nem tudok mondani.gyongyhalas írta: ↑2023.02.03., pén. 19:38Szia ! Köszönöm neked ha megosztod tapasztalataidat....Várom én is.zoli73 írta: ↑2023.02.02., csüt. 15:16Pofon egyszerű, a felettük lévő polchoz vannak függesztve.
Végigfut a polc felett, kétoldalt le, majd az erősítő alatt körben.1 elől, 1 hátul a készüléklábakon belül.
Megemeltem az erősítőket, körbevezettem a zsinórt, oldalt megfeszítettem és megcsomóztam, majd kivettem alóluk az alátámasztást, és máris lógnak.
Most állok neki a phono, és a lemezjátszó tápegységének felfüggesztésének.![]()
![]()

Szia ! Köszönöm neked ha megosztod tapasztalataidat....Várom én is.zoli73 írta: ↑2023.02.02., csüt. 15:16Pofon egyszerű, a felettük lévő polchoz vannak függesztve.greenbio írta: ↑2023.02.02., csüt. 14:33nagyon érdekes! bár nem egyszerű ezt tesztelni...zoli73 írta: ↑2023.02.02., csüt. 12:05
Na kérem, folytatása következik!
Ahogy már jeleztem is, én is tervezek próbát tenni ezzel a "felakasztással", aminek ma délelőtt jött el az ideje.
Első körben az elő, és végerősítőt lógattam fel, mondván próba gyanánt, meg ezeknél tudtam legegyszerűbben megoldani.
Nos, jelentem működik!
A változás elég markáns, térmélységben, magasságban, elevenségben, intenzitásban, jelenlétérzetben tapasztalok jelentős előrelépést. Ill. artikuláltabb, tagoltabb lett a hangkép.
Eliane Elias - Light My Fire albumát hallgatom jelenleg, nagy kedvencem, elég dinamikus, de sajnos egy kissé fakó, fedett felvétel.
Na ilyen elevennek, áttetszőnek, sodrónak mint most, még sohasem hallottam!
Tetszik, meggyőző az eredmény, valamit tud ez az újdonsűlt barátom, mindig tanul, tapasztal valamit az ember.![]()
Most még a phono előerősítőt is "felakasztom", de a cd játszóval még agyalnom kell. Az a készülékállvány tetején ül, így azon még trükközni kell valamit.
erről az installról lehet képet kérni?![]()
Most állok neki a phono, és a lemezjátszó tápegységének felfüggesztésének.

Pofon egyszerű, a felettük lévő polchoz vannak függesztve.greenbio írta: ↑2023.02.02., csüt. 14:33nagyon érdekes! bár nem egyszerű ezt tesztelni...zoli73 írta: ↑2023.02.02., csüt. 12:05zoli73 írta: ↑2023.02.01., szer. 17:08Szép napot mindenkinek!
A napokban jártam egy újdonsült ismerősömnél, sőt inkább mondhatom barátomnál, akinél nagyon különös dolgot láttam, tapasztaltam. A rendszere készülékei, de még a hangsugárzók(!) is, nem készülék állványon, ill. a padlón álltak, hanem függesztve voltak elhelyezve!
A készülékek 2-2 szál zsinóron, bölcső szerűen ültek, a hangsugárzók(állódobozok!) kapúszerű szerkezetről lógtak alá.
Abszolút átlagos rendszer, sőt, mai árakon számolva inkább belépő kategóriás, de élményszerű hangot produkáltak!
Sok rendszert hallottam már, nagyon drágákat is, de ilyen térélményt, jelenlétérzetet amit ott, talán még soha! A tér minden irányban, de legfőképpen mélységben, és magasságban valószínűtlenül kiterjedt volt, olyan szinten beszippantott a zenébe, hogy szinte részei voltunk, körülöttünk voltak a hangszerek, az énekes! A hangsugárzók teljesen eltültek, minden teljesen térből szólalt meg, nem akartam hinni a fülemnek.
A gazdája csak mosolygott és azt mondta, hogy ez a függesztés hatása.
Annyira érzelmes, magával ragadó volt az élmény, hogy csak teltek az órák, és alig bírtam szabadulni.
Próbálkozott már valaki hasonló megoldással?
Ahogy már jeleztem is, én is tervezek próbát tenni ezzel a "felakasztással", aminek ma délelőtt jött el az ideje.
Első körben az elő, és végerősítőt lógattam fel, mondván próba gyanánt, meg ezeknél tudtam legegyszerűbben megoldani.
Nos, jelentem működik!
A változás elég markáns, térmélységben, magasságban, elevenségben, intenzitásban, jelenlétérzetben tapasztalok jelentős előrelépést. Ill. artikuláltabb, tagoltabb lett a hangkép.
Eliane Elias - Light My Fire albumát hallgatom jelenleg, nagy kedvencem, elég dinamikus, de sajnos egy kissé fakó, fedett felvétel.
Tetszik, meggyőző az eredmény, valamit tud ez az újdonsűlt barátom, mindig tanul, tapasztal valamit az ember.![]()
Most még a phono előerősítőt is "felakasztom", de a cd játszóval még agyalnom kell. Az a készülékállvány tetején ül, így azon még trükközni kell valamit.
erről az installról lehet képet kérni?![]()
nagyon érdekes! bár nem egyszerű ezt tesztelni...zoli73 írta: ↑2023.02.02., csüt. 12:05zoli73 írta: ↑2023.02.01., szer. 17:08Szép napot mindenkinek!
A napokban jártam egy újdonsült ismerősömnél, sőt inkább mondhatom barátomnál, akinél nagyon különös dolgot láttam, tapasztaltam. A rendszere készülékei, de még a hangsugárzók(!) is, nem készülék állványon, ill. a padlón álltak, hanem függesztve voltak elhelyezve!
A készülékek 2-2 szál zsinóron, bölcső szerűen ültek, a hangsugárzók(állódobozok!) kapúszerű szerkezetről lógtak alá.
Abszolút átlagos rendszer, sőt, mai árakon számolva inkább belépő kategóriás, de élményszerű hangot produkáltak!
Sok rendszert hallottam már, nagyon drágákat is, de ilyen térélményt, jelenlétérzetet amit ott, talán még soha! A tér minden irányban, de legfőképpen mélységben, és magasságban valószínűtlenül kiterjedt volt, olyan szinten beszippantott a zenébe, hogy szinte részei voltunk, körülöttünk voltak a hangszerek, az énekes! A hangsugárzók teljesen eltültek, minden teljesen térből szólalt meg, nem akartam hinni a fülemnek.
Annyira érzelmes, magával ragadó volt az élmény, hogy csak teltek az órák, és alig bírtam szabadulni.
Nos, jelentem működik!

Na kérem, folytatása következik!zoli73 írta: ↑2023.02.01., szer. 17:08Szép napot mindenkinek!

Nem. Mint mondtam(írtam) korábban, már hallottam nagyon sok rendszert. Olyanokat is, amiknek az itt taglaltnál is ideálisabb elhelyezésük volt, ugyanekkora, vagy mégtágasabb helyiségben.fererencz írta: ↑2023.02.02., csüt. 09:38Nem lehet, hogy nem is a lógatás a csodálkozás okozója, hanem a tágas, jól berendezett ex-istálló?zoli73 írta: ↑2023.02.01., szer. 23:08Nem, nem a nappaliban. Ahogy lentebb említettem, ez a helyiség(kb. 35m²) valaha istáló volt, de ez ma már szinte hihetetlen ahogy kipofozták. A zeneszoba mellett könyvtár is, körbe a falak könyvespolccal borítva, kanapé asztallal, és egy íróasztal a többi berendezés.![]()

Nem lehet, hogy nem is a lógatás a csodálkozás okozója, hanem a tágas, jól berendezett ex-istálló?zoli73 írta: ↑2023.02.01., szer. 23:08Nem, nem a nappaliban. Ahogy lentebb említettem, ez a helyiség(kb. 35m²) valaha istáló volt, de ez ma már szinte hihetetlen ahogy kipofozták. A zeneszoba mellett könyvtár is, körbe a falak könyvespolccal borítva, kanapé asztallal, és egy íróasztal a többi berendezés.

mint a képen látható megoldás,valahol a '80 években,a németeknél volt egy készülékálványgyártó ahol ugyanezen megoldást használták,annyi eltérés volt hogy a polc első 2 lába ivelt volt,nem volt olcsó,akkor olyan 1500-1700DEM volt az ára...sokat feszegették ezt a zsineg féle témát a vlmikori Stereoplayben még...volt egy cikksorozat,ahol a Marantz CD57 (?) tuningolásával foglalkoztak,a futóműrészét feszitették zsinegekkel a készülék 4 sarkához...kisérletezgetésre fogékony haverom megcsinálta,azok után hogy túl volt már az akkúrol táplált McIntosh 6xxx CD lejátszó témán valahol a '90 évek elejéntrane írta: ↑2023.02.01., szer. 22:39a '90-es évek elején a Söünd Arts-nak volt ilyen (krómozott) 'zártszelvényből készült vázra drótokkal függesztett polcok'-állványa![]()
hopp, rémlett, hogy láttam a Jófogáson, és még van is egy (fekete)> https://www.jofogas.hu/pest/Audiophile_ ... 781435.htm
Szerintem még te is jobb helyzetben vagy, mint sok sorstársunk. Azt hiszem, hogy ezt a kompromisszumot, amit neked meg kell kötni, nagyon sok hifista szívesen felvállalná. Én is szerencsés embernek tartom magam a feleségem miatt. "Talán" ez is van olyan fontos, mint a jó hang.

Nem, nem a nappaliban. Ahogy lentebb említettem, ez a helyiség(kb. 35m²) valaha istáló volt, de ez ma már szinte hihetetlen ahogy kipofozták. A zeneszoba mellett könyvtár is, körbe a falak könyvespolccal borítva, kanapé asztallal, és egy íróasztal a többi berendezés.
De nem a nappaliban.

Ezt én is ismertem régről, de itt valami másról van szó. A barátomnál a készülékek egyesével, és a kereszben futó zsinórokon ülnek, szinte hintáznak.trane írta: ↑2023.02.01., szer. 22:39a '90-es évek elején a Söünd Arts-nak volt ilyen (krómozott) 'zártszelvényből készült vázra drótokkal függesztett polcok'-állványa![]()
hopp, rémlett, hogy láttam a Jófogáson, és még van is egy (fekete)> https://www.jofogas.hu/pest/Audiophile_ ... 781435.htm

Ez az újdonsült barátom nem fórumozik aktívan, talán nem is tag, csak olvasgat itt néha. Vásárolt tőlem valamit, beszélgettünk és megívott, hallgassam meg a rendszerét. Közel lakik, így múlt szombaton meglátogattam. Mi tagadás, elgondolkodtató és kicsit kijózanító volt a látogatás.pali923 írta: ↑2023.02.01., szer. 22:32Még a régi avx-en volt egy aktív és hozzáértő fórumtárs, aki kereskedett és épített is erősítőt valaha, csak a nicknevére emlékszem. Szerintem már rég nincs itt. Azt viszont tudom, hogy neki lógtak a lakásában a hifis gépei a plafonról, ha igaz, akkor láncokon. Ő is erre esküdött, közelebbi tapasztalatom viszont sajnos nincs róla.
Lehet, hogy megérne egy misét, csak sokkal több anyagi és más befektetést igényelne összehozni egy ilyet, és ha mégsem válik be, akkor is jár némi macerával a visszaállítás. A feleségtűrő faktor meg valószínűleg nagyon-nagyon nem ideális, tényleg egy külön pajta kell hozzá.![]()

Még a régi avx-en volt egy aktív és hozzáértő fórumtárs, aki kereskedett és épített is erősítőt valaha, csak a nicknevére emlékszem. Szerintem már rég nincs itt. Azt viszont tudom, hogy neki lógtak a lakásában a hifis gépei a plafonról, ha igaz, akkor láncokon. Ő is erre esküdött, közelebbi tapasztalatom viszont sajnos nincs róla.